LANCÔME BI-FACIL INSTANT CLEANSER SENSITIVE EYES

LANCÔME BI-FACIL INSTANT CLEANSER SENSITIVE EYES

Hi allemaal,

Lancôme is een merk waar ik door mijn blog mee in aanraking ben gekomen. Ik ben ontzettend dankbaar voor het feit dat ik op de perslijst van dit mooie merk sta, wat betekent dat ik af en toe pakketjes ontvang met de nieuwste producten van dit luxe merk. Ondertussen heb ik al heel wat producten mogen proberen, onder andere een parfum dat ondertussen mijn all time fave is én een serum dat heel goed werkt voor mijn huid. Wil je alle artikelen lezen die ik heb geschreven over producten van Lancôme, kun je op deze link klikken. Het product waar ik in deze review aandacht aan wil besteden, is een twee fasen oog make-up remover. Ik gebruik al jaren met heel veel liefde reinigingsproducten van Garnier, zo ook een twee fasen oog make-up remover. Garnier is een zusje van Lancôme, dus ik heb al vanaf het eerste moment hoge verwachtingen van deze reiniger van Lancôme!

Zoals de meesten van jullie wel weten, gebruik ik altijd waterproof mascara. Ik vind het belangrijk dat mijn wimpers de hele dag mooi op hun plek blijven zitten, zonder dat ik bang hoef te zijn dat mijn mascara uitloopt. Ik heb jarenlang gezocht naar een fijn, mild reinigingsproduct waarmee ik mijn hardnekkige waterproof mascara eraf kon krijgen. Uiteindelijk ben ik uitgekomen bij de Garnier Skin Active Express 2 in 1 oogreinigingslotion, welke -net zoals de Bi-Facil- geschikt zou zijn voor de gevoelige huid. Aangezien Lancôme en Garnier onder hetzelfde moederbedrijf (namelijk L’oréal) vallen, zijn mijn verwachtingen van de Lancôme remover al vanaf het eerste moment ontzettend hoog. Het product is namelijk bijna zes (!!!) keer zo duur als mijn budget-topper van Garnier. Zouden mijn hoge verwachtingen van Lancôme terecht zijn?

Ik vind de verpakking van de Lancôme Bi-Facil Non-Oily Instant Cleanser Sensitive Eyes (wat een lange naam, haha!) een ontzettend mooie en luxe uitstraling hebben. De kleur van de vloeistof is blauw en de olie is duidelijk te herkennen aan een donkerdere blauwe kleur. Mij viel gelijk op dat de verhouding olie en ‘water’ gelijk is. Normaalgesproken hebben zulke removers in verhouding veel minder olie.

Het product heeft een mooie draaidop, waar op de bovenkant het logo van Lancôme (een roos) te zien is en aan de zijkant is de naam van het merk te zien. Op het moment dat je de dop van het flesje afhaalt, komt er een kleine opening tevoorschijn. Ik vind zo’n kleine opening altijd ideaal werken, aangezien je dan niet zo gauw uitschiet, waardoor je te veel product gebruikt.

Wat Lancôme zelf zegt over de Bi-Facil Yeux:

Bi-Facil Yeux bestaat al sinds 1991 en is uitgegroeid tot een van de meest mythische gezichtsreinigingen. Het product is de geknipte basis voor een grondige reiniging. Deze veelvuldig bekroonde iconische gezichtsreiniging is nog steeds een bestseller van Lancôme. Het geheim is een uitzonderlijke tweefasige formule die de ogen onberispelijk en in alle zachtheid reinigt. 

Vanaf het moment dat ik dit reinigingsproduct heb gekregen van Lancôme, ben ik ontzettend benieuwd of dit product écht zijn geld waard is. Helaas kwam ik er al heel snel achter dat dit product voor mij niet optimaal werkt. Lancôme belooft dat deze reiniger geschikt is voor de gevoelige ogen, maar helaas merkte ik al bij het eerste gebruik dat dit product lichtjes prikt in mijn ogen. Niet heel erg of pijnlijk, maar het gevoel is aanwezig en dat vind ik erg zonde voor zo’n luxe product. Daarnaast verwachtte ik door de hoeveelheid olie dat deze reiniger mijn mascara in no-time zou verwijderen. Ook hierbij merkte ik dat de Lancôme remover hier net iets meer moeite mee had dan de remover die ik daarvoor gebruikte. Het duurt net ietsje langer, maar uiteindelijk haalt de remover mijn mascara er wel heel goed af. Lancôme belooft ook dat de Bi-Facil Yeux géén vettig laagje achterlaat op het gezicht, maar ook hier ben ik het niet helemaal mee eens. Daar wil ik wel even als sidenote bij vermelden dat ik alle make-up remover producten die olie bevatten en beloven niet vettig te zijn, toch vettig vind, ook mijn vorige oog make-up remover. Wellicht ben ik te kritisch, maar ook een ‘droge olie’ is wat mij betreft vettig. Dan het allerlaatste puntje dat ik wil bespreken is de prijs van de Bi-Facil Yeux. Zo’n mooi, luxe flesje van 125 ml heeft namelijk ook een luxe prijsje van €35,10. Op het moment dat ik deze review typ, ben ik het product precies een maand aan het testen en zit er nog net iets meer dan de helft van het product in het flesje. Ik denk dat ik al met al zo’n tweeënhalve maand met dit flesje zal doen.

Wellicht ben ik wat kritischer op dit product, omdat mijn verwachtingen hoog waren vanwege het merk en de prijs. Ik wil even duidelijk maken dat ik deze remover echt niet verschrikkelijk vind, maar Lancôme komt zijn beloftes wat mij betreft niet helemaal waar betreft dit product. Daarnaast vind ik dik €35,- echt wel heel veel geld voor een make-up remover voor de ogen, aangezien zulke producten niet zuinig in gebruik zijn. Wel heb ik veel reviews gelezen op internet, ook bij de recensies onder de producten op de website van Douglas en eigenlijk zijn de meeste mensen ontzettend tevreden over deze remover. Andere gebruikers geven aan dat ze zeer gevoelige ogen hebben en snel allergische reacties krijgen van andere producten, maar heel goed tegen deze remover van Lancôme kunnen en zelfs lenzendragers zijn enthousiast. Ik ga de Bi-Facil Yeux zeker gebruiken tot ‘ie op is, maar ik zou ‘m daarna niet opnieuw kopen. Dan vind ik de prijs-kwaliteit verhouding van mijn oude, vertrouwde oog make-up remover toch een stuk aangenamer.

Lancôme, ik ben nog steeds groot liefhebber van je, maar dit product is het helaas niet helemaal voor mij…

De Lancôme Bi-Facil Non-Oily Instant Cleanser Sensitive Eyes is te koop bij de parfumeries voor €35,10.

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

*Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen ter review. Ik hecht heel veel waarde aan eerlijke artikelen, dus dit heeft geen invloed op mijn mening

Delen: