MAKE-UP STUDIO BEAT THE HEAT (OR THE RAIN)

MAKE-UP STUDIO BEAT THE HEAT (OR THE RAIN)

Hi allemaal,

Nederland is een land waar waterproof make-up producten eigenlijk altijd wel gewenst zijn. Het is óf bloedheet óf het regent… In beide gevallen zijn waterproof producten geen overbodige luxe. Ik draag sowieso altijd waterproof mascara, maar in deze review behandel ik niet alleen een mascara, maar ook een oogpotlood én een wenkbrauwproduct. Toen het persbericht van Make-Up Studio over deze collectie langs kwam in mijn mailbox, dacht ik gelijk: yes, dit is écht iets voor mij! Lucky me dat deze producten dan ook nog eens werden bezorgd!

Make-Up Studio is een merk waar ik wel al heel vaak van heb gehoord, maar eerlijk gezegd nog nooit eerder iets van heb geprobeerd. Mijn verwachtingen lagen wel hoog, aangezien het merk ook door professionele MUA’s gebruikt wordt.

Over Make-Up Studio:

Make-Up Studio is door een van de eerste make-up artiesten opgericht in Amsterdam (1980). Amsterdam staat bekent als stad van de kunst, tolerantie én diversiteit. Op die die ingrediënten heeft Make-Up Studio zich gebaseerd. Het merk staat voor unieke persoonlijkheid, ongeacht leeftijd, nationaliteit of geslacht. Het gaat om meer dan alleen hoogwaardige producten: de missie is om de klant aan te moedigen om make-up op verschillende manieren te verkennen en gebruiken. Het gaat om verkennen, ontdekken en creëren. 

PRO brow gel liner “Blond” – €20,90

Zeg ‘ja’ tegen perfecte, volle wenkbrauwen de hele dag door! Deze gladde en vloeiende brow gel formule geeft de precisie van een vloeibare brow liner, maar met een zijdezachte finish. De PRO Brow Gel Liner is sneldrogend, waterproof en bestand tegen vlekken en vervagen. De sterk gepigmenteerde formule heeft een fijne en matte afwerking. 

Oeh, naar dit product was ik eigenlijk het meest benieuwd, aangezien ‘ie me heel erg doet denken aan het welbekende potje van Anastasia. Voorheen gebruikte ik een potlood óf een poeder, maar zo’n gel heb ik nog nooit eerder gebruikt. Aangezien iedereen altijd zo te spreken is over dit soort producten, was ik erg enthousiast toen ik zag dat ‘ie in het pakketje zat.

De vormgeving van het potje is simpel, maar chique, iets waar ik zelf altijd wel heel erg van hou. Bij bepaalde producten (bijvoorbeeld bij highlighter of een oogschaduwpalette) vind ik het wel heel erg tof als de verpakking lekker opvallend of gek is, maar bij een foundation, concealer of wenkbrauwproduct vind ik zo’n strakke verpakking juist wel heel erg mooi!

Het was onwijs lastig om de kleur goed op foto te krijgen, vandaar lijkt de kleur ook op iedere foto weer anders. Ik zou de kleur ‘blond’ omschrijven als een medium-lichte kleur met een assige ondertoon. Toen ik de kleur in het potje zag, dacht ik gelijk: “yes, dit is precies mijn kleur”!


(wow, hoe anders ziet de kleur er hier uit?)

Maar… zoals je op bovenstaande foto ziet, zit er een andere (veel donkerdere) kleur onder het eerste laagje. Ai, ai, ai… De kleur leek gelijk veel te donker, waardoor ik bang was dat dit product niet voor mijn -toch wel lichte- wenkies geschikt zou zijn.

Toen ik voor de aller eerste keer mijn wenkbrauwen ging bijtekenen met dit product, schrok ik zo onwijs erg. Het was gewoon bijna zwart, serieus. Ik had natuurlijk veel te veel product aangebracht, waardoor de lichte kleur veranderde in een hele donkere kleur. De gel is echt mega gepigmenteerd, waardoor je maar heel weinig nodig hebt. Als jouw wenkbrauwen donkerder zijn, kun je natuurlijk wat meer gebruiken om de kleur op te bouwen. Dat gaat heel gemakkelijk, aangezien mijn wenkbrauwen de eerste keer bijna zwart waren, haha. Bij de tweede keer aanbrengen ging het al stukken beter en ondertussen weet ik precies hoe ik dit product moet gebruiken. Niet te veel én niet te hard duwen. Ik ben zelf fan van wenkbrauwen die er natuurlijk uitzien, waardoor dit product in het begin echt wennen was in gebruik. Het is echt even oefenen om met zo’n gel een ‘natuurlijke’ brow te creëren. Toch heb ik er handigheid in gevonden en gebruik ik het product nu dagelijks. Ik heb mijn poeder en potlood ondertussen uit mijn daily make-up routine verbannen, haha. Oh ja, nog een voordeel: mijn brows zitten niet alleen in de ochtend goed, maar ‘s avonds zijn ze nog steeds on fleek, aangezien dit product mega goed blijft zitten!

Eye Definer Green Forest – €15,90

De Eye Definer serie is een lijn met waterproof, smudgeproof en long-lasting oogpotloden. Te gebruiken als eyeliner of als basis voor een prachtige Smokey Eye. Inclusief praktische puntenslijper.

Ook dit oogpotlood is weer mooi en simpel vormgegeven. Het oogpotlood heeft een slanke vormgeving en aan het uiteinde is de kleur te zien, erg handig, vooral als je meerdere kleuren in je bezit hebt. De kleur die ik ontving heeft de naam ‘Green Forest‘. De naam komt heel goed overeen met de kleur van het potloodje. Ik zou de kleur zelf namelijk omschrijven als mosgroen.

Dit potloodje heeft een draaisysteem, iets wat ik erg handig vind. Dit soort potloden hebben altijd een heel intens pigment en glijden als het ware over het ooglid heen. Daarnaast zit er aan de achterkant (dat groene gedeelte) een puntenslijper, waarmee je het puntje gemakkelijk scherp kan maken.

Zoals je ziet, is de kleur ‘green forest’ een donkergroene kleur met een glittertje erin. Helaas past deze kleur niet echt bij mijn oogkleur, aangezien mijn ogen ook een groene tint hebben. Ik vind dat zelf dan al snel tè groen ogen en ik neig dan zelf liever naar zwart, donkergrijs of donkerpaars. Natuurlijk gaat het niet alleen om de kleur, maar ook om de houdbaarheid van dit oogpotloodje. Net zoals het voorgaande product blijft dit potloodje ook onwijs goed zitten, iets wat natuurlijk erg fijn is, aangezien oogpotloden altijd snel uitlopen.

Mascara waterproof-3D – €19,90

Waterproof mascara met ‘valse wimper’ effect, houdt je wimpers zacht en verzorgt. Tevens zweet- en smeltproof. Eén laag mascara geeft je wimpers een ‘wow’ factor door extra volume, ultieme lengte en een extra zwarte kleur.

Oeh, mascara is voor mij altijd een lastige om te reviewen. Mijn wimpers zien er namelijk bij een heel klein deel van de mascara’s mooi uit. Iets wat voor mijn wimpers al heel belangrijk is, is dat ik een waterproof mascara gebruik, aangezien ze anders gelijk weer omlaag zakken. Gelukkig is deze mascara waterproof, dus ik had gelijk al hoop!

Dan eerst nog even de verpakking. Oh my, I’m in love! Ik vind deze verpakking op de een of andere manier zo onwijs mooi. Eigenlijk is ‘ie heel simpel, maar tegelijkertijd ook heel stijlvol en chique. Dat ziet er veelbelovend uit! Maar zou ‘ie mijn verwachtingen ook waarmaken?

Oké, dan het borsteltje. Yaaay! Dit zou nou echt een hele goede match kunnen zijn voor mijn wimpers. Zulke siliconen borsteltjes gebruik ik altijd namelijk met heel veel liefde. En ja hoor, deze mascara werkt top voor mijn wimpers! Ik vind het effect echt heel erg mooi. Mijn wimpers zijn gesepareerd, diep zwart, hebben (en behouden) een mooie krul en laten mijn ogen spreken.  Daarnaast blijft de mascara ook nog enorm goed zitten! Het enige nadeel is dat de mascara wel vlug klontert, maar dat is ook weer gemakkelijk te verwijderen met een borsteltje.

Op bovenstaande foto zie je de producten aangebracht. Deze foto heb ik gemaakt toen ik de wenkbrauwgel voor de eerste keer heb gebruikt. Nu (een paar weken later) ben ik al veel beter geworden in het aanbrengen van deze gel, dus neem die vlekjes maar even voor lief. Dat lag aan mij, niet aan het (fantastische!) product. Het oogpotlood heb ik aangebracht op mijn onderste wimperrand. Omdat ‘ie zo donkergroen van kleur is, valt het niet echt op en lijkt het eerder zwart. Dat is voor mij stiekem wel heel erg fijn, haha. De mascara hoef ik denk ik verder niet veel aan toe te voegen. Ik vind ‘m onwijs prettig werken en het resultaat mag er zeker zijn!

Mijn eerste ervaring met Make-Up Studio is heel erg positief. De producten doen wat ze beloven en werken stuk voor stuk heel erg prettig. Daarnaast blijven deze producten ook nog eens top zitten, iets wat niet geheel onbelangrijk is in een land als Nederland!

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

*Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen ter review. Ik hecht heel veel waarde aan eerlijke artikelen, dus dit heeft geen invloed op mijn mening.