REAL TECHNIQUES KWASTENSETS

REAL TECHNIQUES KWASTENSETS

Hi allemaal,Als er één merk is dat bekend staat om zijn hele fijne make-up kwasten, is het Real Techniques. Ik ben al een heel aantal jaren groot fan van het merk en ik had er dan ook al verschillende kwasten en kwastensets van in mijn stash. Je kunt je natuurlijk voorstellen dat ik ontzettend blij was toen mijn all time favorite kwastenmerk mij een aantal kwastensets opstuurde!Het is nu al weer een hele tijd geleden dat Real Techniques in het assortiment is gekomen bij Etos. Ik werkte destijds al bij Etos en toen we de kwasten voor het eerst binnenkregen, heb ik nog net geen sprongetje in de lucht gemaakt. De kwasten waren daarvoor namelijk alleen via internet te bestellen of te koop op verschillende evenementen. Ik weet nog dat ik een aantal kwasten van Real Techniques kocht tijdens de BeautyGloss Party die Mascha ieder jaar organiseerde. De Powder BrushSetting Brush & Blush Brush zijn dus al jaren groot favoriet!

Etos verkoopt drie kwastensets van Real Techniques, namelijk: Flaweless Base Set (oranje), Sculpting Set (roze) en Enhanced Eye Set (paars). Ik vind het altijd ontzettend handig dat de kwasten van Real Techniques zijn onderverdeeld in kleuren. Zo weet je snel voor welk onderdeel van je make-up routine je welke kwasten kunt gebruiken. Daarnaast krijg je bij iedere set een handige brush cup, zodat je kwasten altijd goed beschermd en overzichtelijk opgeborgen zijn. Ik vind de brush cups een ontzettend fijne toevoeging aan de sets!De haren van de kwasten zijn gemaakt van luxe synthetische Ultraplush vezels. Deze haren zijn duurzaam, geven een perfect resultaat en zijn gemakkelijk schoon te maken. De handvaten zijn gemaakt van kunststof en hebben een zwarte kleur. De kwasten van Real Techniques zijn 100% veganistisch.

REAL TECHNIQUES ENHANCED EYE SET – €29,99

De Real Techniques Enhanced Eye Set bevat iedere kwast die je nodig hebt om een mooie ooglook te creëren. De set bestaat uit vijf kwasten:
» Medium Shadow Brush
» Essential Crease Brush
» Fine Liner Brush
» Shading Brush
» Lash Separator

MEDIUM SHADOW BRUSH

De Medium Shadow Brush is een brede en platte kwast met taps toelopende haren om op een zachte manier oogschaduw aan te kunnen brengen en te blenden. Deze kwast kan zowel voor cream- als poederoogschaduw gebruikt worden. Ik vind de kwast heel fijn om oogschaduw aan te brengen op het bewegend ooglid. De kwast brengt de oogschaduw in no-time heel mooi aan.

ESSENTIAL CREASE BRUSH

De Essential Crease Brush is een zachte, taps toelopende kwast. Met deze kwast kun je moeiteloos je ogen shapen met cream- of poederoogschaduw. Ik vind deze kwast heel fijn om oogschaduw aan te brengen in mijn arcadeboog. Daarnaast kun je ook heel mooi de oogschaduw in je arcadeboog uitblenden.

FINE LINER BRUSH

De Fine Liner Brush is de ultieme kwast voor precieze applicatie van je eyeliner. Het kwastje is ontzettend dun, waardoor je ‘m inderdaad heel mooi kan gebruiken voor het aanbrengen van eyeliner. Ik heb geen eyeliner in huis, aangezien ik nooit eyeliner draag. Daardoor heb ik het kwastje ook niet kunnen testen, maar ik denk dat deze -net als alle andere kwasten van Real Techniques- heel erg fijn is.

SHADING BRUSH

De Shading Brush is een korte kwast met haren die erg dicht op elkaar in de huls zitten. Daardoor nemen de haren lekker veel product op en verdelen ze de oogschaduw met gemak gelijkmatig over het ooglid. Deze kwast is eigenlijk een vrij basic oogschaduwkwast die iedereen in zijn stash moet hebben!

LASH SEPARATOR

De Lash Separator is een metalen kammetje om je wimpers perfect gescheiden te krijgen en te houden. Ik gebruik dagelijks zo’n kammetje of een spoolie. Ik vind het echt een enorme toevoeging aan mijn mascara-routine. Mijn wimpers zijn daardoor altijd super mooi gesepareerd, waardoor ze altijd on fleek zijn.

REAL TECHNIQUES SCULPTING SET – €29,99

Met de Real Techniques Sculpting Set kun je je favoriete delen van je gezicht accentueren en gedefineerde contouren creëren. De set is een must have om diepte toe te voegen of je natuurlijke botstructuur beter uit te laten komen. De set bestaat uit drie  kwasten:
» Sculpting Brush
» Fan Brush
» Setting Brush

SCULPTING BRUSH

De Sculpting Brush is een brede kwast met een gebogen hoofd, dat specifiek ontworpen is om je te helpen mooie contouren te creëren met cream of liquid bronzer en contour make-up. Ik gebruik een poederbronzer die ik aanbreng op de plekken waar je normaalgesproken ook contouring producten aanbrengt. De poeder die ik gebruik is dus eigenlijk een bronzer en contourpoeder in een! De Sculpting Brush werkt hier echt perfect voor! De haartjes zitten enorm dicht op elkaar in de huls, waardoor ik bang was dat de kwast te veel product zou opnemen, maar dat is gelukkig niet zo. Ik krijg met deze kwast precies het effect dat ik mooi vind!

FAN BRUSH

De Fan Brush is een kwast die op een hele zachte manier poeders aanbrengt en overtollige make-up kan weghalen van de huid, waardoor er een hele gelijkmatige finish ontstaat. De kwast is ook ideaal voor het contouren van de neus. Ik gebruik de kwast vooral voor het subtiel aanbrengen van highlighter op mijn gezicht.

SETTING BRUSH

De Setting Brush is de sleutel om iedere look af te maken. De kwast staat garant voor het gecontroleerd aanbrengen van poeder en highlighter. Deze kwast is een van mijn favoriete kwasten. Ik gebruik ‘m zowel voor het afpoederen onder mijn ogen als voor highlighter. De kwast neemt veel product op, wat ik ontzettend fijn vindt voor het afpoederen en aanbrengen van highlighter.

REAL TECHNIQUES FLAWLESS BASE SET – €29,99

Met de Real Techniques Flawless Base Set creëer je de perfecte basis voor een flawless look.  De set bestaat uit vier kwasten:
» Contour Brush
» Detailer Brush
» Buffing Brush
» Square Foundation Brush

CONTOUR BRUSH

De Contour Brush is perfect voor een precieze applicatie van highlighter of contour producten, maar ook om de ogen af te poederen. Als je je gezicht heel strak wil contouren, is deze kwast perfect. Ik heb zelf liever iets minder strakke lijnen op mijn gezicht, waardoor ik de Contour Brush liever gebruik voor het aanbrengen van highlighter en om de ogen (en soms zelfs mijn hele gezicht) af te poederen. Ik vind deze kwast een echte must have voor in je make-up tasje.

DETAILER BRUSH

De Detailer Brush is een klein, precisie kwastje die moeiteloos overal op het gezicht concealer aanbrengt om imperfecties te verbergen. Daarnaast vind ik deze kwast ook ontzettend fijn om te gebruiken voor het creëeren van een mooie ooglook. Ik gebruik het kwastje graag om glitteroogschaduw aan te brengen op mijn bewegende ooglid of in mijn ooghoeken. Tip: als je het kwastje nat maakt met wat fixing spray en daarna de oogschaduw aanbrengt, is het effect veel aanweziger!

BUFFING BRUSH

De Buffing Brush is perfect om producten aan te brengen die een volledige dekking moeten geven, maar ook voor losse of compacte poeders. Deze kwast is perfect om foundation aan te brengen. Echter draag ik (bijna) nooit foundation. Ik gebruik de kwast graag om mijn make-up te blenden en voor het extra afpoederen van mijn T-zone.

SQUARE FOUNDATION BRUSH

De Square Foundation Brush is een kwast met dicht op elkaar staande haren in een unieke vorm. De kwast is bedoeld om gemakkelijk dekking op te bouwen met liquid foundation. Echter vind ik dat de kwast strepen achter laat op het moment dat ‘ie wordt gebruikt voor foundation. Wel is de kwast heel fijn om de strepen op het gezicht te zetten voor het contouren met een cream. Daarna kun je de strepen uitblenden met de Buffing Brush om een natuurlijk resultaat te creëeren.

Ik denk dat het wel duidelijk is dat ik een enorme fan ben van de kwasten van Real Techniques. De kwasten zijn 100% veganistisch, zien er mooi uit, hebben een bovengemiddelde kwaliteit en blijven na een aantal jaren gebruik ook ontzettend mooi. Ik heb mijn eerste kwasten een jaar of vijf geleden gekocht en ze zijn nog steeds even mooi en goed als toen!Alle sets zijn voor €29,99 te koop bij Etos, dat is natuurlijk niet super goedkoop, maar daarvoor krijg je wel ontzettend mooie en kwalitatief goede kwasten waar je heel wat jaren mee vooruit kunt. Ik vind de kwasten van Real Techniques zeker hun geld waard.Tip!: De Flawless Base Set en de Enhanced Eye Set zijn tot en met 15 juli 2018 met 25% korting in de aanbieding bij Etos.

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

*Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen ter review. Ik hecht heel veel waarde aan eerlijke artikelen, dus dit heeft geen invloed op mijn mening.

Delen: