DAVIDOFF COOL WATER PACIFIC SUMMER EDITIONS 2017

DAVIDOFF COOL WATER PACIFIC SUMMER EDITIONS 2017

Hi allemaal,

Eindelijk is het een beetje lekker weer buiten: de zomer komt eraan, yes! Bij een nieuw seizoen hoort wat mij betreft ook een nieuw parfum. In de herfst en winter gaat mijn voorkeur vooral uit naar zware, kruidige, warme geuren, maar in de zomer laat ik dit soort geuren liever staan. Mijn favoriete zomergeuren zijn juist lekker fris óf erg bloemig en fruitig. Een tijdje geleden ontving ik de twee nieuwe geuren die DAVIDOFF speciaal voor de zomer heeft uitgebracht: DAVIDOFF Cool Water PACIFIC Summer Edition for men en DAVIDOFF Cool Water Woman PACIFIC Summer Edition. Ik was er gelijk enorm benieuwd naar, jij ook?

Als ik aan de geuren van DAVIDOFF denk, denk ik gelijk aan het klassieke Cool Water parfum voor vrouwen, die ik persoonlijk net íets te fris vind. De klassieke Cool Water geur voor mannen vind ik daarentegen wél enorm lekker ruiken. De DAVIDOFF Cool Water PACAFIC Summer Editions 2017 bestaat dus uit een heerlijke mannen- en een vrouwengeur.

Wat DAVIDOFF zegt over deze twee parfums:

Ga deze zomer op een onvergetelijke reis. Verplaats je in je dromen naar het schitterende blauwe water van de Pacific…en neem een duik. Omarm de grandeur van ’s werelds grootste oceaan met DAVIDOFF Cool Water PACIFIC Summer Editions, een zomergeurduo met een mannelijke en een vrouwelijke geur. Elk jaar neemt DAVIDOFF Cool Water je mee naar een droomzee of -oceaan zodat je de prachtige schoonheid van zonovergoten stranden kunt ontdekken. In jouw reisagenda staan dus al de meest coole zomertrips! Pak je paspoort en zet koers naar een nieuw spectaculair paradijs.

DAVIDOFF Cool Water PACIFIC Summer Edition roept de spectaculaire schoonheid van een Pacific droom op, daar waar het azuurblauwe water met schitterende turkooisblauwe reflecties het witte zand beroert. De twee limited edition geuren vangen de sprankelende frisheid van de golven, de warmte van de zeebries en de schittering van de zonnestralen. Ontdek de Pacific met haar indrukwekkende grootsheid.

Wauw, dit klinkt toch veelbelovend? Toen ik het bovenstaande stuk tekst las in het persbericht, werd ik gelijk enthousiast. Er wordt namelijk gezegd dat ‘de warmte van de zeebries’ terug zou komen in de geuren. Dat betekent dus dat de kans groot is dat deze parfums nét iets warmer ruiken dan de klassiekers!

DAVIDOFF Cool Water PACIFIC Summer Edition for men – Eau de Toilette 125 ml, adviesverkoopprijs €40,62

Wat DAVIDOFF zegt over dit parfum:

Deze levendige, kruidige, citrusgeur voor mannen ademt een opwindende frisheid uit die geaccentueerd wordt met viriele kracht en zelfvertrouwen. De geur opent met de frisse noten van mandarijn, citroen en grapefruit. In het hart wordt een heldere mintnoot verweven met een kruidig akkoord van basilicum, salie en jeneverbes. Een warme basis van sandelhout verzekert de mannelijke kracht en zorgt voor een verfijnd en eigentijds signatuur.

Even de noten op een rijtje:
» Topnoten: mandarijn, citroen en grapefruit
» Hartnoten: mintnoot, basilicum, salie en jeneverbes
» Basisnoten: sandelhout

Het flacon vind ik enorm mooi. De overloop van helder naar donkerblauw staan voor de intense en steeds wisselende kleuren van de Pacific met haar felblauwe schaduweffecten. De kartonnen verpakking is versierd met een mooi design dat water laat zien.

Wat een heerlijke, frisse, mannelijke geur is dit! Ik ruik de mandarijn en citroen eigenlijk nauwelijks terug, maar de grapefruit wel en deze zorgt voor een erg frisse beleving. Daarnaast ruik ik ver weg ook de mintnoot, maar deze is gelukkig niet heel overheersend, want de geur van mint kan ik persoonlijk niet echt waarderen. Het sandelhout zorgt voor een krachtige, mannelijke basis in het parfum. Als ik dit parfum in het kort zou moeten omschrijven: heel fris en zomers, maar toch krachtig en mannelijk. Ik vind dit parfum echt enorm lekker! Helaas kwam de geur heel anders over op de huid van Joey, waardoor dit parfum bij hem niet lekker rook. Erg jammer, maar dat is nou eenmaal het lastige van parfums: een parfum ruikt bij iedereen anders. Gelukkig heb ik de vriend van mama er wel blij mee kunnen maken!

DAVIDOFF Cool Water Woman PACIFIC Summer Edition – Eau de Toilette 100 ml, adviesverkoopprijs €40,62

Wat DAVIDOFF zegt over dit parfum:

Deze lichte en luchtige vrouwelijke geur begint met een fruitig-aquatische meloennoot die fuseert met een sappig akkoord van ananas en koele mint voor een frisse boost energie. De topnoot versmelt in een verfijnd boeket van lelietjes-van-dalen voor een zacht, bloemig hart. Tenslotte geeft een vleugje iriswortel de geur haar sensuele signatuur.

Even de noten op een rijtje:
» Topnoten: Meloen, ananas en mint
» Hartnoten: Lelietjes-van-dalen
» Basisnoten: Iriswortel

Ook het flacon van de damesversie vind ik er erg mooi uit zien. Het is een sierlijk, druppelvormig flacon heeft de kleur van de azuurblauwe tinten van de oceaan. De kartonnen verpakking heeft dezelfde opdruk als de mannenvariant, maar de kleuren zijn lichter.

Zoals je al kon lezen, is de klassieke Cool Water for Woman niet zo mijn geur, aangezien deze geur voor mij te fris is. Ik was dan ook erg blij te lezen dat deze limited edition wat warmer van geur zou zijn. En ja hoor, dat is ‘ie zeker. Dit parfum bevalt mij enorm goed! Als ik deze geur opspuit, ruik ik vooral de mint met daarbij heel ver weg de ananas en meloen. Het parfum ruikt wel gelijk fruitig (wat voor mij een groot pluspunt is, omdat de mint dan wat minder overheersend ruikt), maar ik ruik niet specifiek de ananas en meloen. Dat kan ook aan mij liggen hoor, ik ben namelijk niet zo’n held in het beschrijven van geuren, haha! De lelietjes-van-dalen maken de geur wat bloemiger, maar ik denk dat -voor mij- de beste noot, de basisnoot is. Ik denk dat de iriswortel zorgt voor de warmte in dit parfum, heerlijk!

Wauw, wat een heerlijke geuren zijn dit zeg! DAVIDOFF heeft mij vooral enorm verrast met de vrouwengeur, aangezien ik deze variant van Cool Water wél heel lekker vind. De originele mannenvariant was al groot favoriet en deze limited edition mag zeker aansluiten als favoriet, want: oh, wat ruikt ‘ie lekker! Beiden geuren zijn Eau de Toilettes, maar blijven zeker goed zitten. Ik vind het juist heel fijn om een een Eau de Toilette te dragen in de zomer, omdat dat net iets minder ‘zwaar’ ruikt.

Oh ja, ik heb nog een hele leuke tip voor jullie, want de komende twee weken (tot en met 2 juli 2017) zijn deze twee parfums te koop bij Etos met flinke korting! Voor beiden geuren betaal je nu in plaats van €40,62 maar €27,-! Even snel naar de winkel rennen dus, voordat ze uitverkocht zijn.

»Wat is jouw ultieme zomergeur?«

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

*Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen ter review. Ik hecht heel veel waarde aan eerlijke artikelen, dus dit heeft geen invloed op mijn mening.