BOURJOIS ROUGE VELVET THE LIPSTICK

BOURJOIS ROUGE VELVET THE LIPSTICK

Hi allemaal,

Een matte lipstick die niet alleen goed blijft zitten, maar ook de lippen hydrateert, is hoe ik de perfecte lipstick zou omschrijven. Ik vind matte lipsticks enorm mooi, maar ook heel handig, omdat ze niet zo gauw verschuiven op de lippen. Helaas heb ik in de winter al gauw last van uitgedroogde lippen en een matte lipstick zou dat alleen maar verergeren. Bourjois is uitgekomen met een collectie van twaalf nieuwe lipsticks die beloven aan mijn eisen te voldoen. Ik ben enorm benieuwd naar deze producten!


02 – Flaming Rose | 03 – Hyppink Chic | 10 – Magni-fig

Terwijl sommige matte lipsticks droog en zwaar aanvoelen, heeft Rouge Velvet the Lipstick een echte troefkaart
achter de hand. Dankzij een hybride formule die een hydraterend complex bevat en een perfecte
balans vormt tussen een hoge pigmentdichtheid en essentiële oliën, is het gelukt om
het onverenigbare te verenigen. Rouge Velvet the Lipstick combineert een extreem matte finish,
een fluweelzachte textuur en een nog nooit vertoond comfort in een ongelofelijk luchtige lipstick.
Rouge Velvet the Lipstick voelt ongelofelijk licht aan… gewoon aanbrengen en er niet
meer aan denken.

De beschrijving die Bourjois geeft voor deze lipsticks, klinkt wat mij betreft echt als dé perfecte lipstick-formule. Daarnaast zien deze lippenstiften er ook nog eens enorm cute uit, vind je niet?

De collectie bestaat in totaal uit twaalf mooie tinten. Van een rozige nude tot een frisse perziktint en van een krachtige paars tot een donkerbruinrode tint, voor ieder wat wils dus. Ik ontving drie kleuren uit deze collectie, namelijk: 02 – Flaming Rose, 03 – Hyppink Chic en 10 – Magni-fig.

02 – Flaming Rose

“Een rozige ‘nude’ die subtiel de kleur van je lippen flatteert”

Flaming Rose is een mooie, nudeachtige kleur. Helaas komt de kleur niet helemaal goed over op de foto’s, want eigenlijk is de kleur lichter en meer peachy, zoals de te zien is op de eerste foto van deze lipstick. Voor mij is deze tint net iets te warm voor mij, maar het zeker een hele mooie kleur voor in de zomer!

03 – Hyppink Chic

“Een elegante roze kleur die je teint laat stralen”

Ook deze kleur komt ietwat feller over dan dat ‘ie daadwerkelijk is. Ik ben iemand die enorm van nude-kleurtjes houd met een roze ondertoon. Hyppink Chic valt helemaal in dat straatje, maar is net ietje feller, waardoor velen het denk ik net geen nude-kleur vinden. Dit mooie kleurtje is helemaal mijn ding en is mijn favoriete kleur van de drie!

10 – Magni-fig

“Een krachtige en met veel pigmenten verzadigde paars”

Wauw, wat een gave kleur is dit zeg! Deze kleur is perfect voor een avondje uit, maar brengt helaas niet helemaal egaal aan. Zoals te zien is op bovenstaande foto… Velletjes worden benadrukt en de lipstick is op sommige plekken donkerder dan op andere plekken. Het valt niet heel erg op van een afstandje, maar ik kan me voorstellen dat je het toch niet helemaal mooi vindt…


Van beneden naar boven: 02 – 03 – 10

Ik zou de Rouge Velvet The Lipstick omschrijven als mooie, romige, goed gepigmenteerde lippenstiften. De formule is erg boterig, waardoor de sticks letterlijk over de lippen glijden. Je moet daardoor wel heel goed uitkijken dat je niet uitschiet tijdens het aanbrengen. Als je op bovenstaande swatches kijkt, kun je zien hoe boterig en zacht de lippenstiften zijn. Bij de bovenste kleur zie je dat er een stukje van de lippenstift is meegekomen en als het ware ‘smelt’, dit komt omdat deze lippenstiften zó enorm creamy zijn. Toch is op de swatches te zien dat de lipsticks nauwelijks glanzen, iets wat heel uitzonderlijk is voor zulke romige lipsticks. Ik zou ze qua finish omschrijven als ‘satin’. Deze lippenstiften geven door hun romige textuur wel af op bijvoorbeeld glazen, dat is iets waar je wel rekening mee moet houden. Mocht je dat vervelend vinden: even afhappen met een tissue en ready to go! Wel stainen de kleuren een beetje in de lippen, waardoor ze goed blijven zitten. Ik vind deze lipsticks zeker een aanrader en een fijne toevoeging aan mijn collectie!

De Bourjois Rouge Velvet The Lipstick is te koop in twaalf verschillende kleuren en heeft een verkoopadviesprijs van €14,19 per stuk. De lipsticks zijn onder andere te koop bij een aantal filialen van Etos, via Bol.com én bij Ici Paris XL!

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

*Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen ter review. Ik hecht heel veel waarde aan eerlijke artikelen, dus dit heeft geen invloed op mijn mening.

Delen: