I ♡ MAKEUP BRONZE AND GLOW PALETTE

I ♡ MAKEUP BRONZE AND GLOW PALETTE

Hi allemaal,

Vorige week was ik op het I Love Beauty Event in Utrecht. In het artikel dat ik daar over schreef, kon je zien dat ik onder andere een palette van I ♡ Makeup kocht, namelijk het Bronze and Glow palette. Het product trok vooral mijn aandacht door de té leuke verpakking, maar toen ik van dichterbij keek en een swatch maakte, was ik gelijk verkocht. Lees je mee waarom?

Oké, de verpakking. Laten we daar dan maar mee beginnen. Hoé schattig en leuk ziet dit eruit? Een klein palette in de vorm van een chocoladereep die aan het smelten is. Ik ben helemaal verliefd. Verder zit er een kartonnetje om het palette heen, dat doet naar mijn mening toch altijd iets extra’s. Op dat karton staat vermeld dat het gaat om het I ♡ Makeup Bronze and Glow palette.

Als je het palette uit de kartonnen verpakking haalt, zie je dus de erg schattige verpakking in de vorm van een chocoladereep. I ♡ Makeup staat bekend om hun chocoladepalettes, maar ik kon ze tot nu toe alleen maar als oogschaduwpalettes. Het Bronze and Glow palette was dan ook helemaal nieuw voor mij.

Zoals je ziet (en de naam ook wel een beetje verklapt), is het Bronze and Glow palette een palette met een bronzer en een highlighter. Stiekem heb ik dit product vooral gekocht voor de highlighter, oeps! Natuurlijk laat ik je zometeen zien waarom.

Het product heeft een grote spiegel, wat ik een onwijs groot pluspunt vind. Eerlijk gezegd gebruik ik zulke spiegeltjes niet vaak, maar toch vind ik dat zo’n spiegel het product helemaal af maakt. Het ziet er luxe en mooi uit.

Ik vind het trouwens wel een beetje raar dat er meer highlighter in dit palette zit dan bronzer. Ik ben namelijk iemand die veeeel minder highlighter gebruikt dan bronzer, dat gebruik ik namelijk over bijna mijn hele gezicht. Misschien ben ik de enige die altijd zo veel bronzer gebruikt?

Wat ik onwijs leuk vind, is dat je het ‘thema’ van het palette ook terugziet aan de binnenkant. Daar is echt over nagedacht. Leuk, want dat zie je niet vaak bij low-budget producten! Niet alleen qua design zie je het thema terug, maar je ruikt het ook terug. Op het moment dat ik de producten aanbreng op mijn gezicht, ruik ik een lichte chocoladegeur. Ik hou van chocolade, maar de geur is iets minder mijn ding. Toch vind ik het onwijs leuk dat ze dit detail eraan hebben toegevoegd!

Aan de linker kant zie je de bronzer en aan de rechter kant de highlighter. De bronzer is voor de lichte huidjes onder ons (zoals die van mij…) erg geschikt, maar is ook goed op te bouwen voor de meiden met een huid die getinter is. Niet te warm van kleur, niet te donker, maar je krijgt er zeker een sunkissed effect door. De highlighter is niet heel koel, maar ook niet heel warm te noemen.  Wat mij betreft de perfecte middenweg en voor velen geschikt!

De swatch van de bronzer maakte mij op het event al niet mega enthousiast. Tijdens het swatchen lijkt de pigmentatie erg weg te vallen en lijkt er een hele lichte glans in te zitten, wat normaal niet zo mijn ding is voor een bronzer. Gelukkig bleek de bronzer uiteindelijk ontzettend fijn te zijn!

De highlighter trok gelijk mijn aandacht. Ik denk dat ik deze stiekem nog mooier vind dan mijn Soft and Gentle highlighter van MAC, hoe erg (tof) is dat?!?! De highlighter heeft een onwijs mooie en intense glans, zonder dat er grove glitters in verwerkt zitten. Ik ben helemaal onder de indruk van dit product.

Wauw, deze glans is toch geweldig? Ik ben er echt helemaal verliefd op, haha. Je moet wel echt uitkijken, want deze highlighter glanst zo heftig, dat je snel te veel hebt voor een alledaagse dag. Goed de kwast aftikken dus!

Zoals je ziet, heb ik de bronzer onder de highlighter aangebracht en een beetje bij mijn slaap. Het poeder heeft niet echt een countour-effect, het is meer een product dat je gezicht een mooi bruin kleurtje geeft. Ik vind dat persoonlijk prima!

Op deze foto die ik heb gemaakt met flits, zie je het effect van de highlighter nog beter. Wauw!!!

Pluspunten:
✓ Een fijn prijsje van ongeveer 6 á 7 euro, dat ligt eraan waar je ‘m besteld
✓ Ik denk dat dit wel de mooiste highlighter is die ik heb (dus ook mooier dan mijn twee MAC highlighters, doet pijn om dit te zeggen)
✓ De bronzer is ook erg mooi, maar minder speciaal als de highlighter
✓ Spiegeltje in het palette
✓ Chocoladegeur maakt het helemaal af (al is die geur niet helemaal mijn ding, moet je natuurlijk van houden)

Minpunten:
✗ Er zit in verhouding meer highlighter dan bronzer in het palette, terwijl ik juist meer bronzer gebruik

Misschien heb je het al gemerkt, maar ik ben onwijs blij met dit mooie palette! Eigenlijk kan ik er niet meer over zeggen. Als de highlighter op is, koop ik zeker een nieuwe! De bronzer is mooi, maar niet heel speciaal als ik het vergelijk met andere bronzers.

Ik heb deze zelf gekocht bij de stand van MakeupMusthaves op het I Love Beauty Event. Die mevrouw zei dat ze een speciaal prijsje hadden voor dit palette op het event, maar het staat gewoon voor 7 euro (dat heb ik er ook voor betaald) op hun site. Persoonlijk vind ik het erg jammer dat ze daar niet eerlijk over was. Ik zou ‘m daarom de volgende keer via Boozyshop of Beauty88 bestellen, daar is het palette ook goedkoper (€6,49).

»Wat is jouw favoriete highlighter?«

Bloglovin’ | Instagram | Facebook