NIEUWE ETOS GEZICHTSMASKERS | 1

NIEUWE ETOS GEZICHTSMASKERS | 1

Hi allemaal,

Eens in de zoveel tijd vind ik het heerlijk om mezelf te verwennen met een gezichtsmaskertje. Me-time is enorm belangrijk, al neem ik veel te weinig tijd om even tot rust te komen. Etos heeft sinds kort nieuwe maskertjes voor het gezicht uitgebracht. Voorheen waren er drie soorten gezichtsmaskers te koop, maar dan kocht je een zakje met poeder en moest je het nog mengen met water. Eerlijk gezegd ben ik op dat gebied best lui en heb ik die maskertjes dan ook nog nooit geprobeerd. Een aantal weken geleden lanceerde Etos acht nieuwe, kant-en-klare maskertjes. Mijn etos-medewerkster-hartje begon gelijk harder te kloppen toen ik erover hoorde. Ein-de-lijk nieuwe maskertjes, yes! Ik heb er zes mogen uitzoeken op het werk, deze ga ik natuurlijk allemaal voor jullie reviewen. Vandaag review ik de eerste drie en komende week zal er een artikel online komen over de andere drie. Ben jij ook zo benieuwd als ik?

Oké, ja… Kom ik weer hoor… Hoe cute zijn deze verpakkingen?!?! I love it! Ik vind dat Etos zó goed bezig is met het nieuwe uiterlijk van de verpakkingen. Het ziet er enorm leuk uit, veel beter dan de oude eigen merk look. Ik nam onder andere de volgende drie maskers mee: cleansing mud maskbalancing mud mask én het cleansing peel off mask.

Cleansing mud mask

Het cleansing mud mask is een matte, helder blauw zakje. De letters staan er op een leuke manier in het wit, goud en blauw op gedrukt. Het masker bevat dode zee mineralen, zeewier en lavendel. Het masker is dus al klaar voor gebruik en zou voor alle huidtypen geschikt zijn. Dat is een belofte waar ik altijd mijn twijfels bij heb. Iedere huid is anders en een droge huid heeft hele andere behoeften dan een vette huid. Ach, aangezien de vernieuwde eigen merk producten mij nog nooit teleurgesteld hebben, zal dit vast ook wel goed komen.

Wat Etos zegt over het Cleansing mud mask:

Het Etos Cleansing mud mask gebruikt de mineralen van de Dode zee om de poriën te reinigen en onzuiverheden te verwijderen. De combinatie van zeewier en lavendel zorgt voor een gereinigde, zachte en gladde huid. 

Het masker dient met de vingertoppen aan te worden gebracht op een gereinigde huid. Ik vind het persoonlijker altijd fijner om maskertjes aan te brengen met een platte foundation kwast, dus dat heb ik dan ook gedaan. Het masker heeft ongeveer 10-15 minuten nodig om op te drogen, daarna kun je het met lauwwarm water afspoelen.

Er zit 15 milliliter product in het zakje, wat uiteindelijk veel te veel was voor dit masker. Dat vind ik erg jammer, omdat ik veel moest weggooien, zonde!

Zoals je ziet, is het masker lichtblauw van kleur en is de structuur dik. Als je het masker aanbrengt op het gezicht, voelt ‘ie ietwat koud aan, lekker verfrissend! Gelukkig -voor mij- is de lavendelgeur niet te overheersend, want lavendel is niet mijn geur. Stiekem vind ik deze geur de lekkerste van deze drie maskertjes. Binnen 15 minuten is het masker goed droog, top! Nadeel is dat als het masker eenmaal droog is, het begint te korrelen. Ik lag op bed en was wat op mijn telefoon aan het scrollen, tot er op een gegeven moment allerlei witte stukjes op mijn beeldscherm vielen. Niet enorm erg, wel iets om rekening mee te houden.

Het masker voelt dus heerlijk verfrissend aan op de huid en maakt mijn huid een stuk gladder. Wel heeft mijn droge huid -na gebruik van dit masker- een lekker voedende crème nodig, aangezien mijn huid erg droog en trekkerig aan voelt na gebruik.

Balancing mud mask

Het balancing mud mask is een matte, lavendelkleurig zakje. De letters staan er op dezelfde manier op gedrukt als zijn voorganger. Het masker bevat argan olie én acai berries extract. Gelukkig is ook dit masker al klaar voor gebruik en is voor alle huidtypen geschikt.

Wat Etos zegt over het Balancing mud mask:

Het Etos Balancing mud mask verwent je huid extra intensief door de toevoeging van arganolie. De acai bessenextract heeft een antioxiderende werking voor de dieptereiniging van je poriën. Het masker herstelt de natuurlijke balans van je huid. 

Dit masker heeft dezelfde gebruiksaanwijzing als het Cleansing mud masker. Aanbrengen met de vingertoppen op een gereinigd gezicht, 10-15 minuten laten intrekken en afspoelen met lauwwarm water.

Ook bij dit masker zit er 15 milliliter product in het zakje, wat opnieuw veel te veel was voor dit masker, jammer!

Het masker heeft een dikke, foundation-kleurige structuur. De geur is -naar mijn mening- niet lekker te noemen en bleef ik ook gedurende de 15 minuten ruiken. Na 15 minuten was ook dit masker goed droog. In tegenstelling tot zijn voorganger korrelt dit masker niet, pluspunt!

Het masker reinigt voor mijn gevoel goed, al vind ik dat vaak wel lastig te zeggen. Na gebruik voelt mijn huid zacht, maar ook droog en trekkerig aan. Wederom heb ik na dit masker een lekker dikke, voedende crème aangebracht. Daarna zag mijn huid er enorm verzorgd en glad uit. Helaas heb ik niets gemerkt van de voedende arganolie. Mijn huid voelde na gebruik namelijk net zo droog aan als bij het vorige masker.

Cleansing peel off mask

De verpakking van het Cleansing peel off mask heeft een gele kleur. Het masker bevat manuka honing, dit is honing van de Manuka boom, die groeit in Nieuw-Zeeland en het zuiden van Australië. De producten die worden gemaakt van deze boom, staan bekent om hun grote antibacteriële werking. Ook dit masker is al klaar voor gebruik en voor alle huidtypen geschikt.

Wat Etos zegt over het Cleansing peel off mask:

Het Etos Cleansing peel off mask combineert de natuurlijke manuka honing met de zachte geur van jasmijn om de dode huidcellen te verwijderen. Voor een verfrissend resultaat.

Dit masker dient opnieuw aangebracht te worden op een gereinigde huid met de vingertoppen. In tegenstelling tot de vorige twee varianten duurt het 10-20 minuten voor het masker droog is. Ook zit er maar 10 milliliter product in het zakje, helemaal top, want daardoor verspilde ik geen product!

Honing is niet bepaald mijn lievelingsgeur, dus qua geur kan ik er persoonlijk niets positiefs over vertellen, haha. Op dat gebied heb ik dit masker dus niet als prettig ervaren, mede omdat ik het masker gedurende de 20 minuten enorm sterk bleef ruiken.

De structuur van het masker is enorm dik en plakkerig, waardoor het aanbrengen niet heel gemakkelijk aanbrengt. Na ongeveer vijf minuutjes merk je wel dat het masker begint op te drogen. Toch was het masker na 25 minuten -ja, ik was de tijd vergeten, oeps- niet droog. Het masker liet zich er wel heel gemakkelijk vanaf trekken, maar aangezien de stukken op mijn wang nog nat waren, bleef op deze stukken het masker zitten. Uiteindelijk heb ik waarschijnlijk te veel product gebruikt op mijn wang, even rekening mee houden dus!

Al met al kan ik de maskertjes eigenlijk allemaal aanraden. Ze zien er leuk uit, doen hun werk én hebben een fijn prijsje van €0,99. Mijn favoriet is zeker het Cleansing mud mask. De geur is lekker, het masker voelt fris aan en maakt mijn huid erg glad. Het masker dat het minst bij mij past is het Cleansing peel off mask, maar dat komt vooral door de overheersende geur. Als jij wel van de geur van honing houdt, kan ik dit masker zeker aanraden!

»Welk masker spreekt jou het meest aan?«

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

*Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen ter review. Ik hecht heel veel waarde aan eerlijke artikelen, dus dit heeft geen invloed op mijn mening.