IT’S TIME TO END BREAST CANCER

IT’S TIME TO END BREAST CANCER

Hi allemaal,

Normaalgesproken schrijf ik luchtige, leuke reviews over mooie of minder mooie producten. In dit artikel gaan jullie ook een aantal mooie producten voorbij zien komen, echter is het onderwerp waar ik het over wil hebben niet zo mooi, namelijk: borstkanker. Elke 19 seconden wordt er ergens ter wereld borstkanker vastgesteld bij een vrouw. Voor diegenen waarbij de diagnose borstkanker is vastgesteld, krijgt de tijd een geheel nieuwe betekenis.

BREAST CANCER AFFECTS US ALL.

Moeders en grootmoeders. Dochters en zonen. Zussen, broers, vaders, vrienden en families. We zijn allemaal geraakt door deze verschrikkelijks ziekte en we zijn het er allemaal over eens dat het tijd is om borstkanker te beëindigen. In het leven is tijd een universele constante. Het is kostbaar en kan niet worden gekocht. We zouden allemaal willen dat we er meer van hadden. Het is tijd om actie te ondernemen; tijd om het onderwijs te laten toenemen, om behandelingen en nieuwe therapieën te ontwikkelen. Het is tijd om ‘s werelds toonaangevende onderzoek te financieren om ons dichter bij een remedie te brengen. Het is tijd om meer aanwijzingen over oorzaken en preventie te ontgrendelen. Het is tijd om borstkanker te beëindigen.

Estée Lauder Companies heeft de Breast Cancer Campaign opgezet, die mensen wereldwijd verenigt en inspireert bij de missie om een wereld zonder borstkanker te creëren. Evelyn H. Lauder was een mede creator van het iconische Pink Ribbon en starte The Campaign in 1992. In de tussentijd weten we dat er aanzienlijke vooruitgang is geboekt in de strijd tegen borstkanker.

Enkele manieren waarop The Campaign wereldwijd invloed heeft gehad en zal blijven uitoefenen:
> Meer dan $76 miljoen opgehaald voor levensreddend onderzoek, onderwijs en medische diensten.
> Heeft 250 medische onderzoekssubsidies gefinancierd via de Breast Cancer Research Foundation® (BCRF®) ($62 miljoen van het totale ingezamelde geld).
> Heeft zo’n 160 miljoen roze linten verstreken bij de beauty producten van de merken die onder Estée Lauder Companies vallen.
> Ondersteunt meer dan 60 borstkanker organisaties over de hele wereld.

Toch is er nog steeds werk aan de winkel. Vrijwel iedereen, ongeacht het land, de leeftijd, de levensstijl of waarden, wordt nog steeds getroffen door deze ziekte die geen grenzen kent. Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen wereldwijd.

Jij kunt heel gemakkelijk helpen!

Als je deze maand een beautyproduct van Clinique, Aveda, Estée Lauder of Glam Glow waar een roze strikje op zit koopt, draag jij bij aan de financiering van onderzoeken naar borstkanker. Daarnaast wordt er $25 gedoneerd aan Breast Cancer Research Foundation® voor iedere post die de hashtags #timetoendbreastcancer en #ELCdonates bevat. Met die $25 kan 30 minuten onderzoek betaald worden!

In Nederland zijn vijf producten te koop met een roze strikje, speciaal voor deze campagne. Op het moment dat jij één of meerdere van deze producten koopt, doneert Estée Lauder een X bedrag, het bedrag verschilt per product.
> AVEDA Hand Relief™ Moisturizing Creme with Calming Shampure™ Aroma. Voor deze handcrème betaal je €33,50. Aveda doneert $5 van de aankoopprijs om onderzoek te ondersteunen via de BCRF®.
CLINIQUE Dramatically Different Moisturizing Lotion +. Deze fijne lotion heeft een prijs van €54,50. Je krijgt er een gratis Clinique sleutelhanger bij waar vijf muntjes en het Pink Ribbon logo aan hangen. Clinique doneert $10 van de aankoopprijs om onderzoek te ondersteunen via de BCRF®.
ESTÉE LAUDER Limited-Edition Advanced Night Repair Synchronized Recovery Complex II met gratis Pink Ribbon sleutelhanger. Voor 50 ml van dit serum betaal je €123,- en Estée Lauder doneert 20% van de aanbevolen aankoopprijs aan BCRF®.
GLAMGLOW BUBBLESHEET™ Oxygenating Deep Cleanse Mask. Voor één sheetmask betaal je €8,90. GLAMGLOW® doneert 20% van de aankoopprijs van ieder verkocht BUBBLESHEET™ masker.

Drie van de vijf bovengenoemde producten heb ik van Estée Lauder Companies ontvangen om aan jullie te laten zien. Alle producten zitten in een speciaal jasje en zijn te herkennen aan het Pink Ribbon strikje op de verpakking.

CLINIQUE Dramatically Different Moisturizing Lotion + | €54,50

Elk jaar brengt Clinique in beperkte oplage een speciaal design uit van de Dramatically Different Moisturizing Lotion +. Dit product is een luchtige emulsie die snel door de huid wordt opgenomen en geen restjes product achter laat. Deze formule vult het vochtgehalte weer aan en versterkt de huid. Clinique raadt dit product aan voor de gevoelige/droge en gemengde huid.

Ik heb de Clinique Dramatically Different Moisturizing Lotion + nu al een aantal keer gebruikt en ik vind ‘m heel er fijn! Zoals jullie wellicht weten, heb ik een droge en gevoelige huid en mijn huid reageert heel goed op deze emulsie van Clinique. Ik gebruik ‘m vooral ‘s ochtends voordat ik mijn make-up op doe en dat werkt door de luchtige formule heel fijn, aangezien de lotion snel in de huid trekt en geen restjes achterlaat.

De limited-edition versie van de Clinique Dramatically Different Moisturizing Lotion + is versierd met een Clinique sleutelhanger met vijf muntjes en het Pink Ribbon logo eraan. Ik vind de sleutelhanger oprecht super leuk! Ik ga de sleutelhanger die ik nu gebruik zeker vervangen voor deze van Clinique! Het is een stuk voordeliger om deze limited-edition fles van de Dramatically Different Moisturizing Lotion + aan te schaffen, aangezien je bijna de dubbele inhoud krijgt voor ongeveer dezelfde prijs. Normaalgesproken kost de Clinique Dramatically Different Moisturizing Lotion + namelijk ±€56,- voor 125ml. Daarnaast doneert Clinique $10 van de aankoopprijs om onderzoek te ondersteunen via de BCRF®.

ESTÉE LAUDER Limited Edition Advanced Night Repair Synchronized Recovery Complex II | €113,50

Het Advanced Night Repair Serum van Estée Lauder is echt een begrip in de wereld van de huidverzorging. Het is Estée Lauder’s #1 serum. Het serum helpt de natuurlijke nachtelijke vernieuwing van de huid te maximaliseren, wat zorgt voor een gladde, stralende en jonger uitziende huid.

Het Estée Lauder Advanced Night Repair serum is een product waar ik al ontzettend lang heel erg benieuwd naar ben, aangezien het volgens velen zo’n enorm goed product is. Normaalgesproken zit het product in een bruine verpakking, maar het roze van deze limited-edition bevalt me een stuk beter, al was ‘ie heel lastig om goed op de foto te zetten, haha. Deze flacon staat zó mooi in de badkamer! Ik heb het serum nu één keer gebruikt en tot nu toe bevalt het product heel goed. Het serum smeert goed uit en is enorm vloeibaar, waardoor je echt maar een beetje product nodig hebt om je hele gezicht en hals te voorzien van product. Er zit een subtiele geur aan het product, eentje die ik lastig te omschrijven vind. Echter zit er (gelukkig!) geen parfum in, waardoor het serum ook geschikt is voor de gevoeligere huid. Daarnaast trekt het serum heel snel in, wat betekent dat je vrij snel na het aanbrengen van het serum, je nachtcrème kunt aanbrengen, echt top! Ik ben benieuwd wat dit product op de langere termijn gaat doen voor mijn huid.

De limited-edition versie van het Estée Lauder Advanced Night Repair Synchronized Recovery Complex II heeft een hele mooie, metallic verpakking die helemaal in het Pink Ribbon teken staat, namelijk knallend roze. Ik houd er van! Daarnaast krijg je ook een ontzettend leuke sleutelhanger bij dit product, namelijk eentje met nep leren kwastjes in verschillende roze tinten. Deze limited-edition versie van het Estée Lauder Advanced Night Repair serum heeft een inhoud van 50ml, waar je €113,50 voor betaald via de website van Estée Lauder. Estée Lauder doneert 20% van de aanbevolen verkoopprijs (tot een maximum bedrag van $310.000) van dit product aan BCRF®. De aanbevolen verkoopprijs ligt trouwens hoger dan de verkoopprijs die op de website van Estée Lauder staat, want de aanbevolen prijs is €123,-, scheelt toch weer bijna een tientje bij het aanschaffen!

ESTÉE LAUDER Powerful Pink Color Collection | €51,-

Estée Lauder heeft een aantal ontzettend mooie roze producten samengevoegd in een stijlvolle, stevige box. Toon je zelfvertrouwen met volle lippen en glinsterende ogen.

Deze box bevat in totaal vier producten van Estée Lauder:
> Pure Color Envy Sculpting Lipstick | Powerful
> Pure Color Envy Paint-On Liquid LipColor | Flower Flow
> Pure Color EyeShadow Quad
> EyeShadow Brush

Natuurlijk hebben alle producten te maken met het roze thema rondom Pink Ribbon. De lipproducten zijn bestaande kleuren en de lipstick zit in een speciaal roze jasje. Het oogschaduwpalette is volgensmij speciaal ontwikkeld voor in deze box, want ik kan er verder geen bestaande informatie over vinden op internet.

Deze limited-edition box heeft een aanbevolen verkoopprijs van €55,-, maar is via de Estée Lauder webshop te koop voor €51,- en dat is een ontzettend goede deal, aangezien de producten een waarde hebben van zo’n €145,-. Daarnaast doneert Estée Lauder 100% (!!!) van de aanbevolen verkoopprijs aan BCRF® (tot een maximum bedrag van $430.000).

Ten slotte krijg je ook nog deze speld cadeau bij aankoop van deze limited-edition box vol mooie make-up producten!  

Ik vind het initiatief dat Estée Lauder Companies neemt betreft het doneren van geld aan onderzoek naar borstkanker echt enorm goed! Op die manier maakt het merk het mogelijk dat vrouwen geld doneren en er zelf ook (een) mooi(e) product(en) voor terug krijgen. Daarnaast vind ik het ook heel leuk dat je per product een gratis kleinigheidje erbij krijgt. Die sleutelhanger van Clinique is bijvoorbeeld heel erg mooi en ga ik zeker gebruiken, een toffe toevoeging! Ik ben tot nu toe ontzettend tevreden over alle producten. Ik ben benieuwd hoeveel geld de merken uiteindelijk kunnen doneren aan BCRF®. Mocht je liever gewoon een bedrag doneren aan bijvoorbeeld Pink Ribbon, is dat natuurlijk ook mogelijk. Via deze link vind je daar meer informatie over!

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

*Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen ter review. Ik hecht heel veel waarde aan eerlijke artikelen, dus dit heeft geen invloed op mijn mening. 

Delen: