LANCÔME LA VIE EST BELLE L’EAU DE PARFUM INTENSE

LANCÔME LA VIE EST BELLE L’EAU DE PARFUM INTENSE

Hi allemaal,

Yes yes, daar is er weer een! Vandaag weer een review van een (ik verklap het alvast) heer-lijk parfum van Lancôme. Ondertussen staan er denk ik zo’n vier artikelen online over geurtjes van Lancôme én dat is niet voor niets; Lancôme is namelijk by far mijn meest favoriete merk als het gaat om parfums. Ondertussen heb ik er dan ook zes in mijn parfum stash die ik met regelmaat gebruik. De nieuwste toevoeging aan mijn collectie is La Vie Est Belle L’Eau de Parfum Intense; de meer aanwezige en krachtige variant van de originele La Vie Est Belle, waarvan de eau de toilette al onderdeel was van mijn verzameling.

La Vie Est Belle is een iconische, klassieke geur die wereldwijd ontzettend veel wordt verkocht. De geur is een ode aan het geluk, een positieve universele boodschap die iedereen raakt. De historische flacon heeft de emblematische vorm van een glimlach, het symbool van vreugde. Een technisch hoogstandje in compact en zwaar glas, met bovendien een perfect evenwicht tussen de welvingen van de glimlach en zijn geometrisch kader. Het parfum zit in het hart van deze luxeverpakking en is samengesteld uit een selectie van de mooiste grondstoffen, de meeste natuurlijk van oorsprong. De geur is het werk van drie grote parfumeurs die samen een onvergetelijke compositie maakten.

Naast de edele zalige geurnoot ‘iris’, kreeg de intense versie van La Vie Est Belle twee nieuwe toevoegingen; de intrigerende tuberoos en de exquise hazelnoot. Dominique Ropion en Anne Flipo, de twee parfumeurs van La Vie Est Belle die ook aan de basis liggen van elke nieuwe versie, gaven de samenstelling een nieuwe densiteit en nog meer body. Bovendien zetten ze sommige toetsen extra in de kijker.

Lancôme omschrijft de geur als:

[1] Filosofie over leven en geluk, of uni- versele ode aan de schoonheid van het leven
[2] Eau de Parfum Intense samengesteld uit een rijk en sensueel hart van de edelste na- tuurlijke ingrediënten [Absolu van Tuberoos, Concrète van Iris pallida, Essence van Ylang- Ylang] gesublimeerd door opgewekte, exquise en zalige toetsen.
[3] Eerste zalige geur met Tuberoos, ex- clusief gecreëerd voor Lancôme door twee van de grootste Franse parfumeurs.

De frisse aanzet –met dank aan het trio bergamot, sinaasappel en peer– kreeg een fruitige en zurige toets van knoppen van zwarte bessen. Een vleugje roze peper geeft de geur een sprankelend en opgewekt pittig accent. De zachte, poederachtige en sensuele iris geeft de geur zijn betoverende karakter. Aan zijn zijde zien we deze keer de beklijvende en fascinerende tuberoos. De witte bloem met zijn volle en weelderige bloemtrossen verrijkt de geur met een knapperig, groen facet. Het weelderige bloemenboeket bevat voorts ook ylang-ylang, sambacjasmijn en oranjebloesem voor een stralende vrouwelijkheid. Betoverd en betoverend, bruisend en wervelend. Het parfum is in de eerste plaats een zalige geur. Deze karaktertrek wordt in deze versie verdiept met een hazelnootakkoord dat, als echo van het groene bloemenfacet, een knapperige toets toevoegt. Voor de onpeilbare diepte van de geur tekenen de houtachtige patchoeli, de zoete en sensuele tonkaboon en de hars- en balsemachtige benzoë.

De geurnoten kort op een rijtje:
> Algemene noten: iris, accord gourmand
> Basis: gastronomisch akkoord (iris, tonkaboon, patchouli), slagroom
> Hart: sinaasappelbloesem, jasmijn sambac, tuberoos, hazelnootakkoord
> Top: peer, bergamot, roze peper, zwarte bes

De geur heeft een typische La Vie Est Belle flacon, maar is toch net ietsje anders. Het is een zware, glazen flacon met een paars laklaagje dat een sprankelende halo van lichtval veroorzaakt. De symbolische vleugels van de vrijheid zijn gemaakt in paarse organza, het lint met zilveren en paarse draden heeft een stralende glans. De couturefinish van elke strik wordt met de hand aangebracht waardoor elke flacon uniek is. Ook de dop is delicaat paars. Daarnaast is de kleur van de vloeistof ook intenser.

Tsja, ik had -voordat ik het parfum bestelde- al verwacht dat ik deze review op een positieve manier zou afsluiten. Deze zoete en krachtige geur is een hele mooie toevoeging aan mijn parfum stash. Het verbaasde me hoé verschillend de geur eigenlijk is in vergelijking met de eau de toilette variant. Ik gebruik deze geur persoonlijk het liefste op een vrije avond. Het parfum is wat mij betreft zowel geschikt voor in de zomer als voor in de winter. De geur blijft lekker lang hangen, dus je hoeft niet veel bij te sprayen.

De verkoopadviesprijs van de flacon die je in dit artikel hebt gezien (30 ml) is €71,50. Dat is natuurlijk een behoorlijk bedrag voor zo’n kleine flacon. Een eau de parfum is natuurlijk altijd duurder dan een eau de toilette, omdat de verhouding parfum een stuk hoger ligt. Het is dan ook logisch dat de prijs van de eau de parfum intense nog iets hoger ligt. Voordeel is wel dat het product ook zuiniger in gebruik is, waardoor je er uiteindelijk langer mee zal doen.

En ja hoor, daar kom ik weer: Notino.nl verkoopt veel luxe parfums voor fijnere prijsjes. De prijzen zoals Lancôme La Vie Est Belle L’Eau De Parfum Intense te koop is bij Notino.nl:

> 30 ml: €41,30
> 50 ml: €69,00
> 75 ml: €86,30

Ik blijf het bizar vinden dat de prijzen bij Notino.nl zó veel lager liggen dan de prijzen bij andere parfumeries. De prijs van de 75 ml flacon scheelt bijna €45,- (!), what?! Natuurlijk blijft een parfum van een luxe merk altijd een flinke uitgave, maar op deze manier is het toch iets beter te behappen. Dit grote prijsverschil geldt niet alleen voor de geur die je in dit artikel zag, maar ook voor vele andere geuren. Het is dus zeker de moeite waard om even te bekijken of jouw lievelingsgeur óf een geur die al een tijdje op je wishlist staat, fijner geprijsd is op de website.

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

*Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met Notino.nl.

Delen: