CLINIQUE TAKE THE DAY OFF MAKEUP REMOVER

CLINIQUE TAKE THE DAY OFF MAKEUP REMOVER

Hi allemaal,

Make-up remover is een product dat ik er bijna dagelijks bij neem tijdens mijn evening routine, in ieder geval op de dagen dat ik -logischerwijs- make-up heb gedragen. Voor lange tijd heb ik gezocht naar een product dat mijn favoriete -en hele goede waterproof- mascara in een handomdraai zou verwijderen. Ondertussen gebruik ik al jaren de Garnier Oogreinigingslotion Express 2-in-1 Waterproof Make-up Remover, een van de weinige producten die ik jarenlang steevast heb gebruikt. Tussendoor heb ik -uit nieuwsgierigheid- nog wel het een en ander geprobeerd, onder andere deze high end variant van Lancôme, maar niets kwam qua werking in de buurt bij die van Garnier. Toch was er eentje die continue in mijn hoofd bleef hangen, omdat ik daar ooit een mini variant van had geprobeerd en die was toen zó fijn. Ik had dan ook altijd in mijn hoofd dat ik de Clinique Take The Day Off make-up remover ooit nog eens wilde testen. Ik was vooral hel erg benieuwd of de werking écht zo goed was als ik mij kon herinneren.

De Take The Day Off lijn van Clinique bestaat in totaal uit vijf producten; Make-up Remover for Lids, Lashes and Lips, Cleansing Balm, Cleansing Oil, Cleansing Milk en Cleansing Wipes, waarvan de Cleansing Balm en de Make-up Remover for Lids, Lashes and Lips de twee bekendste zijn. Ik heb dan ook getwijfeld welke van de twee ik zou bestellen. Ik heb wel eens eerder zo’n balm gebruikt (zie deze review) en toen was ik in de eerste instantie heel erg enthousiast, omdat het mega snel werkte. Toch merkte ik op den duur dat ik het heel vervelend vond dat ik wazig zag nadat ik het product had gebruikt, waardoor ik merkte dat ik toch langzaam maar zeker weer overstapte op de remover van Garnier. Ik besloot dan ook om -voor nu- alleen de Take The Day Off Make-up Remover for Lids te bestellen.

Mijn verwachtingen van dit paarse flesje waren erg hoog en dat had twee redenen. Allereerst omdat ik het product op andere blogs en via social media voorbj heb zien komen als holy grail product en daarnaast had ik natuurlijk zelf ook wel eens een klein flesje gehad, een product dat me positief is bijgebleven. De vloeistof zit in een rond, langwerpig flesje dat een paarse, doorzichtige kleur heeft en zilvere details. Het logo van Clinique is zilver gekleurd en de dop heeft dezelfde kleur. Eerlijk is eerlijk, het flesje ziet er luxueuzer en veel mooier uit dan die van Garnier!

De dop zit vast middels een ‘kinderslot’-systeem. Als je gewoon aan de dop draait, krijg je ‘m niet open. Je moet eerst op de knop drukken, waarna je -de ingedrukte- dop draait. Het is even wennen, maar wel heel fijn, vooral als je kleintjes rond hebt lopen!

Ik gebruik altijd waterproof mascara, omdat mijn wimpers gedurende de dag dan het mooiste blijven zitten. Echter is het vaak een hele klus om de mascara te verwijderen. Je wil natuurlijk niet te lang en te hard moeten boenen, aangezien de huid rondom de ogen erg gevoelig en dun is. Ik vind het dan ook belangrijk dat een make-up remover de huid rondom mijn ogen in ieder geval niet uitdroogt. De make-up remover van Clinique herinnerde ik als een hele zachte oog make-up remover en die herinnering is helemaal goed blijven hangen. De Clinique Take The Day Off make-up remover heeft -in verhouding- meer olie dan je normaalgesproken ziet in soortgelijke producten. Vaak is ongeveer maar ¼e van een flesje gevuld met olie, terwijl juist de olie ervoor zorgt dat waterproof mascara wordt verwijderd. Bij dit product van Clinique is er ongeveer zo’n 50% olie toegevoegd aan het flesje, wat er dus voor zorgt dat de remover én sneller de make-up verwijderd én de huid rondom de ogen zacht wordt achtergelaten. Daarnaast is de formule volledig zeep- en parfumvrij, waardoor het product extra geschikt is voor de gevoelige ogen, want het irriteert en prikt niet. De remover is geschikt voor contactlensdragers en getest door oogartsen.

Het is belangrijk om het flesje voor gebruik heel goed te schudden, zodat de olie en de rest van de vloeistof goed met elkaar mengen. Hierna neem je een wattenschijfje en daar schenk je wat product op. Zelf doordrenk ik het wattenschijfje er niet mee, omdat ik dat zonde vind van het product, want less is more! Door de grote opening waar het product uit komt, gebruik je trouwens wel snel te veel, dus zeker even mee oppassen! Het wattenschijfje laat ik een paar seconden rusten op mijn ooglid en vervolgens veeg ik het zachtjes op en neer. Hard boenen is niet nodig, het product doet namelijk zelf zijn werk. Nadat ik mijn oog make-up heb verwijderd, neem ik een wattenschijfje met micellair water en reinig ik de rest van mijn gezicht, waarbij ik ook nogmaals over mijn ogen ga om de overtollige olie te verwijderen.

En ja hoor, ik ben fan! Clinique Take The Day Off make-up remover verwijdert in no time je waterproof mascara. Hard wrijven is niet nodig, waardoor het product echt top is om te gebruiken voor de ogen. Ik moet zeggen dat des te langer ik ‘m gebruik, des te blijer ik ermee ben. Heel eerlijk? Zo’n duurdere oogmake-up remover is heel fijn, maar zou ik persoonlijk niet standaard aanschaffen, aangezien het nogal een prijsverschil is met mijn budget variant van Garnier (die in Duitsland nog geen drie euro kost). Maar zo af en toe mag je jezelf en je huid zeker verwennen, treat yourself! Daarnaast kan ik me voorstellen dat als je iemand bent die een hele gevoelige huid rondom de ogen hebt of contactlenzen draagt, je er wel voor kiest om bijna maandelijks een flesje aan te schaffen. Ik heb dan ook niets negatiefs over dit product te melden; het doet wat het moet doen en belooft. Het enige nadeel is de grote opening, waardoor je snel te veel product neemt. In het begin is dit even wennen, zeker als je gewend bent aan een flesje met een hele kleine opening. De Clinique Take The Day Off make-up remover (125 milliliter) wordt normaalgesproken voor zo’n €25,- verkocht, maar bij Notino.nl scoor je ‘m al voor €15,-!

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

*Dit artikel bevat (een) product(en) die ik middels shoptegoed heb mogen bestellen. Echter is dit artikel geen onderdeel van een samenwerking en krijg ik er niets extra’s voor om het genoemde bedrijf te noemen in deze blogpost. 

Delen: