DAVINES YOUR HAIR ASSISTANT BLOWDRY PRIMER & SILKENING OIL MIST

DAVINES YOUR HAIR ASSISTANT BLOWDRY PRIMER & SILKENING OIL MIST

Hi allemaal,

Ik ben gek op fijne producten om mijn haren mee te stylen en ik blijf altijd op zoek gaan naar nóg betere producten dan de producten die ik al heb. Een week of twee geleden ontving ik twee nieuwe producten van Davines, een merk waar ik nog nooit eerder van heb gehoord. Het merk heeft een stylinglijn die mede ontwikkeld is door een bekende haarstylist, namelijk de ‘your hair assistant’ productlijn. De producten richten zich op een perfecte blowdry.

De lijn bestaat in totaal uit acht producten en zes tools, voor de perfecte blowdry zowel in de salon als thuis. Ik ontving twee producten van Davines, namelijk de Silkening Oil Mist én de Blowdry Primer. 

YOUR HAIR ASSISTANT SILKENING OIL MIST – €45,15 (120 ml)

De Silkening Oil Mist is een multifunctionele droge olie die het haar hydrateert en een zijdezachte finish geeft. Het is ontzettend fijn dat er is gekozen voor een droge olie, aangezien de haren dan niet vettig worden. De olie heeft een ultra lichte textuur, waardoor het product voor alle haartypes te gebruiken is. Ik gebruik de olie na het föhnen van mijn haren. De olie zorgt ervoor dat mijn haren er gezonder uit zien, meer glans hebben én minder pluizen. Daarnaast vind ik het flacon ook erg prettig, aangezien de olie in een hele fijne mist op het haar terecht komt.

YOUR HAIR ASSISTANT BLOWDRY PRIMER | €30,60 (250 ml)

De Blowdry Primer is een tonic spray die voor alle haartypes geschikt is. De tonic geeft body aan het haar en hydrateert de haren doordat het panthenol (vitamine B5) bevat. De formule van deze primer is ontwikkeld om textuur te geven en de natuurlijke glans te versterken. Daarnaast belooft het product na herhaaldelijk gebruik te beschermen tegen vocht en warmte van styling tools, al vind ik dat eigenlijk een vreemde belofte. Er wordt niet concreet gemaakt hoe vaak ‘herhaaldelijk gebruik’ zou inhouden en je weet dus niet of je je haren beschermt tegen de hitte van styling tools. Er zit geen heat protector in het product, dus ik zou zelf altijd aanraden om dan nog een extra heat protection product aan te brengen in het haar.

Volgens Davines zijn de Blowdry Primer en de Silkening Oil Mist een perfecte combinatie voor een volumineus en glanzend resultaat. Ik heb ontzettend sluike en fijne haren, waardoor het altijd lastig is om veel volume in mijn haren te creëren. Ik heb tot nu toe eigenlijk maar één spray gevonden die daadwerkelijk veel volume kan creëren in mijn haren. Ik vind de Blowdry Primer erg fijn, maar ik kan niet zeggen dat het ontzettend veel volume aan mijn haren geeft. Echter heeft mijn haar inderdaad wel wat meer body, dus het product doet zeker iets voor mijn haren. Juist omdat mijn haren zo glad en sluik zijn, is het natuurlijk fijn als het haar wat meer textuur krijgt! De Silkening Oil Mist is mijn grote favoriet van de twee. De olie wordt écht als een hele fijne mist aangebracht op de haren, waardoor de haren niet vettig worden en de olie goed verdeeld wordt over de haren. Ik heb altijd ontzettend veel last van droge punten, maar met dit product laat ik mijn haren in no time weer gevoed uit zien. Beide producten laten een heerlijke geur achter op de haren, namelijk een subtiele geur van jasmijn en munt. Nou zijn dat beiden niet per sé mijn favoriete geuren, maar de combinatie van beiden is heerlijk!

De verpakking van beide producten is ontzettend mooi. De producten stralen vrouwelijkheid en elegantie uit door de minimalistische vormgeving en het contrasterende zwart met roze. De verpakking is Zero Impact®, wat betekent dat er geen negatieve gevolgen zijn van het gebruik van kunststoffen. In deze tijd waar bekend is dat plastic ontzettend schadelijk is voor ecologie en maatschappij, helpen alle kleine beetjes. Ontzettend fijn dat Davines hier rekening mee heeft gehouden!

Ik vond het erg leuk om kennis te maken met het merk Davines. Als ik één van deze producten moet kiezen als favoriet, is dat zeker de Silkening Oil Mist, zeker een aanrader om te proberen! De Blowdry Primer is perfect als je een product zoekt dat zorgt voor net iets meer textuur, maar dat je haar niet stug maakt.

Via deze link kun je bekijken of er een salon in de buurt ligt die Davines producten verkoopt.

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

*Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen ter review. Ik hecht heel veel waarde aan eerlijke artikelen, dus dit heeft geen invloed op mijn mening. 

Delen: