ESSIE GEL COUTURE NAGELLAK

ESSIE GEL COUTURE NAGELLAK

Hi,

Vandaag review ik voor jullie een nagellak van Essie uit hun nieuwe Gel Couture lijn. Het zijn ‘gewone’ nagellakjes, maar dan met de houdbaarheid en glans van een gellak. Je hebt geen lamp nodig voor het aanbrengen van de lak. Essie belooft een houdbaarheid van maar liefst twaalf dagen. Wow. Ik ben hier meestal heel sceptisch over, omdat er eigenlijk geen enkele nagellak (zonder lamp) is die deze belofte waarmaakt. Toch wilde ik Essie een kans geven, omdat het mijn favoriete nagellak merk is. Dus Essie: stel me niet teleur!

Dit is wat Essie zegt over de nieuwe lijn:
“Essie is al jaren backstage aanwezig bij de Fashion Shows van New York, Parijs en andere wereldsteden. De nieuwe Essie GEL COUTURE collectie is dan ook geïnspireerd op de internationale luxe modehuizen die bijzondere haute couture collecties creëren: dezelfde combinatie van hoogwaardige kwaliteit, optimale effectiviteit en een op en top luxe uitstraling: van het atelier tot de afterparty. De Upper Class collectie bestaat uit 30 kleuren vol pigment en een speciale topcoat voor een snel drogende high gloss finish.Deze gellak, geschikt voor thuis én in de salon, hoeft niet met een LED- of UV-lamp uitgehard te worden. De lakfinish houdt, net als een professionele gelmanicure behandeling, tot 12 dagen.”

Ik vind de vormgeving van de flesjes heel mooi! Ze zien er heel luxe en anders uit dan andere nagellakken. De flesjes met kleurlak zijn doorschijnend, op die manier zie je heel goed de kleur van de nagellak. De topcoat is daarentegen wit van kleur. Het flesje is niet doorschijnend. Persoonlijk vind ik dit een minpunt, omdat je op die manier niet goed kunt zien wanneer je een nieuwe moet aanschaffen.

Ik ben gegaan voor de kleur Take Me To Thread, een mooie mauve kleur. Ik draag heel graag dit soort tinten op mijn nagels. Het ziet er verzorgd uit en staat bij alles. Bovendien zijn zulke kleurtjes makkelijk met verwijderen, je houdt geen lelijke randjes met kleur over in je nagelriemen.

Hierboven kun je de kwastjes zien. Mooie, volle, rond afgesneden kwastjes, zoals we van Essie gewend zijn. Deze kwastjes nemen altijd lekker veel product op en zijn mooi breed, zodat je maar één keer over je nagel heen hoeft te gaan en de kleur er perfect op zit. I love it!

Normaal zijn de nagellakjes al €11,99 per stuk. Dit setje kost €16,99 voor de kleur én topcoat. Een hele goede deal dus. Op de achterkant van het setje staan de twee stappen uitgelegd:
1. Twee laagjes van de kleur lak aanbrengen en laten drogen.
2. Eén laagje topcoat aanbrengen.

Nou, dat klinkt niet heel moeilijk toch? We gaan het uitproberen!
Op de foto’s hieronder zie je de lak aangebracht. Op de eerste foto heb ik één laagje op mijn nagels en op de tweede foto heb ik een tweede laagje aangebracht. Wauw, wat dekt deze lak goed zeg! Eigenlijk dekt de lak al bijna volledig in de eerste laag, maar ik breng altijd twee laagjes aan, dat heeft naar mijn mening een net iets mooier effect. De lak glanst al mooi van zichzelf, maar dit zou nog intenser moeten worden met de topcoat.

WAUW, wat een glans! Het lijkt net of ik echte gellak op heb. Ik heb continu de neiging om met mijn handen te bewegen, zodat ik de mooie glans zie, haha!

Maar hoe blijft de nagellak eigenlijk zitten? Ik heb de dag nadat ik de nagellak heb aangebracht gewerkt, dus dat was gelijk een goede test voor de houdbaarheid. Ik heb die dag vracht gevuld, maar dat vond de lak wat minder leuk. In de avond zat er een chip op mijn wijsvinger en waren de randjes al een beetje vervaagd; ik zag de randjes van mijn nagels. Verder had deze nagellak heel veel moeite met drogen. Na een dik uur was de nagellak pas zo droog dat ik er echt iets met mijn handen ‘durfde’ te gaan doen. Toen ik ‘s ochtends wakker werd en wilde testen of de nagellak helemaal uitgehard was, bleek dit niet zo te zijn.

Deze lijn van Essie werkt voor mij niet prettig. Ik hou het zelf liever op de normale lijn, daar ben ik super tevreden over. Ik weet niet waar het aan ligt, want ik heb wel hele goede reviews gelezen over de Gel Couture lijn van Essie. Een nagellakje uit de normale collectie van Essie die qua kleur erg in de buurt komt van Take Me To Thread, is Merino Cool. Persoonlijk zou ik de volgende keer dus kiezen voor Merino Cool, in plaats van Take Me To Thread.

Dit setje kost 16,99 en is hier te koop. Als je de lakjes los koopt, kosten ze €11,99 per stuk. Je hebt dan wel veel meer kleurkeuze, want dit setje is maar in vier verschillende tinten uitgebracht. Essie is te koop bij Etos.


Follow