MIJN NIEUWE AANWINSTEN VAN M·A·C COSMETICS

MIJN NIEUWE AANWINSTEN VAN M·A·C COSMETICS

Hi allemaal,

M·A·C Cosmetics is een merk dat iedereen wel kent. Het merk ontwikkelt professionele en kwalitatieve Cosmetics in meer dan 100 tinten voor ogen, lippen en gezicht. “All ages, all races, all sexes”, dat is waar dit merk voor staat. Ik weet nog dat ik voor het eerst van dit merk hoorde toen ik video’s aan het bekijken was op YouTube. Iedere blogger en YouTuber waar ik in die tijd tegenop keek, had een mega collectie aan lipsticks van M·A·C Cosmetics. Natuurlijk moest en zou ik deze producten ook hebben. Maar met zo’n €20,- zakgeld in de maand is een lipstick van zo’n €15,- (dat was de prijs destijds ongeveer) toch wel een hele investering. Het allereerste product dat ik van M·A·C Cosmetics aanschafte, was een lipstick in de kleur Vegas Volt, eentje met een Amplified Crème finish in een peachy/koraaltint. Ik kocht dit product op een vliegveld in Andalusië, daar ben ik toen voor een week geweest. Ik had nog wat geld over, waarvan ik met mezelf had afgesproken dat ik het wel moést spenderen. Mijn eerste M·A·C Cosmetics aankoop was een feit.

Ik kan me gewoon nog steeds voor de geest halen hoe ik daar in die M·A·C Counter stond op het vliegveld. Een jaar of 15 en helemaal obsessed met het merk. Stiekem is daar wel mijn grote liefde voor het merk begonnen. Ik moet zeggen dat ik ondertussen nog steeds geen hele grote collectie heb, maar de producten die ik heb, gebruik ik wel met ontzettend veel plezier. Zo gebruik ik de Prep + Prime Fix+ van M·A·C Cosmetics al ruim een jaar met heel veel liefde in mijn dagelijkse routine.

Sinds het begin van deze maand is M·A·C Cosmetics ein-de-lijk weer te koop bij mijn favoriete webshop voor verzorgingsproducten: Notino.nl. Ik kocht voorheen al een ruime tijd producten van het merk via Notino.nl, echter hebben zij het een paar maanden niet verkocht. Wat was ik blij toen ik hoorde dat dit fijne merk terug zou komen! Ik heb dan ook gelijk weer een bestelling geplaatst met een heleboel producten van M·A·C Cosmetics. In dit artikel ga ik ze allemaal met je delen.

ART LIBRARY: NUDE MODEL OOGSCHADUW PALETTE

Ik ga gelijk beginnen met het product waar ik het meest excited over ben: het Art Library oogschaduw palette. Oogschaduw is een product dat ik eigenlijk maar weinig gebruik. Het zit niet in mijn vaste routine. Voor een feestje of een etentje vind ik het wel leuk om een extra touch aan mijn look te geven en pak ik er vaak wel een oogschaduw palette bij. Ik heb al redelijk veel mooie palettes in mijn collectie, maar palletes van M·A·C Cosmetics ontbraken nog. Tot nu, want ik heb dus mijn eerste palette van M·A·C Cosmetics besteld én hoe prachtig is deze?! Oké, je hebt de binnenkant nog niet gezien. Maar eerlijk? Ik was stiekem alleen al verkocht door de vormgeving van de verpakking.

M·A·C Cosmetics heeft in totaal drie ‘Art Library’ palettes uitgebracht:
– It’s Designer, een palette met uitgesproken en felle tinten.
– Flame-Boyant, een palette met prachtige warme tinten.
– Nude Model, een palette met gepigmenteerde neutrale tinten.

Eigenlijk ga ik altijd voor een safe lookje als ik oogschaduw draag. Ik voel me daar het prettigst bij en vind mezelf dat het mooiste staan. Warme tinten staan mij vaak niet. Juist tinten met een koele, paarsige ondertoon staan mij het beste. Dat is ook de reden waarom ik ‘Nude Model’ heb besteld. Het palette bevat twaalf intens gepigmenteerde neutrale tinten. De sterk gepigmenteerde poeders zorgen voor een egale applicatie en blenden goed. Dit product kan zowel nat (met bijvoorbeeld Prep + Prime Fix+) als droog worden gebruikt.

Oké. Ik was al verliefd toen ik de buitenkant van het palette voor het eerst zag, maar de binnenkant?! Wauw, wat kunnen palettes er toch prachtig uit zien. Voor mij lijkt dit palette perfect: paarsige en neutrale tinten, waarbij ik, als ik zou willen toch een beetje warmte toe kan voegen.

De tinten zijn echt prachtig. Ik zal even een beschrijving geven van de kleuren, inclusief de naam en finish (van links naar rechts en van boven naar beneden). Here we go!
– Shroom: zachte beige tint met glans (satin)
– Gogh Lightly: khaki tint met een parelglans (frost)
– Outre: mosterd bruin (matte)
– Sandstone: koele grijs/beige tint (matte)
– L.E.S. Artiste: metallic zilvergrijze tint (frost)
– Drop The Robe: beige tint met gouden parelglans (frost)
– Tete-A-Tint: zachte peachy tint (matte)
– Espresso: goudbruine tint (matte)
– Pleasing To The Eye: lichte roze tint (matte)
– Nude Model: metallic taupe (frost)
– Sugar Plum: koele pruimtint (matte)
– Dance In The Dark: diepe zwart-paarse tint (matte)

Shroom | Gogh Lightly | Outre | Sandstone | L.E.S. Artiste | Drop The Robe

Tete-A-Tint | Espresso | Pleasing To The Eye | Nude Model | Sugar Plum | Dance In The Dark

Wauw, wauw, wauw. Hoe prachtig zijn al deze swatches? Mijn twee favoriete tinten zijn by far ‘L.E.S. Artiste’ en ‘Nude Model’. Als ik foto’s maak van swatches, zie je op de foto’s altijd het effect na één ‘veeg’. Je ziet dus dat de oogschaduws stuk voor stuk heel goed gepigmenteerd zijn. Ik heb zo’n zin om met dit palette te gaan spelen en mooie lookjes te gaan maken!

De M·A·C Cosmetics Art Library palettes zijn normaalgesproken te koop voor €47,90, maar het ‘Nude Model’ is tijdelijk te koop voor €37,90. Dus mocht je nog twijfelen, kun je jezelf wellicht over de streep trekken door de huidige korting, haha!

FAUX SATIN LIPSTICK

Waar ik een aantal jaren geleden helemaal obsessed was met het dragen van felle en uitgesproken kleuren op mijn lippen, kies ik nu liever voor een neutrale tint. Zo’n my own lips but better kleurtje. Ik heb er al een aantal van M·A·C Cosmetics in mijn make-up stash. Velvet Teddy, Brave en Twig zijn tinten die ik er meestal bij pak. Toch wilde ik al een hele tijd nog een toevoeging doen aan mijn collectie, namelijk de tint Faux, die een aantal jaren geleden bekend werd doordat Kylie Jenner deze tint zou gebruiken, dat in combinatie met een lipliner in de kleur Soar, die ik jullie zometeen ook ga laten zien (spoiler!). Faux is jarenlang een bestseller geweest. Het is een neutrale oudroze / beige lipstick. M·A·C Cosmetics omschrijft de kleur zelf als: ‘muted mauve-pink’. Deze lippenstift heeft een ‘Satin’ finish, dat bekent dat het product goed gepigmenteerd is en licht glanzend is. De MAC Satin lipsticks zijn mijn favorietjes. Ik vind die finish het allermooist en fijnst om aan te brengen op mijn lippen.

SOAR LIPLINER

Ik benoemde ‘m net al: de meest populaire lipliner ooit is denk ik wel Soar van M·A·C Cosmetics. Tegelijkertijd met de satin lipstick Faux, werd de lipliner in de kleur Soar razend populair. Kylie Jenner zou namelijk een combinatie van beide producten gebruiken op haar lippen. Massaal werden deze producten gekocht, want iedereen wil natuurlijk net zo’n prachtige lippen als Kylie Jenner. Zij zou het donkerdere lippotlood gebruiken om een donkere schaduw te creëren en om haar lippen mee te omlijnen. Vervolgens zou ze haar lippen ‘inkleuren’ met Faux. M·A·C Cosmetics omschrijft Soar als ‘mid-tone cool mauve‘, een vrij donkere oudroze tint. Het lippotlood is erg gepigmenteerd. Je kunt ‘m natuurlijk gebruiken om je lippen mee te omlijnen, maar je zou je lippen er ook helemaal mee kunnen inkleuren, net als een lipstick. Gezien de populariteit rondom deze tint en het feit dat veel mensen het lippotlood over hun gehele lip gingen gebruiken, heeft M·A·C Cosmetics ook een lippenstift uitgebracht in dezelfde tint.

WHIRL MINI MATTE LIPSTICK

Dit is het laatste lipproduct dat ik met jullie ga delen in dit artikel. Ook de kleur Whirl is een tint die mega populair is geworden door Kylie Jenner. Het is voor mijn doen een vrij donkere kleur. Ik moet ook eerlijk zijn dat ik ‘m stiekem wel iets lichter had verwacht. Op de swatch die je hier beneden ziet, lijkt ‘ie vrij licht, maar eenmaal aangebracht op mijn lippen, vind ik ‘m vrij donker uitvallen. Whirl is een kleur die ik er in de herfst en winter wel bij zou pakken, maar dan meer voor een etentje of feestje.Ik denk trouwens dat deze tint voor de wat gekleurdere huidjes echt perfect is als nude lippenstift! Het is een warme bruine tint met een vleugje rood erdoorheen. M·A·C Cosmetics omschrijft de kleur als ‘dirty rose’. Ik heb deze kleur bewust besteld in een ‘mini’ versie, gezien ik al zo veel lippenstiften in mijn collectie heb en deze tegenwoordig niet meer dagelijks draag. De kans dat ik ooit überhaupt een kleine lippenstift zal opmaken, acht ik al klein. Faux heb ik wel in een full size besteld, omdat deze helaas niet in het klein wordt verkocht. Ik heb Velvet Teddy ook in het klein en dat bevalt prima! Daarnaast scheelt het natuurlijk ook weer in de prijs die je betaald. Ohja, ik heb trouwens toch nog een tipje in de categorie ‘lippen’. de Prep + Prime Lip Primer is écht een must have voor iedereen die lippenstift gebruikt. Het is een kleurloze basis voor je lippenstift die je lippen hydrateert, verzacht en verfijnt. Het zorgt ervoor dat de aangebrachte lipproducten beter voor de dag komen, voorkomt dat lippenstift uitdroogt, zorgt ervoor dat de lippenstift comfortabeler aanbrengt (heel fijn bij super matte tinten!) en mooi blijft zitten.

Whirl | Faux | Soar (van links naar rechts)

Hierboven zie je de swatches van de lipproducten die ik zojuist met jullie heb gedeeld! Je ziet duidelijk dat Whirl en Soar matte tinten zijn en Faux een Satin finish heeft.

PREP + PRIME FIX+

En dan, last but not least, mijn all time fave product van M·A·C Cosmetics: de Prep + Prime Fix+. Deze fixing spray is zó enorm populair. Ik heb dit product ook zo ontzettend vaak voorbij zien komen. Vroeger geloofde ik er niet in dat dit zo’n fijn product zou kunnen zijn. Ik had toen het idee dat alle fixing sprays hetzelfde waren. Echter, nadat ik ‘m toch een kans had gegeven en voor het eerst had besteld, werd ik omver geblazen. Volgensmij heb ik daarna amper nog andere fixing sprays aangeraakt. De ‘originele’ Fix+ van M·A·C Cosmetics is ook een echte bestseller. Met deze spray breng je een vederlichte waternevel aan vol met vitaminen en mineralen, doordrenkt met een mix van groene thee, kamille en komkommer die de huid op milde wijze verzacht en verfrist. Fix+ geeft direct een hydraterende opkikker en een lichte glans die de make-up opfrist en een finish geeft. Ik gebruik dit product persoonlijk als ik mijn basis heb aangebracht. Ik breng dus mijn concealer (en eventueel foundation) aan, poeder dit af, maak de basis nog af met wat bronzer, highlighter of blush en spray vervolgens een aantal keren met de Fix+ van M·A·C Cosmetics over mijn gezicht heen. Mijn make-up ziet er dan mega nat uit, maar zodra het is opgedroogd, heeft het poederige laagje op mijn gezicht plaats gemaakt voor een hele mooie, gezonde glow. Ik breng tijdens het ‘opdrogen’ mijn wenkbrauwpotlood aan, dat vind ik heel fijn werken, omdat er dan wat meer pigment van het potlood af lijkt te komen. Tot slot, als de Fix+ is ingetrokken, breng ik mijn mascara aan. Ik vind de Fix+ van M·A·C Cosmetics echt een enorme aanrader. Ondertussen zijn er heel veel verschillende varianten te koop, ook mini’s!

Zo, dat was ‘m weer. Ik bedenk me eigenlijk nu pas dat dit het eerste blogartikel in maanden is dat gaat over make-up. Tegenwoordig schaf ik eigenlijk niet meer zo veel nieuwe make-up producten aan, omdat mijn routine de laatste tijd vrij basic is geworden. Toch vond ik het onwijs leuk om weer eens wat nieuwe favorietjes te delen met jullie! MAC Cosmetics scoor je voor fijne prijsjes bij Notino.nl!

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

*Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met Notino.nl

Delen: