MIJN ALL TIME FAVE MASCARA

MIJN ALL TIME FAVE MASCARA

Hi allemaal,

De afgelopen 3,5 jaar heb ik ontzettend veel perspakketjes ontvangen: van diverse make-up producten tot verzorgingsproducten. Ik ben altijd mega enthousiast als er weer een pakketje met leuke goodies wordt bezorgd én dan heb ik gelijk zin om de producten uit te gaan proberen. Vele producten hebben mij verbaasd en zijn favoriet geworden, maar ook vele producten heb ik weggegeven aan vriendinnen, omdat ze gewoonweg niet voor mij werkte. En als er één productgroep is waarvan ik veel weggeef aan de mensen om mij heen, is dat toch wel mascara. Ik heb hele lastige wimpers én ik ben ontzettend picky als het op mijn wimpers aankomt. Ik heb hoge verwachtingen van een mascara. Ik wil geen uitgezakte wimpers, een mascara die afgeeft, klontjes of spinnenpoten. Ik wil een mascara die goed blijft zitten, mijn wimpers lengte en volume geeft, mijn wimpers niet aan elkaar laat plakken én geen klontjes geeft. Zo veel mascara’s die dat beloven, maar zo weinig die deze verwachting waarmaken. Toch is er een mascara die al ja-ren lang mijn favoriet is en waarbij ik dan ook al jaren trouw terug kom.

Je had het natuurlijk al op bovenstaande foto gezien, maar ik heb het over de very low budget Catrice Glam & Doll Waterproof Volume Mascara. Ik denk dat bijna iedereen deze rakker wel eens in de winkel heeft gezien, online voorbij heeft zien komen óf misschien zelf wel al eens heeft geprobeerd. De precieze release datum kan ik niet vinden, maar ik heb wel reviews gevonden uit 2013, dus de mascara is zeker al zeven jaar op de markt. Catrice heeft ondertussen al ontzettend veel mascara’s uitgebracht binnen de Glam & Doll range. Als ik het mij goed herinner, is de Glam & Doll Volume Mascara non-waterproof als eerste op de markt gekomen, waarna de waterproof variant en vele anderen volgden. Ik kan me herinneren dat ik een aantal van deze varianten heb getest in de loop der jaren. Welke varianten weet ik niet meer en dat zal vast komen omdat ze weinig indruk hebben gemaakt.

Zoals alle waterproof mascara’s van Catrice, heeft ook deze Glam & Doll variant een blauwkleurige verpakking. De ‘normale’ variant heeft een zwarte verpakking, zo kun je ze dus goed onderscheiden. Om eerlijk te zijn, heb ik de verpakking al een hele tijd niet meer goed bekeken. Deze mascara is zo’n standaard onderdeel geworden in mijn routine, dat ik ‘m blindelings pak. Nu ik er goed naar kijk, kan ik niet zeggen dat ik de buitenkant van de mascara mooi vind. De huls oogt een beetje goedkoop, maar wat verwacht je dan voor een low budget mascara?

De huls heeft verder een ‘slanke’ vorm en neemt daardoor een stuk minder ruimte in in je toilettas dan veel andere mascara’s. De letters zijn afgedrukt in een zilvere kleur.

Ik kan me herinneren dat ik ‘als klein meisje’ zó ontzettend veel mascara’s heb gekocht, getest en weer heb weggegooid. Ik wil niet weten hoeveel zuurverdiende centjes ik daaraan heb uitgegeven. Mascara was het eerste make-up product dat ik van mijn moeder mocht gebruiken en vond ik dan ook mega interessant. Er waren zó veel verschillende varianten, met allemaal een andere verpakking, andere borsteltjes en andere formules. Ik weet nog wel dat er van Rimmel London een mascara was met een chrome huls in een paarsige kleur en dat borsteltje bestond uit drie bolletjes, he-le-maal de shit natuurlijk. Mijn beste vriendin en ik verzamelden dan ons zakgeld en kochten die mascara dan met een 1+1 gratis actie en we voelden ons dan de koning te rijk. Eindstand zagen mijn wimpers eruit alsof er ieder moment een spin uit zou kunnen lopen, maar dat maakte me destijds natuurlijk niets uit.

Gezien verstand met de jaren komt, kwam ik er naar een aantal jaren achter dat siliconen en dunne mascara borsteltjes het beste werken voor mijn wimpers. Toch had ik  iedere keer het probleem dat ik veel klontjes had, mijn wimpers uitzakte (ook na het gebruik van een wimperkruller) óf mijn mascara aan het einde van de dag overal zat, behalve op mijn wimpers. Op het moment dat ik hoorde van waterproof mascara en het feit dat dit je wimpers gedurende de dag beter in de lift zou houden, veranderde mijn mascara game compleet. Mijn wimper-status veranderde pas echt toen ik de Catrice Glam & Doll Waterproof Volume Mascara voor het eerst had getest.

Zoals ik aan het begin van dit artikel al benoemde, heb ik ontzettend lastige wimpers. Ze steken recht vooruit en als ik geen ‘extra’ moeite doe (lees: geen wimperkruller gebruik), wordt het helemaal niks met mijn wimpers. Je ziet ze niet en ze zullen dan ook niet meer te voorschijn komen. Hierbij de stappen die ik dagelijks volg als ik mijn mascara aanbreng:
> Wimpers krullen met een wimperkruller
> Met een spoolie (wimper borsteltje) de wimpers doorkammen
> Opnieuw wimpers krullen met een wimperkruller
> Opnieuw met een spoolie (wimper borsteltje) de wimpers doorkammen
> Laagje mascara aanbrengen
> Plekken waar de wimpers een beetje aan elkaar kleven, los van elkaar halen door middel van bijvoorbeeld een pincet of wenkbrauw kammetje
> Nog een laagje mascara aanbrengen

Als ik deze stappen heb gevolgd in combinatie met de Catrice Glam & Doll Waterproof Volume Mascara, geniet ik de hele dag van lange, volle, gesepareerde en intens zwarte wimpers. Het mascaraborsteltje brengt de mascara gemakkelijk aan op de wimpers. Het borsteltje is dun en klein, waardoor ik de aanzet gemakkelijk kan meenemen. De siliconen ‘haartjes’ zijn aan het uiteinde wat smaller, waardoor je ook easy de binnenste wimpertjes kan meenemen. Veel mascara’s zijn in het begin erg nat, waardoor het aanbrengen van de mascara een knoeiboel wordt, er te veel product op je wimpers belandt én je wimpers enorm uitzakken, gelukkig heeft deze mascara daar een last van. Daarnaast geldt voor de Catrice Glam & Doll Waterproof Volume Mascara dat waterproof ook écht waterproof is. Deze mascara overleeft een ‘normale’ dag met gemak, maar kan ook goed tegen een regenbui of een plons in het zwembad. En… je haalt ‘m er gemakkelijk vanaf met een goede make-up remover met olie, speciaal voor de ogen. Mijn twee favorieten zijn de Garnier Skin Naturals Express 2-in-1 Reinigingslotion én de Clinique Take The Day Off Lids, Lashes & Lips Make-up Remover.

Ik denk dat ik in dit artikel wel goed heb kunnen onderbouwen waarom de Catrice Glam & Doll Waterproof Volume Mascara mijn all time fave is. Ik heb deze mascara standaard in groten getale op voorraad liggen, want ik moet er écht niet aan denken om zonder te komen te zitten. Ik bestel de mascara bijna maandelijks standaard mee bij de bestelling bij Notino.nl die ik dan doe, dan ben ik er weer zeker van dat ik ‘m in huis heb. De mascara is te koop voor ongeveer €4,-.

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

*Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met Notino.nl

Delen: