WET BRUSH FLEX DRY SET & SHINE ENHANCER (NU OOK BIJ ETOS!)

WET BRUSH FLEX DRY SET & SHINE ENHANCER (NU OOK BIJ ETOS!)

Hi allemaal,

Iets minder dan een jaar geleden maakte ik kennis met het merk The Wet Brush. Ik testte destijds de variant waar het merk groot mee is geworden. De borstel was niet alleen prachtig, maar werkte ook verbazingwekkend goed. Ik had nooit verwacht dat een borstel zó fijn kon zijn. Ik schreef een hele positieve review over die borstel en de ‘Holiday Glitter’-variant kwam ook voor in een van de giftguide artikel dat ik voor schreef. Het merk had dus eigenlijk gelijk mijn hartje veroverd. Ik was daarom ook extra blij dat er de laatste tijd allemaal nieuwe varianten uitkomen. In dit artikel lees je mijn ervaringen over de ‘Flex Dry’ en de ‘Shine Enhancer’ varianten.

Ik wil in het kort even de ‘algemene’ voordelen van The Wet Brushes naar voren laten komen. Alle borstels van dit merk zorgen ervoor dat de haren makkelijk ontklitten door de speciale IntelliFlex borstelharen. Deze gepatenteerde borstelharen zijn uitermate dun, sterk en flexibel. Wat resulteert in bescherming voor het haar, een betere doorbloeding van de hoofdhuid en een borstel die met minimale inspanning door je haar, knopen en klitten glijdt. Het resultaat? Gezonder haar zonder klitten, gespleten haarpunten zijn verleden tijd en minder haaruitval. The Wet Brush is zowel op nat als droog haar te gebruiken en is ook uitermate geschikt voor extensions, pruiken en kroeshaar.

FLEX DRY & HAIR TOWEL SET | €9,95 (BIJ ETOS)

In tegenstelling tot de andere varianten van Wet Brush, is de Flex Dry borstel eentje die te gebruiken is tijdens het stylen van de haren. Het merk maakt namelijk gebruik van de IntelliFlex borstelharen en die kunnen normaalgesproken niet goed tegen de hitte. Na langer gebruik van de ‘gewone’ borstels, merkte ik soms wel dat ik het jammer vond dat ik de borstels niet kon gebruiken tijdens het föhnen of stijlen van mijn haren. Gelukkig is de Flex Dry borstel wel bestemd tegen hitte en dat is wat mij betreft echt een hele fijne toevoeging aan mijn stash!

Het design van de borstel is weer enorm leuk. Deze keer is de kleur lekker opvallend, aangezien er een duidelijke overloop is van donkerblauw naar felroze. Daarnaast is de vorm van deze borstel ook erg uniek, aangezien er allemaal horizontale openingen in zitten en de borstelkop dus eigenlijk ‘open’ is. Toen ik de borstel voor het eerst zag, snapte ik niet goed waar die vorm goed voor zou zijn, maar gelijk tijdens het eerste gebruik viel het kwartje. Door deze speciale vorm beweegt de borstel heel flexibel mee met de haren. De flexibele borstelkop versterkt het effect van de IntelliFlex borstelharen, waardoor het natte haar heel voorzichtig geborsteld kan worden.

Daarnaast zijn de openingen natuurlijk ook erg fijn voor tijdens het föhnen, aangezien de warme lucht van de föhn op die manier heel goed bij de haren kan komen. Ik merk daardoor dat mijn haren een stuk sneller droog zijn en dat scheelt gewoon veel tijd! Wet Brush geeft zelf aan dat het haar 30% sneller droogt dan met een normale haarborstel.

Zoals ondertussen wel bekend is, zijn handdoeken eigenlijk helemaal niet goed voor de haren, omdat ze vaak te grof zijn. De handdoek die in deze set zit, is gemaakt van 100% microvezel, wat betekent dat het enorm zacht en lief voor de haren is. Ook neemt deze handdoek het vocht beter op, waardoor de haren sneller drogen. Normaalgesproken kost de Flex Dry borstel los €14,95, maar de borstel is tijdelijk (bij Etos) in een set te koop. Je betaalt nu voor de Flex Dry borstel in combinatie met de Deluxe Hair Towel nog geen €10,-!

Ik vind deze set echt heel erg fijn. De Flex Dry borstel is een mooie toevoeging aan mijn Wet Brush-stash. Wel gebruik ik de borstel alleen voor het stylen van mijn haren. Op het moment dat ik ze borstel als ze droog zijn, merk ik dat ik toch liever een van de andere varianten erbij pak. Het is dus maar net voor wat je ‘m wil gebruiken. Voor hetgeen waar ‘ie voor bedoeld is, werkt de borstel super!

SHINE ENHANCER SNAKE | €18,95

Net zoals bij de Flex Dry borstel, had ik van deze borstel ook nog nooit gehoord. De Shine Enhancer is een hele fijne haarborstel die ideaal te gebruiken is op droog haar en in combinatie met droogshampoo, aangezien deze borstel de droogshampoo namelijk mooi verdeeld en het haar de hele dag fris blijft. Ik vroeg me, toen ik deze borstel binnen kreeg, vooral af of ik echt veel verschil zou merken tussen deze variant en de ‘gewone’…

Zoals je ziet, zijn de borstelharen van de Shine Enhancer heel anders dan die van de andere borstels van The Wet Brush. De andere varianten hebben eigenlijk alleen een soort ‘pinnetjes’ -de Intelliflex haren- die je door het haar kunt halen. Bij deze variant zijn er ook nog ‘Natural Boar’ haren toegevoegd. De combinatie van deze twee zorgt ervoor dat de borstel de haren heel snel, gemakkelijk en pijnloos ontklit. Daarnaast zorgen deze speciale borstelharen ervoor dat de natuurlijke oliën (die afkomstig zijn van het haar) gelijkmatig over iedere lok worden verdeeld. Het resultaat is dat het haar heel soepel en glanzend wordt.

Door de combinatie van verschillende borstelharen is de Shine Enhancer borstel ook heel erg geschikt voor het verdelen van droogshampoo, waardoor je niet zo’n lelijke witte waas in je haren hebt. Mijn haren zien er na het borstelen met deze Shine Enhancer borstel heel mooi, gezond en glanzend uit. Ik ben fan!

Buiten het feit dat deze borstel een echte must have is, ziet ‘ie er ook nog eens heel erg mooi uit! Ik ben een enorme fan van snake printjes, dus dat kwam voor mij heel erg goed uit! De Shine Enhancer borstels zijn ook te koop in een leopard- en tijgerprintje, mocht dat meer je ding zijn.

Ik ben helemaal fan van de Shine Enhancer borstel. Deze variant is zeker een hele fijne toevoeging aan mijn The Wet Brush stash. Nadat ik mijn haren heb geborsteld met deze borstel, ziet het er zo mooi uit. Het pluist een stuk minder en dat is enorm fijn!

Al met al ben ik dus over beide borstels enorm te spreken. Ik vind ze zeker de moeite waard om aan te schaffen. De Flex Dry variant kun je nu heel voordelig scoren bij Etos voor €9,95 inclusief een hair towel. De Shine Enhancer is wel een stukje duurder (€18,95) en is te koop bij Douglas.

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

*Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen ter review. Ik hecht heel veel waarde aan eerlijke artikelen, dus dit heeft geen invloed op mijn mening.

Delen: