3x FAVORIETE NAGELLAKJES VAN ESSIE

3x FAVORIETE NAGELLAKJES VAN ESSIE

Hi allemaal,

Nagellak is een product dat ik al járen trouw gebruik. Ik ben een enorme nagellak-fanaat en ik heb heel (maar dan ook echt héél) veel soorten nagellak geprobeerd in mijn leven. Van de meest goedkope nagellakjes tot kleurtjes waar je bijna €30,- voor betaald. En op dit moment? Op dit moment bestaat mijn collectie voornamelijk uit nagellak van Essie, en dat is natuurlijk niet voor niks…

Oké, eerst even wat achtergrond informatie. De mensen om mij heen zullen mij bijna nooit zonder strak gelakte nageltjes zien, iets wat al járenlang zo is. Ondertussen heb ik gelukkig een hele fijne routine om mijn nagels te lakken, waardoor de lak een heel aantal dagen helemaal fleeky op mijn nagels blijft zitten. Toch is dit niet altijd zo geweest. Er zijn zelfs periodes geweest dat ik mijn nagels dagelijks van een ander kleurtje voorzag. Dagelijks? Já, dagelijks. Destijds was ik natuurlijk nog een stuk jonger, een meisje dat net in de brugklas zat. Dat meisje wilde maar al te graag zo veel mogelijk kleurtjes in haar stash hebben, dus dat meisje kocht vaak de meest goedkope nagellakjes. Mijn ervaring is dat budgetproof nagellak niet al te goed blijft zitten en snel gaat chippen, waardoor de nagellak dus inderdaad dagelijks opnieuw aangebracht moest worden, iets wat natuurlijk helemaal niet fijn is.

Ik weet nog dat ik een aantal jaren geleden naar de Big Bazar ging met mijn lieve bonuspapa, want ik had in de folder gezien dat zij Essie nagellak voor een eurootje of vier verkochten. Essie was een merk dat ik al heel lang kende, maar wat voor mij onbetaalbaar was in die tijd. Als ik één Essie nagellak uit de vaste collectie zou kopen, zou mijn zakgeld voor die maand namelijk al op zijn. Maar van deze aanbieding moést ik natuurlijk gebruik maken: Ik kocht een aantal mooie kleuren en ging met een heel trots gevoel naar huis, want ook ik had ein-de-lijk een aantal nagellakjes van Essie, net als al die grote bloggers, haha.

Meer en meer begon mijn liefde voor het merk Essie te groeien. Waar ik het in de eerste instantie vooral kocht voor de naam en de bekendheid van het merk, begon ik langzamerhand in te zien dat het merk niet voor niks zo bekend was. Ik snapte helemaal waarom mensen met liefde (bijna) een tientje voor een nagellak neerlegde, want het was nou eenmaal hele goede kwaliteit. Mijn huidige nagellak collectie bestaat dan ook vooral uit nagellak van Essie, waarvan de teller momenteel op zo’n 40 Essie-kleurtjes staat. Op dit moment heb ik met mezelf de ‘afspraak’ dat ik eigenlijk alleen nog maar nagellak van Essie mag kopen, omdat de meeste andere merken achteraf vaak toch tegenvallen qua kwaliteit, ook al is een kleur nog zo mooi.

Essie is een nagelmerk dat van vele mensen favoriet is. Het is een merk dat zich alleen richt op het uitbrengen van producten voor de nagels, dit is iets wat je ook echt kunt terugzien aan de kwaliteit van de lak. Essie heeft allereerst ontelbaar veel mooie, uiteenlopende kleuren in de vaste collectie, waarbij er jaarlijks ook meerdere Limited Editions worden uitgebracht. Daarnaast dekken de nagellakjes allemaal netjes binnen twee laagjes. Deze laagjes zijn gemakkelijk aan te brengen, want de sneldrogende formule in combinatie met het volle, ronde kwastje zorgen ervoor dat de nagellak op een mooie en egale manier kan worden aangebracht op de nagels.

Waar ik een aantal jaren terug voornamelijk voor felle, zomerse en opvallende kleuren op mijn nagels koos, draag ik de laatste twee jaar eigenlijk alleen maar nude kleurtjes. En natuurlijk heb ik een paar favoriete nude kleurtjes van Essie. Voor dit artikel heb ik drie favorietjes uitgezocht om met jullie te delen!

ESSIE LADY LIKE

Laat ik maar met de deur in huis vallen: Lady Like van Essie is een kleur die ik zéker al zes keer opnieuw heb gekocht. Eigenlijk is dit de kleur die ik de afgelopen maanden non stop heb gedragen. Lady Like is een koele, oudroze kleur. Ik heb deze kleur al jaren in mijn stash, maar ik vond ‘m al die tijd te bruinig. Ondertussen vind ik het de mooiste nude kleur voor mijn huidskleur. Ik vind ‘m prachtig!

Mooi is ‘ie he! Er komt binnenkort een artikel online over mijn nagelroutine, dus stay tuned!

ESSIE GO GO GEISHA

In de tijd dat ik bij Etos werkte, bracht Essie de kleur Go Go Geisha uit in een Limited Edition. Ik kocht de nagellak en ik werd helemaal verliefd. Eenmaal door mijn voorraad heen, miste ik de kleur enorm. Op een gegeven moment kwam de nagellak terug in een toilettasje waar je destijds voor kon sparen bij Etos. Ik heb als een gek gespaard, zodat ik meerdere potjes Go Go Geisha kon bemachtigen, dus ik heb er nu nog eentje op voorraad staan. Go Go Geisha is een kleurtje die -denk ik- net niet meer als nude te omschrijven is. Het is een lichtroze kleur met een koele ondertoon en is wat ‘feller’ aanwezig dan Lady Like. Ik vind het een hele mooie kleur, vooral voor de zomer.

ESSIE CHINCHILLY

Chinchilly, deze Essie-kleur heb ik zó niet normaal vaak verkocht tijdens mijn carrière bij Etos. Als ik deze kleur tijdens mijn werk droeg, kreeg ik dagelijks een compliment over de keur én de daarbij behorende vraag: “Welke nagellak heb je op?”. Hups, weer een klant blij gemaakt met een prachtige kleur voor op de nagels. Chinchilly laat zich het beste omschrijven als een warme, beigeachtige grijstint. Het is een kleur die voor iedere huidskleur meer dan geschikt is. Het is een kleur die opvallender is dan de twee kleuren die ik hiervoor liet zien, maar het is een mooie, rustige aardetint die voor veel vrouwen als dé perfecte kleur voor op de nagels gezien zal worden.

De nagellakjes van Essie scoor je tegenwoordig voor een fijn prijsje (€8,50) bij Notino.nl, waar ze zo’n zestig kleuren nagellak van dit mooie merk verkopen. Ik zal binnenkort een artikel maken waarin ik mijn hele nagelroutine laat zien. Dan zul je natuurlijk zeker één van de -in dit artikel genoemde- kleurtjes terug zien!

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

*Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met Notino.nl

Delen: