KNEIPP BEAUTIFUL SHAPE

KNEIPP BEAUTIFUL SHAPE

Hi allemaal,

Het is al weer een hele tijd geleden dat ik naar mijn eerste event ging: De Proefparade – Beauty Collection 2017. Er waren een zestal toffe merken aanwezig, die allemaal een mooie goodiebag meegaven. In dit artikel lees je meer over deze geweldige dag! Joey was zo lief om met mij mee te komen. We namen als eerst een kijkje bij Kneipp, een merk dat ik al langer kon, maar mij stiekem nooit heel erg heeft aangesproken. Waarom? Ik heb werkelijk geen idee… Ik kreeg de volledige lijn van de Beautiful Shape collectie mee naar huis om te reviewen. Producten die verstevigend werken? Ik denk dat dat iets is wat iedereen wel aanspreekt. Ik was enorm benieuwd. Lees je mee?

Over Kneipp:

Kneipp ontwikkelt al 125 jaar (wow!) natuurlijke producten voor ontspannende en speciale momenten. In de filosofie van Kneipp staan vijf elementen centraal, namelijk; gezonde voeding, lichaamsbeweging, kruiden en planten, water en balans. Vanuit deze filosofie ontwikkelt de onderneming Kneipp nog steeds haar producten. Elk Kneipp product heeft een eigen specifieke werking en geur en is pure verwennerij voor lichaam en geest. Er is een ruime keuze aan heerlijk geurende bad-, douche en body care producten. Allemaal op basis van natuurlijke plantenoliën en kruiden. 

De Kneipp huidverzorgingsproducten worden ontwikkeld in nauwe samenwerking met ervaren natuurwetenschappers, universiteiten en dermatologen. Ze zijn allemaal zonder minerale oliën, siliconenoliën en conserveringsmiddelen zoals parabenen zodat de natuurlijke afweer van de huid beschermd blijft en de producten geschikt zijn voor de gevoelige huid.

Dit klinkt toch mega goed?!?! Op de een of andere manier heb ik nog nooit eerder producten van Kneipp gebruikt, maar als ik dit lees, snap ik eigenlijk écht niet waarom… De producten van Kneipp worden dus met veel liefde en kennis gemaakt, er zitten geen nare ingrediënten in én de producten zijn geschikt voor de gevoelige huid. Ik ben benieuwd!

Wat Kneipp zegt over de Beautiful Shape lijn:

De wens van elke vrouw is een mooie zachte en stevige huid. Wist je dat slechts 2% van de Nederlandse vrouwen geen last heeft van een slappe huid of cellulite? Kneipp selecteerde twee bijzondere natuurlijke ingrediënten die helpen om de huid te verstevigen: druivenpitolie en sandelvruchtextract. Ze zijn verwerkt in de nieuwe Kneipp Beautiful Shape Body scrub en Body lotion. Combineer deze nieuwe effectieve verzorgingsproducten en geef je huid een natuurlijk verstevigende boost.

Want zoals Sebastian Kneipp al zei  “Alles wat we nodig hebben om gezond te blijven heeft de natuur ons in overvloed gegeven”.

De Beautiful Shape lijn bestond voorheen uit één product, namelijk de huidolie. Sinds ongeveer twee á drie maandjes is deze lijn uitgebreid met een body lotion én een body scrub. Deze lijn is dus bedoeld om de huid te verstevigen, door middel van druivenpitolie en sandelvrucht. Eerlijk gezegd had ik hiervoor nog nooit van sandelvrucht gehoord, maar ik werd gelijk enthousiast toen ik hoorde dat er gebruik gemaakt is van druiven, because I love it!

De geur van deze lijn is dan ook mega lekker. Voorheen kwam op de een of andere manier gelijk de hevige lavendelgeur in mij op als ik aan het merk Kneipp dacht. In tegenstelling tot de lavendellijn, hebben de Beautiful Shape producten een hele zachte, maar ook frisse geur. De geur is mij op mijn lijf geschreven! Ik vind het echt een onwijs lekkere, zomerse geur!

De druiven ruiken niet alleen mega lekker, maar de druivenpitolie heeft ook een essentiële taak binnen deze lijn. Druivenpitolie is namelijk rijk aan vitamine E en essentiële vetzuren. Vitamine E werkt ‘anti-aging’ en beschermt de huid tegen vrije radicalen en helpt daardoor tekenen van huidveroudering te voorkomen. Er zijn bijvoorbeeld ook speciale crèmes voor het gezicht waar vitamine E in verwerkt zit, tip! De sandelvrucht bevordert de doorbloeding, waardoor de huid zichtbaar wordt verstevigd.

Beautiful Shape verstevigende huidolie – ±€12,49

Deze huidolie op basis van druivenpit en sandelvrucht verstevigt en egaliseert de huid. Deze huidolie trekt snel in zonder plakkerig gevoel na het aanbrengen.

Yes, ik begin gelijk met mijn meest favoriete product: de huidolie. Ik ben namelijk helemaal fan! Het flesje wordt verkocht in een kartonnen doosje, waarop eigenlijk heel duidelijk te zien is wat het product zou moeten doen.

Aan de zijkant van het kartonnetje staat wat informatie over het product. Net zoals bij de andere producten, zou het resultaat na ongeveer vier weken zichtbaar moeten zijn. Deze olie dient aangebracht te worden in ronddraaiende bewegingen op probleemgebieden zoals buik, benen, armen of billen.

Ook staan er een aantal puntjes op vermeldt, waar eigenlijk al deze Kneipp producten aan voldoen:
– Natuurlijk verzorgende werkstoffen
– Verstevigt en egaliseert probleemgebieden o.a. cellulite
– Voedt en verzacht de huid door de natuurlijke oliën
– Geen conserveringsmiddelen
– Zonder paraffine, siliconen en minerale oliën en geen microplastics
– Huidverdraagzaamheid bevestigd door dermatologen
– Kneipp respecteert het welzijn van mensen en dieren

Op bovenstaande foto zie je welke ingrediënten er in het product zitten. Als ik ‘m doorlees (met de kennis die ik heb over ingrediënten), zitten er een hele hoop verzorgende oliën in en zie ik geen gekke stofjes. Helaas zit er wel parfum in de olie, dus als je bijvoorbeeld eczeem hebt, zou ik eerder voor een product gaan zonder parfum. Gelukkig kan mijn -toch ietwat gevoelige huidje- tegen parfum. Wel alleen op mijn lichaam trouwens, mijn gezichtshuid wordt er minder blij van.

Er zit 100 ml in het glazen flesje, wat een normale hoeveelheid is voor een lichaamsolie. Het product is drie maanden houdbaar.

Het flesje is dus van glas en heeft een kleine, ronde opening aan de bovenkant. Hoe voorzichtig ik ook doe, het flesje is eigenlijk altijd vettig na gebruik,  haha. Het grote voordeel is wel dat de sticker niet loslaat, waardoor je het flesje gewoon kunt afspoelen en afdrogen!

Zoals je ziet, is de olie dun van structuur. I love it! Kneipp belooft dat de huidolie niet plakkerig aanvoelt en snel intrekt. Maar ja, dat belooft iedere olie én meestal klopt hier helemaal niks van. Kneipp houdt zich daarentegen echt aan haar woord. De olie voelt helemaal niet vervelend aan op de huid, maar juist heel verzachtend en verzorgend. Toen ik begon met testen, gebruikte ik de olie vooral op mijn bovenbenen, billen en buik, maar na een tijdje smeerde ik er iedere avond mijn hele lichaam mee in. Het resultaat? Wakker worden met een enorm zachte, lekker ruikende en gehydrateerde huid.

Beautiful Shape verstevigende bodylotion – €9,99

Deze voedende en hydraterende body lotion met druivenpitolie verstevigt de slappe huid op onder meer de armen en benen en buik en verbetert de huidelasticiteit. De ‘anti-aging’ vitamine E beschermt de huid tegen vrije radicalen en helpt daardoor tekenen van huidveroudering te voorkomen.

Achterop de tube staat opnieuw allerlei informatie over het product. Breng het product aan op probleemgebieden met zachte, ronddraaiende bewegingen. Begin altijd bij de benen en ga dan in de richting van de billen en buik.

Er zit 200 ml in de tube en het product is na opening drie maanden houdbaar.

Deze tube is zacht, waardoor je er gemakkelijk in kunt knijpen en het doseren ook erg goed gaat.

Zoals je ziet, is de bodylotion redelijk dik van structuur. Persoonlijk vind ik dat heel fijn, omdat ik een hele droge huid heb. Het is geen lichte bodylotion die binnen een paar seconden is ingetrokken.

Body lotion is het meest geschikt voor een normale en vochtarme huid. Huidolie voor een vetarme huid. Maar je kunt de producten ook prima tegelijk gebruiken. Wissel je af tussen het gebruik van body lotion en huidolie, dan ben je ervan verzekerd dat je huid de optimale hoeveelheid huidvettende en hydraterende bestanddelen krijgt. En heb je geen droge of vetarme huid? Dan kan je ook huidolie gebruiken voor mooie glanzende zomerbenen.

Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar de huidolie, omdat ik de volgende ochtend wakker word met een mega zacht huidje. Is jouw huid minder droog? Dan kun je beter voor de lotion gaan.

Beautiful Shape verstevigende body scrub – €9,49

Deze milde scrub met druivenpitolie en sandelvrucht verwijdert de dode huidcellen tijdens het douchen en beschermt tegen huidveroudering en verslapping. Door het masseren van de probleemgebieden (o.a. bovenarmen/dijen) wordt de doorbloeding van de huid gestimuleerd en krijgt de huid een boost. Na inmasseren afspoelen onder de douche. De scrub kan meerdere keren per week gebruikt worden en is ook geschikt voor de gevoelige huid. De frisse geur zorgt voor een heerlijk douche- en scrubmoment.

Ook op deze tube staat een uitgebreide uitleg over het product. Echt een heel groot pluspunt! De body scrub dient tijdens het douchen in ronddraaiende bewegingen over de vochtige huid gemasseerd te worden. Daarna kan het product afgespoeld worden met afwisselend warm en koud water. Na het scrubben is de huid optimaal voorbereid voor de verzorging met de andere producten uit de Beautiful Shape lijn.

Opnieuw zien de ingrediënten er goed uit en heb ik alleen wat te zeuren over de parfum.

Ook in deze tube zit 200 ml product en is de scrub drie maanden houdbaar vanaf openen.

Qua vorm, dop, etc. is de scrub helemaal gelijk aan de bodylotion. Wel merk ik dat de scrub minder gemakkelijk uit de tube komt, waardoor je relatief hard moet knijpen om er voldoende product uit te krijgen.

Ik vind deze scrub heel fijn! Hij doet goed zijn werk, zonder al te grof te zijn. Als ik na het gebruik van deze scrub uit de douche stap, zit er een zacht, verzorgend laagje op mijn huid, heerlijk!

Vind ik deze lijn fijn? Daar kan ik een heel kort en positief antwoord op geven: JA! Kneipp heeft mij enorm verrast met deze lijn. Ik ben echt helemaal om. De geur vind ik mega lekker en de producten zijn stuk voor stuk erg fijn. Of ik de verstevigende werking heb gemerkt? Nee, dat niet… Ik moet daar wel bij vermelden dat ik in de tijd dat ik deze producten intensief heb getest, ik helaas niet heb kunnen sporten en minder heb bewogen dan normaal. Ik had (en nu nog steeds wel een beetje) enorm last van mijn knie, omdat ik in december onderuit ben gegaan op het ijs met mijn fiets. Natuurlijk is een gezonde levensstijl en beweging essentieel. Alleen door het gebruik van wat producten kom je er helaas niet. Was dat maar zo, haha!

In het begin heb ik mij vooral gefocust op mijn billen en benen, aangezien dat mijn probleemgebied is. Helaas heb ik last van straie, waardoor ik mijn huid op die plekken eigenlijk extra goed moet verzorgen. Het gaat dan niet per sé weg, maar het wordt dan in ieder geval niet erger. Op een gegeven moment heb ik iedere avond mijn gehele lichaam ingesmeerd met de olie, echt heerlijk!

Mijn favoriete product? Dat is by far de verstevigende huidolie. Door deze olie ben ik olieproducten echt gaan waarderen. Ik ben er helemaal gek op en kan niet meer zonder de oliën van Kneipp. Ik heb een tijdje terug ook de olie uit de Amandellijn gekocht -en opgemaakt- en ook deze was mega fijn! Ik kan de Beautiful Shape lijn echt aanraden, al is het natuurlijk wel prijzig om de hele lijn te kopen. Mijn tip is dan ook om acties in de gaten te houden, dan kun je lekker inslaan voor een hele tijd. Ik heb de producten tot nu toe nog niet opnieuw hoeven kopen, omdat ik het geluk had dat ik de gehele lijn een tijdje terug heb gewonnen, bofkont! Als mijn geliefde olie op is, koop ik deze zeker opnieuw, aangezien dit echt mijn holy grail is!

»Wat is jouw lievelingslijn van Kneipp?«

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

*Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen ter review. Ik hecht heel veel waarde aan eerlijke artikelen, dus dit heeft geen invloed op mijn mening.