HET GEHEIM ACHTER MIJN RUSTIGE HUID | GARNIER SKINACTIVE BOTANISCHE HUIDVERZORGING ROZENWATER

HET GEHEIM ACHTER MIJN RUSTIGE HUID | GARNIER SKINACTIVE BOTANISCHE HUIDVERZORGING ROZENWATER

Hi allemaal,

Zoals jullie misschien wel weten, vind ik het best lastig om met mijn droge en gevoelige huid nieuwe producten te testen, omdat mijn huid vrij snel geïrriteerd kan raken van bepaalde ingrediënten. Mijn huid wordt dan ineens extreem droog, rood óf ik krijg zelfs onverklaarbare bultjes/onderhuidse puistjes. Ik ben er tot op de dag van vandaag nog steeds niet achter welke ingrediënten voor deze reactie zorgen. Ik probeer wel altijd zo goed mogelijk te kijken naar de ingrediëntenlijst en gekke ingrediënten te vermijden. Garnier is nu met een geheel nieuwe lijn uitgekomen die transparantie biedt over de ingrediënten die gebruikt zijn in de producten. Ik vind het persoonlijk enorm fijn dat Garnier zo open is over alle bestanddelen die in de producten zitten. Ik heb drie producten uit de lijn met rozenwater uitgebreid getest en ik neem jullie in dit artikel mee in mijn eindoordeel.

Garnier SkinActive Botanische huidverzorging zijn producten met ingrediënten die je begrijpt. 96% is namelijk van natuurlijke oorsprong en dat legt Garnier ons ook graag uit op de verpakking. In hun ingrediëntenlijst zijn ze namelijk enorm transparant over de herkomst en werkzaamheid van de ingrediënten, zodat wij als consument weten wat we op ons gezicht smeren. De overige vier procent bestaat uit ingrediënten die zorgen voor een plezierige zintuigelijke ervaring en een goede conservering van de formules. De formules bevatten geen synthetische kleurstoffen, parabenen of siliconen. Kortom, no nasties! Ik vind het persoonlijk erg fijn dat de ingrediënten op de achterkant van de producten helemaal staan uitgelegd. Ik vind het namelijk best lastig om te onthouden welk ingrediënt wat doet én of een ingrediënt juist wel of niet goed is voor mijn huid.

Garnier heeft vier lijnen uitgebracht binnen de Botanische huidverzorging, namelijk:
> Rozenwater
> Honing: voedt en herstelt de droge huid, en laat deze weer zacht en comfortabel aanvoelen.
> Groene Thee: zorgt ervoor dat de huid er gehydrateerd en gematteerd uitziet.
> Aloë Vera: een actief ingrediënt en zorgt voor een intense hydratie, waarna de huid zacht en fris aanvoelt.

Ik heb dus drie producten uit de rozenwater lijn getest. Een tijdje geleden kocht ik een fles rozenwater en dat heb ik regelmatig gebruikt. Ik merkte gelijk dat het mijn huid kalmeerde en zacht liet aanvoelen. Toen ik zag dat Garnier met deze lijn zou uitkomen, werd ik gelijk helemaal enthousiast. Rozenwater is dan ook een ingrediënt dat bekend staat om haar verzachtende eigenschappen. Deze huidverzorgingslijn, verrijkt met rozenwater, verzacht en hydrateert de meest gevoelige huidtypes. De rozen die gebruikt worden voor het rozenwater van Garnier groeien in Turkije, Iran en Bulgarije, de regio waar de roos zou zijn ontstaan. De rozen worden hier nog altijd, traditioneel, in mei en juni geoogst. Het rozenwater wordt verkregen door stoomdestillatie van Rosa Damascena blaadjes; een delicaat proces dat er voor zorgt dat de geur en natuurlijke componenten bewaard blijven.

Botanische Reinigingsmelk – €4,59

Reinigingsmelk is een product dat ik eigenlijk nooit heb gebruikt. Laat ik vooropstellen dat ik mijn huid altijd goed heb gereinigd, maar sinds het Micellaire Water op de markt is, gebruik ik (lekker makkelijk) één product om  mijn make-up mee af te halen. Mama had vroeger reinigingsmelk en tonic waar mijn huid enorm van ging prikken, waardoor ik dit soort producten eigenlijk nooit meer durfde te gebruiken. Voor het eerst sinds jaren ging ik de uitdaging weer aan, in de hoop dat deze producten mijn huid niet zouden irriteren.

Wat Garnier zegt over de Reinigingsmelk:
Onze nieuwe generatie reinigingsmelk verrijkt met Rozenwater voor een gereinigde en zachte huid. Deze formule bevat 96% ingrediënten van natuurlijke oorsprong die voornamelijk van plantaardige herkomst zijn. Verwijder make-up met een wattenschijfje doordrenkt met de melk.

Yes, dit product werkt zó goed voor mijn huid én haalt zelfs mijn waterproof mascara er met gemak af. De melk heeft een ‘normale’ substantie en voelt lekker verkoelend aan op de huid. Daarbij voelt mijn huid na gebruik helemaal niet trekkerig of geïrriteerd aan. Ik merk dat deze reinigingsmelk mijn huid kalmeert en verzacht, fijn!

Botanische Tonic – €4,59

Tonic is (net zoals reinigingsmelk) een product dat ik nooit heb gebruikt. Ik geloof zelfs dat mijn huid vooral niet tegen de tonic kon vroeger. Ik had vroeger wel vaker last van producten die prikten op mijn huid, maar dat soort producten probeerde ik altijd zo snel mogelijk te verbannen. Als iets namelijk een rot gevoel geeft, zijn het wel producten die prikken.

Wat Garnier zegt over de Tonic:
Onze nieuwe generatie tonic verrijkt met Rozenwater voor een frisse, getonifieerde en zachte huid. Deze formule bevat 96% ingrediënten van natuurlijke oorsprong die voornamelijk van plantaardige herkomst zijn. Breng na het verwijderen van de make-up, met een wattenschijfje doordrenkt met product aan op gezicht en hals.
Oeh, wat een fijn product is dit zeg. Deze tonic zorgt inderdaad voor een enorm fris gevoel op de huid, iets wat ik zeker kan waarderen. Een tonic dient altijd ná een reinigingsmelk aangebracht te worden, zodat de huid weer terug in de natuurlijke balans komt. Door de tonic heb ik echt het gevoel dat ik laatste restjes van mijn huid verwijder, fijn!

Botanische Dagcrème – €6,99

Naar dit product was ik misschien wel het meest benieuwd. Mijn crème van Embryolisse is bijna op, dus deze kwam als geroepen. Daarbij gebruik ik graag crèmes van Garnier, dus ik was heel erg benieuwd hoe mijn huid op deze zou reageren.

Wat Garnier zegt over de Crème:
Deze formule bevat 96% ingrediënten van natuurlijke oorsprong die voornamelijk van plantaardige herkomst zijn. Daarbij is de crème verrijkt met antioxidanten van natuurlijke oorsprong, waardoor deze crème de huid helpt te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Deze formule verzacht een trekkerig gevoel en hydrateert de huid, waardoor ze weer zacht en soepel aanvoelt.
Zoals je ziet, is de dagcrème redelijk stevig van substantie, iets wat ik persoonlijk heel erg kan waarderen. De crème smeert gemakkelijk uit en voedt de huid enorm goed. Wel duurt het relatief lang voor de crème is ingetrokken, waardoor ik ‘m liever als nachtcrème gebruik. Op die manier krijgt de crème de tijd om goed in te trekken en word ik wakker met een zacht en gehydrateerd huidje. Als ik deze crème ‘s avonds gebruik, is het niet meer nodig om ‘m ‘s ochtends nog eens te gebruiken, omdat de crème enorm goed zijn werk doet.
Ik ben echt super enthousiast over deze nieuwe lijn. Mijn huid wordt er rustig van en mijn roodheden zijn zichtbaar verminderd. Daarbij heb ik nauwelijks last van puistjes én hoefde mijn huid ook helemaal niet te wennen aan deze producten. Ondertussen heb ik de balsem ook in mijn stash (het vierde product uit deze lijn) én tot nu toe twee keer getest en die bevalt ook enorm goed. Ik hou jullie over de balsem op de hoogte via mijn Instagram. Ik ben in ieder geval helemaal fan van de gehele lijn. Als jij ook een droge/gevoelige huid hebt, kan ik je deze producten stuk voor stuk aanraden. Mijn huid is er enorm door opgeknapt en is nu eigenlijk nooit meer droog (mits ik de producten gebruik natuurlijk). Ik weet zeker dat je er geen spijt van krijgt als je deze producten gaat proberen!
Deze producten zijn onder andere te koop bij Etos. Hou zeker de acties in de gaten, want Garnier heeft regelmatig mooie acties, waardoor je de producten voor een nog fijner prijsje kunt proberen!

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

*Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen ter review. Ik hecht heel veel waarde aan eerlijke artikelen, dus dit heeft geen invloed op mijn mening.