MIJN EASY NAGELROUTINE VAN 10 MINUUTJES

MIJN EASY NAGELROUTINE VAN 10 MINUUTJES

Hi allemaal,

Vorig jaar schreef ik een artikel over mijn drie favoriete nagellakjes van Essie. In dat artikel beschrijf ik dat het vinden van fijne nagelproducten een hele zoektocht voor me is geweest. Al sinds de brugklas ben ik veel bezig met mijn nagels en vind ik het fijn als ze er mooi en verzorgd uit zien. Ondertussen -nu we heel wat jaartjes verder zijn- heb ik een routine ontwikkeld waarmee ik mijn nagels op een snelle, gemakkelijke manier kan voorzien van een kleurtje. Sinds ik deze routine gebruik, heb ik regelmatig te horen gekregen dat mijn nagels lijken op gelnagels, omdat ze er zó mooi verzorgd en glanzend uit zien. Ik deel mijn geheim heel graag met je. Let’s go!

Toen ik Essie net had ontdekt, kocht ik eigenlijk alleen maar kleurtjes van het merk. Pas veel later begon ik met het proberen van de overige producten die het merk verkoopt. Ik heb tussendoor veel geëxperimenteerd met verschillende merken als het gaat om base- en topcoats. En ondertussen kan ik zeggen dat mijn routine helemaal compleet is.

NAGELVERHARDER – STRONG START

Vroeger waren mijn nagels ontzettend dun, slap en braken ze snel af. Ik kreeg op een gegeven moment de tip om eens nagelverharder te gaan proberen. Ik denk dat ik zo’n vijf merken heb geprobeerd, waarvan ik er één echt langere tijd heb gebruikt (en nog steeds graag erbij pak). Echter had ik dé perfecte nog niet gevonden. Ook het laatste product was namelijk niet perfect, gezien er een vrij sterke geur vanaf komt én het kwastje iets breder had gemogen. Toen bedacht ik me ineens: “ik vind zó veel van Essie fijn, zullen ze ook een nagelverharder hebben?”. En ja hoor, die hebben ze. Ik las alleen maar lovende reviews over dit product, dus ik heb ‘m gelijk besteld. Wat is dit product fijn in gebruik zeg! Het is echt een kwestie van een paar seconden en de eerste laag zit al op de nagel. Ik heb ‘m zelf nog niet lang genoeg getest om te kunnen zeggen of het mijn nagels sterk maakt en houdt, máár ik kan me bijna niet voorstellen dat dit product me gaat teleurstellen. De lak is in ieder geval een hele mooie basis voor de vervolgstappen, want die hechten er heel mooi aan!

FAVORIETE KLEURTJE – LADY LIKE

In het artikel dat ik eerder in deze blogpost noemde, kwam deze topper ook naar voren: Essie Lady Like. Deze kleur is écht mijn all time fave, of nouja, ik heb de afgelopen twee jaar by far deze kleur het meest op mijn nagels gehad. Vaak gewoon maanden non stop achter elkaar. Lady Like is een koele, oudroze kleur. Ik heb deze kleur al jaren in mijn stash, maar ik pakte ‘m eigenlijk nooit erbij. Ondertussen vind ik het de mooiste nude kleur voor mijn huidskleur. Ik vind ‘m prachtig! Dit kleurtje is gewoon altijd goed. Demure Vix is trouwens ook een prachtige kleur, deze is iets lichter dan Lady Like en heeft een héél licht glittertje, ook echt prachtig! Alle gekleurde lakjes die ik van Essie heb gebruikt dekken netjes binnen twee laagjes. Deze laagjes zijn gemakkelijk aan te brengen, want de sneldrogende formule in combinatie met het volle, ronde kwastje zorgen ervoor dat de nagellak op een mooie en egale manier kan worden aangebracht op de nagels. De kleur op bovenstaande foto (swatch) is trouwens precies hoe de kleur eruit ziet op de nagel.

TOP COAT – GOOD TO GO

De top coat is misschien nog wel de grootste holy grail van deze hele routine. Ik heb deze top coat helemaal herontdekt. In de jaren dat ik bij Etos werkte, gebruikte ik deze eigenlijk altijd. Op een gegeven moment vond ik een iets goedkoper alternatief -althans, op basis van de prijzen in de fysieke winkels-, die ik vervolgens jaren gebruikte. Een tijdje geleden dacht ik: “hey, laat ik die van Essie nog eens bestellen” en ja hoor: de meid is weer helemaal terug bij haar ‘oude’ favoriet. Wat voor de nagelverharder geldt, geldt ook voor de top coat. De kwastjes van Essie zijn gewoon zó fijn. Waar andere kwastjes soms wat dun en hard zijn, zijn de kwastjes van Essie heel vol, zacht en mooi afgesneden, wat ontzettend gemakkelijk en mooi aanbrengt. Het mooie aan de Good To Go top coat van Essie, is dat ie zowel een ontzettend mooie gel-achtige glans heeft als mega snel droogt. Een combinatie tussen deze twee eigenschappen is vaak lastig te vinden, maar in mijn ogen heel belangrijk voor een mooie en zorgeloze manicure.

De complete routine doe ik letterlijk binnen nog geen 10 minuten en dan overdrijf ik oprecht niet. Ik voorzie eerst al mijn vingers van de basislaag, vervolgens lak ik gelijk de eerste laag met het kleurtje, dan wacht ik een minuutje of twee voordat ik de tweede laag kleur aanbreng, dan wacht ik weer heel even en dan voorzie ik mijn nagels van de laatste stap. Natuurlijk zijn ze niet gelijk binnen die tien minuten volledig droog, maar een minuut of vijf nadat je de laatste laag hebt aangebracht, kun je je handen echt wel weer goed gebruiken. Met het openmaken van een knoopje zou ik bijvoorbeeld nog eventjes wachten, maar je voelt snel genoeg aan binnen welk tijdsbestek je iets kunt doen. Ik kan bijvoorbeeld wel gelijk weer in de weer met mijn laptop en wat te drinken pakken. Mocht je ergens een heel klein beetje tegenaan stoten en een klein deukje in de lak hebben, lost de top coat dit vaak uit zichzelf op, klinkt heel gek en onwerkelijk, maar is wel zo.

De combinatie van alle genoemde producten werkt echt he-le-maal perfect voor mij. Op deze manier kan ik op een relatief goedkope manier mijn nagels op een hele eenvoudige en snelle wijze voorzien van een mooie manicure. De producten samen zijn via Notino.nl ongeveer €27,00 bij elkaar opgeteld, in de drogisterij kom je op een wat hoger bedrag uit. Volgens mij is dit nog goedkoper dan het laten zetten van één keer gellak én bedenk je even hoe lang je met deze producten kunt doen! Essie is en blijft gewoon écht mijn favoriete merk!

Het is trouwens goed om te weten dat de prijzen bij Notino.nl dynamisch zijn, het kan dus voorkomen dat als je deze blogpost leest, de prijs anders is t.o.v. de prijs die ik hier heb benoemd in het artikel.

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

*Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met Notino.nl

Delen: