CATRICE ICONAILS GEL NAGELLAK

CATRICE ICONAILS GEL NAGELLAK

Hi allemaal,

Zoals jullie misschien wel weten, ben ik helemaal gek op nagellak. Eigenlijk ga ik nooit zonder kleurtje de deur uit. Dat ik afgelopen week vijf dagen met ongelakte nagels heb rondgelopen -omdat ik op kamp was met stage- is een unicum. Een tijdje geleden is Catrice Cosmetics met een geheel vernieuwde nagellak lijn gekomen: ICONails. De lijn is vanaf deze maand te koop en vervangt het Ultimate Nail Lacquer assortiment. Ik ben een enorme fan van Catrice, maar eerlijk gezegd ben ik nooit echt te spreken geweest over hun nagellakjes. De kleuren spraken me altijd aan, waardoor ik wel eens in de zoveel tijd een lakje kocht. Of ik echt tevreden was? Eigenlijk niet echt… De kwastjes hadden geen fijne vorm én de nagellak bleef niet langer dan twee dagen zitten. Toen deze vernieuwde nagellakjes van Catrice op de deurmat vielen, werd ik gelijk enthousiast: misschien is de kwaliteit nu een stuk beter? Ik vertel je er alles over in dit artikel!

Wat Catrice zegt over de ICONails:

De innovatieve nagellak formule, verkrijgbaar in 36 prachtige kleuren, verzekert je van een perfecte gel glans en maximale houdbaarheid. De nagellakken, die verrijkt zijn met açai olie, hebben een hoogglans finish door het gebruik van de GLOSS SEAL’RTM technologie. Het nieuwe professionele kwastje maakt aanbrengen eenvoudig en precies.

Blijft tot wel 7 dagen zitten zonder topcoat. 

Zoals je ziet, bestaat de vernieuwde collectie uit 36 kleuren die vooral in de rood-roze-paarse-nude tinten zitten. De meeste kleuren zijn helemaal mijn ding! Ik draag enorm graag nude-kleurtjes op mijn nagels, maar rood en roze vind ik ook onwijs mooi. Kleuren als geel, groen en blauw zul je vrijwel nooit op mijn nagels tegenkomen, dus de nieuwe kleurtjes passen erg goed bij mijn smaak, yes!

Ik ontving twee hele mooie kleuren, namelijk 01-All Pinklusive en 08-Catch Of The Day. Ik vind het altijd erg leuk dat Catrice zo’n originele kleurnamen bedenkt, pluspunt!

De flesjes zien er heel anders uit dan de oude nagellakjes. In tegenstelling tot de Ultimate Nail Lacquer collectie -waarvan de flesjes erg breed en rond waren- zien de nieuwe flesjes er een stuk chiquer uit. I like it! De potjes zijn rechthoekig van vorm en hebben ook een rechthoekige dop (die je er immers af moet halen voordat je gaat lakken).

ICONails 08- Catch Of The Day

Catch Of The Day is een heel mooi peachy/koraal-achtig kleurtje. Enorm leuk voor de zomer! Ik hou van zulke lichte, maar toch vrolijke zomerkleurtjes. Zulke kleurtjes zal ik niet snel in de winter dragen, maar stiekem heb ik daar in de winter soms toch wel zin in. Dit kleurtje schreeuwt gewoon zomer, warmte en vakantie, haha!

Op de achterkant staat wat algemene informatie over de nagellak. Zo staat de naam van de collectie én van de lak benoemd. Er zit 10,5 ml product in het flesje, wat voor een nagellak een nette hoeveelheid is. Daarnaast wordt er beloofd dat de nagellak tot 7 dagen zou houden…

Zoals je net ook al kon lezen, kun je de vierkante dop van het flesje halen. Onder de dop zit dan een rond -ja, uhm, hoe noem je dat?- handvatje waar het kwastje aan vast zit. Dit doet mij enorm denken aan de nagellakjes van onder andere Dior en Chanel, erg luxe dus!

De ‘ronde’ dop heeft een gestreept patroonje, waardoor je goed grip hebt en je dus nog gemakkelijker en preciezer je nagels kunt lakken.

Het kwastje doet me dan weer erg denken aan de nagellakjes van Essie. Ik ben hele grote fan van Essie nagellakjes, mede dankzij hun geweldige kwastje. Een dik, vol én rond afgesneden kwastje is alles wat ik in een nagellakkwastje zoek. Laat deze nagellak van Catrice nou net zo’n kwastje hebben, whoohoo!

Ik wil gelijk even mijn excuses aanbieden voor de swatches, want mijn nagels én nagelriemen waren bij het maken van de foto’s in niet zo’n goede staat. Op bovenstaande foto heb ik twee laagjes nagellak aangebracht. Zoals je ziet, dekt de lak prima!

ICONails 01- All Pinklusive

All Pinklusive is een rode lak met een roze ondertoon, my fave! Ik vind zulke kleuren enorm mooi, vooral door de roze ondertoon. Vaak vind ik een oranje ondertoon te warm voor mijn -toch wel hele koele- huidskleur. Dit kleurtje is dus heel erg gewenst!

Qua kwastje, inhoud, houdbaarheid, etc. is deze nagellak natuurlijk precies hetzelfde als zijn voorganger!

Ook deze swatch is niet fleeky, maar de kleur die ik op mijn nagels heb wel! Ik ben helemaal verliefd op dit mooie kleurtje. Dit is ook zo’n typische rode kleur die ieder seizoen mooi staat en je dus altijd kunt dragen.

Over de verpakking, de kleuren, het kwastje én de swatches ben ik -zoals je net al kon lezen- enorm tevreden. Ik vind dat Catrice op deze punten erg vooruit is gegaan, heel mooi! Maar dan een hele andere belangrijke vraag: hoe lang blijft de nagellak zitten? Voor deze collectie heeft Catrice een speciale Gel Top Coat ontworpen. Deze zou ervoor moeten zorgen dat de kleur en glans tot wel tien dagen blijft zitten. Ik heb de nagellakjes met mijn eigen topcoat -P2 Quick and Go- getest. De nagellakjes drogen op een normaal tempo: niet heel snel, maar ook zeker niet langzaam. De Catrice ICONails nagellakken bleven ongeveer drie á vier dagen op mijn nagels zitten mét mijn eigen topcoat eroverheen. Ik las een tijdje terug de review die Aranka van ByAranka.nl schreef. Zij heeft de lakjes getest zonder enige topcoat. Helaas bleven de lakjes nog geen dag mooi zonder topcoat.

Pluspunten:
✓ Mooi flacon
✓ Collectie bevat mooie, draagbare kleuren
✓ Kwalitatief goed kwastje
✓ De dop geeft een erg luxe gevoel
✓ Klein prijsje van €2,99

Minpunten:
✗ Komt belofte qua houdbaarheid niet na

Of ik deze nieuwe nagellakjes van Catrice kan aanbevelen? Ja en nee… De kwaliteit van de lakjes is zeker positief veranderd, zowel de kwastjes als de formule van de lak. Voorheen bleef de nagellak echt niet langer dan twee dagen zitten, nu drie tot vier (met mijn eigen topcoat!). Daar zit dus zeker een verschil in. Ik vind het wel jammer dat de nagellakjes hun belofte niet nakomen: zeven dagen blijven zitten zonder topcoat. Al met al denk ik dat ik deze nieuwe collectie kan aanbevelen, aangezien de prijs-kwaliteit verhouding gewoon prima is. Je kunt natuurlijk geen wonderen verwachten van een nagellak van nog geen drie euro.

»Wat is jouw ervaring met Catrice nagellak?«

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

*Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen ter review. Ik hecht heel veel waarde aan eerlijke artikelen, dus dit heeft geen invloed op mijn mening.