LANCÔME LA VIE EST BELLE L’ÉCLAT EAU DE TOILETTE

LANCÔME LA VIE EST BELLE L’ÉCLAT EAU DE TOILETTE

Hi allemaal,

Afgelopen najaar kwam Lancôme uit met een heerlijke nieuwe variatie op de welbekende La Vie Est Belle geuren, namelijk La Vie Est Belle L’Éclat. Deze geur werd destijds in een Eau de Parfum uitgebracht, wat resulteerde in een heerlijke avondgeur. Ik beschreef de Eau de Parfum variant als “mijn favoriete luchtje”. Toen ik in februari begon met stage lopen, merkte ik wel dat ik het voor mijn stagedagen een te aanwezige geur vond, waardoor ik ‘m vooral ben gaan dragen in de avonden en weekenden. Toen ik een tijdje geleden ineens de Eau De Toilette variant ontving, maakte ik letterlijk een sprongetje van geluk. Ik wist helemaal niet dat Lancôme een lichtere variant zou gaan uitbrengen. Dit is waar ik al die tijd op wachtte: een Eau De Toilette versie van mijn lievelingsparfum, zodat ik ‘m altijd kon gaan dragen. Toch vind ik vaak Eau De Parfums lekkerder ruiken dan de lichtere varianten, dus ik was erg benieuwd hoe deze Eau De Toilette me zou gaan bevallen!

“DE GELUKSPARTITUUR VAN LA VIE EST BELLE WORDT UITGEBREID…”

Na La Vie Est Belle L’Éclat Eau de Parfum schrijft Lancôme het tweede hoofdstuk van zijn zoektocht naar stralende levensvreugde met een nieuwe geurversie: L’Éclat Eau de Toilette.

Dominique Ropion en Anne Flipo, de twee beroemde parfumeurs die aan de basis liggen van alle expressies van La Vie Est Belle, orkestreerden de nieuwe partituur van levensvreugde en geluk. Met L’Éclat Eau de Toilette voegen ze een nieuw hoofdstuk toe aan het verhaal van het geluk waarin ze het nerolifacet van de sinaasappelboom, de lievelingsboom van de parfumeurs, verkennen. De warme en zonnige Eau de Toilette charmeert door zijn eindeloze delicaatheid en ontwapenende spontaniteit. Hij is de eerste geur van de La Vie Est Belle-familie met een verslavende hout- en ambertoets, omgeven door een voile van muskus en een zweempje vanille waardoor hij even verfijnd is als de vorige geuren.

De geur wordt als volgt omschreven:

[1]. Levens- en geluksfilosofie of universele ode aan de schoonheid van het leven.
[2]. L’Éclat L’Eau de Toilette met een tintelfris hart van de edelste natuurlijke grondstoffen [Absolu van Oranjebloesem, Absolu van Sambacjasmijn, Essence van Bergamot] verhelderd door een glimlach van zalige vruchten.
[3]. Eerste Zalige Neroligeur exclusief voor Lancôme gecreëerd door twee van de grootste Franse parfumeurs.

Geurnoten:
» Top: een explosie van pittige toetsen van mandarijn, pompelmoes en bergamot worden verzonken door roze peper en vervolgens doordrongen van een soepel theeakkoord.
» Hart: het oorspronkelijke boeket van iris en oranjebloesem van L’Éclat wordt opgewekt door toetsen van neroli-essence. Op die manier worden de meest frisse en glinsterende facetten van de oranjebloesem gesublimeerd.
» Basis: de oorspronkelijke basis met iris en patchoeli wordt verhelderd door een unieke, verslavende houtachtige ambertoets van honingachtige muskus en ambroxan. De harmonie is ultiem en vanzelfsprekend als een tweede huid.

“Een explosieve aanzet, een zonnig hart en een geur die versmelt met de huid”

Wauw, wat een uitgebreide en luxe uitleg weer. Ik vind het altijd zó ontzettend knap hoe een geur op zo’n goede en luxueuze manier omschreven kan worden. Kun je nagaan dat ik de tekst hierboven zelfs nog heb vereenvoudigd, haha!

Alleen het kartonnen doosje dat om de flacon heen zit is al zo zo zo mooi…

De oorspronkelijke flacon van La Vie Est Belle L’Éclat Eau de Parfum -de kristallen glimlach- wordt gesublimeerd met een overvloed aan facetten ontworpen door Catherine Krunas. De flacon van de Eau de Toilette variant is langer, waardoor het parelende karakter van deze unieke geurexpressie beter tot zijn recht komt. De mooie oranje vleugels die rond de hals geknoopt zijn, verwijzen naar de geur en vertalen zijn warme en zonnige aantrekkingskracht. Iedereen heeft diep in zich een onweerstaanbare bron van geluk die ernaar snakt bevrijd te worden. Lancôme voorzag zijn flacon van een sprankeling waarmee elke vrouw er toegang toe heeft, zodat ze kan stralen als nooit te voren.

Eerlijk? Ik ben helemaal in love met deze lichtere variant van mijn favoriete geurtje. Doordat Lancôme deze Eau de Toilette versie heeft uitgebracht, kan ik iedere dag deze heerlijke geur op sprayen. De geur is een stuk lichter en veel geschikter voor dagelijks gebruik dan de Eau de Parfum. Op die manier kan ik de Eau de Parfum bewaren voor de avonden en speciale gelegenheden, waarbij het heel fijn is dat ik er zeker van kan zijn dat ik de hele avond/dag duidelijk naar deze heerlijke geur ruik. De Eau de Toilette gebruik ik eigenlijk wanneer ik maar wil. Qua geur is de nieuwe, lichtere variant heel erg te vergelijken met zijn sterkere voorganger, maar hij is gewoon een stukje minder aanwezig en sterk. Als ik deze geur in korte, makkelijke taal zou moeten omschrijven, zou ik ‘m omschrijven als een warme, zoete, vrouwelijke (en misschien ook een beetje sensuele) geur.

Aan de kleur van de vloeistoffen zie je het heel goed. Links is de Eau de Parfum (wow, wat is ‘ie al leeg aan het gaan he, balen!) en rechts zie je de nieuwe Eau de Toilette. De kleur van de linker variant is een stuk intenser, wat heel passend is bij de geur. Wat Lancôme zelf zegt over het feit dat het net een tweede huid is: daar ben ik het helemaal mee eens. Op de een of andere manier merk ik dat de geur heel goed bij mijn huid past. Iedere keer als ik de geur ruik, word ik blij. Ik vind het zo’n enorm lekkere geur dat ik gewoon iedere keer een klein geluksmomentje ervaar en dat is wat mij betreft precies wat een parfum moet doen!

Ik denk dat mijn conclusie overduidelijk is en dus ook zeker niet lang hoeft te zijn. Ik vind deze geur heer-lijk! Ik ben van mening dat deze Eau de Toilette variant de bestaande La Vie Est Belle-collectie aanvult. De flacon ziet er weer onwijs mooi en chique uit, de geur is fantastisch en blijft voor een Eau de Toilette ook vrij lang hangen. Ik denk zo’n 5 á 6 uurtjes.

Lancôme La Vie Est Belle L’Éclat Eau de Toilette is onder andere verkrijgbaar bij Douglas en Ici Paris XL.
> 50 ml – €82,00
> 100 ml – €115,00

Op het moment dat dit artikel online komt, geeft Douglas 25% korting op alles van Lancôme. Ik weet niet zeker tot wanneer deze actie duurt, maar dit zal zeker tot en met zondag 27 mei 2018 zijn. Dus: twijfelde je nog een beetje? Dan is dit de kans om je twijfels over boord te gooien en heel snel naar de winkel te rennen (of ‘m lekker lui vanaf de bank te bestellen, haha).

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

*Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen ter review. Ik hecht heel veel waarde aan eerlijke artikelen, dus dit heeft geen invloed op mijn mening.

Delen: