PARIJS SHOPLOG 2019

PARIJS SHOPLOG 2019

Hi allemaal,

De lezers en lezeressen die mij op Instagram volgen (@DailyDaphne.nl) hebben gezien dat ik in de zomervakantie naar Frankrijk ben geweest. De eerste week hebben we doorgebracht in een appartement in een dorpje, heel leuk, maar waar ik me écht op had verheugd, waren de laatste vier dagen van de vakantie, aangezien oui, oui, Paris! op de planning stond. En dat betekende shop till you drop en dat heb ik ook zeker gedaan. In dit artikel laat ik alle items zien die ik tijdens mijn vakantie heb kunnen scoren!

TAHITI DOUCHE PASSION | ± €3,-

Het eerste wat ik kocht -bij een grote supermarkt in het dorpje- was deze douchegel. Oké, de knalroze kleur -die mij gelijk liet vermoeden dat de geur mierzoet is- was opvallend, maar vooral de dop vond ik ontzettend grappig en zorgde ervoor dat ik deze douchegel -die ik écht niet nodig had- kocht.

De dop zie je in de eerste instantie niet goed zitten, omdat deze ‘vlak’ is. Je klapt ‘m namelijk als het ware uit de verpakking. Er komt een ‘tuutje’ -oké, dat noem je vast niet zo- tevoorschijn. Hoe leuk is dat dan?! Ik was zo slim geweest om mijn koffer extreem goed te pakken, wat betekende dat ik één douchegel meenam die ik ook nog met mijn moeder en zusje zou gaan delen. Allemaal leuk en aardig als je met z’n alle een appartement deelt, iets lastiger als je daarna -in Parijs- twee aparte hotelkamers hebt. Het ideale moment om deze douchegel te testen en oooooh wat is ‘ie fijn. Het is geen gel-substantie, maar een crème-achtige formule, wat betekent dat het product een heel fijn en zacht laagje achterlaat op de huid. Eenmaal in Parijs kon ik de douchegel nergens meer vinden, anders had ik er een stuk of tien ingeslagen, dus nu ben ik er heel erg zuinig mee en staat ‘ie in de kast te wachten tot het juiste moment om ‘m te gebruiken.

LANEIGE SLEEPING CARE LIP MASK | €21,-

Iedereen die ook maar een beetje into the beauty en skincare is, kent het Laneige Sleeping Care Lip Mask wel. Het lip masker is vaak gepasseerd op mijn Instagram tijdlijn, waardoor het mijn aandacht trok. Ik heb natuurlijk al het Kiehl’s Buttermask for Lips, waar op zich nog voldoende product in zit voor de komende maanden, maar ik ben natuurlijk niet voor niks een beauty blogger en dat betekende dan ook dat mijn nieuwsgierigheid het overnam van mijn bankrekening en ik het kleine doosje in mijn mandje legde. Heb ik het nodig? Nee. Ben ik benieuwd of ‘ie nog fijner is dan het lip masker van Kiehl’s? Ja. Er zal nog een uitgebreide review over dit kleine potje volgen.

PIXI GLOW TONIC | €13,-

De Glow Tonic van Pixi is ook zo’n product dat iedereen ondertussen wel kent. Dit is zo’n product dat ik al 73729101 keer in mijn winkelmandje heb gedaan tijdens het online shoppen en waar ik ook al meermaals voor heb gestaan in de winkel, maar iedere keer dacht ik: hoe fijn kan dit nou zijn?! Toen ik in Parijs was, dacht ik: fuck it, ik ben in Parijs en ik mag dit kopen. Zo gedacht, zo gedaan; het kleine oranje flesje belandde in mijn mandje. Wel besloot ik de travel size variant te nemen, zodat ik het kon uitproberen en als ik het zó fijn vind als iedereen me wil laten geloven, kan ik nog altijd een full size fles aanschaffen. Ik heb de tonic nog niet geprobeerd, maar ook hiervan zal er een review volgen.

TOO FACED HANGOVER REPLENISHING FACE PRIMER | €18,-

Als ik aan primer denk, denk ik gelijk aan het ingrediënt siliconen. En laat dat nou net een ingrediënt zijn waar mijn huid totaal niet tegen kan. De laatste tijd heb ik met heel veel liefde de Prep & Hydrate Illuminating Make-Up Primer van Lancôme, eentje waar siliconen in zitten, maar waar mijn huid -wonder boven wonder- wel goed op reageert. Echter wil ik toch graag de overstap maken naar een siliconen-loze primer, aangezien ik weet dat mijn huid dat ingrediënt gewoon liever niet heeft. Ik besloot in de Sephora te bekijken welke opties er waren en de Too Faced Hangover Replenishing Face Primer viel me eigenlijk gelijk op. Maar voor dit product gold hetzelfde als voor de Pixi Glow Tonic: ik heb al zó veel en ik wil het eerst kunnen testen. Ik ging dan ook op zoek naar een travel size, maar ik wist niet eens of de primer in het klein bestond. Na vijf Sephora’s af te zijn gegaan, heb ik ‘m bij de zesde kunnen scoren, yes! Daarnaast was het product in verhouding helemaal niet super duur om in het klein te kopen. Voor de 20 milliliter variant heb ik €18,- betaald en de 40 milliliter flacon heeft een prijs van €34,-, dus dat is maar twee eurootjes verschil.

TARTE HAMPTONS WEEKENDER CONTOUR PALETTE | €21,-

Dan een product dat ik ook bij Sephora kocht, maar nog nooit eerder had gezien, namelijk het Tarte Hamptons Weekender Contour Palette. In de eerste instantie wilde ik héél graag voor een oogschaduw palette van Tarte gaan, gewoon omdat ze er zó ontzettend mooi uit zien. Totdat ik me bedacht -en mijn zusje me er ook aan hielp herinneren- dat ik niet vaak oogschaduw draag. Het zou dan eigenlijk zonde zijn om zo’n mooi en duur palette in de kast te hebben liggen. Ik besloot mijn ontiegelijk grote liefde voor mooie verpakkingen en paletten aan de kant te zetten en verder te kijken. Totdat ik in het schap van Tarte het Hamptons Weekender Contour Palette zag staan. Ik dacht gelijk: yes, dit is mijn palette. Ik gebruik namelijk wel dagelijks een bronzer en highlighter. Daarnaast wil ik graag vaker een blush erbij gaan pakken, dus hoe ideaal zou dit palette voor mij zijn?! En ja hoor, al snel belandde dit prachtige product in mijn mandje. Ook dit product zullen jullie binnenkort voorbij zien komen in een review, so stay tuned!

MAC PREP + PRIME FIX + SETTING SPRAY MINI | €10,-

Uhm, over producten gesproken die ik écht niet nodig heb, kijk maar op de foto hierboven. De Fix + van MAC is zo’n product waar -al jaren- een enorme hype omheen hangt en waarvan ik altijd dacht: “dat is zonde geld voor wat water”. Totdat ik in juni besloot om de spray te bestellen. Hij is zó zó zó ontzettend fijn. Toen ik een tijd geleden bij de Hudson’s Bay liep, viel mijn oog dan ook al snel op de mini’s van de welbekende spray. Watermeloen, komkommer, ananas, zó schattig allemaal. Echter kostte zo’n mini van 30 milliliter €13,-, terwijl ik een grote van 100 milliliter bestel voor ongeveer €18,-. Kijk, dat is zo’n moment dat ik ervoor kies om juist geen travel size product aan te schaffen. Met pijn in mijn hart liet ik de schattige sprays liggen. Toen ik in Parijs de MAC Store in liep, besloot ik even te kijken of de prijs misschien anders was dan in Nederland. En ja hoor: daar was ‘ie een tientje. Ik besloot dat ik dat ervoor over had en ik rekende ‘m af. De spray is precies hetzelfde als de ‘originele’, alleen is er -in dit geval- de geur van watermeloen aan toegevoegd. Erg lekker, maar ik kocht ‘m vooral voor de leuke verpakking. Als ‘ie leeg is, kan ik ‘m lekker vullen met de originele Fix +!

BIAFINE EMULSION | ± €6,-

Biafine is -volgens veel bekende Nederlandse beautybloggers- een multi-inzetbaar musthave product uit de Franse apotheek. Oorspronkelijk wordt Biafine gebruikt als pijnstillende en helende crème bij brand-, snij en schaafwonden. Daarnaast wordt het ook gebruikt als een product dat helpend is bij acné en een droge en schilferende huid. Aangezien ik de tube meermaals voorbij heb zien komen op blogs, Instagram en in vlogs, besloot ik een tube te gaan halen. Echter, net nadat ik de tube had gekocht, kwam ik erachter dan er triethanolamine in Biafine verwerkt zit, een stof die alleen is toegestaan in kleine hoeveelheden, omdat het een zeer irriterende stof is die ook nog eens kankerverwekkend kan zijn. Dat is ook de reden dat ik de crème nog steeds niet heb ‘durven’ testen. Wel kwam ik erachter dat de stof in zeer lage concentratie (0,67%) aanwezig is in Biafine, waardoor het product in principe veilig gebruikt kan worden op dagelijkse basis. Ik ga nog even verder met twijfelen of ik de tube ga gebruiken of ‘m weggooi…

SPORT BH PINK | €30,-

Toen mijn zusje en ik erachter kwamen dat er een Victoria’s Secret store in Parijs lag, hebben we de boel denk ik nog net niet bij elkaar gegild, haha. Onze missie was dan ook om zo snel mogelijk naar het betreffende winkelcentrum te gaan om te gaan shoppen bij dit mooie, mega gehypte merk. En daar gingen we; op naar Forum-des-Halles, een ontzettend mooi winkelcentrum, vlak bij Musée du Louvre. Na alle verhalen die ik over Victoria’s Secret (en PINK, de kledinglijn voor tienermeisjes en jonge vrouwen) had gehoord, waren mijn verwachtingen ontzettend hoog. De kwaliteit van de items zou super goed zijn, de winkels zouden een van de mooiste winkels ever zijn én voor het licht in de pashokjes hebben de meeste mensen niet eens woorden, omdat het zó flatterend zou zijn. Oké, heel eerlijk? Het viel me echt heel erg tegen. Ja, de winkel was mooi, maar om heel eerlijk te zijn, bleef het daar ook bij. Ik vond de lingeriesetjes tegenvallen en ik besloot dan ook om mijn geld daaraan niet te spenderen, aangezien de lingerie van Hunkemöller -naar mijn mening- mooier is dan de BH’s bij Victoria’s Secret, die zo’n €60,- zouden moeten kosten. Daarnaast vond ik het ook opvallend dat er bij de meeste BH’s geen passende slipjes, shortjes of strings waren, iets wat ik zeker niet had verwacht van zo’n groot lingeriemerk. De kwaliteit van de BH’s zag er trouwens wel heel goed uit. Naast een mooi lingeriesetje wilde ik ook graag kijken voor een fijn(e) pyjama of huispak, want ook daar had ik veel goeds over gehoord. De kwaliteit was écht ontzettend teleurstellend. Ik denk oprecht dat de vorm er na een paar keer wassen helemaal uit zou zijn. En dan die prijs; nee, nee en nog eens nee. Toen ik bij het gedeelte van de PINK-collectie aan het kijken was, viel mij één item echt op, namelijk de sport BH op bovenstaande foto. Ik was gelijk verliefd, helemaal mijn ding! Daarnaast voelde de kwaliteit ontzettend goed, dus ik besloot het item te passen (je weet wel, in die mega fabulous paskamers) en hij zat super lekker. Ook de prijs vond ik helemaal prima, dus ik besloot ‘m mee te nemen. Nog even terugkomend op de paskamers; ja, het licht was mooi, maar zelfs het licht in de paskamers vond ik overhyped, haha. Al met al liep ik de winkel uit met een gek gevoel; mijn verwachtingen waren totaal niet uitgekomen. Ik ben genezen van de hele hype rondom Victoria’s Secret. Ik denk dat bepaalde producten (voornamelijk de BH’s) echt van goede kwaliteit zijn, dus ik ga de online sale in de gaten houden de komende tijd, wellicht dat ik dan wat bestel, maar voor nu is die sport BH wel voldoende. De kwaliteit van die sport BH is trouwens wel heel erg goed. Ik denk dat het vooral belangrijk is dat je in de winkel kritisch kijkt naar de kwaliteit, want ik geloof zeker dat er een aantal pareltjes tussen zitten!

SCRUNCHIES | €1,- PER STUK

Scrunchies hebben een echte comeback gemaakt. Deze fabulous elastiekjes uit de jaren ’90 zijn sinds een aantal maanden niet meer weg te denken uit de haren van veel jonge meiden en vrouwen. Toen de hele hype rondom scrunchies net begon op de komen (of beter gezegd: terug kwam), vond ik het eigenlijk helemaal niks. Ik vond ze vrij opvallend, ze deden me denken aan een tijd waarin ik nog niet eens bestond en stiekem ‘durfde’ ik de items ook eigenlijk niet te dragen. Ondertussen is het een accessoire dat écht niet mag ontbreken in je collectie. “Er zou toch een reden zijn waarom iedereen er zo gek op is?”, dacht ik. En daarom besloot ik een tijdje geleden mijn eerste scrunchie aan te schaffen. Sinds dien ben ik er helemaal gek op! Deze kleurrijke, schattige en mooie elastiekjes zien er niet alleen heel leuk uit, maar zijn eigenlijk ook nog beter voor je haren, double win! Oké, even terug naar de scrunchies op bovenstaande foto. Ik kocht ze namelijk alle zes bij Primark; twee setjes van drie scrunchies. Primark heeft écht ontzettend leuke scrunchies. Het nadeel van zo’n setje is dat er vaak minimaal één printje is dat niet zo in de smaak valt, maar gezien de prijs maakt het me eigenlijk niet uit. Je betaalt voor zo’n setje van drie scrunchies namelijk €3,-, waar je bij andere winkels meestal al meer dan €4,- kwijt bent voor een los fabulous elastiekje. Daarnaast komen ook de ‘minder’ leuke scrunchies vast eens van pas, omdat de print of de kleur heel goed matcht bij een outfit bijvoorbeeld.

SCRUNCHIES | 2 VOOR €5,-

Nog even een vervolg op het hele ‘scrunchie’ verhaal; ik kocht er namelijk nog twee, dit keer in een Bijoux Brigitte-achtig winkeltje, de naam weet ik even niet meer. Deze scrunchies zijn net even anders en opvallender dan ‘normale’ scrunchies, aangezien er een soort strikje aan hangt. Ik vond vooral de linker onwijs schattig en leuk, voornamelijk in combinatie met een lage knot!

OORBELLEN | €3,-

Als je mij kent, weet je dat mijn go to oorbellen eigenlijk altijd pareltjes zijn. Je weet wel; gewoon van die knopjes. Tegenwoordig vind ik het wel leuk om eens te wisselen met wat grotere, iets opvallendere oorbellen. Bijvoorbeeld als ik een dagje weg ga of een date night heb met mijn vriend. Oorbellen kunnen je namelijk een hele andere look geven. Aangezien ik nog erg ‘experimenterende’ ben betreft het soort grotere oorbellen ik leuk bij mezelf vind staan, vind ik het zonde om tussen de tien en vijftien euro te betalen per paar, om er vervolgens achter te komen dat het misschien toch niet zo mijn ding is. Bij Primark liep ik  tegen een setje aan met drie paar oorbellen. Ik vond ze erg leuk en ik had een paar (de middelste op de foto) ook al in een andere winkel zien hangen, maar dan voor een veel hoger prijsje. Dit setje met drie paar oorbellen was namelijk maar €3,-, een mooi bedrag om eens te kunnen bekijken wat ik leuk vind staan en wat niet. Uiteindelijk zijn de twee linker oorbellen niet echt mijn ding, maar zijn de rechter een van mijn favorietjes op dit moment!

PORTEMONNEE | €10,-

In het winkelcentrum -buiten het centrum van Parijs- waar Primark lag, lag ook een winkel van Stradivarius. Er liggen nu ook een aantal stores in Nederland, maar een aantal jaren geleden -toen Stradivarius nog niet geïntroduceerd was in ons landje- maakte ik er al kennis mee, namelijk in Andalusië, Spanje. Ik werd toen helemaal gek op de winkel en vond het dan ook erg tof dat ‘ie naar Nederland zou komen. Ik besloot dan ook even een kijkje te nemen toen ik een winkel zag liggen in het Quartz winkelcentrum. Mijn oog viel al snel op deze toffe portemonnee.

Kijk hoe handig ‘ie ingedeeld is! Een groot vak voor kleingeld aan de zijkant en als je het knoopje opent, heb je voldoende ruimte voor briefgeld, pasjes, etc. Daarnaast vond ik de print ook super leuk. Ik besloot -ondanks dat ik twee jaar geleden bijna een fortuin heb uitgegeven aan een mini portemonneetje van Michael Kors- om te gaan switchen van portemonnee en deze van Stradivarius mee te nemen. Ik ben er zó ontzettend blij mee, echt een heel fijn ding!

TASJE | €20,-

Tijdens het bezoek aan Stradivarius zag ik ook een hele mooie tas staan. De prijs-kwaliteit verhouding leek erg goed en ik vond ‘m er heel chique uit zien. Toch besloot ik ‘m niet te kopen, aangezien ik écht geen extra tasje nodig had. Ik merkte dat het item toch wel erg in mijn hoofd bleef hangen en mijn zusje en ik spraken er veel over. De volgende dag -toen we in hartje Parijs waren- besloten we: we willen dit tasje allebei hebben, dus we gaan naar de winkel. Zo’n half uur in de metro verder, kwamen we aan bij de winkel van Stradivarius en hebben we het tasje allebei gekocht. Ik ben er echt mega blij mee, aangezien er veel in past en de vakken heel handig verdeeld zijn. Ik zag ‘m in Maastricht ook staan twee weken geleden, dus zeker een aanrader om eens naar te kijken.

KIEHL’S CRÈME DE CORPS | €26,99

Eigenlijk telt dit niet helemaal mee, aangezien ik Crème de Corps van Kiehl’s niet in Parijs heb gekocht, maar in Keulen. Een aantal dagen nadat ik terug ben gekomen van Parijs, zijn mijn vriend en ik gezellig een dagje naar Keulen geweest. We hebben heerlijk Duits geluncht, zijn naar het Chocolade Museum (van Lindt!) geweest en hebben de stad -inclusief winkels- verkend. Ik besloot de Douglas in te lopen en weer eens rond te snuffelen naar wat ze allemaal hadden. Toen ik mijn ogen weer aan het uitkijken was bij de afdeling van Kiehl’s, zag ik ineens mijn favoriete bodylotion ever voor een -in verhouding- heel klein prijsje staan. Ik heb vorig jaar een aantal producten uit de kerstcollectie van het merk ontvangen en deze bodylotion is echt het fijnste product ooit. Deze bodylotion is erg rijk van structuur en dus ook erg voedend. Toch laat de lotion zich prettig verdelen over de huid en laat het een extreem zacht, maar niet plakkerig laagje achter. Ik gebruik het product een aantal keren per week op mijn benen, en oh; wat is dat een verwen momentje zeg! Daarnaast smeer ik mijn gehele lichaam er ongeveer één keer per week mee in. Hoe zuinig ik ook ben met mijn flacon, merkte ik toch dat ‘ie leger en leger begon te worden. Echt balen, want een goedkoop product is het zeker niet (dik €50,- voor 500 milliliter product). Toch was ik er voor mezelf al over uit; als ‘ie op is, ga ik een nieuwe kopen. Tot mijn verbazing was het product -in de originele verpakking, niet limited of zoiets- heel erg afgeprijsd, namelijk met bijna 50% korting. Waarom, daar ben ik nog steeds niet achter, want zowel op de Duitse als op de Nederlandse website van Douglas was dit product te koop voor de adviesprijs. Ik ben super blij met mijn nieuwe flacon, aangezien ik nu weer een aantal maanden vooruit kan. Zeker een tip om dit product eens te testen als je ‘m in de winkel ziet staan!

Nou, dik 3000 woorden verder en de shoplog is gedaan. Nu hebben jullie alles gezien wat ik in Parijs (en Keulen, haha) heb geshopt. Ik ben ontzettend blij met alle nieuwe, mooie, fijne en toffe items die ik heb gekocht. De meeste beauty-producten zullen jullie de komende tijd voorbij zien komen in de vorm van reviews. Stay tuned!

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

Delen: