DE FIJNSTE PRODUCTEN OM JOUW (GEBLONDEERDE) HAREN TE VERZORGEN

DE FIJNSTE PRODUCTEN OM JOUW (GEBLONDEERDE) HAREN TE VERZORGEN

Hi allemaal,

Zo’n half jaar geleden schreef ik een artikel over mijn favoriete haarproducten van dat moment. In die blogpost heb ik producten laten zien die allemaal op (handdoek)droog haar te gebruiken zijn. Aan het einde van dat artikel gaf ik al aan dat ik nog bezig was met het testen van verschillende shampoo’s, conditioners en haarmaskers en dat ik het met jullie zou delen op het moment dat ik mijn mening goed had kunnen vormen. En jullie raden het al: in dit artikel ga ik mijn favoriete producten delen die ik tijdens óf vlak na het douchen gebruik. Aangezien ik een heel aantal producten aan jullie wil laten zien, gaan we gelijk van start!

Oké, toch nog even kort iets over mijn haren. Ik heb halflang, dun en sluik haar. Mijn haren zijn het afgelopen jaar een aantal keer geverfd en zijn nu een stuk lichter dan mijn natuurlijke haarkleur. We weten natuurlijk allemaal dat het het allerbeste voor jouw haren is om ze niet te verven of blonderen. In mijn geval zijn mijn haren geblondeerd en zijn ze daar erg droog van geworden. Bij de kapsalon waar ik mijn haren laat knippen en verven, gebruiken ze voornamelijk producten van Kérastase. Mijn kapster had mij dan ook een aantal producten aangeraden om te gebruiken. En eerlijk: vanaf dat moment ben ik verkocht. Je zult in dit artikel dus een heel aantal producten van Kérastase voorbij zien komen, let’s go!

Résistance

De Résistance producten van Kérastase zijn bedoeld om jouw haren een tweede leven te geven. De producten herstellen de interne structuren van het haar, zodat het haar weer sterk en stevig is. De lijn is opgesplitst in twee delen: Force Architecte (lichtgroene verpakkingen) is toegewijd aan beschadigd haar (erosieniveau 1-2), terwijl Thérapiste is ontworpen voor zeer beschadigd en overbehandeld haar (erosieniveau 3-4). In totaal zal ik jullie vier producten uit deze lijn laten zien!

Masque Thérapiste

Tijdens mijn eerste afspraak bij mijn -ondertussen- vaste kapster, waren mijn haren ontzettend beschadigd en droog, gezien de kapster waar ik daarvoor was geweest, mij haren tot drie keer toe had geblondeerd en geverfd, omdat het resultaat mega vlekkerig was. Mijn kapster (de kapster die mijn haren heeft gered dus) raadde me aan om sowieso het Résistance Masque Thérapiste aan te schaffen, omdat dat een mega doeltreffend product zou zijn. Masque Thérapiste is een masker dat is ontworpen voor zeer beschadigd en overbehandeld haar dat kracht nodig heeft. De unieke boterachtige textuur dringt door tot in de kern van het haar om de haarstructuur weer op te bouwen, te herstellen en de vezels te helpen hun kracht en elasticiteit terug te krijgen. Ik heb het haarmasker in juli van het afgelopen jaar voor het eerst aangeschaft en ik heb nu twee of drie potten opgemaakt. Ik denk oprecht dat Masque Thérapiste één van de meest doeltreffende haarmaskers is die er op de markt zijn. Het product voedt en herstelt mijn haren zó intens goed. Mijn kapster gaf ook aan dat ze duidelijk zag dat mijn haren heel erg hersteld waren ten opzichte van onze eerste afspraak. Daarnaast is de geur van dit masker echt the bomb! Mijn haren hebben hiervoor nog nooit zo lekker geroken. Ik breng het product altijd voor het douchen op droog haar aan, zo’n half uurtje tot een uurtje van tevoren. Op die manier heb ik het idee dat ik het optimale resultaat behaal. Je kunt het masker natuurlijk ook gebruiken op de manier zoals op de verpakking aangegeven staat: aanbrengen op handdoekdroog haar en vijf minuutjes laten inwerken. Ook als je dat doet, ruiken je haren na het douchen heerlijk, maar als je de methode gebruikt die ik altijd gebruik, zul je écht versteld staan van hoe lekker je haren ruiken en hoe lang deze heerlijke geur aanhoudt. Bij mij zo’n dag of vijf. Dat is toch bizar? Daar kan een haarparfum écht niet tegenop! De werking van dit masker in combinatie met de heerlijke geur, maakt echt dat dit mijn absolute fave is. Ik wil (en kan) echt niet meer zonder!

Résistance Bain Thérapiste

Bain Thérapiste is een shampoo met een gelei-textuur die de haarvezels tijdens het wassen hersteld. Dit product is ontworpen voor zeer beschadigd en overbehandeld haar. Het haar wordt behandeld tegen beschadigingen van het verleden en beschermd tegen toekomstige schade. De gelei-textuur van deze shampoo vond ik echt even wennen, omdat het zo anders voelt dan een ‘normale’ shampoo. Ik vind deze shampoo een fijne aanvulling op het masker. Het verzorgt mijn haren heel goed, zonder ze snel vettig te doen worden. Daarnaast is de geur van dit product (en alle andere producten uit deze lijn) ook weer overheerlijk en versterkt het gebruik hiervan natuurlijk alleen maar de heerlijke geur van het masker!

Soin Premier Thérapiste

Soin Premier Therapiste is een diep herstellende conditioner die vóór de shampoo aangebracht dient te worden. Dit product is -wederom- ontworpen voor zeer beschadigd en overbehandeld haar. Door het aan te brengen op nat haar, voorafgaand aan het wassen van het haar, blijft het haar licht van gewicht en wordt het niet verzwaard door de diep herstellende ingrediënten van de complete Résistance Thérapiste-routine. Het is ideaal voor haar dat zware chemische of mechanische behandelingen heeft ondergaan. Van een pre-shampoo had ik nog nooit eerder gehoord. Ik vind het lastig om te zeggen wat dit product daadwerkelijk voor mijn haren doet. Echter vind ik het wel een heel fijn idee dat mijn haar nog wat extra voeding en bescherming krijgt.

Extentioniste Thermique

De Extentioniste Thermique is een crème die je op nat haar aanbrengt om je haren te beschermen tegen warmte. Het product is ontworpen om lengtes en gespleten haarpunten te verzegelen. Deze gladde gelcrème beschermt het haar tegen hitte tot 230°C om haarbreuk te verminderen. Mijn kapster gebruikte dit product voorafgaand aan het droogföhnen van mijn haren. Ze gaf aan dat dit een ontzettend fijn product is, omdat het zijn werking behoudt tot de volgende wasbeurt. Dit betekent dus dat als je tussendoor je haren wil krullen of stijlen, je geen extra hitteprotectie hoeft aan te brengen. Als ik mijn haren heb gewassen met de producten uit de Thérapiste lijn, gebruik ik daaropvolgend altijd deze fijne crème!

Blond Absolu

Blond Absolu is het ultieme antwoord voor alle blondines. Een unieke combinatie van krachtig hyaluronzuur en edelweiss bloeien diep gevoede vezels en neutraliseren koperachtige tinten, voor een stralende blonde coupe. De producten uit de Blond Absolu lijn neem ik erbij als ik mijn haren ga wassen met een zilver shampoo (deze gebruik ik van het merk Fudge, kom ik later in dit artikel nog op terug) óf als ik het idee heb dat mijn haren niet heel droog zijn, maar ik ze wel de verzorging voor blond haar wil geven die mijn haar over het algemeen nodig heeft. Ik wissel de Blond Absolu en de Thérapiste lijn met elkaar af, omdat ik mijn haren verzorging die speciaal voor geblondeerd haar is ontwikkeld wil geven, maar tegelijkertijd nóg wat extra sterkte en voeding.

Bain Lumière

De Bain Lumière is een hydraterende en verhelderende shampoo voor blond haar. Deze shampoo met hyaluronzuur is een lichtgewicht formule die ideaal is voor licht, gebleekt, grijs of licht nepblond haar. De milde reinigende formule kalmeert en hydrateert het haar van wortel tot punt, waardoor het licht aanvoelt en de blonde tinten verlicht. Het ontgift het haar van vervuiling en verwijdert stofjes die het haar dof kunnen laten ogen. De Bain Lumière gebruik ik op de momenten dat ik denk dat mijn haren de intense verzorging van de Thérapiste producten niet per sé nodig hebben óf op het moment dat ik een zilver shampoo heb gebruikt. Een zilvershampoo maakt de haren vaak heel droog en ruw, waardoor ik het fijn vind om daarna nog met een milde shampoo te wassen. De Blond Absolu lijn van Kérastase heeft trouwens ook een zilvershampoo (Bain Ultra-Violet), maar deze heb ik nog niet aangeschaft. Als mijn geliefde en mega goed werkende zilvershampoo van Fudge op is, wil ik de Bain Ultra-Violet van Kérastase zeker gaan proberen! Gezien mijn positieve ervaringen met dit merk, kan ik me voorstellen dat die zilvershampoo totaal niet uitdrogend is voor de haren.

Cicaflash

Deze melkachtige gel met een zachte lavendeltint biedt de herstellende werking van een masker met de lichtgewicht finish van een conditioner. Het herstelt intensief gevoelig haar en voedt de vezels. De combinatie van hyaluronzuur en Edelweiss-bloem verzacht en versterkt lichtgevoelig haar onmiddellijk terwijl het zorgt voor diepe voeding. Het haar is zacht en gehydrateerd terwijl het licht en stralend blijft. Ik vind deze conditioner echt onwijs fijn. Het product voedt mijn haren heel goed, maar maakt ze niet zwaar!

Cicaplasme

Deze lavendelkleurige leave-in crème versterkt gevoelig, blond, lichter, geaccentueerd en grijs haar. Het product is verrijkt met hyaluronzuur en Edelweiss-bloem. Daarnaast verzegelt Cicaplasme gespleten haarpunten en maakt de haarvezel glad voor een uniforme aanraking en langdurige kroesbeheersing. Het behandelt onmiddellijk de beschadigde delen van de vezel. Cicaplasme biedt -net zoals de Résistance Extentioniste Thermique- langdurige hittebescherming tot 230°C om het haar te beschermen tegen hittestylingstools. Het bevat ook UV-filters om te beschermen tegen dagelijkse oxidatie en vervuiling. Als ik onder de douche de producten uit de Blond Absolu lijn heb gebruikt, gebruik ik daarna de Cicaplasme als hitteprotectie.

Fudge

Dan nog even een product dat ik net al noemde: de zilvershampoo van het merk Fudge. De Clean Blonde (Damage Rewind) Violet-Toning Shampoo is een hele krachtige en doeltreffende zilvershampoo die al jarenlang door velen als favoriet wordt bestempeld. Ik benoemde al eerder dat dit product mijn haren wel wat droog maakt, maar dat is bij alle zilvershampoo’s die ik tot nu toe heb gebruikt het geval, dus dat neem ik voor lief. Echter is het dus wel belangrijk om de haren na gebruik extra goed te verzorgen! Fudge heeft trouwens een ‘normale’ zilvershampoo en een zilvershampoo die de haren wat meer zou moeten voeden (het product dat je op de foto ziet). Echter merk ik geen verschil tussen beide producten!

Tot slot wil ik ook nog twee hele fijne leave in producten van Kérastase met jullie delen, namelijk de Elixir Ultime L’Huile Rose én het Nutritive 8H Magic Night Serum. De olie gebruik ik nu ook alweer een paar maandjes en bevalt me heel goed. Het product ruikt lekker, verzwaard mijn haren niet én zorgt ervoor dat ik mijn haren tussen het wassen door wat extra voeding kan geven. Daarnaast is het Nutritive 8H Magic Night Serum (klik hier voor de review) echt een knaller! Dit is een leave in serum dat bedoeld is voor in de nacht, maar ook prima (in een kleinere hoeveelheid) voor overdag gebruikt kan worden. Het serum zorgt ervoor dat de haren er zichtbaar verzorgd en zachter zijn. Ondanks het feit dat ik met momenten echt een flinke hoeveelheid heb aangebracht in de lengten van mijn haren, maakt dit product mijn haren niet vet! Ik denk als ik moet kiezen, dat dit samen met het masker uit de Thérapiste lijn mijn favoriete producten van Kérastase zijn, kun je nagaan hoe fijn deze is!

Oké. Ik heb jullie waarschijnlijk overdonderd met al deze informatie. Ik had er natuurlijk voor kunnen kiezen om een deel van de producten weg te laten, maar dan zou deze blogpost niet compleet zijn. Dat is ook de reden dat ik er wel voor heb gekozen om alles aan jullie te laten zien. Lees het artikel gerust nog eens door!

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

*Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met Notino.nl

Delen: