FOREO ISSA 3 | REVIEW

FOREO ISSA 3 | REVIEW

Hi allemaal,

Zo’n twee jaar geleden maakte ik voor het eerst zelf kennis met FOREO. De LUNA 3 was destijds helemaal hot and happening. Overal was deze beauty tool te zien. Ik testte het product en schreef er een review over. En ik kan wel zeggen dat het apparaatje me ontzettend verbaasd heeft. Toen FOREO mij benaderde met de vraag of ik de nieuwste toevoeging aan het assortiment wilde proberen, namelijk de ISSA 3, hoefde ik dus ook niet lang na te denken. Ik werd direct ontzettend nieuwsgierig!

“FOREO is een creatief en innovatief Zweeds beauty tech merk dat is opgericht om iedere beauty lover ter wereld producten te bieden die écht werken. Dus, als jij een persoon bent die integriteit in mensen, bedrijven en technologie waardeert (en ervan houdt om het leven van mensen mooier te maken), dan is FOREO misschien wel de plek voor jou.”

De ISSA 3 is de nieuwste toevoeging aan het FOREO assortiment. Het is een 4-in-1 product en FOREO noemt het een ‘mondzorg revolutie’. Deze tandenborstel reinigt zowel je tanden, tandvlees, wangen en tong. Het is bewezen dat de ISSA 3 de mondhygiëne met 140% verbeterd.

De ISSA 3 is te koop in deze verpakking. De verpakking bevat de ISSA 3, een reishoesje en een oplaadkabeltje. Het reishoesje had wat mij betreft wel iets luxer mogen zijn. Het is een leren (?) zakje waar de tandenborstel net in past. Het gaat niet heel soepel.

FOREO legt uit waarom de ISSA 3 zo uniek is:

  • Sonische Pulsatie Technologie: tot wel 11.000 ultrasone pulsaties per minuut. Deze maken micro-vegen om tandplak volledig af te breken terwijl het tandvlees zachtjes gemasseerd wordt.
  • ISSA Hybride Wave borstelkop: de verbeterde slim-fit borstel gaat tot 6 maanden mee, bereikt elk hoekje van de mond en combineert stevig PBT polymeer met zachte, siliconen borstelharen die 10.000x hygiënischer zijn dan nylon borstelharen. De nieuwe en 2x sterkere terugverende siliconen borstelharen zorgen voor een langere levensduur van de opzetborstel.
  • 360 graden reiniging: de ISSA 3 is voorzien van ribbels op de achterkant om de tong en wangen te reinigen, voor een directe reiniging van de hele mond. Hierdoor worden meer bacteriën verwijderd en de algehele mondhygiëne verbetert.
  • Siliconen van medische kwaliteit: we hebben alleen de zuiverste materialen gebruikt voor ultieme hygiëne. ISSA 3 is gemaakt van medische kwaliteit, hygiënische, niet-poreuze, bacteriebestendige, zachte siliconen. Vrij van BPA en ftalaten.
  • Extreem lange levensduur van de batterij: met één USB-oplaadbeurt van 2 uur gaat het apparaat maar liefst 365 dagen mee bij regelmatig gebruik. Zo bespaar je tijd, energie en gedoe met opladen.
  • Slim geheugen: 16 instelbare intensiteiten met een Smart Memory-functie die jouw voorkeursinstelling onthoudt én een reisslot voor de veiligheid.
  • Indicatie lampje: De ingebouwde timer herinnert je er om de 30 seconden aan om naar een ander kwadrant van de mond te gaan en waarschuwt je met een LED-lampje voor een bijna lege batterij.

Goed om te weten is trouwens dat er een reeks borstelkoppen beschikbaar is waar je uit kunt kiezen. De standaard opzetkop die erop zit is de Hybride Wave variant, maar er zijn er nog veel meer!

Om heel eerlijk te zijn, moest ik ontzettend wennen aan het gebruik van de FOREO ISSA 3. Wat een gekke vorm heeft dit apparaatje als je een ander soort tandenborstel gewend bent. In mijn geval een elektrische tandenborstel van Philips. In verhouding is de ISSA 3 kort, maar het opzetstuk is ontzettend groot en lang. Dit resulteerde erin dat ik écht heb moeten oefenen met netjes poetsen. Ik was alleen maar aan het knoeien. De eerste dagen vroeg ik me ook echt af wie deze tandenborstel in godsnaam had ontworpen. Aangezien ik de ISSA 3 graag wilde reviewen, wilde ik nog een paar dagen extra volhouden om te bekijken of mijn mening zou veranderen. En je leest het natuurlijk al af aan mijn manier van schrijven, want dat gebeurde. Mijn mening veranderde. Op dit moment heb ik mijn ‘oude’ elektrische tandenborstel en de FOREO ISSA 3 naast elkaar staan en eigenlijk grijp ik alleen nog maar naar de ISSA 3.

Ik heb het gevoel dat de ISSA 3 mijn tanden ontzettend goed schoonmaakt. Mijn mond voelt na het poetsen heel erg schoon aan en dat is super fijn! Daarnaast vind ik dat de tandenborstel erg mild is, maar die mildheid doet dus niets af aan het resultaat. Waar een traditionele elektrische tandenborstel heel hard trilt, soms zelfs totdat het mega irritant is, heeft de ISSA 3 dit niet. Het is een -voor het gevoel- subtiele pulsatie. Ik vind het ook super fijn dat je op een ‘normale’ manier kunt poetsen, alsof je poetst met een handtandenborstel.  Daarbij moet ik wel de sidenote maken dat de 16 verschillende standen waarover wordt gesproken, in de praktijk nauwelijks voelbaar zijn. Als je me had verteld dat het er 3 waren, had ik het ook geloofd. De verschillen in de standen zijn gewoon ontzettend minimaal. Maar dat betekent absoluut niet dat ik negatief ben over dit apparaatje. Ik vind de FOREO ISSA 3 echt fantastisch namelijk! Nu ik helemaal gewend ben aan de bijzondere vorm van de tandenborstel, vind ik ‘m zo ontzettend fijn. Het gevoel dat deze tandenborstel achterlaat na een poetsbeurt, is echt helemaal top. Ik ben om! Nu ben ik weer nóg nieuwsgieriger naar alle andere tools van FOREO!

Op 20 maart is de FOREO ISSA 3 gelanceerd in Nederland. Goed om te weten is trouwens dat ik de tandenborstel al veel langer aan het testen ben dan de lanceringsdatum. Ik heb ‘m al een maand of twee in huis namelijk. Dus mijn mening is gebaseerd op langdurig gebruik, niet op een weekje. De ISSA 3 is te koop in vier kleuren: black, pearl pink, fuchsia en mint. Ik ben voor de zwarte variant gegaan, omdat dat neutraal is. Ik heb een paarse FOREO Luna 3, dus het liefste had ik ook een paarse ISSA 3 gehad, maar je kunt niet alles hebben he, haha! De tandenborstel kost € 169 en is verkrijgbaar op de webshop van FOREO, maar ook bij bijvoorbeeld de Bijenkorf of Notino.nl.

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

*Dit artikel kan producten bevatten die beschikbaar zijn gesteld ter review.

Delen: