YVES ROCHER GECONCENTREERDE GLANS SHAMPOO #ILOVEMYPLANET

YVES ROCHER GECONCENTREERDE GLANS SHAMPOO #ILOVEMYPLANET

Hi allemaal,

Zoals jullie misschien wel een beetje via Instagram hebben opgemerkt, probeer ik steeds bewuster te leven. Zo eet ik sinds een tijdje bijvoorbeeld geen vlees meer en probeer ik net iets meer stil te staan bij de producten die ik koop. Afgelopen week ontving ik een nieuwe shampoo van Yves Rocher die onwijs geconcentreerd is. Toen het kleine flesje binnen kwam, dacht ik al gelijk: “wat is die klein…” en toen ik het persbericht ging lezen, werd ik gelijk enthousiast!

In 2017 kwam Yves Rocher al uit met geconcentreerde douchegels en dit goede werk hebben ze voortgezet, zodat we nu allemaal kennis kunnen maken met de Geconcentreerde Shampoo. Dan zul je misschien in de eerste instantie denken: “wat is dan het voordeel van een Geconcentreerde Shampoo?”.

Allereerst kun je de flacon gemakkelijk meenemen, dat is natuurlijk alleen maar super fijn! Daarnaast geldt dat ook voor het transport van de fabriek naar de plek waar de producten worden verkocht. Minder plaats betekent minder vrachtwagens en dus minder milieuvervuiling! Door te kiezen voor deze shampoo,  betekent het dat je 39% minder plastic gebruikt en 35% minder broeikaseffect (ten opzichte van de 300 milliliter variant). Deze Geconcentreerde Shampoo bevat 100 milliliter product, wat bij een ‘gewone’ shampoo gelijk staat aan 300 milliliter. Je haalt dus even veel plezier uit beide flacons, maar de Geconcentreerde Shampoo is wat liever voor het milieu! Daarnaast is deze geconcentreerde variant ook liever voor je portemonnee, want je betaalt er €3,95 voor, terwijl de verkoopprijs van het gewone formaat glans shampoo €5,90 is.

300 ml = 100 ml = 30 wasbeurten

De shampoo bevat een hele handige doseerdop, waarmee je door één keer knijpen exact de juiste hoeveelheid product krijgt! Toen ik in de flacon kneep, kwam er niet heel veel product uit. Ik dacht gelijk dat het niet voldoende zou zijn voor mijn lange haar. Niets is minder waar: ik heb mijn hele haren kunnen wassen met slechts één keer knijpen in de flacon. Ik was enorm verbaasd!

1 keer knijpen = 1 druppel = 1 wasbeurt 

Maar er is meer! De Geconcentreerde Shampoo van Yves Rocher bestaat voor meer dan 98% uit natuurlijke ingrediënten. Daarnaast bevat hij geen parabenen, siliconen en conserveringsmiddelen en de shampoo is verrijkt met 100% natuurlijk Citroenextract, wat ook betekent dat de shampoo heel fris ruikt, lekker!

Het resultaat van de shampoo vind ik daarnaast ook nog verbluffend. Mijn haren voelen na gebruik heel schoon aan en glanzen mooi. Daarnaast heb ik ook duidelijk volume in mijn haren, wat ik normaal nooit kan zeggen na het gebruik van een shampoo. Ook ruiken mijn haren heerlijk, pluspunt!

Ik ben enorm tevreden over deze nieuwe Geconcentreerde Glans Shampoo van Yves Rocher. Wat mij betreft heeft deze shampoo alleen maar voordelen:
» Lief voor het milieu
» Kleine verpakking, waardoor ‘ie gemakkelijk mee te nemen is
» Geen siliconen, parabenen en conserveringsmiddelen
» De doseerdop is super, zo neem je nooit teveel product
» Na gebruik zijn mijn haren heel schoon, glanzend en volumineus

Naast al deze pluspunten, is er wat mij betreft nog een heel heel heel groot pluspunt. Yves Rocher plant namelijk voor elke verkochte Geconcentreerde Shampoo een boom!

Vandaag (5 juni) is het World Environment Day (Wereld Milieu Dag), wat natuurlijk het perfecte moment is om over te stappen naar een milieubewuste shampoo. Ik ben in ieder geval helemaal fan!

De Yves Rocher Geconcentreerde Shampoo (glans) is vanaf nu te koop in de Yves Rocher winkels én online te koop voor €3,95!

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

*Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen ter review. Ik hecht heel veel waarde aan eerlijke artikelen, dus dit heeft geen invloed op mijn mening.

Delen: