EEN GEUR DIE MIJ KRACHT EN ZELFVERTROUWEN GEEFT | LA VIE EST BELLE L’ÉCLAT – LANCÔME

EEN GEUR DIE MIJ KRACHT EN ZELFVERTROUWEN GEEFT | LA VIE EST BELLE L’ÉCLAT – LANCÔME

Hi allemaal,

Vandaag weer een review over een heerlijk geurtje, namelijk over de nieuwste van Lancôme. De La vie est belle geuren klinkt iedereen ondertussen wel bekend in de oren denk ik zo. Van deze heerlijke warme, vrouwelijke geur is een nieuwe variant uitgebracht, namelijk La vie est belle L’éclat. Ik heb dit parfum nu een tijdje en ik kan verklappen: dit is écht mijn geur, groot favoriet dus!

Voor Dominique Ropion en Anne Flipo, de twee grote parfumeurs die ook de oorspronkelijke geur creëerden, is het een oefening vol passie. Met de nodige inventiviteit en elegantie verkennen ze telkens opnieuw alle facetten van het meest intense maar ook meest complexe van alle gevoelens.

Twee jaar geleden vroeg Lancôme hen om het idee van geluk dat onstuitbaar overgaat van mens tot mens – net zoals licht dat eindeloos weerspiegeld wordt – opnieuw te vertalen. Zo ontstond een nieuwe Eau de Parfum, La vie est belle l’Éclat, de expressie van een geluk dat verspreid wordt en op die manier ook groeit. Het werd een geur met een knapperige aanzet en een romige basis, badend in de heldere frisheid van oranjebloesem, de ziel en de grondtoon van het unieke verhaal van La vie est belle.

De geur als volgt omschreven:

[1]. Levens- en geluks filosofie of universele ode aan de schoonheid van het leven.

[2]. Éclat de Parfum met een tintelfris hart van de edelste natuurlijke grondstoffen [Absolu van Oranjebloesem, Absolu van Sambacjasmijn, Essence van Bergamot] verhelderd door een glimlach van zalige vruchten.

[3]. Eerste Zalige Oranjebloesemgeur exclusief voor Lancôme gecreëerd door twee van de grootste Franse parfumeurs.

De Eau de Parfum La vie est belle L’Éclat verrast met zijn frisse, zalige, bloemachtige en hesperidentoetsen. De onweerstaanbaar warme samenstelling versterkt de verschillende facetten van de oranjebloesem, de iconische bloem van zonnige landen die de zinnen delicaat streelt met zijn genereuze en uitzonderlijke frisheid. “Oranjebloesem is mijn lievelingsingrediënt omdat zijn facetten onuitputbaar zijn”, vertelt Anne Flipo, een van de creators van dit heerlijke parfum. “Het leek me vanzelfsprekend om de zoektocht naar zijn heldere, frisse, stralende en sensuele facetten die de optimistische vrouwelijkheid van La vie est belle uitdrukken, opnieuw toe te passen op La vie est belle L’Éclat.”

De Absolu van de Oranjebloesem is de stralende pijler van de nieuwe geur. Samen met de essence van rozen en jasmijn vormt hij een bedwelmend bloemenboeket dat in de aanzet verhelderd wordt door stralende hesperidentoetsen – een superieure bergamot en zurige mandarijn – en vervolgens ondersteund wordt door een fresia-akkoord met delicate bloembladaccenten.

De nieuwe flacon werd gemaakt door de glasexperts van het traditionele Huis Pochet. Net als het oorspronkelijke model is hij het resultaat van een ongelooflijke technische vaardigheid en ontelbare pogingen om de schetsen van de ontwerpster te vertalen in een uitgepuurd en modern volume. Elk van de 221 facetten van de flacon bestaat uit vijf zijden waarvan de hoeken bij het maken van de mallen met de hand bijgewerkt werden zodat elk facet licht en leven krijgt. De glimlach van kristal wordt op die manier een stralende caleidoscoop die elke lichtstraal versterkt en eindeloos verspreidt.

Deze flacon is echt helemaal mijn ding. Ik vind de originele La vie est belle flacon al enorm mooi, maar dit is toch wel de allermooiste. Ik vind het tof dat de originele vorm is aangehouden, waardoor gelijk te zien is dat het om een La vie est belle parfum gaat. Deze flacon verdient een mooie plek in iedere slaap- of badkamer, een echt pareltje.

Oeps, zoals je ziet is de flacon al aardig leeg aan het gaan, haha. Ik maak normaalgesproken altijd foto’s voordat ik een product ga testen. Toch wilde ik deze geur gelijk proberen toen ik ‘m binnen kreeg. Ik maakte de verpakking open en ik rook een enorm lekkere, warme geur. Sinds dien heb ik de parfum dagelijks gebruikt en raakte de flacon sneller leeg dan ik had gedacht (en gehoopt), haha. Ik heb ‘m sinds begin september in mijn stash en je ziet dat ‘ie al aardig goed is gebruikt de afgelopen anderhalve maand.

Dit parfum is écht mijn favoriete luchtje. Als ik de geur draag, voel ik mij gelijk een echte powervrouw die de hele wereld aan kan. Het is een warme, vrouwelijke en krachtige geur die wat mij betreft helemaal geschikt is voor de herfstige en winterdagen die eraan komen. Daarnaast blijft deze geur echt enorm lang hangen. Het is natuurlijk een Eau de parfum, die sowieso al langer blijven hangen, maar ik heb nog nooit een parfum gehad dat ik zó onwijs lang bleef ruiken. Voorbeeldje: ik spray het parfum ‘s ochtends op, ga ‘s avonds douchen en ik ruik ‘m na het douchen gewoon nog lichtjes. Je hoeft eigenlijk ook maar een á twee keer te sprayen om een heerlijke geur te verspreiden, overal waar je langs loopt. Dit is dan ook het eerste parfum waar ik (ook na een paar uur) nog complimentjes over krijg, wat niet alleen betekent dat anderen ‘m ook enorm lekker vinden, maar dat de geur ook super lang blijft hangen en na een tijdje nog intens ruikt. Normaalgesproken vervliegen geuren bij mij enorm snel, ook al is het een Eau de parfum. Bij dit parfum hoef ik mij daar gelukkig geen zorgen om te maken.

Alles is wat mij betreft perfect. Ik ben zó blij dat ik dit heerlijke luchtje aan mijn collectie heb mogen toevoegen, want ik ben helemaal verliefd op deze geur.

Dit is natuurlijk hét perfecte cadeau voor jouw geliefde voor de feestdagen óf natuurlijk om jezelf eens te verwennen met een heerlijke, luxe geur. La vie est belle L’éclat is onder andere verkrijgbaar bij Douglas en Ici Paris XL.
> 30 ml – €67,00
> 50 ml – €96,50
> 75 ml – €121,50

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

*Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen ter review. Ik hecht heel veel waarde aan eerlijke artikelen, dus dit heeft geen invloed op mijn mening.