NYX AWAY WE GLOW EYESHADOW PALETTE

NYX AWAY WE GLOW EYESHADOW PALETTE

Hi allemaal,

Als je me volgt op Instagram, zie je het merk NYX Professional Makeup vaak voorbij komen. Ik heb ondertussen ontzettend veel producten van dit merk in mijn stash en ik ben heel erg te spreken over de prijs-kwaliteit verhouding die de producten hebben. Het merk is nog niet heel lang te koop in Nederland. De eerste fysieke winkel werd in november 2016 geopend in Amsterdam en ondertussen heeft het merk ook een winkel in Rotterdam. Het merk is in Nederland in vrij korte tijd razend populair geworden. NYX Professional Makeup brengt frequent nieuwe producten op de markt die helemaal passen bij de nieuwste trends, zo ook de nieuwe Away We Glow producten. Een paar weken geleden werden de producten uit deze nieuwe lijn gelanceerd in Nederland. De collectie richt zich op de glowy trend die gaande is in make-upland. In dit artikel vertel ik je meer over de oogschaduwpaletten van de Away We Glow collectie.

Er zijn in totaal twee paletten in zomerse kleurencombinaties uitgebracht, namelijk: 01 – Lovebeam en 02 – Hooked On Glow. Het eerste palette bevat koelere, donkerdere tinten en het tweede palette is warmer van toon. In dit artikel komen beide paletten naar voren en vind je een ooglook en full face make-up look.

Away We Glow Eyeshadow Palette, 01 – Lovebeam | €22,15

Het Lovebeam palette is de ietwat koelere variant van de twee. Het palette bevat namelijk onder andere ijzige witte, taupe en paars tinten.

Met dit palette kun je werkelijk alle kanten op. Je kunt een alledaagse, natuurlijke look creëren, maar door de donkerdere drie tinten te gebruiken, kun je nog meer diepte creëren, wat perfect is voor een etentje of feestje.

Is het geen pareltje? Dit zijn écht mijn kleurtjes. Vanaf het eerste moment dat ik dit palette zag, ben ik helemaal verliefd op de textuur, de kleurencombinaties en de veelzijdigheid van deze beauty.

Het palette bevat 6 shimmer/glowy kleuren en vier matte.

De swatches zien er ook heel goed uit. De kleuren zijn mooi gepigmenteerd en niet te poederig, waardoor je ze gemakkelijk kunt aanbrengen. Ze hebben wel een beetje fall out, maar deze kun je gemakkelijk met een fluffy kwast wegvegen. Ik vind het erg fijn dat het palette zowel shimmer/glowy als matte tinten bevat. Tegenwoordig brengen veel merken paletten uit met alleen matte of alleen shimmer kleuren, maar juist die combinatie maakt een palette veelzijdig!

Away We Glow Eyeshadow Palette, 02 – Hooked On Glow | €22,15

Het Hooked On Glow palette is de warmere variant van de twee paletten. Het palette bevat onder andere een goude, groene en kopertinten.

In vergelijking met het Lovebeam palette, bevat het Hooked On Glow palette minder donkere tinten. Eigenlijk zit er maar een écht donkere tint in, waardoor het palette iets minder geschikt is voor een hele intense, diepe ooglook, maar dat maakt het palette natuurlijk niet minder mooi. Je kunt er veel kanten mee op en de kleuren zijn prachtig!

Als je meer van de warmere tinten bent, is dit palette helemaal jouw ding. Alle kleuren passen ontzettend goed bij elkaar en de groene tint vind ik het meest apart, aangezien je die niet snel tegenkomt in een ander palette.

Ook dit palette bevat 6 shimmer/glowy kleuren en vier matte.

Zoals je ziet, wilde de camera niet helemaal meewerken met deze foto’s… Ondanks dat deze foto niet het meest scherp zijn, zie je toch goed de pigmentatie van de kleuren uit het Hooked On Glow Palette. De aller eerste kleur is ideaal als basis en daarna kun je gelijk los gaan met alle aparte, goed gepigmenteerde tinten. Ook dit palette bevat zowel shimmer/glowy als matte tinten en dat is wat mij betreft echt top!

Ooglook

Ik heb een ooglook gemaakt met het 01 – Lovebeam palette. Ik vind het trouwens wel jammer dat de oogschaduwkleuren in het palette geen eigen naam hebben, dat vind ik toch altijd een leuke toevoeging. Je ziet onder mijn oog wat fall out zitten. Toen ik de foto maakte, had ik niet gezien dat er fall out was, maar deze is heel gemakkelijk weg te vegen met een grote poederkwast.

Deze kleuren heb ik voor de ooglook gebruikt (van links naar rechts, van boven naar beneden in het palette):
» Basis kleurtje, over het hele ooglid: 2e kleur
» Arcadeboog: 5e kleur, daarna 5e, 8e en 10e kleur gemixt en eroverheen aangebracht
» Bewegend ooglid (met fixingspray op de  kwast): 4e kleur
» Onder het oog: 9e kleur

Full Face Make-up Look

Aangezien ik niet vaak oogschaduw draag, vind ik het fijn om mijn make-up verder wat neutraler te houden en een niet te aanwezige lipstick te dragen. Ik heb de volgende producten gebruikt:
» Gezicht basis: Maybelline Instant Anti-Age The Eraser Eye Concealer – Light, Catrice All Matt Plus Shine Control Powder – 010 Transparent, MUA Bronzing Powder
» Highlighter: Beauty Beam Highlighter Palette Urban Decay x Kristen Leanne (twee rechter kleuren gemengd)
» Wenkbrauwen: Catrice Eyebrow Set & Essence Wenkbrauwgel
» Oogschaduwbasis: Bourjois Paris Eye Primer 24H Longlasting Eye Shadow Base (beste ever, must have!)
» Mascara: L’oréal Paradise Extatic Mascara Black Waterproof
» Lippen: NYX Slip Tease Full Color Lip Laquer Decadent
» Fixing Spray: Urban Decay All Nighter

Ik ben ontzettend enthousiast over de nieuwe Away We Glow oogschaduw paletten van NYX Professional Makeup. Mijn persoonlijke favoriet is 01 – Lovebeam en ik weet zeker dat ik heel veel plezier van dit palette zal hebben. De paletten zijn te koop bij de NYX stores in Amsterdam en Rotterdam en bij Douglas voor €22,15.

YouTubeBloglovin’ | Instagram | Facebook

*Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen ter review. Ik hecht heel veel waarde aan eerlijke artikelen, dus dit heeft geen invloed op mijn mening. 

 

Delen: