FAVORIETE HAARPRODUCTEN VAN DIT MOMENT

FAVORIETE HAARPRODUCTEN VAN DIT MOMENT

Hi allemaal,

Begin juni ben ik naar de kapper geweest om mijn haren te knippen en verven. Mijn haren waren zo lang geworden dat ik er amper nog iets mee kon. Ik heb dun en sluik haar, dus als het te lang wordt, kan ik er niet zo veel mee en hangt het gewoon wat langs mijn gezicht af. Geen volume, geen body of iets van model erin. Ik vond dus dat het tijd werd om mijn haren ‘kort’ te laten knippen. Even voor de goede orde: ik liet mijn haren gewoon tot over mijn schouder knippen, niet kort dus, maar zo voelde dat voor mij wel. En stiekem vond ik het heel erg leuk, want nu kon ik eindelijk weer wat met mijn haren. Ik vond mijn nieuwe look echt zorgen voor een hele frisse, jonge uitstraling. Bij een nieuwe coupe én het verven van haren, komen natuurlijk ook nieuwe producten kijken. Ik heb de afgelopen maandjes heel wat styling- en verzorgingsproducten gebruikt en in dit artikel ga ik mijn favorieten met jullie delen.

Ik heb mijn haren dus laten verven en knippen. Mijn haren hebben best wel wat te lijden gehad, gezien mijn eerste kappersbezoekje helaas niet vlekkeloos (letterlijk en figuurlijk, haha!) verliep. Ik wilde graag een balayage laten zetten. Deze ‘balayage’ eindigde in een mega vlekkerig geheel in combinatie met highlights waarvan het net leek of ik het zelf had gedaan. De kleur is tot twee keer toe ‘gecorrigeerd’, dus mijn haren hebben op die dag tot wel drie keer verf of blondering over zich heen gehad. Ik maakte snel een afspraak bij een kapper die mijn haren kon fixen. Gelukkig liep ik daar heel tevreden naar buiten, maar dat kappersbezoekje zorgde natuurlijk voor haren die nog meer beschadigd werden dan dat ze al waren. Dat zorgde ervoor dat ik allerlei verzorgende producten (zowel voor onder de douche als voor na het wassen) heb aangeschaft en uitgeprobeerd.

In dit artikel kom je alleen styling- en verzorgingsproducten tegen, dit omdat ik de producten voor onder de douche (shampoo, conditioner en maskers) nog lastig te beoordelen vind. Ik vind het natuurlijk belangrijk om jullie een goede en eerlijke review te geven, dus ik ga nog even door met het uitproberen van deze producten. Zodra ik voor mezelf duidelijk heb wat mijn mening is over de producten die ik aan het testen ben, zal ik hier ook een artikel over schrijven.

LANCÔME LA VIE EST BELLE SILKY HAIR MIST

Zoals ondertussen wel bekend is, zijn de La Vie Est Belle geuren van Lancôme eigenlijk allemaal mijn favorietjes. Ze staan allemaal mooi te shinen op mijn plateau met parfums. En eerlijk? Ik vind het er heerlijk uitzien dat ze allemaal zo op elkaar lijken, maar tóch net een beetje verschillen. Toen ik dit nieuwe haarparfum van Lancôme voorbij zag komen, belandde ‘ie dan ook gelijk in mijn winkelmandje. Ik had nog geen haarparfum in mijn collectie, dus ik vond het leuk om er eens eentje uit te proberen. Daarbij is het natuurlijk extra leuk dat dit product onderdeel is van de La Vie Est Belle productlijn. Een haarparfum is wat mij betreft geen must have. Als ik zou moeten kiezen tussen een gewoon parfum en een haarparfum, zou ik toch kiezen voor het eerste. Toch neemt dat niet weg dat een haarparfum geen mooie toevoeging is. Een product als deze droogt de haren een stuk minder uit dan dat je een gewone Eau de Parfum in je haren sprayt en dat is natuurlijk heel erg fijn. Als je de geuren van La Vie Est Belle net zo heerlijk vind als ik én je wil jezelf eens goed verwennen, is de Silky Hair Mist zeker een hele fijne toevoeging aan je collectie!

Op dit moment is de Silky Hair Mist van Lancôme heel lastig verkrijgbaar, maar aangezien dit product in 2020 is gelanceerd, kan ik me niet voorstellen dat het niet meer gemaakt wordt. Gewoon even de webshops regelmatig checken dus!

BIOSILK SILK THERAPY ORIGINAL

BioSilk. Meer hoef ik niet te zeggen, toch? Ik denk dat BioSilk een van de meest bekende haarproducten ter wereld is. BioSilk Silk Therapy is een lichtgewicht serum dat de structuur en de glans van het haar hersteld en beschermd. Het product bevat 17 van de 19 aminozuren die van nature aanwezig zijn in het haar. Het creëert een gladde ‘schubbenlaag’, zodat het haar er glanzender en minder pluizig uit ziet. BioSilk Silk Therapy voorkomt UV-schade en beschadiging door het gebruik van stylingtools, dus eigenlijk is het ook nog een hitteprotector, 2 in 1! Het serum kan zowel op droog als op vochtig haar gebruikt worden. Er zijn maar een paar kleine druppeltjes per keer nodig. Je hebt echt maar heel weinig nodig, dus het is super zuinig in gebruik!

Ik gebruik zelf een mini verpakking van 15 ml, omdat ik nog zó veel producten heb staan die ik eigenlijk wil opmaken. Ondertussen heb ik nog een mini verpakking besteld, omdat de Silk Therapy van BioSilk me zó goed is bevallen. De variant die op de foto hierboven te zien is, is de flacon die ik mijn mama heb aangesmeerd, haha. Ik heb haar ook al fan gemaakt, oepsie. De 167 ml flacon is op dit moment in de aanbieding bij John Beerens voor maar €17,50 en dat is meer dan 50% korting!

KÉRASTASE NUTRIVE 8H MAGIC NIGHT SERUM

Een haarserum voor ‘s nachts? Ik had er nog nóóit van gehoord. Het Nutrive 8h Magic Night Serum van Kérastase is er speciaal voor bedoeld om de haren gedurende de nacht intensief te voeden en herstellen. In de ochtend word je wakker met zachte en glanzende haren die ook nog eens ontzettend lekker ruiken. Het is de bedoeling dat je voor het slapengaan een aantal pompjes aanbrengt in je haren en je dit gedurende de nacht laat zitten. In de ochtend kun je gewoon je haren borstelen en dan ben je ready to go. Ik breng het serum tegenwoordig ook vaker pas in de ochtend aan. Waar ik in de avond zo’n drie pompjes verdeel over de lengtes van mijn haren, gebruik ik in de ochtend iets minder dan twee pompjes. Of ik veel verschil merk als ik het product gedurende de nacht laat intrekken, weet ik niet. Ik weet wel dat ik het een ontzettend fijn product vind dat doet wat het beloofd te doen. Daarnaast is de geur écht intens lekker. Ik vind dit serum van Kérastase ook een fijne toevoeging op de Biosilk. Deze twee producten kunnen prima in combinatie met elkaar gebruikt worden!

Ik heb mijn flacon besteld via Notino.nl. Voor een flesje van 90 ml heb ik ongeveer €33,00 betaald.

BATISTE DRY SHAMPOO HEAVENLY VOLUME

Droogshampoo; you love it or you hate it. Ik hou er van, máár ik ben wel heel kieskeurig. Eigenlijk is Batiste het enige budget proof merk waarvan ik droogshampoo gebruik. Toen ik wat langer haar had, gebruikte ik altijd de Blush of Golden Rose varianten. Sinds ik mijn haren wat korter heb en het leuk vind om ze iets speelser te stylen, gebruik ik de Heavenly Volume droogshampoo van Batiste. Dit is een droogshampoo die ontzettend veel volume aan het haar geeft, maar óók zijn werk als droogshampoo mega goed vervuld. Als ik droogshampoo gebruik, gebruik ik het meestal de avond van tevoren. Ik spray de ‘vettigere’ delen van mijn haren helemaal vol met droogshampoo. Op die manier heeft de droogshampoo de hele nacht de tijd om zijn werk te doen. Het poeder dat in de droogshampoo zit, moet namelijk de kans krijgen om het talg op te nemen, waardoor je haren er weer fris uit zien. Als je droogshampoo op die manier gebruikt, kun je je wasbeurt weer een aantal daagjes oprekken. Je kunt de droogshampoo natuurlijk ook gebruiken vlak voordat je de deur uit gaat. Sprayen, een paar minuutjes laten intrekken, met een handdoek het overtollige poeder verwijderen en je bent good to go!

Je kunt ‘m gewoon bij de drogist kopen, maar bij Notino.nl is ‘ie net even goedkoper. Via Notino.nl scoor je de Heavenly Volume Dry Shampoo van Batiste namelijk voor maar €3,80!

BALEA KERATIN & VOLUME SCHAUM FESTIGER

Sinds mijn haren wat korter zijn, ben ik weer op zoek gegaan naar een fijne haarmousse en eigenlijk had ik heel snel een fijne gevonden. Deze schuim is van het eigen merk van de DM, een drogisterij in Duitsland. Het product sprak me gelijk aan omdat het belooft de haren te voeden, te versterken, glans toe te voegen én volume te geven zonder de haren stug te maken. Precies waar ik naar op zoek was! De mousse heeft trouwens ook een hittebescherming tot 220°C en UV bescherming, een fijne toevoeging. Ik gebruik de mousse nu een aantal weken en ik kan niet anders zeggen dan dat ik er super tevreden over ben. Het product doet wat het belooft én is natuurlijk erg fijn geprijsd, dus als je in (de buurt van) Duitsland bent, is het zeker een aanrader om deze mousse mee te nemen!

De Balea Keratin & Volume Schaum Festiger kost €1,45.

REF STOCKHOLM HEAT PROTECTION SPRAY Nº230

And last but not least… de REF Heat Protection Spray. REF Stockholm is een Zweeds merk en heeft een uitgebreid assortiment aan kwalitatief hoogstaande producten. Alle producten zijn sulfaat-, parabeen- en silicoonvrij, ook zijn alle producten veganistisch en dierproefvrij. Het merk staat voor eenvoud, duurzaamheid en kwaliteit, dit zie je ook terug in de verpakkingen. Ik vind de verpakking hele mooie, strakke en luxe look hebben. Er staat beschreven dat het product een hydraterende spray is en een beschermend laagje over de haren legt, waardoor het de haren beschermt tegen beschadigingen door hitte, tot 230°C. De spray voegt glans en een lichte hold toe. Er staat verder uitgelegd dat de spray gelijkmatig over het haar verdeeld moet worden, voordat een tool met hitte gebruikt wordt. Onder de gebruiksaanwijzing staan de woorden holdshine en volume. Daarachter zie je door middel van cijfers wat je van dit product kaj verwachten. Je ziet gemakkelijk dat het product vooral zorgt voor glans en hold, maar je geen extra volume hoeft te verwachten. Super handig hoe ze dit hebben verwerkt in de verpakking! En wat er op de verpakking staat, klopt ook precies. De REF Stockholm Heat Protection Spray is de fijnste hitteprotectie spray die ik ooit heb gebruikt. Mijn haren glanzen na gebruik mooi, ruiken heerlijk én plakken niet aan elkaar, iets wat bij veel hitte beschermende sprays helaas wel het geval is. Dit is écht een top product!

Ik heb de REF Stockholm Heat Protection Spray via Notino.nl besteld, waar ‘ie zo’n €16,00 kost. JohnBeerens.nl verkoopt ook de gehele REF Stockholm lijn.

Bovenstaande productjes zijn dus stuk voor stuk groot favoriet op dit moment. Ik ben nog bezig met het proberen van verschillende shampoo’s, conditioners en haarmaskers, maar aangezien dat producten zijn die ik niet op dagelijkse basis gebruik, omdat ik mijn haren eens in de vijf tot zeven dagen was, duurt dat gewoon een stuk langer. Als ik over een tijdje wel een goed beeld heb kunnen krijgen van mijn favoriete of juist minder favoriete haarproducten voor onder de douche, zal ik dit zeker met jullie delen!

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

*Dit artikel kan producten bevatten die beschikbaar zijn gesteld ter review.

Delen: