LANCÔME ADVANCED GÉNIFIQUE HYDROGEL + YEUX LIGHT-PEARL MASKERS

LANCÔME ADVANCED GÉNIFIQUE HYDROGEL + YEUX LIGHT-PEARL MASKERS

Hi allemaal,

Daar ben ik weer met een review over producten van een van de mooiste merken ever, namelijk Lancôme. Ik heb de afgelopen maanden en jaren genoeg producten mogen proberen om de conclusie te trekken dat de producten van hele goede kwaliteit zijn. Vorig jaar heb ik het Advanced Génifique Sensitive Double Concentré serum uitgeprobeerd, een gezichtsverzorgingsproduct dat nog steeds tot één van mijn meest favoriete producten behoort. Echter leg je voor zo’n flacon al snel een eurootje of 80 neer, wat natuurlijk veel geld is voor een flacon met een inhoud van 20 milliliter. Toen ik erachter kwam dat er ook een masker bestaat, waarin dit serum verwerkt zit, moest ik die natuurlijk proberen!

Lancôme heeft twee maskers uitgebracht waar het welbekende Advanced Génifique serum in verwerkt zit; een gezichtsmasker en een oogmasker, welke in deze review beiden naar voren komen.

ADVANCED GÉNIFIQUE HYDROGEL MELTING MASK | €8,80

Lancôme legt uit dat er wereldwijd miljoenen vrouwen steevast het iconische serum Advanced Génifique gebruiken. In 2018 is het luxe merk de uitdaging aangegaan om de extracten uit een volledige flacon te concentreren in één enkel sheet masker. Het Hydrogel Melting Mask was het resultaat; een gloednieuw sheet masker dat onmiddellijk zichtbare resultaten laat zien. Lancôme belooft dat het masker ervoor zorgt dat de huid er na enkele minuten zichtbaar gladder en veerkrachtiger uitziet en de huid een stralende teint heeft.

De steringrediënten van het Advanced Génifique serum staan ook centraal in het Hydrogel Melting Mask, namelijk de extracten van probiotica. Deze micro-organismen hebben verschillende nuttige eigenschappen, zoals het versterken van de barrièrefunctie van de huid door haar kwaliteit en weerstand tegen uitwendige irriterende factoren te verbeteren. Daarnaast heeft het ook een intens hydraterend effect op de huid en is deze efficiëntie zelden geëvenaard

De ‘gebruiksaanwijzing’ bestaat uit vier stappen, namelijk:
1. Vouw het masker open.
2. Verwijder de transparante film en breng het masker met de gelkant op het gereinigde gezicht aan.
3. De witte beschermingslaag -die op de voorkant van het masker zit- verwijderen. Het masker kun je 10, 20 of 30 minuten laten zitten, afhankelijk van het gewenste resultaat. Lancôme beschrijft op de verpakking dat als je het product 10 minuten laat zitten, je de huid voorbereid op het aanbrengen van make-up. Na 20 minuten zou de huid gedurende de dag een mooie glow moeten krijgen. Na 30 minuten heeft de huid een boost gekregen.
4. Als de gewenste aantal minuten verstreken zijn, verwijder je het masker en dient het niet-geabsorbeerde serum in de huid te worden gemasseerd.

Om de absorptie van de actieve bestanddelen van het Hydrogel Melting Mask te stimuleren, werd een geavanceerde microscopische -en in de wereld van de sheet masks revolutionaire- technologie ontwikkeld: de hydrogelmatrix, welke door de warmte van de huid gaat smelten en op die manier zijn actieve bestanddelen vrijgeeft. Na het aanbrengen van het masker smelt het masker half op de huid, waardoor een zachte en aangename textuur ontstaat. Deze textuur hydrateert de huid en zorgt voor een soepele en stralende finish, zonder vettig of kleverig te zijn.

De afbeelding die ik ben tegengekomen in het persbericht laat heel duidelijk zien dat de dikte van het Hydrogel Melting Mask afneemt, naarmate het masker langer op de huid blijft liggen. Toch is me dat tijdens of na het gebruik niet echt opgevallen, het masker leek bij het verwijderen -voor mijn gevoel- even dik als toen ik ‘m net aanbracht. Toch bewijst de foto het tegendeel.

Ik vind het Lancôme Advanced Génifique Hydrogel Melting Mask oprecht het aller- aller- allerfijnste masker dat ik ooit heb gebruikt. Sheet maskers zijn natuurlijk sowieso handig, omdat je na gebruik geen gedoe hebt met vieze opgedroogde delen die lastig te verwijderen zijn, maar dit masker heeft me echt verbaasd qua werking. Allereerst was het masker helemaal doordrenkt met serum. Daarnaast het hydrogelcomplex; wat een fijn gevoel geeft dat op de huid zeg, echt onbeschrijfelijk. In de eerste instantie voelt het masker erg koud aan op de huid, net zoals alle andere sheet masks. Na een paar minuutjes merk je dat het masker echt begint te werken; het wordt warm en je voelt aan je huid dat de actieve bestanddelen beginnen te werken. Dat gevoel is lastig te omschrijven, maar het is erg fijn. Ik denk dat ik het masker zo’n 40 minuten heb laten zitten. Des te langer het masker op mijn gezicht zat, des te beter het bleef zitten. Ik kon er gewoon mee door huis lopen, zonder dat het afzakte of gek ging zitten. Toen het masker op mijn gezicht zat, heb ik veel met mijn vingers over het masker gewreven, omdat dat heerlijk aanvoelde. Ik ben nu ook aan het twijfelen of ik zo’n Jade Roller zou bestellen, lijkt me heerlijk om dat te gebruiken in combinatie met een sheet mask. Niet alleen het gevoel, maar vooral de werking is verbazingwekkend goed. Nadat ik het masker na zo’n 40 minuten heb verwijderd, voelde mijn huid heel zacht en gehydrateerd aan, maar de glow die ik de hele dag heb gehad: WAUW! Mijn huid zag er mega gezond uit, echt alsof ik dagelijks vijf liter water drink, alleen maar groentes eet en ik al een hele poos heel veel heb geslapen, haha. Nee, het masker is zeker niet goedkoop, al is de prijs via Notino.nl een stuk vriendelijker (€8,80) dan de verkoopadviesprijs die op €17,- per stuk staat. Toch vond ik de combinatie van het prettige gevoel tijdens het inwerken van het masker én het resultaat de prijs echt wel waard (en dan heb ik het over de prijs die je via Notino.nl betaald, hè). Op sommige dagen moet je even extra goed voor jezelf zorgen en dan is zo’n luxe masker wel een heel fijn onderdeel van dat me time momentje! Ik ga ‘m zeker opnieuw bestellen!

ADVANCED GÉNIFIQUE YEUX LIGHT-PEARL HYDROGEL MELTING 360° EYE MASK | €12,90

De lange uitleg die ik bij het Hydrogel Melting Mask heb getypt, kun je hier eigenlijk weer ‘plakken’. Het Advanced Génifique Yeux Light-Pearl Hydrogel Melting 360° Eye Mask is eigenlijk heel erg vergelijkbaar met het masker voor het hele gezicht, maar dan is deze -zoals de naam al zegt- speciaal geschikt voor de ogen. Het oogmasker bevat dezelfde hoeveelheid actieve stoffen als in een half flesje van het Advanced Génifique Yeux Light-Pearl oogserum.

Gebruiksaanwijzing:
1. Vouw het masker open. Verwijder de transparante film en breng het masker met de gelkant op het gereinigde gezicht aan.
2. De witte beschermlaag -die aan de voorkant van het masker zit- verwijderen.
3. Laat het masker 20 minuten intrekken en verwijder het masker. Het niet-geabsorbeerde serum masseren in de huid.

Lancôme noemt het masker 360° omdat het masker de volledige huid rondom zou moeten bedekken. Echter past het masker niet goed rond mijn ogen. De ruimte die is ‘vrij’ gemaakt voor de ogen, is veel te klein. Ik heb het masker daarom op meerdere plekken moeten inknippen, zodat het fijn zou zitten gedurende de 20 minuten. Nadat ik het masker had ingeknipt, zat het wel heel prettig en vond ik het gevoel fijn. Toen ik het na 20 minuten van mijn ogen verwijderde, vond ik het effect heel erg vergelijkbaar met het effect dat het Hydrogel Melting Face Mask had nadat ik ‘m had verwijderd: mijn huid was glowy, voelde gehydrateerd aan en zag er fris uit. Over de belofte dat het masker mijn donkere kringen zou verminderen, heb ik niet veel terug gezien, maar ik heb het masker natuurlijk ook maar één keer gebruikt.

Het Lancôme Advanced Génifique Hydrogel Melting Mask (gezicht) is by far mijn meest favoriete masker. Het luxueuze gevoel en het resultaat zijn zó ontzettend fijn en goed. Ik ga dit masker zeker binnenkort nog een (aantal!) keer bestellen. Het Advanced Génifique Yeux Light-Pearl Hydrogel Melting 360° Eye Mask vond ik ook erg fijn, maar die zou ik persoonlijk minder snel opnieuw bestellen, omdat het niet goed paste voor de vorm van mijn gezicht en het daardoor een gedoe was met knippen. Wel vond ik het gevoel rondom mijn ogen erg fijn en mijn uitstraling was na gebruik erg fris, iets wat ik heel mooi vond.

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

*Dit artikel is tot stand gekomen middels een betaalde samenwerking met Notino.nl, daarnaast heb ik de producten ontvangen ter review. Ik hecht heel veel waarde aan eerlijke artikelen, dus deze samenwerking heeft geen invloed op mijn mening.

Delen: