KIEHL’S GEZICHTSMASKERS

KIEHL’S GEZICHTSMASKERS

Hi allemaal,

Ik ben een grote fan van het merk Kiehl’s. Voordat ik begon met bloggen, hoorde ik regelmatig positieve verhalen over de producten van dit luxe merk. Ongeveer één jaar geleden kreeg ik voor het eerst een perspakketje van Kiehl’s opgestuurd. Sinds dien heb ik al vele mooie en fijne producten mogen testen. In deze review lees je alles over drie van hun maskers, namelijk: Ginger Leaf & Hibiscus Firming Mask (de aller nieuwste binnen de maskertjes-lijn), Cilantro & Orange Extract Pollutant Defending Mask en Turmeric & Cranberry Seed Energizing Radiance Mask. Allemaal hele lange namen met hele mooie beloftes. Laten we snel kijken of de maskertjes hun beloftes waarmaken!

Over Kiehl’s:
Kiehl’s is van oorsprong een apotheek die in 1851 is opgericht in New York. Door de jaren heen is de apotheek steeds meer uitgegroeid tot een merk op zich dat allerlei wondermiddeltjes op de markt brengt voor diverse huidproblemen. Ondertussen heeft het merk wereldwijd ontzettend veel verkooppunten. In Nederland kun je Kiehl’s winkels in Amsterdam en is het merk te koop bij een aantal filialen van De Bijenkorf. De huidverzorging van Kiehl’s wordt wetenschappelijk samengesteld en respecteert, herstelt en versterkt de huidbarrière, waardoor de huid er gezonder, stralender en jonger uitziet.

TURMERIC & CRANBERRY SEED ENERGIZING RADIANCE MASK – €41,- (100 ml)

“De formule van het masker verheldert en dynamiseert de vermoeide, doffe huid onmiddellijk, zodat er een gezonde, rozige teint ontstaat. Het verkwikkende gezichtsmasker met veenbes en kurkuma verbetert de huid zichtbaar. De gemalen veenbeszaden exfoliëren de huid in alle zachtheid totdat ze gladder, frisser en helderder wordt.”

» Kurkuma: dit ingrediënt maakt deel uit van de gemberfamilie en wordt voor zijn medicinale en therapeutische eigenschappen traditioneel gebruikt als een plantaardig supplement in de traditionele ayurvedische, Chinese en Egyptische geneeskunde. Het wordt in verschillende vormen op de huid gebruikt om te genezen of om snijwondjes, brandwonden jeuk en eczeem te verzachten. Daarnaast wordt dit efficiënte ingrediënt ook al eeuwenlang gebruikt als natuurlijk reinigingsproduct om de huid te bevrijden van onzuiverheden. Kurkuma zorgt er in dit masker voor dat de doffe teint van de huid wordt verhelderd.

» Veenbes: wordt gebruikt in de vorm van olie of zaden. De bes is een natuurlijke en rijke bron van antioxidanten. De olie van de zaden bevat een hoge concentratie vetzuren en antioxidanten die belangrijk zijn voor de gezondheid van de huid. De gemalen veenbeszaden in de formule van Kiehl’s scrubben de huid in alle zachtheid, waardoor de huid er als nieuw, gedynamiseerd en stralend uit ziet.

Het masker voelt heel verkoelend en verfrissend aan op de huid en tintelt een beetje. Persoonlijk vind ik dit gevoel erg prettig, omdat je dan daadwerkelijk voelt dat er iets gebeurd met je huid. Het masker droogt na een minuut of tien op, waardoor je je gezicht niet goed meer kunt bewegen. Om het masker van mijn gezicht te verwijderen, maak ik mijn handen nat met warm water en scrub ik de veenbeszaadjes over mijn huid heen. De scrubdeeltjes zijn vrij grof, maar mijn gevoelige huid reageert er goed op. Nadat ik goed gescrubt heb, verwijder ik de rest van het masker door middel van een washandje. Mijn gezicht ziet er na gebruik frisser uit. Wel is mijn huid een beetje rood, maar dat heb ik vrijwel altijd na het verwijderen van een masker.

CILANTRO & ORANGE EXTRACT POLLUTANT DEFENDING MASK – €41,- (100 ml)

“De formule van het masker beschermt en herstelt de huid zodat de zichtbare gevolgen van pollutie verminderen en onzuiverheden minder kans krijgen zich vast te hechten op het huidoppervlak.”

De formule bevat een sinaasappelextract dat afkomstig is van de gedroogde jonge vruchten van Citrus Auratium (een bittere sinaasappel) die gekweekt wordt in het gebied rond de Middellandse Zee. Dit sterk antioxiderende en krachtige ingrediënt bestrijdt pollutie op vele manieren.

Om de huid te versterken gebruikten de apothekers van Kiehl’s twee belangrijke ingrediënten, namelijk Vitamine E en Olie van korianderzaden. De voedende huidversterkende vitamine E is een bekende antioxidant en ontstekingsremmer. Pollutie tast de voorraad vitamine E van de huid aan, waardoor Kiehl’s ervoor heeft gekozen deze belangrijke antioxidant toe te voegen om de huidbarrière te versterken. Om de huid nog verder te versterken en voeden wordt korianderzaadolie uit Oost-Europa gebruikt.

Het masker voelt enorm fijn aan op de huid, als een licht wolkje tijdens het aanbrengen. De substantie is een beetje gelly-achtig, wat lekker fris aanvoelt. Daarnaast hoeft je het masker maar vijf minuten op de huid te laten zitten, waardoor je je huid een snelle touch-up kunt geven. In hoeverre het masker de huid  beschermt, is natuurlijk heel moeilijk te zeggen. Mijn huid voelt gehydrateerd en zacht aan na gebruik. Daarnaast ruikt het masker heer-lijk!

GINGER LEAF & HIBISCUS FIRMING MASK – €55,- (100 ml)

Het Ginger Leaf & Hibiscus Firming Mask is de allernieuwste toevoeging aan de Kiehl’s masker familie. “Het is een masker met twee van nature krachtige ingrediënten die de huid onmiddellijk verstevigen en bij het ontwaken gladder laten ogen. Dankzij zijn fluweelachtige en royale textuur is het een snelle en eenvoudige extra stap in elke verzorgingsroutine. De essentiële oliën voegen een kalmerend aroma toe aan de parabeenvrije formule.”

» Plantaardig hibiscuszaadextract: de zaden van de in Zuid-India gekweekte hibiscus worden ontdaan van hun schalen voor ze gemalen worden. De actieve fractie worden geëxtraheerd en vervolgens gezuiverd en gefilterd zodat enkel de nuttige elementen overblijven. De zaden van de hibiscus hebben een onmiddellijk verstevigend effect.

» Gember: de gember die gebruikt is voor de formule van het masker is afkomstig uit Vietnam. De wortels van de plant worden gebruikt in de traditionele en ayurvedische geneeskunde. In Zuid-Azië worden ze ook gebruikt als kruid en smaakmaker in gerechten.

Het masker heeft een hele aparte formule. De substantie is erg dik en soms lastig uit het potje te pakken. Officieel is dit masker een overnight masker, maar ik heb het masker tot nu toe alleen als ‘gewoon’ masker gebruikt, wat betekent dat ik het masker zo’n 15 minuutjes heb laten intrekken. Stiekem vind ik het een beetje tricky om met een masker op mijn gezicht te gaan slapen. Ik ben veel te bang dat ik te veel beweeg en alles ‘s ochtends helemaal onder het masker zit. Iemand ervaringen hiermee? Ik kan wel vertellen dat ik het masker enorm fijn vind aanvoelen op mijn huid. Mijn huid is zichtbaar gekalmeerd na gebruik en ziet er gladder en gezonder uit. Over het firming effect kan ik natuurlijk nog niet zo veel zeggen met mijn jonge huidje. Toch vind ik het masker een hele grote aanrader!

Welk masker mijn favoriet is? Pfoe, dat vind ik nog een lastige, haha. Eigenlijk vind ik alle maskers even fijn. Ze doen wat ze beloven en dat is voor mij altijd al heel veel pluspunten waard. Als ik echt zou moeten kiezen, denk ik dat de groene variant het meest goed bij mijn huid past, maar ik ga zeker van ze allemaal heel erg genieten.

Deze maskertjes hebben natuurlijk geen klein prijsje. Voor de oranje en groene varianten moet je €41,- aftikken en voor de paarse maar liefst €55,-. Echter krijg je er wel heel veel voor terug, namelijk maar liefst 100 ml masker. Ik denk dat je met zo’n potje 15 á 20 keer kunt doen. Gemiddeld kost een goed masker in de drogisterij 2 á 3 euro, dus als je dat omrekent naar hoe vaak je deze potten kunt gebruiken, valt de prijs eigenlijk reuze mee. Mijn voorkeur gaat altijd uit naar maskers in tubes of potjes, aangezien je dan precies de hoeveelheid product uit de verpakking kan nemen die je nodig hebt. Dat geeft ook de mogelijkheid om te multi-masken, namelijk verschillende maskers op verschillende plekken van het gezicht tegelijkertijd aanbrengen, bijvoorbeeld een heel voedend masker op de wangen en een reinigend masker op de T-zone. Er zijn zó veel meer mogelijkheden dan alleen die ‘saaie’ zakjes maskertjes!

YouTubeBloglovin’ | Instagram | Facebook

*Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen ter review. Ik hecht heel veel waarde aan eerlijke artikelen, dus dit heeft geen invloed op mijn mening. 

Delen: