IK GA BETER VOOR MIJN HUID ZORGEN

IK GA BETER VOOR MIJN HUID ZORGEN

Hi allemaal,

Ondertussen roep ik alweer maanden dat ik écht meer tijd wil besteden aan mijn skincare routine. De basics doe ik natuurlijk iedere dag: reinigen, serumpje en crèmepje aanbrengen. Echter merk ik dat mijn huid best onrustig is en wil ik hier echt echt echt meer tijd voor gaan vrij maken. In de ochtend blijf ik vaak net te lang in bed liggen en in de avond ben ik zó moe dat ik geen zin meer heb om een hele routine aan te brengen op mijn gezicht. Eindstand blijft het vaak bij de basics. En daar wil ik verandering in!

1. Meer water drinken

Mijn nummer 1 stap die ik vanaf deze week ga zetten is meer water drinken. Water drinken is natuurlijk voor heel veel dingen goed, maar ik wil het ook écht gaan doen omdat ik denk dat mijn huid daarbij gebaat zou zijn. Ik heb hele fijne drinkflessen en sinds kort ook een thermosbeker van Equa (deze is zó pretty, oh my god!). Mijn goal gaat minimaal 2,5 liter water per dag worden.

2. Meer stappen in mijn skincare routine

Ik heb een tijdje geleden wat nieuwe producten van The Ordinary aangeschaft. The Ordinary is een budget proof gezichtsverzorgingsmerk dat heel effectieve ingrediënten gebruikt. Ik heb de Squalane Cleanser, de Cafeïne Solution 5% + EGCG (tegen donkere kringen), het Alpha Arbutin 2% + HA serum (verhelderend) én last out not least de Multi-Peptide Lash and Brow Serum. Ik heb deze producten wel al gebruikt en mijn huid reageert er goed op. De producten lijken me voor nu erg fijn in gebruik, maar doen natuurlijk weinig als je ze niet consequent gebruikt. Hier wil ik dus verandering in brengen!

3. Iedere dag SPF

Dit is écht een dingetje voor mij… Ik weet hoe belangrijk SPF smeren is. De zon is de nummer één oorzaak van huidveroudering en toch vind ik iedere dag SPF smeren een hele grote uitdaging. Ook al heb ik echt prima zonnecrèmes voor mijn gezicht, toch voelt het met SPF al-tijd vettiger dan zonder. Mijn voorkeur qua huidgevoel gaat dan ook uit naar een dagcrème zonder SPF, maar ik weet dat ik mezelf heel dankbaar ga zijn (later) als ik nu wel consequent die SPF erbij pak. Ik heb vorige week een nieuwe binnen gekregen, namelijk eentje van Collistar, maar ik heb ook nog SPF van The Body Shop en Hello Sunday liggen. Let’s try it out!

4. Guasha steen

Ik heb thuis een Gua Sha Steen liggen en op video’s vind ik het altijd zo rustgevend uit zien, echt als een momentje voor jezelf. Dus ik wil het ook gaan proberen. De belangrijkste voordelen op een rijtje:

  • Helpt gezichtscontouren te benadrukken
  • Vermindert zwellingen en reduceert rimpels
  • Verhoogt de bloedtoevoer naar weefsels
  • Verlicht spierspanning

Ik heb de Rose Quartz Guasha Plate van Crystallove op het oog, maar Notino.nl heeft meerdere varianten, dus wie weet wordt het een andere!

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

*Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met Notino.nl

Delen: