XXL REVIEW KOREAANSE SKINCARE PRODUCTEN: ALL CLEAN BALM, HONEY BEE’S AC CONTROL FOAMING CLEANSER, BHA SUMMER PORE MINISH SERUM, AMINO MASK CLEARING, RED SOLUTION KIT, OIL-FREE ULTRA-MOISTURIZIG LOTION, NATURAL DAILY PURE SUN CREAM & CHERRY LIP PATCH | LIFEANDBEAUTYSHOP.NL

XXL REVIEW KOREAANSE SKINCARE PRODUCTEN: ALL CLEAN BALM, HONEY BEE’S AC CONTROL FOAMING CLEANSER, BHA SUMMER PORE MINISH SERUM, AMINO MASK CLEARING, RED SOLUTION KIT, OIL-FREE ULTRA-MOISTURIZIG LOTION, NATURAL DAILY PURE SUN CREAM & CHERRY LIP PATCH | LIFEANDBEAUTYSHOP.NL

Hi allemaal,

Zoals jullie misschien wel weten, ben ik een samenwerking aangegaan met een hele toffe website die allerlei Koreaanse skincare producten verkoopt. Een tijdje geleden ging ik dan ook samen met Lana naar Den Haag voor een fotoshoot (de foto’s staan trouwens ondertussen op lifeandbeautyshop.nl)! Tijdens deze meeting kregen wij ons eerste tasje met producten mee naar huis om te testen. Aangezien mijn huid soms best gek op bepaalde producten kan reageren, heb ik de producten stuk voor stuk getest. Op die manier heb ik de producten goed en uitgebreid kunnen testen. Helaas is het bij skincare gewoon zo dat het onmogelijk is om het een paar dagen te testen en dan al een conclusie te trekken, vandaar dat het zo lang heeft geduurd. Ik weet dat velen van jullie benieuwd zijn naar de review van deze producten, dus hier is ‘ie dan ein-de-lijk!

In deze review ga ik alle producten behandelen die ik tijdens de eerste meeting heb ontvangen en ik kan je alvast vertellen: dat zijn er veel!

Voordat we doorgaan met de producten, wil ik jullie in het kort iets vertellen over de webshop. Life and Beauty is een bedrijf dat is opgezet door drie vriendinnen die een grote liefde hebben voor Koreaanse beautyproducten. Aangezien het voorheen zó enorm lastig was om deze producten in Nederland te krijgen, maar zij deze Koreaanse producten zelf wel met veel liefde gebruikten, hebben zij besloten deze liefde te willen delen met de rest van Nederland. Via hun webshop zijn de producten namelijk heel erg gemakkelijk te koop, je hebt je bestelling namelijk al binnen maximaal drie dagen in huis!

In Korea wordt er gebruik gemaakt van een 10-stappen systeem, wat dus betekent dat men daar tien (!) verschillende producten gebruikt om de huid te verzorgen. Wow, ik gebruikte voorheen alleen een reiniger en een dagcrème!

Kort samengevat bestaat de routine uit de volgende onderdelen:

 • Gezichtsreiniging (stap 1 en 2) – Koreaanse vrouwen reinigen hun gezicht in 2 stappen. Eerst verwijderen zij hun make-up en daarna reinigen zij de huid
  Prepareren (stap 4 en 5) – Met een Toner en Essence bereidt je de huid voor op verdere gezichtsverzorging.
 • Oogverzorging (stap 8) – Lekker herkenbaar: je tere oog huid verdient extra aandacht.
 • Bescherming (stap 9 en 10) – Om te zorgen dat alle voorgaande producten goed hun werk kunnen doen, moeten we de huid beschermen en de producten een omgeving bieden waarin ze hun werk goed kunnen doen. Dit doe je met een moisturizer en met zonnebrandcrème.
 • Special care (stap 3, 6 en 7) – Sommige stappen hoef je niet elke dag te doen. Met deze stappen behandel je speciale aandachtsgebieden of geef je je huid net wat extra verzorging. Hiervoor heb je verschillende manieren in de vorm van exfoliators, serums, ampullen en maskers. Bij regelmatig gebruik, zijn dit wel de stappen die het verschil uitmaken!

Life and Beauty heeft natuurlijk ingespeeld op deze tien stappen. Zij leveren namelijk een Beauty Passport mee, waardoor je heel gemakkelijk kunt zien wanneer je welk product dient aan te brengen, heel erg handig! Daarnaast zijn natuurlijk veel producten bedrukt met Koreaanse tekst, waardoor je vaak niet weet hoe een product werkt. Daarom staat op de webshop bij ieder product een hele duidelijke uitleg over wat het product zou moeten doen én hoe je het kunt gebruiken.

Dan wil ik er ook nog even bij vermelden dat ik een vrij droge en gevoelige huid heb, die af en toe last heeft van een puistje en roodheden.

Heimish All Clean Balm – €21,95

Ingrediënten:
Ethylhexyl Palmitate, Cetyl Ethylhexanoate, PEG-20 Glyceryl Triisostearate, Polyethylene, PEG-8 Isostearate, Shea Butter, Donkey Milk, Cocos Nucifera Fruit Extract, Citrus Aurantifolia Fruit Extract, Freesia Refracta Extract, Iris Versicolor Extract, Jasminum Officinale Extract, Lilium Tigrinum Extract, Leontopodium Alpinum Extract, Nelumbium speciosum, Narcissus, Rose Extract, Citrus aurantium dulcis, Lavender Oil, Pelargonium Graveolens Extract, Amyris Balsamifera Bark Oil, Citrus Paradisi Peel Oil, Eucalyptus Globulus Leaf Oil, Tea tree leaf oil, Juniperus Mexicana Oil, Boswellia Carterii Oil,Citrus Aurantium Bergamia Fruit Oil, Tocopheryl Acetate, 1, 2-Hexanediol

Voorheen gebruikte ik altijd een lotion om mijn mascara eraf te halen. Ik had nog nooit met een ander product gewerkt, dus ik was dan ook erg benieuwd naar de werking van deze balsem. De balsem belooft waterproof make-up met gemak te verwijderen, iets waar ik al gelijk enorm blij mee was, aangezien ik altijd waterproof mascara draag. Daarnaast zou het de huid moeten verzorgen én tast het de natuurlijke oliën van de huid niet aan.

De balsem zit in een potje en is erg dik en stevig van substantie, maar ‘smelt’ als het in contact komt met de huid, echt heel erg apart! Er wordt ook een handig spateltje bij geleverd, waardoor je het product niet onder je nagels krijgt als je het uit het potje wil halen.

Hoe gebruik je dit product?

 1. Schep met het bijgevoegde lepeltje een beetje All Clean Balm in je hand.
 2. Masseer de balm over je droge gezicht om alle make-up resten los te weken (inclusief waterproof oog make-up!). 
 3. Maak je handen vochtig en maak ronddraaiende bewegingen over je gezicht. De balm verandert nu in een melkachtige substantie.
 4. Afspoelen met lauwwarm water.

Oké, dit is misschien wel het meest bekende product van de gehele webshop. Ik heb deze balsem al bij zó veel bloggers voorbij zien komen en ik snap helemaal waarom! Deze balsem doet namelijk precies wat het beloofd. Het haalt mijn make-up er echt met gemak af! Daarnaast laat het geen vettig olielaagje achter, maar droogt het mijn huid ook écht niet uit. Het enige minpuntje dat ik kan bedenken, is dat het product op de een of andere manier best snel in mijn ogen terecht komt, waardoor ik een tijdje wazig zie. Toch neem ik dat voor lief, omdat het gewoon zó snel werkt. I’m impressed!

Honey Bee’s AC Control Foaming Cleanser – €9,95

Ingrediënten:
Bee venom, Propolis extract, Tea tree leaf oil, Edelweiss flower/leaf extract, Allantoin, Centella extract, Portulaca extract, Royal jelly extract, Shea butter

Om heel eerlijk te zijn, gebruikte ik voorheen nooit een foaming cleanser. Heel af en toe gebruikte ik een reinigingscrème van Nivea, maar verder dan dat kwam het niet. Voor mij was dit product dan ook helemaal nieuw. Toen ik zag dat er honing in zat, dacht ik gelijk: “dit is geen product voor mij”. Ik ben namelijk écht geen fan van de geur van honing. Ik weet dat het enorm goed is voor de huid, maar de geur kan ik niet waarderen. Ik was dan ook heel erg blij dat dit product eigenlijk helemaal niet naar honing ruikt, yay!

Deze cleanser is bedoeld voor degenen die af en toe een onrustige huid hebben, aangezien deze reiniger de olieproductie weer in balans brengt, maar tegelijkertijd ook de huid kalmeert én de tekenen van huidveroudering bestrijd.

Hoe gebruik je dit product?

 1. Breng een klein beetje aan in je hand en laat de foam opschuimen met een beetje water.
 2. Masseer het schuim zachtjes in over gezicht en nek, waarbij je de ogen vrij laat.
 3. Afspoelen met koel water voor een extra verkwikkend effect.

Ik vind dit product heel erg fijn werken, omdat het tijdens het gebruik heel zacht aanvoelt voor mijn huid. Toch voelt mijn huid na gebruik een beetje trekkerig aan. Of dat te maken heeft met het feit dat dit product de olieproductie van de huid weer in balans krijgt, weet ik niet zo goed. Ik weet wel dat ik daarna heel veel zin heb om mijn gezicht in te smeren met een voedende crème. Al met al vind ik de foam heel erg prettig werken, omdat ‘ie mijn huid totaal niet irriteert, top! Daarnaast zitten er ook helemaal niet veel ingrediënten in dit product, iets wat ik ook altijd een fijn idee vind!

BHA Summer Pore Minish Serum – €15,95

Ingrediënten:
Salix Alba (Willow) Bark Water, Alcohol, Butylene Glycol, Betaine Salicylate, Sodium Hyaluronate, 1,2-Hexanediol, Centella Asiatica Leaf Water, Cassia Obtusifolia Seed Extract, Ethyl Hexanediol, PEG-60 Hydrogenated Castor Oil, Arginine, Panthenol, Carbomer, Zinc Oxide, Xanthan Gum, Menthol

Een serum dat een vernauwend effect heeft op vergrote poriën? Daar was ik wel heel erg benieuwd naar! Het serum verwijdert talg in de poriën door middel van natuurlijke BHA ingrediënten, waardoor de poriën verkleinen. Omdat dit product een grote invloed heeft op de huid, wordt er sterk aanbevolen om je routine af te sluiten met een zonnebrandcrème, ook in de winter!

Hoe gebruik je dit product?

 1. Voor gebruik goed schudden, zodat de poeder zich goed vermengt
 2. ‘s Ochtends en ‘s avonds een dun laagje aanbrengen op de plaatsen waar er mee-eters zijn (zoals neus, voorhoofd)
 3. Licht in kloppen tot dat het serum volledig is ingetrokken

Dit product is écht top! Toen er werd verteld dat een zonnebrandcrème noodzakelijk is bij gebruik van dit product, realiseerde ik mij gelijk dat dit product best heftig is voor de huid. Ik heb natuurlijk een gevoelige huid van mijzelf, waardoor ik stiekem wel een beetje bang was voor de reactie die dit product zou veroorzaken op mijn huid. Maar in tegenstelling tot mijn verwachtingen reageert mijn huid echt onwijs goed op dit product. Het irriteert mijn huid helemaal niet én mijn huid wordt er ook niet door uitgedroogd. Ik vind het altijd lastig om te concluderen of een product heeft geholpen bij verkleinen van mijn poriën, maar dit product werkt in ieder geval goed voor mijn huid. Daarnaast is het een heel prettig gevoel dat dit serum het talg uit de poriën verwijderd!

Amino Mask Clearing – €2,45

Ingrediënten:
Water, Butylene Glycol, Glycerin, Acer Saccharum (sugar Maple) Extract, Portulaca Oleracea Extract, Lysine, Histidine, Arginine, Aspartic Acid, Threonine, Serine, Glutamic Acid, Proline, Glycine, Alanine, Valine, Methionine, Isoleucine, Leucine, Tyrosine, Phenylalanine, Cysteine, Chamomilla Recutita (matricaria) Flower Extract, Arnica Montana Flower Extract, Gentiana Lutea Root Extract, Achillea Millefolium Extract, Artemisia Absinthium Extract, Betaine, Hydroxyethyl Acrylate/sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Nelumbo Nucifera Flower Extract, Xanthan Gum, Sodium Hyaluronate, Ledum Palustre Extract, Ecklonia Cava Extract, Artemisia Capillaris Flower Extract, Houttuynia Cordata Extract, Saururus Chinensis Extract, Palmitoyltripeptide-5, Ascorbyl Glucoside, Tocopheryl Acetate, Triethanolmine, Caprylyl Glycol, Ethylhexylglycerin, Fragrance

Een sheetmask dat niet alleen hydrateert en verzachtend werkt, maar ook een stralende huid achterlaat. Het masker is geschikt voor alle huidtypen.

Hoe gebruik je dit product?

 1. Na het reinigen van het gezicht en gebruik van toner, voorzichtig het sheet masker uit de verpakking halen
 2. Vouw het masker uit en plaats op je gezicht, waarbij de ogen en mond vrij blijven door de uitsparingen
 3. Het masker licht aandrukken en naar buiten glad strijken zodat alle luchtbellen verdwijnen
 4. Na 10 tot 20 minuten het masker verwijderen en de overgebleven essence licht inkloppen met de vingertoppen tot deze volledig wordt opgenomen door de huid

Voor de beste resultaten het masker 2 – 3 keer per week gebruiken.

Yay, een sheetmask! Ik ben een hele grote liefhebber van sheetmasks. Waarom? Omdat ze eigenlijk altijd heel erg goed hun werk doen, maar geen viezigheid op je gezicht achterlaten. Bij veel maskers moet je vaak toch ‘boenen’ om het product van de huid af te krijgen. Zo’n sheetmask is gewoon heel erg gemakkelijk te verwijderen. Het nadeel van sheetmasks is meestal dat het masker niet goed past op mijn gezicht, waardoor het enorm gaat glijden. Gelukkig is dat bij dit masker niet het geval! Het past natuurlijk niet perfect, maar ik denk wek dat dit het best passende masker is geweest van alle sheetmasks die ik ooit heb geprobeerd, top! Daarnaast doet het masker ook heel erg goed zijn werk. Als je het masker uit de verpakking haalt, merk je gelijk dat het he-le-maal doordrenkt is met het product. De vloeistof voelt lekker verkoelend aan en het masker glijdt niet snel van de huid. Het verwijderen gaat -zoals bij alle sheetmasks- enorm snel en gemakkelijk. Na het verwijderen zit er nog aardig wat product op mijn gezicht. Dat klop ik voor een deel in en de rest laat ik lekker drogen. Ik merk wel dat dat goedje niet zo snel intrekt, waardoor er een plakkerig laagje ontstaat. Dat laagje haal ik dan zelf weg met een washandje. Het resultaat? Een heel mooi zacht, gehydrateerd huidje!

Red Solution Kit – €26,95

Ingrediënten:
Patch: Hoofdingrediënt: Hydro Colloid
Spot Cream: Water, Calamine, Hydrogenated Polyisobutene, Glycerin, Caprylic/Cpric Tryglycerides, Stearyl Alcohol, Polysorbate60, Dimethicone, Beeswax, Shea Butter, PEG-100 Stearate, Glyceryl Stearate, Cetearyl Alcohol, Ceresin, Phenoxyethanol, Sorbitan Stearate, Tromethamine, Carbomer, Cetearyl Glucoside, Ethylhexylglycerin, Tea Tree Leaf Oil, Tocopheryl Acetate, Xanthin Gum, Disodium EDTA, Salicylic Acid, Sodium Hyaluronate, Persimmon leaves Extract, Rosemary Extract, Betaine, Sage Leaves Extract, Nimtree Extract, Piper Methysticum/Root/Stem Extract, Peppermint Extract, Tea Tree Leaf water, Asiatic Pennywort Extract, Willow Bark Extract, Lactobacillus, Portulaca Oleracea Leaves Extract, Oregano Leaves Extract, Cinnamomum Cassia Presl Extract, Hinoki Cypress Extract, Potassium Hydroxide, Lanoline, Asiaticoside, Madeassic Acid, Asiatic Acid

Deze kit bestaat dus uit twee producten: een velletje met patches én een tubetje met crème. Deze kit helpt bij puistjes en de twee producten hebben beiden een andere werking. De Patches zijn namelijk te gebruiken voor pijnlijke of geïnfecteerde puistjes. De patch absorbeert dan de infecties én helpt nieuwe infecties te voorkomen, daarbij zorgt zo’n patch er ook voor dat het genezingsproces wordt versneld. De crème is dan weer te gebruiken voor hardnekkige vlekken en littekens, aangezien het de geïrriteerde huid kalmeert en helpt littekens en pigmentvlekken te genezen.

Hoe gebruik je dit product?

 • Red Solution Patch: haal de Patch voorzichtig uit de verpakking en plaats de Patch over de puist op een schone en droge huid (voor het gebruik van een toner). Voor betere hechting van de patch, even erover heen wrijven. Het wordt aanbevolen om de patch ‘s nachts te gebruiken, om zo het natuurlijk herstellend vermogen van de huid extra kracht bij te zetten. Doordat de patch doorzichtig is, kun je het echter ook overdag gebruiken. De patch 4 tot 8 uur laten zitten.
  • Tip: als de patch moeilijk los wil laten bij het verwijderen, maak deze dan eerst nat. 
 • Red Solution Cream: Stip de plekjes aan die je wilt verzorgen, met de roze crème. Zachtjes inkloppen in de huid en laten absorberen.

Ik gebruikte vroeger eigenlijk altijd van die patches om op mijn puistjes te plakken, die kocht ik toen bij de Action. Op een gegeven moment verkocht Action die niet meer en toen ben ik overgestapt op Benzac, een gel tegen puistjes. Let op: dit is een geneesmiddel, dus lees van te voren altijd de bijsluiter én overleg met je ouders of je dit product mag gebruiken! Ik merk dat ik het wel heel fijn vind om af en toe weer eens een patch op te plakken, aangezien dat gewoon heel handig én effectief werkt. De werking van de crème vind ik lastig te beoordelen, omdat ik niet echt littekens heb. Ik heb deze crème wel gebruikt op puistjes en ik ben tot de conclusie gekomen dat ik ‘m daar niet geschikt voor vind. Of ik dit product zou aanraden, vind ik lastig te zeggen. Ik vind de patches fijn, maar ik vind het product ook aardig aan de prijs. Als jij bijvoorbeeld littekentjes en/of hardnekkige vlekken op je gezicht hebt, is het misschien een tip om eens te proberen!

Oil-Free Ultra-Moisturizing Lotion – €20,95

Ingrediënten:
Betula Platyphylla Japonica Juice, Butylene Glycol, Glycerin, Dimethicone, Betaine, Cetearyl Alcohol,1,2-Hexanediol, Cetearyl Olivate, Sorbitan Olivate, Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Sodium Lactate, Ethylhexylglycerin, Sodium Hyaluronate, Allantoin, Panthenol, Xanthan Gum, Ethyl Hexanediol, Citrus Medica Limonum (Lemon) Peel Oil, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Oil

Deze lotion is speciaal ontwikkeld als aanvulling op de AHA en BHA producten. Het hydrateert de pas geëxfolieerde huid zonder de huid te irriteren.  De lotion kalmeert de huid én behandelt de gevoelige en geïrriteerde huid. Dit product is ook top om te gebruiken als je huid droog is geworden als gevolg van acné, winterweer óf natuurlijke gevoeligheid. Deze lotion verzorgt de huid namelijk op een niet-vettige manier én kalmeert en verzacht de acné-gevoelige huid. De formule is geheel olie- en watervrij.

Hoe gebruik je dit product?

Breng de lotion aan als laatste stap in je huidverzorging. Geschikt als dag- en nachtcreme.

Jaaa, van dit product word ik zó ontzettend enthousiast. Deze lotion is gewoon écht top. Door het product met BHA wordt de huid geëxfolieerd, waardoor bepaalde producten kunnen gaan prikken en/of de huid kunnen irriteren. Gelukkig is dat bij deze lotion totaal niet het geval. De lotion heeft een beetje een gel-achtige substantie en trekt daardoor enorm snel in, maar weet de huid toch super goed te hydrateren. Normaalgesproken blijven hydraterende producten toch wat meer op de huid liggen en hebben wat langer de tijd nodig om in te trekken, maar dat is bij deze lotion helemaal niet het geval, waardoor dit product zowel voor dag- als nachtverzorging geschikt is. Ik denk dat dit product ook voor heel veel soorten huidtypes geschikt is, echt top!

 Natural Daily Pure Sun Cream SPF50+

Helaas is dit product (op dit moment) niet meer verkrijgbaar in de webshop van Life & Beauty, want oh wat is dit product fijn! Ik ontving ook deze zonnebrandcrème die speciaal voor het gezicht is, zodat ik deze kon gebruiken als ik het BHA Summer Pore Minish Serum zou gebruiken. Ik heb deze crème met enorm veel plezier gebruikt, aangezien ‘ie matte opdroogt, niet vettig is, mijn poriën niet verstopt én geschikt is voor de gevoelige huid. Ik hoop heel erg dat Life & Beauty dit product komende zomer weer gaat verkopen op hun webshop!

Cherry Jelly Lips Patch

Deze lip patch is helaas ook niet verkrijgbaar op de webshop, maar deze zat wel in het tasje dat ik ontving, dus ik wilde ‘m toch even kort benoemen. In tegenstelling tot het sheetmask, glijdt deze patch enorm snel van de lippen af, waardoor je eigenlijk echt plat op je rug moet gaan liggen. Ik ben een bezige bij en vind het heel lastig om 10-15 minuten helemaal niets te doen, waardoor ik deze patch niet snel opnieuw zou gebruiken. Het effect was wel heel erg fijn, mijn lippen voelde gehydrateerd en verzorgd aan na gebruik!

Wow, ondertussen bijna 3000 woorden verder, haha. Mijn eerste ervaring met Koreaanse skincare is eigenlijk enorm goed. Alle producten werken goed voor mijn huid en ik heb op niets slecht gereageerd, terwijl er toch ook een best hardnekkig product tussen zat (BHA Pore Minish Serum). Ik vind de producten stuk voor stuk goed werken, al merk ik dat ik al die stappen toch wel heel erg veel vind hoor. Zo merk ik dat ik de cleansing foam en het BHA serum toch best vaak oversla in mijn routine (oeps!). Mijn favoriete producten? De All Clean Balm en de Oil-Free Ultra-Moisturizing Lotion.

Op dit moment ben ik de nieuwe producten van Life & Beauty ook al grondig aan het testen, dus daar kunnen jullie over een tijdje ook zeker een review over verwachten! En ik kan alvast verklappen: daar zit ook al een hele grote favoriet bij!

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

*Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen ter review. Ik hecht heel veel waarde aan eerlijke artikelen, dus dit heeft geen invloed op mijn mening.

Delen: