THE BODY SHOP HEMP

THE BODY SHOP HEMP

Hi allemaal,

Hennep is een plantje dat al duizenden jaren wordt gebruikt, zowel voor het produceren van voedsel en kleding. Tegenwoordig zien we hennep ook steeds vaker terug in diverse beautyproducten. The Body Shop introduceerde het ingrediënt in 1992 voor het eerst in één van hun producten, namelijk de mega populaire Hemp Hand Protector. Ondertussen bestaat de Hemp-lijn al uit maar liefst acht (!) producten, van gezichtscrème tot een crème voor de voeten en van lippenbalsem tot doucheolie. In dit artikel laat ik jullie drie van deze producten zien.

Voordat ik overga op het reviewen van de producten, wil ik nog wat dieper ingaan op de Hennepplant. De meeste mensen die ‘hennep’ horen zullen óf aan drugs óf aan CBD-olie denken. Echter gebruikt The Body Shop hennepolie in haar producten. Hennepolie wordt geperst uit de zaadjes van de plant. Die zaadjes bevatten slechts sporen van cannabinoïden, maar zijn rijk aan voedingsstoffen en vetzuren, die goed zijn voor je huid en haar. CBD-olie daarentegen wordt gewonnen uit de bladeren, bloemen en stengels van de plant. Deze delen bevatten veel meer cannabinoïden dan de zaadjes. Daarom worden aan CBD allerlei heilzame effecten toegeschreven en wordt de olie steeds vaker toegepast in de alternatieve geneeskunde.

The Body Shop legt uit dat hennepolie drie positieve eigenschappen heeft. De olie heeft een intensief verzorgende werking, wat zorgt voor optimale hydratatie van de huid. Ook heeft de olie langdurig beschermende eigenschappen en het vermogen om de natuurlijke barrière van de huid te herstellen. Tot slot is hennep ook ontzettend goed voor het milieu. Het wordt gezien als een ‘wondergewas’. Het is heel goed voor de bodemstructuur en kan tussen andere teelten in als een soort groenbemester worden gebruikt om de bodem te herstellen. Daarnaast zijn hennepplanten naar schatting vier keer beter in het opslaan van CO2 dan bomen en hoeven ze niet te worden bespoten. Verder vormt een veld met hennepplanten een leefgebied voor dieren, want vogels zijn gek op de zaadjes.

HEMP HARD-WORKING HAND PROTECTOR | 30 ML – €6,50 / 100 ML – €13,00

De Hard Working Hand Protector noemde ik al aan het begin van dit artikel. Deze handcrème is al meer dan 20 jaar een van de best sellers van The Body Shop,er gaat maar liefst één fles per 9 seconden over de (virtuele) toonbank, wow! Dit product belooft tot 12 uur lang vochtregulerend te zijn en is ideaal voor hardwerkende handen. Zelfs de droogste handen zouden zachter en soepeler worden door deze intensief verzorgende handcrème. Elke tube van 100 ml bevat zo’n 966 hennepzaadjes.

De Hemp Hard-Working Hand Protector is een handcrème met een volle, rijke structuur. Je hebt er niet veel van nodig om je handen lekker te verzorgen. Deze handcrème voedt de handen zeer intensief, wat vooral voor de aankomende wintermaanden ideaal is. Het voordeel hiervan is de hele goede werking, echter moet je er rekening mee houden dat de handcrème vrij langzaam intrekt door de structuur. Ik zou voor overdag een dunnere, sneller absorberende verkiezen boven deze, bijvoorbeeld de handcrème uit de Green Tea-lijn van The Body Shop. De Hemp handcrème is wat mij betreft wel ideaal voor in de nacht. Op die manier heb je geen ‘last’ van de rijke en romige substantie, maar wordt je wel wakker met zachte, gehydrateerde handjes. Ik vind dat de handcrème zeer zeker zijn beloftes nakomt. De geur van de Hemp-lijn is helaas écht niet  mijn ding. Ik vind de producten te natuurlijk, ‘groen’ (does that make sense?), Hemp- en nootachtig  ruiken. Stiekem had ik wel verwacht dat de meerderheid van de mensen deze mening zou delen, gezien ik het een erg uitgesproken geur vind. Echter zie ik op de website van The Body Shop bijna alleen maar zeer positieve reacties staan, dus laat je vooral niet afschrikken door mijn (wellicht) unpopular opinion en ga zeker eens ruiken in de winkel, want wie weet wordt dit wel jouw fave voor aankomende winter.

HEMP OVERNIGHT NOURISHING RESCUE MASK | 75 ML – €20,00

Het Overnight Nourishing Rescue Mask is -samen met de Hard-Working Hand Scrub en de Shower Oil- de nieuwste toevoeging aan de Hemp-lijn van The Body Shop. Het merk heeft het assortiment gezichtsmaskers de afgelopen jaren flink uitgebreid. The Body Shop heeft een heel aantal jaren een aantal ‘vaste’ maskers in het assortiment gehad, zoals een masker in de Tea Tree-lijn en in de Vitamine E-lijn. Afgelopen jaar bracht het merk vijf sheetmasks uit, waar ik destijds een uitgebreide review over schreef. En daarnaast hebben ze de afgelopen jaren beetje bij beetje steeds meer maskers in glazen potjes uitgebracht, bijvoorbeeld een koffie-, matcha- of charcoalmasker, waarbij het nachtmasker uit de Hemp-lijn de allernieuwste toevoeging is. Het masker is speciaal ontwikkeld om de droge, trekkerige en vochtarme huid weer op pijl te brengen. De hennepolie die aan het masker is toegevoegd, zou de natuurlijke vochtbalans van de huid perfect kunnen herstellen.

Het masker is groen van kleur, wat natuurlijk goed bij een product met hennep past. De substantie is romig, wat ervoor zorgt dat het masker gemakkelijk aan te brengen is op het gezicht. Zoals de naam al zegt, is het de bedoeling dat het Overnight Nourishing Rescue Mask voor het slapengaan wordt aangebracht. Ik gebruik voor het aanbrengen van maskers altijd een platte foundation kwast, zodat mijn handen niet helemaal onder zitten, maar als je het masker liever met je vingers aanbrengt, kan dat natuurlijk ook. Het masker laat je vervolgens 5 tot 10 minuten intrekken, daarna masseer je het goed in de huid en veeg je met een tissue of droog doekje het overtollige product weg. Er blijft dan een laagje op de huid zitten. Het gevoel van dat laagje op de huid is te vergelijken met een nachtcrème. Dit laat je gedurende de nacht in de huid trekken, zodat de huid gedurende de nacht optimaal gehydrateerd wordt. The Body Shop belooft dat je je bed uit stapt met een zachte huid, die tot wel 72 uur gehydrateerd blijft. In de ochtend voelt mijn huid inderdaad ontzettend gehydrateerd en zacht, echt heel fijn. Ook dit product heeft dezelfde geur als de handcrème. De geur is erg aanwezig gedurende de eerste 5 tot 10 minuten dat het masker op het gezicht is aangebracht, maar zodra de bovenste laag van het masker van het gezicht wordt geveegd, veeg je de geur als het ware weg. Het is dus niet zo dat de geur gedurende de nacht overheersend blijft. Maar ook voor dit product geldt opnieuw: misschien vind jij de geur wel super lekker. Ondanks de geur die niet helemaal mijn ding is, gebruik ik het masker met heel veel plezier!

Net als het Overnight Nourishing Rescue Mask is ook deze Shower Oil een van de nieuwste toevoegingen aan de Hemp-lijn van The Body Shop. Deze zijdezachte doucheolie verandert in een romige schuin die de huid reinigt, verzorgt en verzacht. Daarbij beschermt de doucheolie de natuurlijke barrière van de (zeer) droge huid én verhoogt hij het vochtgehalte met eenderde. Dit product is dankzij de 10% zuivere hennepolie ideaal voor de ruwe en schrale huid.

Doucheolie is een product dat ik eigenlijk (bijna) nooit gebruik. Ik kies meestal voor een douchegel, -crème of -schuim. Vooral deze laatste twee staan erom bekend dat ze de huid tijdens het douchen kunnen uitdrogen, iets waar ik zelf in de winter ook regelmatig last van heb. Een doucheolie is bij een droge huid eigenlijk dé oplossing. Het is zeker geen product dat in plaats van een bodylotion of -butter gebruikt kan worden, maar wel een product dat ervoor zorgt dat de huid tijdens het douchen net iets extra gevoed wordt, in plaats van uitgedroogd. De doucheolie voelt erg prettig aan tijdens het gebruik. De olie verandert in een zijdezachte ‘schuim’/crème substantie en voelt daardoor fijn aan op de huid. De werking van het product vind ik echt mega fijn. De doucheolie zal ik zelf niet snel gebruiken, maar dat is echt puur door de geur die niet helemaal voor mij is weggelegd. Als de geur wel helemaal jouw ding is, good for you, want de geur blijft lang hangen, ook na het douchen!

Ik mag wel de conclusie maken dat ik de producten stuk voor stuk ontzettend fijn vind. The Body Shop is écht een van mijn meest favoriete merken, omdat ze eigenlijk altijd hun beloftes wel nakomen. De Hemp-lijn is een echte aanrader als je een (zeer) droge, schrale, ruwe en vochtarme huid hebt. Wat mij betreft zeker must haves voor de aankomende wintermaanden. En laat je niet afschrikken door mijn mening over de geur, want er zijn heel veel positieve reviews te vinden van mensen die de geur heerlijk vinden. Als de geur jouw ding is, heb je er een nieuwe favoriete lijn bij, dat weet ik zeker.

De producten van The Body Shop zijn te koop via hun webshop en in de fysieke winkels.

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

Delen: