PARFUM AANRADERS VOOR DE LENTE

PARFUM AANRADERS VOOR DE LENTE

Hi allemaal,

Ondanks het feit dat er sneeuw wordt verwacht voor het einde van deze week (zo geen zin in!), staat de lente wel voor de deur. De afgelopen tijd is het heerlijk lente weer geweest. Voor mij betekent een wisseling in de weersomstandigheden ook een wisseling in de parfums waar ik voor kies. In het artikel van vandaag ga ik mijn favoriete geuren voor de lente met jullie delen.

Waar ik in de winter vooral kies voor warme, houtachtige en oriëntaalse geuren, neem ik er in de zomer en lente liever een zoete, fruitige, bloemige geur erbij. Ik heb een aantal geuren waarvan ik in de winter al kan staan popelen om ze weer op te kunnen doen als de warmere dagen er weer zijn en die parfums ga ik in deze blogpost met jullie delen!

Mugler

Alien Goddess

Alien Goddess is afgelopen jaar vlak voor de winter gelanceerd. Ik vond het een bijzondere zet, aangezien ik de geur eigenlijk ‘zomer’ vind schreeuwen. In principe zou ‘ie het hele jaar door gedragen kunnen worden, maar ik heb toch gemerkt dat ik de geur er in de winter nauwelijks bij heb gepakt. Met geurnoten als kokos water, bergamot en jasmijn is de geur overtuigend zomers te noemen. Wat ik zo lekker vind, is dat de basisnoten vanille en cashmeran zijn, waardoor ‘ie ook heerlijk warm ruikt. Het is een vrouwelijke, zachte en sprekende geur. Ik schreef, vlak nadat de geur werd gelanceerd, een uitgebreide review over Alien Goddess van Mugler.

Angel Nova

Angel Nova is een andere, veel zoetere geur van Mugler, maar écht niet minder lekker dan de Alien Goddess. Wel een stuk meer uitgesproken. Ik denk dat Alien Goddess meer toegankelijk is, waardoor de meesten deze geur zullen kunnen waarderen. Angel Nova is zo’n typische you love it or you hate it geur. Maar ik vind ‘m heer-lijk. Er zijn dagen waarop ik het liefste door het leven ga als een zuurstokje qua geur en dan is deze echt the bomb! Over Angel Nova lees je meer in deze blogpost.

Lancôme

La Vie Est Belle Soleil Cristal

Afgelopen jaar lanceerde Lancôme een nieuwe, zomerse versie binnen de welbekende La Vie Est Belle geurlijn, namelijk Soleil Cristal. Tot nu toe vind ik alle geuren uit de La Vie Est Belle lijn amazing, behalve de variant met rozen, maar verder vind ik ze letterlijk alle-maal lekker. Dus ook van de Soleil Cristal had ik hoge verwachtingen. En het kon natuurlijk niet anders dan dat ik deze geur zó ontzettend lekker vind. Het is een zomerse geur die een perfecte balans heeft tussen bloemige, fruitige, maar ook warme en houtachtige noten. Vaak zie je dat zomerse geuren intens zoet zijn, waar ik immers ook van houd, máár ik voel het niet helemaal om iedere zomerdag als een zuurstokje te ruiken. La Vie Est Belle Soleil Cristal is een perfecte alledaagse geur voor de lente- en zomermaanden. Soleil Cristal heeft iets weg van zo’n heerlijke typische zonnebrandcrème geur. Ik vind het heer-lijk! Afgelopen jaar schreef ik er een uitgebreide review over, die hier te lezen is.

La Vie Est Belle L’éclat Eau de Toilette

De La Vie Est Belle L’éclat Eau de Toilette is trouwens ook écht een toppertje voor de zomerse dagen. Een heerlijke warme, zoete, vrouwelijke en sensuele geur, met geurnoten als mandarijn, bergamot, roze peper, thee, iris, oranjebloesem, en ga zo maar door! De gehele review lees je hier. De Eau de Parfum versie van deze geur vind ik trouwens ook hemels en die draag ik ook veel, maar die geur is meer een luchtje voor in de winter!

Trésor Nude

Zo’n twee jaar geleden heeft Lancôme de geur Trésor Nude uitgebracht en sinds dien is deze al één van mijn favorieten. Trésor Nude draag ik zowel in de zomer als in de winter, maar vind ik net iets meer zomers dan winters. Het is een geur waarover ik veel complimenten heb ontvangen en die ik er eigenlijk standaard bij pak als ik geen zin heb om een specifieke geur uit te kiezen in de ochtend. Deze is gewoon al-tijd goed. De flacon ziet er lekker zomers uit door het mooie peachy kleurtje en het lichte glas dat ervoor is gebruikt. De geur is een heerlijke mix van warme en zoete, zomerse noten. Zo is er onder andere een akkoord van kokosnoot in verwerkt, ook perzik- en vanilleakkoorden, bergamot en damascusroos komen terug in deze geur. Ook over deze geur schreef ik een artikel waarin je meer informatie kunt lezen.

Dit waren mijn huidige parfum favorieten voor de lente. Trust me: deze wil je in je collectie! Op dit moment heb ik één geurtje voor de lente op mijn wishlist staan en dat is Chloé Nomade Naturelle. De Chloé Nomade geuren hebben me tot nu toe nooit aangesproken, maar deze schijnt heel anders te zijn. De geurnoten klinken in ieder geval veelbelovend, dus die geur hoop ik komende zomer nog aan mijn collectie toe te kunnen voegen!

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

*Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met Notino.nl

Delen: