THE ORIGINAL BEAUTYBLENDER

THE ORIGINAL BEAUTYBLENDER

Hi allemaal,

De BeautyBlender staat erom bekend dat het je make-up er helemaal on fleek uit laat zien. Ik heb al vele dupes gehad en getest, maar geen enkele is zo fijn als het originele roze eitje. Stiekem kan ik nu dus ook al verklappen dat dit product een topper is. Een tijdje terug heb ik deze opnieuw besteld  en ik was weer zo blij als een klein kind. Waarom? Dat ga je nu lezen!

Helaas kost dit sponsje maar liefst €19,95, erg veel geld als je het mij vraagt.

De BeautyBlender is dus een roze eitje om je make-up mee aan te brengen. Ondertussen zijn er ook vele andere kleuren verkrijgbaar, maar de roze vind ik toch het leukste (duh!). Het sponsje zit verpakt in een rond doosje, dat is niet voor niks. Je leest zometeen waarvoor je deze plastic verpakking kunt gebruiken.

Maar eerst: de vorm. Zoals ik net al vertelde, heeft dit sponsje de vorm van een ei. De spitse bovenkant is ideaal voor onder de ogen en rondom de neus. De bollere kant kun je goed gebruiken voor de grotere oppervlakten van het gezicht. Ik vind de vorm ontzettend fijn! Sommige dupes hebben ook een andere vorm, maar wat mij betreft werkt de ei-vorm toch echt het meest prettig.

In het doosje zit een boekje waarin je kunt zien en lezen op welke manier je de BeautyBlender kunt gebruiken:
1. Haal het sponsje uit de verpakking
2. Verzadig het sponsje met water, ondertussen uitknijpen (op die manier wordt al het water opgenomen en wordt de spons groter)
3. Het overige water uitknijpen in een handdoek
4. Dip de BeautyBlender in je favoriete foundation
5. Stip de make-up op het gezicht (bouncen)
6. Laat de BeautyBlender drogen bovenop de verpakking

Het is dus handig om de verpakking te bewaren, zodat je de BeautyBlender daarin kan laten drogen. Het is ook zeker aan te raden om de spons te laten drogen aan de lucht. Mijn vorige BeautyBlender heb ik vaker nat in mijn toilettas gestopt, waardoor de condens nergens naartoe kon en het sponsje (denk ik) is gaan schimmelen. Ik zet ‘m nu dus telkens braaf op de koker, haha.

Zoals je kunt zien, groeit de BeautyBlender behoorlijk als ‘ie nat gemaakt is. Doordat de spons groter is, wordt ‘ie ook gelijk een stuk zachter én neemt die minder make-up op, yes!

Op deze foto kun je ook heel goed zien dat de spons goed het water opneemt en daardoor als het ware ‘groeit’. De BeautyBlender past namelijk niet meer in de koker. Meestal is ‘ie de volgende ochtend in de koker gevallen en heeft de spons weer zijn originele formaat.

Zoals je hierboven ziet, kun je het sponsje helemaal induwen. Deze wordt dus ontzettend zacht, dat is fijn!  Het voelt daardoor ook heel prettig aan op de huid tijdens het aanbrengen van de make-up. Sommige sponsjes blijven erg hard en dat brengt echt niet fijn aan. Omdat dit sponsje zo zacht en bouncy is, wordt de make-up mooi en geleidelijk verdeeld op de huid.

Ik gebruik de BeautyBlender voor mijn concealer, aangezien ik eigenlijk nooit foundation draag. Het sponsje zorgt ervoor dat de concealer ontzettend mooi wordt verdeeld op de huid, waardoor de overgang tussen de plekken waar wel make-up en geen make-up is aangebracht, niet duidelijk te zien is. Buiten foundation en concealer, kun je de beautyblender ook gebruiken voor andere vloeibare producten. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld een vloeibare highlighter, primer of een cream blush.

Ik gebruik dit sponsje niet alleen voor mijn concealer, maar ook als ik helemaal klaar ben met mijn make-up. Ik vind het namelijk heel lelijk als je alle poeder ziet zitten. Wat ik doe als ik klaar ben met mijn make-up? Even een beetje Etos Fixing Spray op de BeautyBlender sprayen en dan met het sponsje over je gezicht bouncen. Voor mij is dit echt een onmisbare stap in mijn make-up routine, tip tip tip!

Pluspunten:
✓ Laat de make-up er veel natuurlijker uit zien
✓ Voelt prettig (zacht) aan op de huid
✓ Verdeelt de make-up mooi over de huid
✓ Multi-inzetbaar: zowel voor het aanbrengen van make-up als voor daarna

Minpunten:
✗ De prijs: €19,95 is echt veel geld voor een sponsje dat 2 á 3 keer per jaar vervangen moet worden

Ik gebruik het sponsje nu weer iedere dag. Wat ben ik blij dat ik ‘m toch weer opnieuw heb besteld, al blijf ik €19,95 toch wel veel geld vinden. Toch is dit echt een must-have binnen mijn make-up routine. Als deze zijn langste tijd heeft gehad, schaf ik zeker weer een nieuwe aan!

De BeautyBlender is onder andere te koop bij alle Etos-filialen en op Modemusthaves.nl.

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

18 Reacties

 1. maart 6, 2017 / 9:53 am

  Dat klinkt stukken postiver dan die van de action haha. Ik moet hem ook maar is aanschaffen

  • dailydaphne
   Auteur
   maart 6, 2017 / 10:07 am

   Die van Primark () waren inderdaad een stuk minder fijn! Ik zou het zeker doen! Misschien ook leuk om te vragen voor je verjaardag ofzo! Liefs

 2. maart 6, 2017 / 10:44 am

  Klinkt heel fijn! Ik heb nu één van Trekpleister, alsof je met een steen op je gezicht slaat wanneer je foundation aanbrengt haha :’) Ben zo nieuwsgierig naar de originele beauty blender! Fijne review 🙂

  • dailydaphne
   Auteur
   maart 6, 2017 / 10:46 am

   Hahaha! Dat is meestal het geval met de nepperds. Ik ben maar al te blij dat ik het echte eitje weer in mijn stash heb!

 3. maart 6, 2017 / 11:38 am

  Ik vond hem persoonlijk niet zo fijn als jij, geef toch de voorkeur aan mijn kwasten. Maar als je alleen concealer gebruikt kan ik me dan wel weer voorstellen dat je hem top vindt!

  • dailydaphne
   Auteur
   maart 6, 2017 / 12:19 pm

   Oh echt? Je bent echt de eerste waarvan ik hoor dat je ‘m niet fijn vind! Kan me voorstellen dat het langer duurt als je foundation op doet, dan zal een kwast zeker sneller werken. Maar voor concealer vind ik m zeker top!

 4. maart 6, 2017 / 11:47 am

  Hij kost wat, maar is wel heel prettig om mee te werken! Ik gebruik hem ook al een tijdje en kan gewoon niks anders meer gebruiken voor het aanbrengen van mijn bb cream hihi. Ik wist niet eens dat je het doosje kon gebruiken om hem te laten drogen.

  • dailydaphne
   Auteur
   maart 6, 2017 / 12:16 pm

   Ik vind het echt een uitvinding, kan echt niet meer zonder! Ik ook niet bij mijn vorige Liefs

  • dailydaphne
   Auteur
   maart 16, 2017 / 8:29 pm

   Zeker doen, krijg je echt geen spijt van!

 5. maart 16, 2017 / 2:57 pm

  De prijs is inderdaad erg hoog, maar ik heb er zoveel positiefs over gehoord dat het misschien toch wel de moeite waard is om het uit te proberen.

  • dailydaphne
   Auteur
   maart 16, 2017 / 8:29 pm

   Zeker het geld waard! Ik zeg doen!

 6. maart 16, 2017 / 3:04 pm

  Ik wist niet eens dat zoiets bestond haha. Ik ben dan ook geen make-up kenner. Ik kwast het er gewoon op tot alles er goed uit ziet en dan ga ik de deur uit.

  • dailydaphne
   Auteur
   maart 16, 2017 / 8:29 pm

   Haha!

 7. maart 16, 2017 / 3:30 pm

  Oh wow!! Je foto’s zijn weer zo mooi! De echte real deal heb ik nog niet geprobeerd. Als mama moet je echt de tijd nemen voor zulke dingen hoe leuk ik het ook vind om Mijzelf op te maken. Ik heb er nog niet zo lang geleden eentje gekocht bij action! Ook een fijne..

  • dailydaphne
   Auteur
   maart 16, 2017 / 8:30 pm

   Ahh lief, dankjewel❤️ dat snap ik! Oeh die heb ik nog nooit gezien bij action!

 8. maart 16, 2017 / 6:41 pm

  Ik had hier dus serieus nog nooit van gehoord. Ik meen ze wel te hebben zien liggen hier en daar, maar ik liep er altijd voorbij. Toch eens van dichterbij gaan bekijken.

  • dailydaphne
   Auteur
   maart 16, 2017 / 8:30 pm

   En dan zeker de echte van dichterbij gaan bekijken, die zijn het echt waard!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *