DE NIEUWSTE ZOMER GEUR VAN LANCÔME: LA VIE EST BELLE SOLEIL CRISTAL

DE NIEUWSTE ZOMER GEUR VAN LANCÔME: LA VIE EST BELLE SOLEIL CRISTAL

Hi allemaal,

Parfum, ik kan er geen genoeg van krijgen. Sinds ik ben begonnen met bloggen, heb ik vele mooie en heerlijke geuren aan mijn collectie mogen toevoegen. Waar ik mezelf vroeger voorhield dat ik geen verschil rook tussen budget en high end geuren én dus altijd voor de goedkopere varianten koos, kan ik er nu niet meer omheen: ik ben helemaal obsessed met de talloze heerlijke geuren uit de parfumerie die ik in mijn collectie heb. Volgens mij heb ik dit al vaker gedeeld, maar als ik één merk zou moeten kiezen waar ik alleen nog maar parfum van zou mogen aanschaffen en gebruiken, zou dit by far Lancôme zijn. Ik vind vrijwel alle geuren ontzettend lekker. Ik zou de geuren bijna blindelings kunnen aanschaffen, omdat de kans zó groot is dat de geur helemaal in mijn straatje past. Lancôme heeft afgelopen maand weer een nieuwe, prachtige geur gelanceerd, namelijk een nieuwe toevoeging aan de La Vie Est Belle geurlijn: Soleil Cristal. Toen ik deze nieuwe geur voor het eerst zag, dacht ik: die moét ik hebben. In deze blogpost vertel ik je alles over deze nieuwste geur én hoe ‘ie mij bevalt. Let’s go!

Ik heb net even een review teruggelezen die ik afgelopen juni heb geschreven. In die blogpost bespreek ik de La Vie Est Belle Intensément, een geur die ik nog steeds met regelmaat gebruik, want oh, wat is die geur heerlijk! In die review schrijf ik dat de La Vie Est Belle Intensément mijn zesde La Vie Est Belle-aanwinst in mijn parfum collectie is én dat de Trésor geurlijn ook met drie stuks is vertegenwoordigd.  Dat betekent dat mijn allernieuwste aanwinst, de La Vie Est Belle Soleil Cristal de tiende flacon van Lancôme in mijn verzameling is. Het feit dat Lancôme zó vertegenwoordigd is én ik eigenlijk alle geuren met regelmaat gebruik, laat wel zien hoe groot mijn liefde voor de parfums van dit merk is.

La Vie Est Belle is een iconische, klassieke geur die wereldwijd ontzettend veel wordt verkocht. De geur is een ode aan het geluk, een positieve universele boodschap die iedereen raakt. De historische flacon heeft de emblematische vorm van een glimlach, het symbool van vreugde. Een technisch hoogstandje in compact en zwaar glas, met bovendien een perfect evenwicht tussen de welvingen van de glimlach en zijn geometrisch kader. Het parfum zit in het hart van deze luxeverpakking en is samengesteld uit een selectie van de mooiste grondstoffen, de meeste natuurlijk van oorsprong. De geur is het werk van drie grote parfumeurs die samen een onvergetelijke compositie maakten.

De flacon van La Vie Est Belle, sinds de creatie in 2012 een symbool van geluk, is voor deze recente editie volledig opnieuw vormgegeven. Het transparante glas van de flacon, waarin holografische reflecties zijn verwerkt, vangt een stralend aura van een stralende lach. Zoals kristal het licht dat door het oppervlak schijnt als het ware ‘op breekt’, zorgt dit voor een glinsterend effect dat bij elke beweging verandert en op deze manier een eindeloze variatie van kleuren onthult. De vleugels rondom de hals van de flacon, voorzien van een schitterende, natuurlijk perzikachtige tint en twinkelende deeltjes, glinsteren over de gehele flacon. Een begeerlijk object met een betoverend aura.

De flacons van La Vie Est Belle vind ik eigenlijk allemaal even prachtig. Ze lijken veel op elkaar, maar het is duidelijk dat het merk bij iedere nieuwe lancering intens heeft nagedacht over een bijpassende vormgeving. De flacon van Soleil Cristal straalt één en al lente en zomer uit. De vloeistof is licht van kleur, een peachy kleurtje, met prachtige holografische reflecties die alle kleuren van de regenboog bevatten. Ik heb weer een heel mooi pareltje die ik bij mijn andere pareltjes kan gaan zetten!

Keer op keer brengt Lancôme nieuwe versies uit van de iconische La Vie Est Belle. La Vie Est Belle Eau de Parfum, Eau de Toilette, Eau de Parfum Intense, Eau de Parfum Intensément, En Rose, L’Absolu De Parfum, de L’Eclat Eau de Parfum en Eau de Toilette, een haarparfum en ga zo maar door… En heel eerlijk? Ik vind ze bijna allemaal even lekker. In principe weet je gewoon dat als de originele La Vie Est Belle jouw ding is, je de andere geuren ook heerlijk zult vinden.

De geuren van La Vie Est Belle zijn gebaseerd geluk. Geluk is meer dan een gevoel, het is namelijk een energie. Het is een positieve vibratie en een sluier van licht die wordt uitgestraald door degenen die werkelijk gelukkig zijn. Lancôme beschouwt geluk bovendien als een intense uiting van schoonheid. Lancôme heeft ook haar inspiratie uit deze overtuiging gehaald toen zij de meest recente variant van haar iconische geur ontwikkelde: La Vie est Belle Soleil Cristal. Deze geur verspreidt een stralend parfumspoor uit, zoals een sluier van geluk. Het enige wat zij hoeft te doen is… zichzelf zijn. De warme en stralende vrouw van La Vie est Belle Soleil Cristal laat de hele wereld stralen van geluk. Van haar houding tot haar bewegingen – alles om haar heen straalt een gelukzalige sfeer van joie de vivre uit. Haar schoonheid is werkelijk betoverend. Iedereen om haar heen voelt zich op stralende wijze beter. En wanneer zij lacht, lacht de hele wereld naar haar terug.

“Een aantrekkelijk parfumspoor met een zonovergoten aura”

La Vie Est Belle Soleil Cristal is een parfumspoor van zonnige noten. Net als een lach die een bekend gezicht laat stralen, verhelderen de zonnige noten het iconische akkoord van La Vie Est Belle, van binnenuit. “Voor deze nieuwste variant in het La Vie Est Belle verhaal wilden we het stralende aura van de LVEB vrouw vangen. We hebben een boeket van zonnige, warme en stralende bloemen gecreëerd gebaseerd op de ylang-ylang bloesem, dat in zonovergoten citrusachtige topnoten resulteert. Het signatuur van de LVBE parfums is nog eens versterkt met een nieuwe, intens en verslavende accent – een warm en romig akkoord van kokosnoot, versterkt door een infusie van sensuele vanille. Door middel van dit parfum wilden wij een stem geven aan de stralende gloed en sensualiteit van de LVEB vrouw.” –  Nicolas Beaulieu & Dominique Ropion Parfumeurs bij IFF

De geurnoten in het kort op een rijtje:
> Top: Bergamot, Mandarijn, Roze Peper
> Hart: Kokos, Oranjebloesem , Sambac Jasmijn
> Basis: Bourbon Vanille, Patchouli, Iris

En ja hoor, het kon ook niet anders: ik vind deze geur zó ontzettend lekker. Het is een zomerse geur die een perfecte balans heeft tussen bloemige, fruitige, maar ook warme en houtachtige noten. Vaak zie je dat zomerse geuren intens zoet zijn, waar ik immers ook van houd, máár ik voel het niet helemaal om iedere zomerdag als een zuurstokje te ruiken. La Vie Est Belle Soleil Cristal is een perfecte alledaagse geur voor de lente- en zomermaanden. Soleil Cristal heeft iets weg van zo’n heerlijke typische zonnebrandcrème geur. Ik weet niet precies door welke geurnoot ik daaraan moet denken, maar ik denk dat het een combinatie is van meerdere noten. Normaalgesproken ben ik geen fan van de geur van kokos. Ik vind de geur vaak al te sterk aanwezig en dan skip ik het ingrediënt liever, maar in La Vie Est Belle Soleil Cristal is de kokos aanwezig op de achtergrond en op die manier vind ik de geurnoot -blijkbaar- héérlijk! La Vie Est Belle Soleil Cristal is een zomerse, zachte, bloemige, fruitige en warme geur die easy going is en geschikt is voor dagelijks gebruik. Het is een L’Eau de Parfum, wat bij Lancôme standaard betekent dat je de geur eigenlijk gedurende de hele dag blijft ruiken.

Ik heb La Vie Est Belle Soleil Cristal besteld via Notino.nl, waar de 50 milliliter versie momenteel €65,00 kost en voor de 100 milliliter flacon betaal je €84,90, wat qua prijs-milliliter verhouding eigenlijk heel voordelig is voor een Eau de Parfum van Lancôme! Goed om te weten is trouwens dat de prijzen bij Notino.nl dynamisch zijn, het kan dus voorkomen dat als je deze blogpost leest, de prijs anders is t.o.v. de prijs die ik hier heb benoemd in het artikel.

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

*Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met Notino.nl

Delen: