ACTION MAX&MORE PALETTE HIGHLIGHT| FOUNDATION| CONTOUR| BLUSH

ACTION MAX&MORE PALETTE HIGHLIGHT| FOUNDATION| CONTOUR| BLUSH

Hi allemaal,

Zoals jullie in mijn Action Shoplog konden zien, heb ik daar een palette gekocht. Toen ik net op de middelbare school zat, kocht ik nog wel eens make-up producten bij Action. Tegenwoordig koop ik daar eigenlijk geen make-up producten meer, omdat ik de meeste toch niet fijn genoeg vond.  Toch besloot ik dit palette mee te nemen, omdat ik er al veel goeds over had gelezen. Ik was heel erg benieuwd naar de kwaliteit van dit palette. Ben jij ook benieuwd? Lees dan snel verder!

Als je het palette koopt, zit het in een mat zwarte kartonnetje. Dat vind ik echt een pluspunt! Ik vind dat er altijd net iets chiquer uit zien. Verder trekt dit kartonnetje echt wel je aandacht als je aan het winkelen bent, dus je loopt ‘m niet snel mis.

 

Als je het palette uit het karton haalt, zie je eigenlijk een heel simpel matzwart doosje. Ik vind het er heel saai uit zien, alleen de naam van het palette staat erop. Van mij had deze buitenkant iets spannender gemogen, maar uiteindelijk gaat het natuurlijk niet om het uiterlijk van het palette, maar om de kwaliteit van de poeders. Het doosje opent en sluit met een gemakkelijk klik-systeem.

Op de achterkant van het palette bevindt zich een sticker, waar onder andere de ingrediënten per product staan beschreven. Verder zie ik staan dat het palette na opening negen maanden houdbaar is en dat in iedere pan 4,38 gram product zit. Even ter vergelijking: in een poeder zit gemiddeld genomen 10 gram. Je zou dus redelijk lang met dit palette kunnen doen.

Op de achterkant van het kartonnetje staat een hele instructie over hoe je de verschillende kleuren kunt aanbrengen. Voor mij is dit niet per sé nodig, omdat ik al een tijdje mijn gezicht contour. Ik weet onderhand dus wel waar ik welke kleur het beste kan aanbrengen. Toch is dit erg handig als je net begint met het dragen van make-up of als je nog wil oefenen met het contouren van je gezicht. Op de plaatjes is duidelijk te zien op welke plek je welke kleur het beste kan aanbrengen, fijn!

Dan: de kleuren. Ik vind de kleuren er ontzettend veelbelovend uit zien. Het palette bestaat uit highlighters, foundations, blushes, bronzers en contourkleuren. Mij wordt alleen niet helemaal duidelijk welke kleur precies wat moet voorstellen.

Ik gebruik de kleur linksboven als highlighter. De twee kleurtjes daarnaast noemt Action ‘foundation’. Ik vind de twee poeders niet dekkend te noemen, maar ze matteren mijn gezicht wel goed, dus ik gebruik ze zelf om af te poederen. De twee roze kleurtjes zijn overduidelijk blushes.

Maar dan; de drie bruintinten… De kleur links onderin is een vrij oranje tint en bevat een shimmer. Ik gebruik deze zelf niet, omdat ‘ie voor mij veel te warm is als bronzer en veel te donker is als highlighter.  Ik denk dat deze voor de donkere huidjes onder ons erg mooi kan zijn als highlighter. Dan blijven er nog twee kleuren over: de twee bruintinten onderin in het midden van het palette. Ik gebruik de linkse kleur als contourkleur en de rechterkleur als bronzer.

Hierboven zie je de swatches van de bovenste rij. Niet slecht toch? De onderste kleur is de highlighter, hoé mooi is die? I love it! De twee kleuren erboven zijn de ‘foundation’ kleuren en de bovenste kleur is de blush.

Hier zie je de swatches van de onderste rij. Zoals je ziet is het pigment echt ontzettend goed. De bronze/contour kleurtjes zien er mooi koel uit, dat is voor mijn lichte huidje wel nodig, omdat een poeder anders te snel oranje uit ziet. De kleur van de blush vind ik helemaal geweldig. Het is een roze kleur met een goude glans. Hij doet me stiekem een beetje denken aan NARS Orgasm/Sleek Rosegold. Hele mooie dupe dus!

Zoals je ziet, zijn sommige kleurtjes wel erg poederig. Dat zorgt er helaas voor dat mijn palette na een aantal keer gebruiken, al helemaal onder de poeder zit.

Hier heb ik de highlighter, de linker contourkleur en de onderste blushkleur aangebracht. Damn, that glow! Ik had echt niet verwacht dat de highlighter zó ontzettend mooi zou uitpakken. Ik vind dit echt een hele mooie highlighter voor everyday, omdat ‘ie toch subtieler is dan bijvoorbeeld Soft&Gentle van MAC. De blush heb ik maar heel subtiel aangebracht, omdat ik blush al snel té vind bij mezelf. De contourkleur laat zich erg mooi opbouwen, zonder vlekkerig te worden.

Action, je hebt me verrast. Wát een ongelofelijk mooi en veelzijdig palette is dit. Alles wat je qua gezichtspoeders nodig hebt, is te vinden in dit palette. De pigmentatie is echt super goed, al moet je daar ook een beetje mee uit kijken, omdat je al snel te veel poeder aanbrengt. Altijd even goed de kwast aftikken dus!

Dit palette is dus te koop bij Action voor maar €1,98! Ik zou zeker even langs gaan om dit mooie palette te scoren!

»Wat zijn jouw ervaringen met de make-up van Action?«

 

 

Bloglovin‘ | Instagram | Facebook