MIJN FAVORIETE SCRUB VOOR HET AANBRENGEN VAN ZELFBRUINER

MIJN FAVORIETE SCRUB VOOR HET AANBRENGEN VAN ZELFBRUINER

Hi allemaal,

De zomer is in aantocht, althans, dat hoop ik toch! Na een -wat mij betreft- veel te lange winter, mogen de warme en zonnige dagen van mij wel weer onze kant op komen. Het enige ‘nadeel’ aan het begin van de zomer vind ik altijd dat ik een enorme bleekscheet ben en amper bruin word, wel rood, maar dat is niet echt de look waar ik voor wil gaan, haha. Ik ben dan ook altijd op zoek naar de fijnste producten op het gebied van selftan. Ondertussen heb ik wat producten gevonden die voor mij werken, maar ik was nog altijd op zoek naar een goede douche scrub om te gebruiken voordat ik aan de slag ga met de tanning producten. En die scrub, die heb ik gevonden!

Als je aan de slag gaat met zelfbruiner, is het niet alleen belangrijk dat je dit doet met fijn self tan product. De aanschaf van goede producten die je ter voorbereiding gebruikt, is minstens zo belangrijk. Het gaat erom dat je een goede basis legt, zodat je zelfbruiner de mogelijkheid heeft om zich goed te ontwikkelen op jouw huid. Scrubben en insmeren met crème zijn dus ontzettend belangrijke stappen binnen het selftan proces. Je moet ook weer rekening houden met de ingrediënten die de scrub bevat, want niet iedere scrub legt een goede basis voor de zelfbruiner.

Een scrub die je gaat gebruiken voorafgaand aan je zelfbruiner, moet aan een paar criteria voldoen. Allereerst is het belangrijk dat de scrub daadwerkelijk goed scrubt. Sommige producten zijn zo mild en fijntjes dat ze niet alle dode huidcellen weghalen. Kies dus voor een grove scrub! Daarnaast is het belangrijk dat de scrub de huid niet te erg uitdroogt, want bij een te droge huid, zal de zelfbruiner op de droge plekken gaan ophopen. Tot slot is het belangrijk dat de scrub niet te olie-achtig is en geen vettige olielaag achter laat, want dat zorgt er weer voor dat de zelfbruiner niet kan hechten.

Voor mij is het best even zoeken geweest naar de juiste scrub. De producten waren of te fijntjes, te uitdrogend óf lieten een flinke olielaag achter op de huid. Ondertussen heb ik een hele fijne én betaalbare scrub gevonden die perfect is om te gebruiken in jouw selftan routine.

Tromgeroffel: het gaat om de ‘Dove Exfoliating Body Scrub Macadamia & Rice Milk’. Zo, dat is een hele mond vol. Dove lanceerde een paar jaar geleden hun nieuwe ‘Exfoliating Scrubs’. De lijn bevat drie verschillende varianten, namelijk: ‘Kiwi Seeds & Aloë Vera’, ‘Pomgranate & Shea Butter’ én natuurlijk de variant die ik zelf heb geprobeerd: ‘Macadamia en Rice Milk’. De geur is warm en zacht, gewoon heel lekker!

Dove Exfoliating Macadamia & Rice Milk Body Scrub is een exfoliërende bodyscrub die de doffe, droge huid verwijdert. Met een rijke, geklopte textuur, geeft deze body scrub je een prachtig romige dekking. De scrub is verrijkt met ¼ hydraterende crème van Dove.
Toen ik het product bestelde, deed ik dit eigenlijk niet in de veronderstelling dat ik ‘m zou gaan gebruiken in mijn selftan routine. Ik zag namelijk in de ingrediëntenlijst dat er olie in de scrub verwerkt zit, wat trouwens vaak het geval is. De meeste scrubs waar olie in is verwerkt, laten een vettige laag achter op de huid. Zoals ik al eerder aangaf, is dit iets wat écht vermeden moet worden als je je huid goed wil preppen voor het aanbrengen van zelfbruiner. Echter heeft deze scrub van Dove me positief verrast.
Het product heeft een romige textuur, maar heeft tegelijkertijd meer dan voldoende grove korreltjes erin zitten om de huid goed te exfoliëren. De romige textuur van het product is ontzettend fijn. Zo heb ik tenminste niet het gevoel dat ik mijn huid volledig aan het uitdrogen ben. Het is een vrij ruwe scrub, maar ik hou daar wel van. Na het gebruik van de scrub, spoel je het product van je lichaam af en dan blijft er een heerlijk zacht huidje achter. Geen vettige olielaag, maar gewoon een gehydrateerd huid, precies wat je nodig hebt in je zelfbruiner routine.
Ik ben echt groot fan van deze low budget scrub voor het lichaam! Ik ben ook heel benieuwd naar de twee andere varianten, of deze net zo fijn zijn in gebruik én of deze ook geschikt zijn voor het preppen van de huid. Ik heb de Dove Exfoliating Body Scrub Macadamia & Rice Milk besteld via Notino.nl voor €5,90, wat een paar euro’s voordeliger is dan bij de drogisterij. Ze verkopen trouwens ook de andere twee varianten, mocht je die willen proberen! Goed om te weten is trouwens dat de prijzen bij Notino.nl dynamisch zijn, het kan dus voorkomen dat als je deze blogpost leest, de prijs anders is t.o.v. de prijs die ik hier heb benoemd in het artikel.

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

*Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met Notino.nl