KIEHL’S BUTTERMASK FOR LIPS | AUTUMN & WINTER MUST HAVE

KIEHL’S BUTTERMASK FOR LIPS | AUTUMN & WINTER MUST HAVE

Hi allemaal,

Kiehl’s is één van mijn favoriete merken als het aankomt op skincare producten voor het gezicht. Afgelopen zomer schreef ik al een uitgebreid artikel over drie gezichtsmaskers van dit mooie merk. Daarnaast gebruik ik ook met veel plezier hun Powerful-Strength Line-Reducing Concentrate. Na meerdere verzorgingsproducten voor het gezicht te hebben geprobeerd, kan ik zeggen dat de meeste producten van Kiehl’s goed werken voor mijn huid. Kiehl’s heeft al een aantal lipverzorgingsproducten in het assortiment, echter is het Buttermask een heel ander product en niet te vergelijken met de andere balsems. Ik vertel je in dit artikel alles over dit kleine potje!

Wellicht heb je al eens gehoord van de bestselling Buttersticks van Kiehl’s. Deze lippenbalsems bevatten een voedende mix van oliën en boters dat ervoor zorgt voor uiterst gladde en gehydrateerde lippen. dat de lippen uiterst glad en gehydrateerd. Het Buttermask for Lips is een overnight lip treatment dat de bestselling Butterstick ‘s nachts perfect aanvult.

Ik heb een hele droge huid, of dat nou gaat om mijn lichaam, gezicht of om mijn lippen. Ik heb de afgelopen jaren ontzettend veel lipverzorgingsproducten geprobeerd en een aantal fijne producten ontdekt, die most of the time voedend genoeg zijn voor mijn droge lippen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Lip Juicers van The Body Shop of de Chanel Hydra Beauty Nutrition Nourishing Lip Care. Beide producten werken heel erg goed voor mijn lippen en zijn op basis van allerlei voedende oliën. Echter merkte ik op de lange termijn dat mijn lippen tóch nog meer verzorging nodig hadden. Toen Kiehl’s mij het Buttermask For Lips opstuurde, was ik gelijk al super enthousiast.

Mijn lippen zijn dus eigenlijk altijd wel droog. Met de bovengenoemde producten kon ik het uitdrogen redelijk onder controle houden, maar er gaat geen dag voorbij dat ik geen lippenbalsem gebruik. Maar waarom drogen lippen zó ontzettend snel uit? Kiehl’s legt het volgende uit:
“De huid van de lippen is 75% dunner dan de normale huid. Lippen hebben ook minder talgklieren waardoor ze droger zijn en hun barrièrefunctie minder functioneel is. Door een versnelde turnover van de huidcellen van de lippen, verliest de huid driemaal sneller vocht dan de normale huid, waardoor de huid op de lippen maar één derde van het vocht wat aangeboden wordt kunnen opnemen. Omdat ook de vochtretentie beperkt is, is het niet verrassend dat de lippen sneller uitdrogen. De huid van de lippen bevat bovendien drie keer minder melanine dan de normale huid waardoor ze gevoeliger zijn voor schadelijke zonnestralen en meer behoefte hebben aan extra verzorging.”

“Of je nu gek bent op een opvallende kleurtje op de lippen, of je lippen iedere dag opnieuw bloot- gesteld worden aan irriterende factoren, Kiehl’s Buttermask for Lips is de perfecte oplossing om droge, schilferige lippen in een nacht opnieuw te verzachten.” – Nina Park, Kiehl’s Global Consulting Makeup Artist. 

Het Buttermask for Lips is een klein, matte plastic beige-kleurig potje met een inhoud van 8 gram en heeft een prijs van €28,00. Op de dop van het potje staat de ‘K’ van Kiehl’s met een glanzende opdruk. De uitstraling van het product is simpel, vrij clean en past heel erg bij de rest van de producten van Kiehl’s. Een klein nadeel is dat de dop gauw viezig wordt op het moment dat je het product wil meenemen of altijd in je tas hebt. De substantie van het product is een beetje gelig van kleur, maar hier zie je niets van terug op de lippen. De geur vind ik moeilijk te omschrijven, maar vind ik vergelijkbaar met cacaoboter.

Actieve bestanddelen Buttermask for Lips:
Fairtrade Kokosolie: De olie van de kokospalm – ook wel levensboom genoemd – wordt al meer dan 4000 jaar gebruikt in de ayurvedische geneeskunde. De voedende koko- solie is rijk aan vetzuren en hydrateert en verzacht de lippen.
Wilde Mangoboter: De Irvingia gabonensis groeit in de tropische en subtropische wouden van Centraal- en West-Afrika en wordt voor zijn hoge voedingswaarde vaak gebruikt in de keuken. In combinatie met de ingrediënten van de Buttermask-formule maakt de boter droge en schilferige lippen opnieuw aangenaam glad.

Ik ben deze Buttermask for Lips nu al een tijdje aan het testen, ik denk zo’n twee maanden en ik kan vertellen dat dit product mijn verwachtingen heeft overtroffen. Dit kleine potje wordt mijn grootste vriend komende herfst en winter. Ik gebruik het echt iedere dag! De eerste dagen heb ik een lekker dikke laag van het masker aangebracht voordat ik ging slapen. Ik werd met zachte, gehydrateerde lippen -zónder velletjes- wakker. Ik vond het product zo enorm fijn aanvoelen op mijn lippen, dat ik besloot het ook eens overdag op te doen om te kijken wat dat zou doen. Guess what? De Buttermask for Lips is een multifunctioneel product. Ideaal om overdag als ‘normale’ lippenbalsem te gebruiken en ‘s nachts een lekker dikke laag aan te brengen voor de meest intense voeding e-v-e-r. Het enige nadeel aan dit product vind ik dat het product in een potje zit. Natuurlijk snap ik het wel, want het is een hele boter-achtige formule, dus ik denk dat het nieteens mogelijk is om deze formule in een stick te doen. Echter is de vorm van dit potje wel heel erg onhandig. De opening is namelijk erg klein, waardoor je niet goed bij het product komt als je lange nagels hebt, vooral niet als je het product al langer gebruikt en je dus dieper in het potje zal moeten gaan met je vingers. Ik krijg momenteel alleen nog product uit de verpakking door het eruit te ‘scheppen’ met de bovenkant van mijn nagels, niet echt handig.

Kiehl’s is natuurlijk een luxe merk, daar is de prijs van dit product ook naar, maar ik vind de Buttermask for Lips zijn prijs 100% waard, vooral als je al-tijd last hebt van droge lippen is dit product echt een uitkomst. Het masker bevat natuurlijk allerlei kwalitatief goede, luxe en kostbare ingrediënten en dat is iets wat je gewoon merkt. Mijn lippen zijn na gebruik minder droog, mijn liptextuur is zichtbaar verbeterd en mijn lippen lijken gladder, zachter en soepeler. Wat wil je nog meer? Alleen een net iets minder onhandige verpakking, maar die neem ik met zo’n fijn product maar voor lief!

De Kiehl’s Buttermask for Lips heeft een prijs van €28,- (8 g) en is in Nederland verkrijgbaar bij de zeven exclusieve Kiehl’s verkooppunten, namelijk de drie stores in Amsterdam en bij vier Bijenkorf filialen (Amsterdam, Utrecht, Eindhoven en Den Haag). Daarnaast bestel je je Kiehl’s producten natuurlijk ook gemakkelijk via Kiehls.nl, waar je producten gratis worden verzonden boven een bedrag van €60,- en je altijd drie gratis samples bij je bestelling ontvangt!

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

*Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen ter review. Ik hecht heel veel waarde aan eerlijke artikelen, dus dit heeft geen invloed op mijn mening.

Delen: