URBAN DECAY X KRISTEN LEANNE COLLECTIE

URBAN DECAY X KRISTEN LEANNE COLLECTIE

Hi allemaal,

Urban Decay is een merk dat bekend staat om zijn mooie, kleurrijke make-up collecties. Het merk brengt regelmatig collecties uit, in samenwerking met een bekend persoon, zoals bijvoorbeeld de Jean-Michel Basquiat collectie, waar ik eerder een aantal producten heb gereviewd. Voor de nieuwste collectie is Urban Decay een samenwerking aangegaan met Kristen Leanne, een cruelty-free beauty influencer die bekend staat om haar heldere kleuren, glitter, mooie tattoos en uitbundige persoonlijkheid. In de kleurrijke, knalroze verpakkingen komen haar eigenschappen heel goed naar voren!

URBAN DECAY JEAN-MICHEL BASQUIAT

Om eerlijk te zijn, had ik voorheen nog nooit van Kristen Leanne gehoord. Natuurlijk heb ik wat research gedaan en ik snap heel goed waarom Urban Decay een collectie met haar heeft uitgebracht. Urban Decay staat bekend om zijn knallende, uitbundige verpakkingen en als een merk dat er niet vies van is om felle kleuren te verwerken in producten, iets waar Kristen Leanne goed bij lijkt te passen.

De Urban Decay x Kristen Leanne-collectie belichaamt alles waar Urban Decay zo gek op is bij Kristen: van haar passie voor make-up tot haar grenzeloze fantasie. Kristen Leanne belichaamt de Urban Decay-spirit van binnen en van buiten: van haar kleurrijke haar en killer tattoos tot haar authentieke, down-to-earth persoonlijkheid.

De Urban Decay x Kristen Leanne-collectie bestaat in totaal uit zes producten:
» Kaleidoscope Dream Eyeshadow Palette (verkoopadviesprijs: €39,-) bevat 11 sprankelende tinten, waaronder een unieke, uitbundige gele kleur, heldere tinten en een out-of-this-world split-pan duo.
» Daydream Eyeshadow Palette (verkoopadviesprijs: €29,-) bevat vijf nieuwe tinten die zorgen voor een go-to matte perfectie. Wanneer Kristen geen verbluffende en kleurrijke make-uptutorials maakt, creëert ze dromerige, neutrale ooglooks, waar dit palette perfect voor is!
» Beauty Beam Highlight Palette (verkoopadviesprijs: €37,-) bevat drie gouden tinten, die apart gedragen kunnen worden, maar die ook mooi gemixt kunnen worden tot een cocktail met een custom glowy effect. Kristen is gek op highlighter, aangezien ze dat bijna evenveel gebruikt als dat ze Mexicaans eten verorbert.
» Vice Lipsticks (verkoopadviesprijs: €19,90) waar Kristen er drie van mocht uitzoeken voor in haar collectie, omdat zij zo’n lipstickjunkie is dat ze het moeilijk kiezen vond!

In deze review zul je drie van de zes producten terug zien, namelijk:
» Beauty Beam Highlight Palette
» Vice Lipstick – Bun Bun
» Vice Lipstick – Spellbound

De collectie bestaat dus onder andere uit drie verschillende kleuren Vice Lipsticks. Om de lipsticks zit een knalroze, kartonnen verpakking. De hulzen hebben precies dezelfde, opvallende kleur en hebben zilvere details, heel leuk!

Vice Lipstick – Bun Bun

De naam van de eerste kleur is Bun Bun, de nickname van haar konijntje. Urban Decay beschrijft de kleur als ‘nude’Ik zou de kleur zelf omschrijven als een bruinige nude-kleur.

Zoals je ziet, is de kleur erg bruin op mijn lippen. Het is een kleur die heel mooi zal staan bij velen, maar voor mij is de kleur echt net iets te bruin, waardoor ‘ie mij een beetje doods uit laat zien. Swatch de kleur zeker eens op je lippen in de winkel, want ik ben er van overtuigd dat het voor velen een hele geschikte kleur is, aangezien ik vaak het probleem heb dat een kleur net iets te bruin is voor mij. De structuur van de lipstick wordt door Urban Decay omschreven als Comfort Matte en vind ik enorm mooi en fijn. De pigmentatie is goed, de lipstick glijdt gemakkelijk over de lippen, heeft een klein glansje en blijft mooi op de lippen zitten.

Vice Lipstick – Spellbound

De naam van de tweede kleur is Spellbound, een kleur die door Urban Decay wordt omschreven als ‘dieppaars’. De kleur is zeker diep en donker te noemen, wow!

Wow, deze kleur is echt enorm donker. Als je het mij vraagt, is deze veel te donker voor mij. Qua huidskleur ben ik net sneeuwwitje, waardoor kleuren al gauw (te) donker zijn voor mij. Ik denk dat deze kleur enorm mooi kan staan bij mensen die een donkerdere huidskleur hebben. De structuur van deze lipstick wordt door Urban Decay omschreven als Mega Matte, waardoor ik merk dat de lipstick erg stroef aanbrengt op de lippen. Ik vind dat je dat ook terug ziet op bovenstaande foto. De rand van mijn bovenste lip is erg slordig en in het midden van mijn lippen lijkt de kleur niet helemaal dekkend te zijn. Deze lipstick heeft mij helaas niet overtuigd.

Op bovenstaande foto zie je goed hoe droog de kleur Spellbound is.

Beauty Beam Highlight Palette

Wat mij betreft kan een vrouw nooit te veel highlighter hebben. Tot een paar jaar geleden had ik er nog nooit van gehoord, maar nu wil ik niet meer zonder. Ik vind het heel belangrijk dat een highlighter geen chuncky glitters bevat, want dat vind ik er enorm onnatuurlijk uit zien. Ik was heel erg benieuwd hoe de kleuren er op mijn huid uit zouden gaan zien!

Maar eerst: de verpakking. De verpakking is gemaakt van stevig karton, iets wat ik er altijd leuk uit vind zien, maar wat ik niet al te praktisch vind. Dit soort verpakkingen worden gauw vies en gaan ook relatief snel kapot en dat vind ik erg jammer, aangezien het toch een palette van bijna 40 euro is. De vormgeving vind ik heel leuk. Het palette is rechthoekig en is lekker fel van kleur.

Ook de zijkant is lekker opvallend. Het is een print van bubbelend, roze water.

Als het palette wordt geopend, komen de drie prachtige kleuren tevoorschijn. De print die aan de zijkant van het palette zit, loopt door naar binnen. Daarnaast bevat het palette een grote spiegel, waarop de tekst stay gold staat, een leuke en toepasselijke toevoeging.

Het palette bevat dus drie verschillende, gouden tinten:
» Zachte, goudroze parelmoer
» Witgoude parelmoer
» Warme, parelmoergoud

De highlighters voelen enorm zacht en boterig aan op de huid. Als je bovenstaande swatches bekijkt, is dit ook terug te zien. Kijk die pigmentatie! De glans is erg krachtig en geen enkele tint bevat grove, chunky glitters! De bovenste twee kleuren (in het palette: de twee rechter kleuren) passen heel goed bij mijn huidskleur, maar de onderste kleur (in het palette: de linker kleur) is voor mij helaas te donker. Toch vind ik de kleurkeuze erg goed gedaan, omdat er voor iedereen wel een mooie kleur in het palette zit. Daarnaast is ervoor gekozen om de highlighters in elkaar over te laten lopen in het palette, zodat de verschillende kleuren ook gemakkelijk gemixt en gematcht kunnen worden met elkaar, heel leuk!

Wauw, wat een enorm mooie glow geven deze highlighters! Op deze foto zie je een combinatie van de twee lichtste kleuren en wat ziet het er mooi uit!

Al met al vind ik het een hele leuke en geslaagde collectie! Het Beauty Beam Highlight Palette is echt het pareltje van deze collectie en is wat mij betreft een echte must-have voor iedereen! De Bun Bun lipstick vind ik erg fijn en ik denk dat het zeker een kleur is die bij velen mooi zal staan! Spellbound is daarentegen meer eentje waar je echt van moet houden, zowel als het gaat om de kleur als om de structuur van de lipstick.

De Urban Decay x Kristen Leanne collectie is te koop bij geselecteerde Ici Paris XL filialen, Hudson’s Bay en natuurlijk op de webshop van Ici Paris XL! Tip: tijdens Pasen 2018 (1 april en 2 april) zijn alle producten van Urban Decay afgeprijsd met 25% korting, dus ook deze mooie producten. Dus als je nog twijfelde om (een) product(en) aan te schaffen, is dit misschien net het steuntje in de rug dat je nodig had. Thank me later, haha!

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

*Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen ter review. Ik hecht heel veel waarde aan eerlijke artikelen, dus dit heeft geen invloed op mijn mening.