CREËER EEN FLAWLESS BASE MET LANCÔME

CREËER EEN FLAWLESS BASE MET LANCÔME

Hi allemaal,

Een flawless base is misschien wel het meest belangrijke van een make-up look. Of je nu een full face make-up look draagt, of liever gaat voor alleen een concealer, een natuurlijke en langhoudende look is wat mij betreft heel belangrijk. Lancôme heeft de afgelopen tijd een aantal nieuwe producten uitgebracht die zouden moeten zorgen voor een mooie basis. In deze review laat ik je twee nieuwe primers, een fixing spray én een wenkbrauwproduct zien!

Het wereldberoemde merk Lancôme bestaat al langer dan 80 jaar, namelijk vanaf 1935. De kwaliteitscosmetica wordt gekenmerkt door aantoonbare resultaten en zijn Franse charme. In het eerste jaar van de oprichting, bracht Lancôme het eerste parfum op de markt en één jaar later werd de eerste huidcrème van het luxueuze merk ontwikkeld. Het merk Lancôme wil vrouwen huldigen en helpen om zelfvertrouwen te winnen. De geuren van Lancôme zijn al lange tijd groot favoriet en hun make-up bevalt tot nu toe ook ontzettend goed, dus toen ik zo’n twee weken geleden een hele tas met producten van dit high-end merk ontving, spring ik -letterlijk- een gat in de lucht. Ik was zó benieuwd naar alle producten!

PREP & HYDRATE ILLUMINATING MAKE-UP PRIMER | €31,90 (25 ml)

Een primer is natuurlijk de eerste stap als je voor een flawless base wil gaan. Er zijn ontelbaar veel soorten make-up primers. De Prep & Hydrate Illuminating Primer is -zoals de naam al doet verraden- een primer die een verlichtende gloed aan de huid geeft en zorgt voor een lange hydratatie. De gloed komt voort uit de roze tint van de primer in combinatie met twee soorten parelpigmenten, die de huid verhelderen. Rozenessence en een mengsel van veertien huidverzorgingsproducten, inclusief hyaluronzuur -favoriet ingrediënt-, zorgen voor een langdurige hydratatie van de huid.

Zoals ik eerder in blogposts heb benoemd, wordt mijn huid over het algemeen niet heel blij van siliconen. Toen ik deze primer voor de eerste keer gebruikte, voelde de substantie ook niet alsof er siliconen in het product verwerkt zijn. Echter heb ik de ingrediëntenlijst bekeken en blijken er wel degelijk siliconen in te zitten. Mijn huid is erg gevoelig voor dit ingrediënt, dus ik merk wel dat mijn huid onzuiver wordt op het moment dat ik de primer een aantal dagen achter elkaar heb gebruikt. Normaalgesproken heb ik daar al na één á twee dagen last van, dus dit is zeker een vooruitgang!

Ik breng een aantal stippen van deze primer aan op mijn gezicht en ik verdeel de primer met de Real Techniques Sculpting Brush, wat ik persoonlijk een hele fijne combinatie vind. De primer droogt heel snel op, waardoor je niet hoeft te wachten tot je een start kunt maken met je make-up routine. De primer werkt heel gemakkelijk, waardoor ik ‘m er snel bij neem. Daarnaast heeft het product een hele lichte, verzorgende geur, die niet te opvallend aanwezig is.

De Prep & Hydrate Primer is echt wel een favoriet product geworden! Mijn huid voelt na het aanbrengen van de primer heel gevoed aan en dat is ook hoe mijn huid er na het gebruik uit ziet: gevoed, gezond en fris. Gelukkig heb ik niet heel veel last van de siliconen die erin zitten, aangezien ik er pas na een aantal dagen last van krijg en ik nooit dagenlang achter elkaar veel make-up gebruik. Als laatste wil ik de verpakking van het product ook even benoemen, want die past he-le-maal in mijn straatje. Lichtroze, wit en zilver vind ik zo’n mooie combinatie en dan is er ook nog voor gekozen om glanzend te combineren met matte. Ik hou er van!

PREP & MATTE REFRESHING MATTIFYING MAKE-UPPRIMER | €28,40 (25 ml)

Net als de Prep & Hydrate Primer zorgt de Prep & Mattifying Primer ook voor hydratatie. Deze primer is ook bedoeld voor de huid die neigt naar vochtverlies. Na het gebruik van dit product zijn de poriën minder zichtbaar en glimt de huid minder. De huid wordt -net als bij de Hydrating Primer- de hele dag gehydrateerd, iets wat niet vaak een kenmerk is van een matte primer.

Ook deze matte primer bevat siliconen. Echter geldt voor dit product hetzelfde als voor de primer die je eerder in dit artikel hebt gezien, namelijk dat mijn huid er in verhouding vrij goed tegen kan, fijn!

Als ik voor een matte look wil gaan, is deze primer ideaal. Ik breng een aantal stippen van deze primer aan op mijn gezicht, welke ik ook verdeel met de Real Techniques Sculpting Brush, wat een hele fijne combinatie is. Ook deze primer trekt snel in de huid, waardoor je gelijk aan de slag kunt. De Prep & Matte Primer heeft ook een redelijk lichte geur, maar wel eentje die aanweziger -en parfumachtiger- is dan de Hydraterende Primer.

De Prep & Matte Primer is ook ontzettend goed bevallen. De primer haalt de glans van mijn T-zone op een hele natuurlijke manier weg, zonder mijn huid er droog uit te laten zien of een dikke laag op mijn huid te leggen. De verpakking van deze matte primer is ietwat simpeler qua design dan zijn zusje, namelijk zwart-wit.

Het liefste combineer ik de Prep & Hydrate Primer met de Prep & Matte Primer. Op mijn wangen kan ik namelijk altijd wat extra glans gebruiken, terwijl mijn T-zone de laatste tijd erg snel glimt, waardoor de matte primer weer ideaal is om op die plekken aan te brengen. Ik vind deze combinatie echt heel erg fijn!

FIX IT FORGET IT MAKE-UP SETTING MIST | €34,90 (100 ml)

Om ervoor te zorgen dat make-up lang blijft zitten, kun je naast een primer ook een setting spray gebruiken. Lancôme presenteert zijn Fix It Forget It Setting Mist, een spray die de make-up tot 24 uur lang fixeert. De transparante, niet-kleverige en lichte formule is perfect aangepast aan de behoeften van de vrouw: door een barrière te creëren die de huid beschermt tegen pollutie. Op het moment dat je klaar bent met het aanbrengen van je make-up, kun je de spray verstuiven over je gezicht en zorgt het voor een langhoudende, verzorgende en natuurlijke look. De spray bevat vitamine C, moringa en hyaluronzuur, wat zorgt voor het verzorgde effect.

De verpakking van de spray is vrij simpel, maar ik vind ‘m ontzettend mooi. Ik ben echt een sucker voor minimalistische, strakke en luxe verpakkingen en Lancôme weet vaak aan mijn smaak te voldoen. De flacon is doorzichtig en matte. Ik hou mijn fixing spray altijd zo’n 20 á 30 centimeter van mijn gezicht af, doe mijn ogen en mond dicht, waarna ik een keer of vijf spray en de flacon lichtjes beweeg. Ik vind het belangrijk dat een fixing spray ervoor zorgt dat mijn make-up er niet meer poederig uit ziet, mijn look langer blijft zitten, zacht sprayt en dat ik de spray niet voel zitten op mijn gezicht, wat betekent dat het niet mag plakken of trekkerig aan mag voelen. Deze setting spray van Lancôme voldoet eigenlijk aan al deze verwachtingen! Na gebruik ziet mijn make-up look er een stuk minder poederig uit en blijft mijn make-up goed op zijn plek zitten. Daarnaast is het spraykopje heel fijn, waardoor er echt een mist ontstaat die op je gezicht dwarrelt. Deze spray droogt mijn huid niet uit, al kan ik ook niet zeggen dat ik ‘m heel voedend vind. Echter hoeft een setting spray wat mij betreft ook geen hydraterende werking te hebben, aangezien je daar natuurlijk ook primers, serums, dag- en nachtcrèmes voor kunt gebruiken. Tot slot vind ik de naam van dit product heel leuk en toepasselijk gekozen, heel tof Lancôme!

BRÔW DENSIFY POWDER-TO-CREAM | €26,20

Dit voorjaar heeft Lancôme een nieuw en innovatief wenkbrauwproduct uitgebracht, namelijk de Brôw Densify Powder to Cream, een unieke poederformule met een natuurlijke en subtiele finish. Wenkbrauwen zijn natuurlijk fundamenteel voor de ogen, wat betekent dat velen ze graag extra aanzetten door ze voller te maken en een perfecte vorm te geven. Daarbij heeft Lancôme ervoor proberen te zorgen unieke tinten aan de collectie toe te voegen, waardoor de wenkbrauwen iedere dag fleeky zijn.

De unieke, duurzame, smudge-resistant en no-transfer poederformule van Brôw Densify Powder to Cream verandert in contact met de huid in een crèmeachtige formule. Deze echte game changer modelleert de wenkbrauwen en geeft ze de gewenste intensiteit. Dankzij het 3D-effect van de poederkorrels -een soort fibers- die zich op de haartjes van de wenkbrauwen vastzetten, ontstaat een subtiel en natuurlijk effect.

Dit product heb ik een keer in mijn goodiebag gekregen na een evenement van Lancôme. Het klonk ontzettend interessant, maar ik ben iemand die snel huiverig is als het gaat om het proberen van nieuwe wenkbrauw producten. Ik ben zo gewend aan mijn eigen producten, waardoor ik het lastig vind om aan een nieuw product te wennen. Echter heb ik de afgelopen maanden alleen maar heel veel goeds gelezen en gehoord over dit product, wat ervoor heeft gezorgd dat ik er mee ben gaan oefenen.

Lancôme geeft aan dat je de Brôw Densify het beste als volgt gebruikt kan worden: “trek een lijn in het midden van de wenkbrauw en verplaats vervolgens de moussepunt zachtjes van boven naar beneden om het product goed te verdelen. Voor een meer uitgesproken effect herhaal je dit alles een tweede keer.” Persoonlijk begin ik met bijtekenen en invullen van het staartje van mijn wenkbrauw, aangezien ik niet van een hele opvallende en bold brow hou en ik wil voorkomen dat ik te veel product aanbreng aan het begin van mijn wenkbrauw. Het fijne van dit product is dat het zowel ontzettend goed werkt voor het opvullen als voor het bijtekenen van de wenkbrauw. Je kunt er heel precies mee bijtekenen, maar tegelijkertijd ook een hele natuurlijke wenkbrauw creëeren zonder lelijke strepen. Als ik klaar ben met het bijtekenen en invullen van het staartje, trek ik met het puntje van de moussepunt een lijn onder mijn wenkbrauwen en vervaag ik die met de gehele oppervlakte van het ‘kwastje’ naar boven toe, voor een natuurlijk resultaat. Lancôme noemt dit product ‘powder to cream’, maar verwacht niet dat de poeder veranderd in een hele crème-achtige formule. De poeder wordt ietwat romiger op de huid, maar niet echt een crème. Ik kan me eigenlijk ook niet voorstellen dat dat prettig zou werken!

De Brôw Densify Powder to Cream is een heel uniek wenkbrauw product. Het ‘kwastje’ loopt uit in een punt, is vrij stijf, maar toch flexibel genoeg om een mooie brow te creëeren. Ik vind de substantie van de poeder heel fijn en zacht. Er zitten een soort fibers in de poeder, wat ervoor zorgt dat de wenkbrauwen veel voller lijken. Het is zeker even oefenen om dit product te gebruiken, maar het resultaat mag er zeker wezen. Je kunt er echt alle kanten mee op; van het lichtjes inkleuren van de wenkbrauw tot het creëeren van een hele volle, aanwezige wenkbrauw. Daarnaast blijft het product ook de hele dag zitten, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over je wenkies. Ik ben fan!

Al met al ben ik ontzettend te spreken over deze -voor mij- nieuwe producten van Lancôme. Ik kan eigenlijk niet goed kiezen welk product ik het aller fijnste vind, dus dat ga ik ook niet doen. Ik vind de producten stuk voor stuk kwalitatief erg goed en ik gebruik ze met veel plezier. Daarnaast zien ze er ook zo ontzettend mooi uit in de verpakking, wauw!

Normaalgesproken zou ik bij de verkrijgbaarheid verwijzen naar de ‘standaard’ parfumerieën, maar een tijdje geleden ben ik in contact gekomen met Notino.nl, de grootste beauty online winkel van Europa. Bijna alle beauty producten en cosmetica merken die je zoekt, zul je via deze webshop kunnen bestellen. Dat is niet het enige, want ik heb gemerkt dat ontzettend veel producten een stuk goedkoper zijn wanneer je ze besteld via Notino.nl. Zo ook met de producten die in dit artikel voorbij zijn gekomen. De adviesprijs van de Prep & Matte Primer is bijvoorbeeld €36,30, terwijl deze bij Notino te koop is voor €28,40! Als je een kijkje gaat nemen, kan ik je ook zeker aanraden om even te snuffelen bij de parfums, want dat scheelt vaak ook ontzettend veel!

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

*Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking met Notino.nl, deze producten heb ik ontvangen ter review. Ik hecht heel veel waarde aan eerlijke artikelen, dus deze samenwerking heeft geen invloed op mijn mening. 

Delen: