THE ORIGINAL BEAUTYBLENDER

THE ORIGINAL BEAUTYBLENDER

Hi allemaal,

De BeautyBlender staat erom bekend dat het je make-up er helemaal on fleek uit laat zien. Ik heb al vele dupes gehad en getest, maar geen enkele is zo fijn als het originele roze eitje. Stiekem kan ik nu dus ook al verklappen dat dit product een topper is. Een tijdje terug heb ik deze opnieuw besteld  en ik was weer zo blij als een klein kind. Waarom? Dat ga je nu lezen!

Helaas kost dit sponsje maar liefst €19,95, erg veel geld als je het mij vraagt.

De BeautyBlender is dus een roze eitje om je make-up mee aan te brengen. Ondertussen zijn er ook vele andere kleuren verkrijgbaar, maar de roze vind ik toch het leukste (duh!). Het sponsje zit verpakt in een rond doosje, dat is niet voor niks. Je leest zometeen waarvoor je deze plastic verpakking kunt gebruiken.

Maar eerst: de vorm. Zoals ik net al vertelde, heeft dit sponsje de vorm van een ei. De spitse bovenkant is ideaal voor onder de ogen en rondom de neus. De bollere kant kun je goed gebruiken voor de grotere oppervlakten van het gezicht. Ik vind de vorm ontzettend fijn! Sommige dupes hebben ook een andere vorm, maar wat mij betreft werkt de ei-vorm toch echt het meest prettig.

In het doosje zit een boekje waarin je kunt zien en lezen op welke manier je de BeautyBlender kunt gebruiken:
1. Haal het sponsje uit de verpakking
2. Verzadig het sponsje met water, ondertussen uitknijpen (op die manier wordt al het water opgenomen en wordt de spons groter)
3. Het overige water uitknijpen in een handdoek
4. Dip de BeautyBlender in je favoriete foundation
5. Stip de make-up op het gezicht (bouncen)
6. Laat de BeautyBlender drogen bovenop de verpakking

Het is dus handig om de verpakking te bewaren, zodat je de BeautyBlender daarin kan laten drogen. Het is ook zeker aan te raden om de spons te laten drogen aan de lucht. Mijn vorige BeautyBlender heb ik vaker nat in mijn toilettas gestopt, waardoor de condens nergens naartoe kon en het sponsje (denk ik) is gaan schimmelen. Ik zet ‘m nu dus telkens braaf op de koker, haha.

Zoals je kunt zien, groeit de BeautyBlender behoorlijk als ‘ie nat gemaakt is. Doordat de spons groter is, wordt ‘ie ook gelijk een stuk zachter én neemt die minder make-up op, yes!

Op deze foto kun je ook heel goed zien dat de spons goed het water opneemt en daardoor als het ware ‘groeit’. De BeautyBlender past namelijk niet meer in de koker. Meestal is ‘ie de volgende ochtend in de koker gevallen en heeft de spons weer zijn originele formaat.

Zoals je hierboven ziet, kun je het sponsje helemaal induwen. Deze wordt dus ontzettend zacht, dat is fijn!  Het voelt daardoor ook heel prettig aan op de huid tijdens het aanbrengen van de make-up. Sommige sponsjes blijven erg hard en dat brengt echt niet fijn aan. Omdat dit sponsje zo zacht en bouncy is, wordt de make-up mooi en geleidelijk verdeeld op de huid.

Ik gebruik de BeautyBlender voor mijn concealer, aangezien ik eigenlijk nooit foundation draag. Het sponsje zorgt ervoor dat de concealer ontzettend mooi wordt verdeeld op de huid, waardoor de overgang tussen de plekken waar wel make-up en geen make-up is aangebracht, niet duidelijk te zien is. Buiten foundation en concealer, kun je de beautyblender ook gebruiken voor andere vloeibare producten. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld een vloeibare highlighter, primer of een cream blush.

Ik gebruik dit sponsje niet alleen voor mijn concealer, maar ook als ik helemaal klaar ben met mijn make-up. Ik vind het namelijk heel lelijk als je alle poeder ziet zitten. Wat ik doe als ik klaar ben met mijn make-up? Even een beetje Etos Fixing Spray op de BeautyBlender sprayen en dan met het sponsje over je gezicht bouncen. Voor mij is dit echt een onmisbare stap in mijn make-up routine, tip tip tip!

Pluspunten:
✓ Laat de make-up er veel natuurlijker uit zien
✓ Voelt prettig (zacht) aan op de huid
✓ Verdeelt de make-up mooi over de huid
✓ Multi-inzetbaar: zowel voor het aanbrengen van make-up als voor daarna

Minpunten:
✗ De prijs: €19,95 is echt veel geld voor een sponsje dat 2 á 3 keer per jaar vervangen moet worden

Ik gebruik het sponsje nu weer iedere dag. Wat ben ik blij dat ik ‘m toch weer opnieuw heb besteld, al blijf ik €19,95 toch wel veel geld vinden. Toch is dit echt een must-have binnen mijn make-up routine. Als deze zijn langste tijd heeft gehad, schaf ik zeker weer een nieuwe aan!

De BeautyBlender is onder andere te koop bij alle Etos-filialen en op Modemusthaves.nl.

Bloglovin’ | Instagram | Facebook