LANCÔME LONG TIME NO SHINE SETTING POWDER

LANCÔME LONG TIME NO SHINE SETTING POWDER

Hi allemaal,

Lancôme is een merk waarmee ik voor het eerst in aanraking ben gekomen via mijn blog. Het merk heeft beetje bij beetje steeds meer mijn hart weten te veroveren. Het merk is niet alleen groots vertegenwoordigd in mijn parfum stash, maar is ook steeds meer aanwezig in mijn make-up stash. Een aantal maanden geleden ontving ik de nieuwste setting powder van Lancôme, namelijk de Long Time No Shine Setting Powder, maar helaas ontving ik ‘m in een kleur die veel te donker is voor mijn huid, waardoor ik het poeder niet kon proberen. Echter bleef mijn interesse ontzettend groot, waardoor ik besloot het poeder in de juiste kleur te bestellen via Notino.nl. Heeft dit poeder mijn verwachtingen waargemaakt?

Het poeder Long Time no Shine zit in het welbekende, zilveren Lancôme doosje. De producten van Lancôme worden altijd in zulke mooie doosjes verkocht, wat gelijk een hele luxe uitstraling aan het product geeft. In totaal krijg je 15 gram product.

De Long Time no Shine Setting Powder is te koop in twee universele tinten, namelijk: translucent en dark. De kleur die in deze review terug komt, is de kleur translucent, welke geschikt is voor de bleke tot medium huid. De tint dark is geschikt voor de gekleurde tot donkere huid.

Wanneer het doosje wordt geopend, komt er een flinke pot met poeder tevoorschijn. Ik denk dat het potje ongeveer drie keer zo hoog is als een compact powder, wat het in verhouding een groot product maakt.

Het gedeelte waar het poeder in zit is transparant, iets wat ik persoonlijk erg prettig vind, aangezien je dan goed kunt zien hoe veel product er nog in het potje zit. De matte draaidop is zwart van kleur en het Lancôme logo is erop gedrukt met een glanzende finish. Ik vind de verpakking er ontzettend chique en luxe uit zien, echt wauw!

Wanneer de dop van het potje wordt gedraaid, komt er een super zachte powder puff tevoorschijn. Dit heeft twee functies. Je kunt het namelijk gebruiken om het poeder mee aan te brengen op het gezicht, wat ik zelf trouwens gewoon met een kwast doe, omdat ik het effect anders al snel cakey vind. De powder puff dient ook ter ‘bescherming’ van het poeder, aangezien het ervoor zorgt dat het poeder niet alle kanten op gaat als het potje wordt meegenomen, echt super handig. Bij budget merken zie je vaak dat zo’n puff ontbreekt en het poeder door de hele dop zit, waardoor het een grote kliederboel wordt.

Wanneer de powder puff van het potje wordt gehaald, komen er 21 gaatjes tevoorschijn. Om het poeder op een prettige manier te kunnen gebruiken, is het het gemakkelijkste om het potje met poeder zachtjes in de dop te tikken, zodat er een kleine hoeveelheid van het losse poeder in de dop belandt. Vanuit de dop kun je het met je kwast of powder puff aanbrengen op je gezicht.

Maar wat belooft dit product eigenlijk precies te doen? Lancôme benoemt dat de Long Time no Shine Setting Powder onmisbaar is om de huid te voorzien van een fluwelige finish. De aangename, onzichtbare en nauwelijks merkbare formule wordt aangebracht om elke look te sublimeren. Het poeder gaat het glimmen van de huid tegen, zonder een wit waasje achter te laten.

Ik ben ontzettend tevreden over deze setting powder. De beloftes die Lancôme doet, kan ik helemaal bevestigen. Het poeder heeft een hele mooie matte, fluwelige finish, wat ervoor zorgt dat de huid gematteerd is, maar er wel nog levendig uit ziet. Mijn huid blijft gedurende de dag mooi matte. Daarnaast is de kleur van de translucent poeder niet wit, wat maakt dat er geen lelijke witte gloed over het gezicht heen komt. Tot slot is de structuur van het poeder heel fijntjes, wat ervoor zorgt dat het nauwelijks zichtbaar is op het gezicht.

Ik ben helemaal fan van deze mooie, luxe gezichtspoeder. In totaal zit er 15 gram product in het doosje, wat gemiddeld genomen vrij veel is voor een setting powder.  De verkoopadviesprijs van dit poeder is €55,-. Om eerlijk te zijn vind ik dat erg veel geld voor een matterende poeder, hoe fijn ‘ie ook is. Maar het goede nieuws is dat de Lancôme Long Time no Shine Translucent Loose Powder via Notino.nl te koop voor maar €30,60, yeah! Voor dat bedrag vind ik de prijs-kwaliteit verhouding erg goed. Ik denk dat je zeker vier maanden tot een half jaar met deze pot kunt doen. Door de combinatie van het luxe gevoel dat dit poeder met zich meebrengt en het effect dat het product op de huid heeft, zou ik dit product zeker aanraden!

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

*Dit artikel is tot stand gekomen middels een betaalde samenwerking met Notino.nl. Ik hecht heel veel waarde aan eerlijke artikelen, dus deze samenwerking heeft geen invloed op mijn mening.

Delen: