ZONNEBRANDCRÈME VAN VICHY

ZONNEBRANDCRÈME VAN VICHY

Hi allemaal,

Summer is back, yes, yes, yes! De zomer is van velen het favoriete seizoen van het jaar. En dat is iets waar ik me helemaal bij aansluit. De gezellige, fijne en warme zomerdagen is iets waar ik -zeker op de ijskoude winterdagen- ieder jaar weer naar verlang. Toch brengt de zomer ook een groot risico met zich mee, namelijk het bolletje wat voor ons heel klein lijkt, maar veel schade kan aanrichten; de zon.

Laat ik even voorop stellen dat het niet alleen belangrijk is om in de zomer als een gek te smeren met goede zonnebrandcrème. In de lente, herfst en winter is het net zo belangrijk om jouw huid goed te beschermen tegen de stralen van de zon. Zon of schaduw, zomer of winter? De straling van de zon heeft al-tijd invloed op je huid. Toch rent het meerendeel van de mensen pas naar de dichtstbijzijnde supermarkt, drogisterij of parfumerie wanneer de hete dagen in aantocht zijn, want we beschermen ons allemaal vaak alleen voor die zonnestralen. Voordat ik verder ga met de review over de zonnebrand producten van Vichy, wil ik dan ook graag drie feitjes (en tips!) met jullie delen.

1. Bescherming tegen UVA én UVB
UV-straling is een begrip dat bijna iedereen wel zal kennen, maar dat er twee verschillende soorten UV-straling bestaan, zijn veel mensen niet van op de hoogte. De afgelopen jaren heb ik in een drogisterij gewerkt, waar ik in de lente- en zomerperiode ontzettend veel klanten heb geholpen met het vinden van een passend zonnebrandproduct voor hun huid. Ik denk dat -zonder te overdrijven- bijna 90% van de mensen die ik de afgelopen jaren heb geadviseerd betreft zonnebrandcrème, van mening waren dat zij voldoende hadden aan een hele lage SPF (Sun Protection Factor), bijvoorbeeld SPF 10, 15 of 20. Echter zijn er dus twee soorten UV-stralingen, namelijk UVA en UVB. De ‘B’ staat voor ‘Burning’ oftewel verbranding. Wanneer een persoon snel verbrandt, betekent dit dat die persoon gevoelig is voor de UVB-straling. Echter is het effect van de UVA-straling niet direct zichtbaar, aangezien deze straling tot diep in de huid doordringt en de huidcellen -net zoals de UVB-straling- aantast. De ‘A’ staat trouwens voor ‘Aging’. Beide vormen van UV-staling tasten de huidcellen aan, wat wil zeggen dat de straling zowel zorgt voor huidveroudering (rimpels; dat wil toch niemand?!), als voor huidkanker (en dat wil je al helemaal niet!). De zonfactor (SPF) die op een verpakking staat, duidt de UVB-straling aan. Het is belangrijk om altijd even te checken of de zonnebrandcrème die je wil gaan kopen, jouw huid ook gaat beschermen tegen de UVA-straling. Er staat dan een rondje op de verpakking met ‘UVA’ erin. Des te hoger de SPF die aangeduid staat op de verpakking, des te hoger de filter tegen UVA-straling is. Door met een SPF 30 of 50 te smeren voorkom je dus een verhoogde kans op huidkanker én tekenen van huidveroudering, zoals rimpels, fijne lijntjes en pigment- en ouderdomsvlekken.

2. Ook met Factor 50 word je bruin!
Nu hoor ik je al denken: “maar ik wil wel bruin worden in de zomer!”. In het westen is een bruine tint -in tegenstelling tot in bijvoorbeeld Aziatische landen- onderdeel van het schoonheidsideaal. Een bruin kleurtje wordt gelinkt aan gezondheid en een goed leven. En ja, een bruin kleurtje kan gezond zijn, maar niet op de manier hoe de meesten het willen bereiken. “Ik smeer me niet -of nauwelijks, bijvoorbeeld met een SPF 15- in, want dan word ik sneller bruin” is iets wat ik zó ontzettend vaak heb gehoord de afgelopen jaren. Het kan best zo zijn dat je niet snel verbrand en na een dagje zonnen al een diepbruine kleur hebt. Je huid lijkt dan niet heel gevoelig te zijn voor UVB-straling. Echter is er met het blote oog niet te zien in welke mate de UVA-straling jouw huid is binnengedrongen. Het feit dat je zonder je in te smeren met een goede zonnebescherming, toch snel een mooi kleurtje krijgt, betekent niet dat jouw huid niet evenveel beschadigd is dan iemand die ontzettend snel verbrand. Er is aangetoond dat je ook met een hoge factor een mooi bruin kleurtje kunt krijgen. De hoge factor zegt namelijk iets over de hoeveelheid UVA en UVB-straling de huid bereikt. Daarnaast wordt je huid veel egaler en mooier bruin als je geleidelijk bruin wordt en je huid goed hebt beschermt tijdens het bruiningsproces.

3. Oude zonnebrand gebruiken
Wanneer een klant naar mij toe kwam voor adviezen over producten die diegene mee wilde nemen op vakantie, stelde ik altijd de vraag of diegene al nieuwe zonnebrandcrème had gekocht. “Nee hoor, ik heb nog een paar flessen van afgelopen jaar staan.” In de eerste instantie zou dit niet zo’n probleem zijn, aangezien de meeste producten tegenwoordig geopend moeten zijn om te vergaan. Echter wordt het een ander verhaal wanneer zonnebrandcrème al open is geweest. Sinds een aantal jaren is er op de meeste cosmetica-verpakkingen een logo van een potje te vinden. In dit potje staat altijd een nummer met de letter M erachter. Op zonnebrandproducten staat er bijvoorbeeld 12M, wat wil zeggen dat de factor die aangeduid is op de verpakking, tot 12 maanden na opening de bescherming biedt die de verpakking belooft. Ook blootstelling aan de warmte zorgt ervoor dat de factor in een product aanzienlijk lager kan worden.

In bovenstaand filmpje zie je hoeveel schade de UV-straling kan aanbrengen aan je huid.

VICHY LABORATOIRES CAPITAL SOLEIL BEACH PROTECT

Met de Capital Soleil zonnebrand producten combineert Vichy zijn expertise in huidverzorging met zonnebescherming. Vichy houdt hierbij rekening met de behoeften van de consument; op het strand heb je behoefte aan een product dat de huid hydrateert en water resistant is, terwijl iemand die buiten gaat sporten juist wil dat een zonnebrandcrème ultra licht en fris aanvoelt. Zo is de Beach Protecttechnologie specifiek ontwikkeld voor blootstelling op het strand. De producten bestaan uit een nauwkeurige combinatie van filters om de huid optimaal te beschermen tegen UVA (en zelfs lange UVA stralen!) en UVB-straling. Daarnaast wordt het Mineraliserend Thermaal Water van Vichy verwerkt in de producten, waardoor het natuurlijke afweersysteem (tegen irritatie door zand, zout en chloor) van de huid wordt bevorderd. Tot slot belooft Vichy dat de zonproducten unieke kwaliteiten hebben; ze bevatten namelijk zonnige geuren en lichte, innoverende texturen zonder een vettig resultaat. Oh ja, er zit ook hyaluronzuur in deze spray en laat dat nou net mijn favoriete ingrediënt ever zijn…

Vichy Capital Soleil Beach Protect is een vochtinbrengende en regulerende zonnebrand spray, welke in een flacon van 200 milliliter wordt verkocht. Naast de SPF 50 (welke op de foto’s te zien is), is er ook een variant met SPF 30 verkrijgbaar.

De afgelopen weken hebben we natuurlijk al heel wat warme (lees: ontzettend hete, pfoe) dagen gehad. Echter was ik op die dagen vaak aan het werk, waardoor ik de producten van Vichy nog niet volledig in de praktijk heb kunnen testen. Ik vind het in ieder geval altijd heel erg belangrijk dat een zonnebrandcrème niet plakt, want de meeste plakken zo ontzettend erg en dat is een vreselijk gevoel. Ik heb mijn arm ingesmeerd met de Beach Protect Spray van Vichy en mijn arm voelde ontzettend zacht, gehydrateerd en niet plakkerig aan. Daarnaast verdeelde de substantie op een prettige en gemakkelijke manier op mijn arm én laat het een heel subtiel en zomers geurtje achter. Hoe deze spray het op het strand doet, kan ik nu nog niet beloven, maar ik ben tot nu toe zeker te spreken over de zonnespray. Ik weet bijna zeker dat dit een hele grote favoriet gaat worden! Mocht je een zonnemelk trouwens prettiger in gebruik vinden dan een spray, ook dan ben je bij Vichy aan het juiste adres. Van deze variant hebben zij namelijk ook gewoon een melk in het assortiment!

VICHY LABORATOIRES IDÉAL SOLEIL FRISSE GEZICHTSMIST

Met de Idéal Soleil spray voor het gezicht heeft Vichy een all-time favorite product gecreëerd dat iedereen die make-up draagt écht in zijn/haar stash moet hebben! Zonnebrand producten en make-up waren twee woorden die tot een tijdje geleden niet in één zin genoemd konden worden. Je huid in de ochtend insmeren met zonnebescherming is natuurlijk geen probleem. Totdat je na een uurtje of twee je huid weer een beschermlaagje wil geven. Maar dan breekt het horror moment aan; je moet je make-up gaan ruïneren, aangezien je er zonnebrandcrème overheen moet smeren. Dan had je je die tijd in de ochtend beter kunnen besparen… Maar: Vichy is (net als een aantal andere merken) uit gekomen met een zonnebrand mist, een product dat je zonder veel moeite en zonder veel wrijven óver je make-up kunt sprayen, waardoor je huid beschermd is én je make-up nog fleeky op je gezicht geplamuurd zit.

Vichy Idéal Soleil Verfrissende Gezichtsmist is een verfrissende, onzichtbare en hydraterende gezichtsmist, welke in een sprayflacon van 75 milliliter wordt verkocht.

Zoals op bovenstaande foto te zien is, is de mist inderdaad volledig transparant. Toen ik deze foto maakte, heb ik van heel dichtbij met de mist gesprayd, maar de spray bleek transparant. Ook is de spray door de aluminium verpakking erg verkoelend op het gezicht, wat bijvoorbeeld ook heel fijn is om tijdens het sporten te gebruiken.  De spray verdeelt zich heel fijn over het gezicht. Ik vind een spray als deze echt idéal! In de zomer heb ik altijd zo’n soort spray in mijn tas. Je kunt het namelijk niet alleen perfect gebruiken om over je make-up te sprayen, maar ook voor de rest van je lichaam. Spray and go! Je sprayt over de delen van je lichaam die je beschermd wil hebben (het liefste alles natuurlijk), je hoeft de spray niet per sé uit te smeren, waardoor je handen niet vies worden en je good to go blijft. Echt een ontzettende aanrader!

De zonnebrandproducten van Vichy zijn onder andere te koop via Notino.nl. De Capital Soleil Beach Protect spray is daar te koop voor €20,90 en de Idéal Soleil Verfrissende Gezichtsspray voor €13,90. Als je dit vergelijkt met drogisterij zonnebescherming -die vaak toch wel plakt en minder verzorging bevat dan deze producten van Vichy-, zijn de producten van Vichy niet eens duurder. Tegenwoordig betaal je in de drogist namelijk ook snel €20,- voor een zonnebrandproduct. Daarnaast heeft Notino.nl nu een actie dat je bij besteding van €40,- een gratis Travel Set (met allerlei reisverpakkingen) krijgt!

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

*Dit artikel is tot stand gekomen middels een betaalde samenwerking met Notino.nl, daarnaast heb ik de producten ontvangen ter review. Ik hecht heel veel waarde aan eerlijke artikelen, dus deze samenwerking heeft geen invloed op mijn mening.

Delen: