MARC JACOBS DECADENCE EAU SO DECADENT

MARC JACOBS DECADENCE EAU SO DECADENT

Hi allemaal,

Zoals jullie ondertussen wel weten ben ik een enorme liefhebber van lekkere geurtjes. Douchegels, body butters, geurkaarsen, parfums, etc. etc. etc. Ik ben er dol op! In de zomer vind ik het heerlijk om luchtigere, frisse geurtjes om mij heen te hebben, maar in de winter ben ik een enorme sucker voor warme, zoete, houtachtige geuren. Afgelopen oktober heeft Marc Jacobs een nieuwe geur aan zijn collectie toegevoegd, namelijk Decadence, Eau So Decadent. Als ik aan Marc Jacobs denk, denk ik eigenlijk altijd gelijk aan de Daisy parfums. Een hele tijd geleden heeft Marc Jacobs een nieuwe lijn uitgebracht, namelijk Decadence. Van dit parfum zijn ondertussen al meerdere varianten uitgebracht, waaronder Eau So Decadent. Deze lijn staat bekend om het tasjes flacon, onwijs tof bedacht! Ik was heel erg benieuwd naar dit parfum en vandaag vertel ik je er meer over!

“Vrij om te durven
Vrij om te genieten
Vrij om decadent te zijn”

Het parfum dat in dit artikel centraal staat is de nieuwste aanwinst in het Decadence-portfolio van Marc Jacobs en staat voor glamour en luxe. Decadence Eau So Decadent is een onmiskenbare, vrouwelijke geur, vol genot met een luchtig voorkomen. Deze nieuwe expressie inspireert vrouwen overal ter wereld te genieten van een moment van vrijheid en zichzelf plezier te gunnen.

Iets wat ik al vaker heb aangehaald, is het feit dat ik het zó onwijs leuk vind om de achterliggende gedachte van een parfum te weten. Als je een parfum in de winkel koopt, kom je er eigenlijk niet echt achter wat het merk wil uitdrukken met een bepaalde geur. Nu ik persberichten ontvang bij parfums en ik het verhaal achter een geur weet, geeft een parfum mij een veel intensere beleving en dat vind ik heel erg tof!

Het design van de flacon is geheel geïnspireerd op de iconische handtassen van Marc Jacobs. Dit vormde het baanbrekende design van Decadence en maakte het een volmaakte unie tussen parfum en mode, iets wat ik ontzettend origineel vind bedacht. De geur werd neergezet als het ultieme mode-accessoire. Nu wordt de geliefde, unieke flacon opnieuw verbeeld met vrouwelijke details en tedere accenten.

De perfect gevormde dop met een print van slangenleer valt op door een kleurencombinatie van blozend roze en accenten in groenblauw, wat een sensueel contrast vorm tussen licht en donker. De verkorte goudkleurige ketting geeft de flacon een luxueuze edge. De flacon zelf is gevormd uit matglas waar de bruisende groenblauwe juice zacht doorheen schijnt.

Deze flacon is echt een pareltje, al moet ik zeggen dat het niet helemaal mijn smaak is. Ik ben namelijk geen fan van goudtinten, maar oh wat is deze flacon mooi! Er is zo onwijs goed over nagedacht en alles past zo goed bij elkaar. Het matte glas maakt ‘m helemaal af, I love it!

Deze geur is perfect voor dag en avond. Marc Jacobs Decadence Eau So Decadent is een nieuwe manier van genieten. Zuiver, licht en uitbundig luxueus. Dit parfum introduceert sappige fruit- en stralende bloemnoten en creëert zo een verleidelijke vrouwelijke signatuur, terwijl witte amber een hypnotische sensualiteit ontpopt voor een stralende en zachte basis.
» Top: nashipeer, zwarte bes, klimop
» Hart: roze lelietje-van-dalen, magnolia, jasmijn
» Basis: witte amber, kasjmierhout, framboosgloss

Om heel eerlijk te zijn, is het originele Decadence parfum een geur die ik niet kan waarderen. Ik vind ‘m te sterk en overheersend, op een niet-lekkere manier. Marc Jacobs Decadence Eau So Decadent is daarentegen een hele zachte en luchtige geur, meer richting de bloemige, fruitige en frisse kant. Wel moet ik zeggen dat dit een geurtje is die ik persoonlijk niet snel in de winter erbij zou nemen, aangezien ik dan liever een warmere, zwaardere geur draag. Voor een Eau de Toilette vind ik dat deze geur enorm lang blijft hangen, wat echt top is!

Al met al vind ik dit een heerlijke geur, die wat mij betreft wel net iets meer geschikt is voor de lente/zomer dan voor de herfst/winter. Daar moet ik wel bij vermelden dat ik iemand ben die heel kieskeurig is met geuren en een frissere geur over het algemeen niet graag in de winter draag. Natuurlijk is dit niet bij iedereen het geval en zijn er ook genoeg mensen die graag lichtere geurtjes dragen in de winter. Als je van een florale, frisse en fruitige geur houdt, is dit zeker eentje die je eens moet gaan ruiken in de parfumerie. Daarnaast natuurlijk ook enorm leuk om te krijgen of te geven tijdens de feestdagen!

Marc Jacobs Decadence Eau So Decadent is vanaf nu te koop bij de geautoriseerde Marc Jacobs parfumerieën en warenhuizen.
Adviesverkoopprijs:
> 30 ml – €53
> 50 ml – €77
> 100 ml – €106

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

*Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen ter review. Ik hecht heel veel waarde aan eerlijke artikelen, dus dit heeft geen invloed op mijn mening.

Delen: