VICHY SLOW ÂGE

VICHY SLOW ÂGE

Hi allemaal,

Tegenwoordig brengen steeds meer merken gezichtsverzorgingsproducten uit die te maken hebben met alle veranderingen die gaande zijn op deze aardbol. De vervuilde lucht, het gat in de ozonlaag dat zorgt voor te veel UV stralen én het drukke leven dat iedereen heeft. Al deze veranderingen zijn ontzettend schadelijk voor onze huid en versnellen het huidverouderingsproces. Vichy heeft een hele nieuwe lijn gezichtsverzorgingsproducten uitgebracht, namelijk  Slow Âge. 

Vichy is een merk dat zich inspant om vrouwen ervan te overtuigen dat gezondheid vitaal is voor een mooie, zichtbaar jonge huid. Vanuit die visie heeft Vichy Slow Âge geformuleerd, haar eerste cosmetische verzorgingslijn met drie gezonde ingrediënten en een UVA-filter dat lang werkt, waardoor sporen van veroudering worden vertraagd.

Fast, age slow!

Slow Âge bestaat in totaal uit vier producten, namelijk:
» Lichte fluide
» Dagcrème
» Nachtcrème/masker
» Oogcrème

Ik heb (samen met mama) twee producten van Slow Âge  getest, namelijk de lichte fluide en de nachtcrème die tevens ook gebruikt kan worden als masker.

Slow Âge Lichte Fluide | ± €30,65

Slow Âge is de eerste verzorging van Vichy tegen opkomende tekenen van huidveroudering, voor een stralend jeugdige huid. Deze fluide heeft een beschermingsfactor van SPF 25 en zou geschikt zijn voor alle huidtypen. Ik ben altijd heel sceptisch als een product beloofd geschikt te zijn voor alle huidtypen, aangezien iedere huid zó ontzettend verschillend is en andere behoeften heeft als het gaat om ingrediënten die er worden gebruikt.

Het flacon vind ik ontzettend mooi. Het is gemaakt van glas, waardoor product een luxe gevoel met zich meebrengt. Daarnaast vind ik het fijn dat de crème in een spuit flacon zit, aangezien dat een stuk hygiënischer is.

De substantie is -zoals de naam fluide al verraad- vrij licht en gemakkelijk aan te brengen op het gezicht. Het voordeel daarvan is dat de fluide snel in de huid trekt, waardoor je eigenlijk gelijk kunt starten met het aanbrengen van je make-up. Echter merk ik dat de fluide mijn droge huid niet voldoende voeding biedt. Mama heeft een normale tot gemengde huid en zij is helemaal fan! Mijn huid is niet alleen droog, maar ook gevoelig. Mijn huid heeft -buiten te weinig voeding- goed gereageerd op dit product, dus het is zeker geschikt voor de gevoelige huid. Vichy belooft ook dat het product geschikt is voor de gevoelige huid, hypoallergeen is en geen parabenen bevat, pluspunten! Daarnaast ruikt deze fluide echt heer-lijk! Het laat een hele zachte, voedende geur achter.

Slow Âge Nacht Crème en Fris Masker | ± €31,95

Wat dit product uniek maakt, is de combinatie van een nachtcrème en een masker. De crème belooft de huid gladder te maken en de huis te revitaliseren die blootgesteld wordt aan dagelijkse externe schadelijke omgevingsinvloeden. Fijne lijntjes worden gladder door de celvernieuwing van de huid. De huid zou ‘s ochtends stralender moeten ogen en perfect gehydrateerd moeten zijn. Echter heb ik bij dit product hetzelfde ‘probleem’ als bij de fluide, namelijk dat mijn huid niet voldoende gehydrateerd is en dat de ‘claim’ op de verpakking wederom niet klopt, aangezien dit product eerder voor de normale tot gemengde huid geschikt is.

Ook dit flacon mag er zeker wezen. De lijn past prachtig bij elkaar en staat mooi in de badkamer. Houd er wel rekening mee dat de nachtcrème in een potje zit, wat sommigen niet prettig vinden omdat het minder hygiënisch is.

De nachtcrème heeft een unieke gel crème textuur met een unieke, natuurlijke kleur van karamel, heel apart. Gel texturen zijn voornamelijk heel fijn als je een normale, gemengde of vette huid hebt. Op het moment dat je een droge huid hebt, is de kans groot dat zo’n product niet genoeg voeding met zich mee brengt, waardoor de huid snel trekkerig aan kan voelen. Het prettige van zo’n gel textuur is dat de nachtcrème heel snel intrekt!

Conclusie

Het ligt er echt aan wat jouw huidtype is en wat jouw huid precies nodig heeft. Ik vind dat er vaak te makkelijk wordt gedacht over ‘geschikt voor alle huidtypen’. Ik heb werkelijk nog nooit een gezichtsverzorgingsproduct getest dat echt geschikt bleek te zijn voor alle huidtypen. Iemand die een hele vette huid heeft, is gebaat bij een crème die niet te dik is, maar de huid wel verzorgt, terwijl ik -met mijn droge huid- het liefste een hele dikke crème gebruik, omdat mijn huid dat nodig heeft en anders oncomfortabel aanvoelt gedurende de dag.

Ik heb de producten een aantal keren getest, maar ik merkte eigenlijk na het eerste gebruik al dat deze producten niet geschikt zijn voor mijn huidtype. Aangezien mijn mama een heel ander huidtype heeft, heb ik aan haar gevraagd of zij de producten ook eens wilde proberen. Mama is fan! De nachtcrème is ondertussen op en de fluide heeft ze ook al veel gebruikt. Mama probeert zelf ook altijd ontzettend veel verschillende gezichtsverzorgingsproducten en ze kan meestal al na een paar dagen zeggen of het goede producten zijn of niet. In dit geval was ze de eerste of tweede dag al helemaal verkocht. Dus: heb jij geen hele droge huid? Dan is deze lijn zeker aan te raden! Vichy is kwalitatief een goed merk dat veel onderzoeken uitvoert en hun producten grondig laat testen, dus dat zit zeker goed. Daarnaast zijn de producten ontzettend mooi en ruiken ze lekker!

Vichy is te koop bij Apotheken en online. Je kunt via deze website je Vichy producten online bestellen en ophalen bij jouw apotheek!

YouTubeBloglovin’ | Instagram | Facebook

*Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen ter review. Ik hecht heel veel waarde aan eerlijke artikelen, dus dit heeft geen invloed op mijn mening. 

Delen: