DEZE ZONNEBRANDSPRAY IS AMAZING

DEZE ZONNEBRANDSPRAY IS AMAZING

Hi allemaal,

Zonnebrandcrème is een product waar ik al-tijd een haat-liefde verhouding mee heb. Ik weet hóe belangrijk het is om je goed te beschermen tegen de zon, maar mijn hemel, wat is het toch lastig om een fijne zonnebrandcrème te vinden. Ik heb al ontzettend veel producten met spf gekocht en geprobeerd, maar uiteindelijk kom ik altijd tot dezelfde conclusie, namelijk dat ik het product voel zitten. Nu heb ik een hele tijd gedacht dat ik wellicht iets nastreefde wat gewoonweg niet zou bestaan, echter: tromgeroffel… Ik heb de fijnste zonnebrandcrème ever gevonden en ik ga ‘m in deze blogpost met je delen!

Persoonlijk maak ik graag een onderscheid tussen suncare voor je gezicht en lichaam. Ik zie het een beetje als een body lotion, die breng je ook liever niet aan op je gezicht. Producten met spf voor het gezicht zijn vaak lichter van textuur en zijn ervoor gemaakt om minder snel onzuiverheden uit te lokken. Twee jaar geleden schreef ik een review over de Vichy Idéal Soleil Verfrissende Gezichtsmist, een onzichtbare en hydraterende mist voor het gezicht. Door de sprayflacon kun je het product in een hele fijne nevel over je gezicht aanbrengen, zelfs over je make-up. Natuurlijk blijft je make-up altijd mooier zitten zonder een zonnespray eroverheen, maar dit is by far mijn meest geliefde productsoort als het gaat om suncare voor het gezicht. Oké, nu gaan we door naar mijn nieuwste ontdekking!

Biotherm is een merk dat al lange tijd mijn aandacht trekt, maar waar ik nog nooit iets van heb besteld. Tijdens mijn zoektocht naar dé perfecte zonnebrand, kwam ik de Brume Solaire Dry Touch tegen. Er stonden niet veel reviews online over dit product, maar wat ik kon vinden, was erg positief, dus ik besloot het product te bestellen. De Brume Solaire Dry Touch belooft een ‘nude skin’ effect te geven, intensieve bescherming te bieden en niet vet te zijn. Daarnaast ben ik sowieso enorm fan van zulke spray producten, dus ik wilde deze zeker een kans geven!

Het product zit dus in een sprayflacon en heeft een inhoud van 200 milliliter. De flacon is gemaakt van aluminium, wat ik persoonlijk erg fijn vind, gezien het dan wat langer koel blijft. De Brume Solaire Dry Touch spray is te koop in spf 30 en spf 50. De variant die ik heb getest, is de factor 30, gezien de andere niet leverbaar was op het moment dat ik mijn bestelling plaatste. Het fijne aan een flacon als deze is dat je de spray op iedere mogelijke manier kunt vasthouden en dat er altijd product uit zal komen. Spray producten die niet onder druk zijn en die we van ‘vroeger’ kennen, dien je op een bepaalde manier vast te houden, omdat er anders niets uitkomt.

Het product belooft een dry touch te hebben, tegelijkertijd hydraterend te zijn en voor frisheid te zorgen. De de textuur is luchtig, vetvrij en alcoholvrij. De Brume Solaire garandeert een intensieve bescherming tegen UVA en UVB.

Op bovenstaande foto zie je een ‘swatch’ van de producten. Hier heb ik het ineens over producten en als je goed hebt gekeken aan het begin van het artikel, zie je op die foto ook twee producten staan en ik leg je zo even uit waarom. De ‘swatch’ die is uitgelopen op de foto, is de zonnespray die is aangebracht. Je ziet dat het product wit van kleur is, waar veel soortgelijke producten vaak volledig transparant zijn. Hier is ook gelijk een groot verschil merkbaar. Ik gebruik deze spray het liefste door het product eerst op mijn hand aan te brengen en vervolgens te verdelen over mijn lichaam. Dit is vooral omdat ik het gevoel heb dat ik op die manier product bespaar. Ik heb heel erg het gevoel dat er ontzettend veel product verloren gaat op het moment dat ik dit product direct op mijn huid spray. Daarnaast moet ik er toch nog met mijn handen aan, gezien het product zich niet vanzelf volledig goed verdeeld, er blijft bij alleen sprayen namelijk een lichte witte waas over. Echter vind ik dat in dit geval geen enkel probleem en neem ik het heel erg voor lief, gezien de inhoud van de flacon zó ontzettend fijn is. Het product trekt als het ware in de huid en laat geen gekke, vervelend aanvoelende laagjes achter op de huid, iets wat natuurlijk nog meer gestimuleerd wordt als je er nog even met je handen overheen gaat. Het product belooft ‘water resistent’ te zijn, wat bij zonnebrandcrème betekent dat het er iets minder snel afgaat in het water dan bij een product dat niet belooft om waterproof te zijn.

Het andere product dat ik net benoemde, is de Biotherm Lait Solaire Hydratant, een crème. Ik heb dit product nog niet getest, dus ik kan mijn mening hierover nog niet met jullie delen. Ik heb er wel heel veel goeds over gelezen en ik bestelde ‘m zelf omdat ik het gevoel heb dat de spray vrij snel op gaat, dus eigenlijk ben ik nog op zoek naar een iets duurzamere variant. Toch is de spray écht mijn all time fave tot nu toe. Ik gebruik ‘m met ontzettend veel liefde en ik ben heel erg blij dat ik kennis heb gemaakt met dit product!

De Biotherm Brume Soleil Dry Touch is momenteel in de aanbieding voor €16,00 en dat is een heel mooi prijsje, want de adviesprijs ligt rond de €30,00! De Lait Solaire Hydratant is momenteel in de aanbieding voor €17,50 en heeft ook een adviesprijs van rond de €30,00. Ik las trouwens in een review van iemand dat diegene zonneallergie heeft, maar dat deze producten daar ook heel fijn voor werken. Ik heb hier zelf geen ervaring mee. Mocht je zonneallergie hebben en het zekere voor het onzekere willen nemen, zou ik altijd kiezen voor een product dat hier speciaal voor ontwikkeld is, zoals de Piz Buin Allergy lijn, waar mijn moeder een grote fan van is.

Het is trouwens goed om te weten dat de prijzen bij Notino.nl dynamisch zijn, het kan dus voorkomen dat als je deze blogpost leest, de prijs anders is t.o.v. de prijs die ik hier heb benoemd in het artikel.

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

*Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met Notino.nl

Delen: