LANCÔME ADVANCED GÉNIFIQUE SENSITIVE DOUBLE CONCENTRÉ

LANCÔME ADVANCED GÉNIFIQUE SENSITIVE DOUBLE CONCENTRÉ

Hi allemaal,

Het reinigen en verzorgen van mijn gezicht vind ik heel belangrijk, al moet ik eerlijk bekennen dat dat ook niet altijd zo is geweest. Vroeger maakte ik mij wel eens schuldig aan het feit dat ik met mascara ging slapen, iets waar ik me nu niets meer bij kan voorstellen. Hoe laat ik ook thuis kom of hoe moe ik ook ben, de afgelopen jaren haal ik iedere avond netjes mijn make-up af, reinig ik mijn huid en breng ik allerlei fijne, verzorgende producten aan. Het testen van reinigings- en verzorgingsproducten voor het gezicht duurt altijd vrij lang, omdat het vaak best een tijdje kan duren voordat er bepaalde resultaten te zien zijn. Het Lancôme Advanced Génifique Sensitive Double Concentré gebruik ik dan ook al een aantal maanden, waardoor ik er een duidelijke mening over heb kunnen vormen.

Lancôme is een merk dat ondertussen echt wel mijn hartje heeft gestolen. De verpakkingen van de producten zijn allemaal zó mooi, iets waar ik altijd enorm blij van kan worden. Want zeg nou zelf: een mooi, luxe flacon trekt toch meer de aandacht dan een witte, saaie verpakking van een goedkoop huismerk.

Zoals we gewend zijn van Lancôme, zit er eigenlijk altijd een mooi doosje om de producten heen, zo ook bij het Advanced Génifique serum. Het doosje is zwart en heeft blauwe, glanzende details. De verpakking vertelt dat het serum voor een gevoelige huid geschikt is, iets waar ik gelijk erg enthousiast van word. Producten die geschikt zijn voor de gevoelige huid, bevatten minder irriterende stoffen dan andere producten, iets wat mij voor iedere huid positief lijkt.

Lancôme zegt zelf dat er steeds meer mensen worden geconfronteerd met allerlei soorten irritaties. De oorzaak hiervan is dat de manier van leven veranderd, het is de reactie van de huid op de wereld van vandaag. Tegenwoordig leeft iedereen zo snel, waardoor het leven geen enkele dag op de andere lijkt. Ongeveer twee op de drie vrouwen hebben wereldwijd last van een gevoelige huid. Lancôme is op onderzoek uit gegaan naar dit fenomeen en kwam erachter dat de huid tijdens momenten van overgevoeligheid een ware crisis meemaakt en het proces van huidveroudering geruisloos wordt versterkt.

Het doosje bevat twee verschillende elementen, namelijk het flacon met de basis van het serum en een ampul dat geactiveerd dient te worden.

Op de foto hier boven zie je dat de substantie van de basis van het serum doorzichtig is. De ampul (het staafje met de zwarte dop) zit al op het flacon op het moment dat je de producten voor het eerst uit het doosje haalt, de pipet (links op de foto) zit er los bij. De ampul dien je in te drukken en te twisten. Hetgeen wat je hier boven op de foto ziet, is hetgeen wat er dan gebeurt: de blauwe vloeistof wordt langzaam gemixt met het doorzichtige basisserum. Het is de bedoeling dat je daarna het flacon goed doet schudden en de zwarte dop van het flacon afhaalt. Je kunt dan de zilvere dop met het pipet op het flacon draaien en je product is ready to use.

Maar waarom eigenlijk die stappen vooraf? Lancôme noemt het serum een technologisch hoogstandje en geeft aan dat het iconische serum Advanced Génifique wordt gecombineerd met een antioxiderend complex samengesteld uit Vitamine E en Ferulinezuur. Dit zuur is een bijzonder krachtig, maar moeilijk te stabiliseren actief bestanddeel dat toch door de laboratoria van Lancôme kon worden geïsoleerd dankzij de techniek van de verse cosmetica, namelijk de ampul, die op het laatste moment wordt geopend, waardoor het actief en efficiënt blijft. Kort gezegd bestaat het serum dus uit twee elementen, die doen het volgende:

1. De basis van Advanced Génifique Sensitive: de huid kalmeren en jong houden. Voor deze basis worden drie grote fracties van probiotica gecombineerd met een kalmerend ingrediënt. In het kort doet het exclusieve trio van probioticafracties het volgende:  beschermen tegen ontstekingen, kalmeren van de huid, zorgen voor een optimale structuur en het versterken van de huidbarrière.

2. Ter plaatse te activeren ampul: de huid beschermen en oxidatie bestrijden. Voor dit element worden een krachtig oxiderend en zuiver complex toegevoegd, samengesteld uit Ferulinezuur en Vitamine E. Deze elementen hebben een actieve preventieve werking tegen oxidatieve stress. Stress irriteert de huid en maakt haar fragieler, of de oorzaak nu ligt bij de interne of externe factoren. Ferulinezuur is efficiënt maar erg onstabiel en daardoor erg moeilijk te integreren in een samenstelling, waardoor het erg uniek is dat Lancôme dit heeft kunnen realiseren bij dit product.

Het flacon van dit serum vind ik er onwijs mooi uit zien. Het straalt een enorme luxe uit, waardoor ik er extra van geniet op de dagen dat ik het serum aanbreng. De eerste ±3 weken heb ik het serum iedere dag aangebracht. Wat ik vooral merk als ik het serum gebruik, is dat mijn huid extra goed gevoed is. Ik breng eerst het serum aan en daarna mijn nachtcrème. Ik merk qua hydratatie van mijn huid zeker een verschil als ik het serum aan heb gebracht. Daarnaast reageert mijn gevoelige huid helemaal niet geïrriteerd op dit product, waardoor ik het met veel plezier kan gebruiken. De geur van het product is lekker, maar zeker niet overheersend. Ik vind de geur een beetje Aloë Vera-achtig. Lancôme belooft dat de huid er na een kuur van 30 dagen gekalmeerd, versterkt en zichtbaar jonger is. Ik vind het moeilijk te zeggen of mijn huid gekalmeerd is of er zichtbaar jonger uit ziet (ik ben ook pas 19 jaar, dus daar zal het ook vast mee te maken hebben, haha).

Al met al vind ik dit een enorm fijn product. Ik gebruik het Advanced Génifique Sensitive Double Concentré nog steeds met heel veel plezier. De eerste drie weken heb ik het product iedere avond gebruikt en sinds dien wissel ik ‘m af met andere serums. Ik merk dat mijn huid er goed op reageert en goed gehydrateerd is de ochtend daarna. Het enige nadeel van dit product is dat een flesje van 20 ml een prijs heeft van maar liefst €78,50. Zoals jullie ondertussen misschien wel weten, vind ik het geen probleem om wat meer geld neer te leggen voor een goed product, maar bijna €80,- vind ik persoonlijk erg veel. De prijs zou dan ook de enige reden zijn waarom ik dit product niet opnieuw zal kopen als het op is. Natuurlijk zijn er genoeg mensen die met alle liefde meer geld neerleggen voor een fijn product en dan kan ik je deze zeker aanraden. Dus wil je jezelf eens goed verwennen of vind je het helemaal niet erg om wat meer geld te betalen voor een fijn product? Dan kan ik het Advanced Génifique Sensitive Double Concentré van Lancôme zeker aanraden.

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

*Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen ter review. Ik hecht heel veel waarde aan eerlijke artikelen, dus dit heeft geen invloed op mijn mening.

Delen: