LANEIGE LIP SLEEPING MASK | HOLY GRAIL OR NAH?!

LANEIGE LIP SLEEPING MASK | HOLY GRAIL OR NAH?!

Hi allemaal,

Een paar weken geleden liet ik jullie in dit artikel alle spulletjes zien die ik in Parijs heb geshopt tijdens de zomervakantie. Ik ging flink los bij Sephora en ik kocht onder andere het Laneige Sleeping Care Lip Mask. Het lip masker is vaak gepasseerd op mijn Instagram tijdlijn, waardoor het mijn aandacht trok. Ik heb natuurlijk al het Kiehl’s Buttermask for Lips, waar op zich nog voldoende product in zit voor de komende maanden, maar ik ben natuurlijk niet voor niks een beauty blogger en dat betekende dan ook dat mijn nieuwsgierigheid het overnam van mijn bankrekening en ik het kleine doosje -met daarin het Laneige Lip Mask- in mijn mandje legde. Heb ik het nodig? Nee. Ben ik benieuwd of ‘ie nog fijner is dan het lip masker van Kiehl’s? Ja. Hierbij de uitgebreide review over dit kleine roze potje.

Mijn huid is ontzettend droog, of het nou gaat om mijn lichaam, gezicht of lippen. Nu de ‘R’ weer in de maand zit en de dagen kouder worden, merk ik gelijk dat mijn lippen extreem droog zijn en er allerlei velletjes aan hangen. Gedurende de lente- en zomermaanden kan ik mezelf gemakkelijk redden met een goede lippenbalsem, maar in de winter schreeuwen mijn lippen om extra verzorging. In de winter heb ik ook vaak last van mondhoeken die inscheuren. Nou, ik kan je vertellen dat er niks vervelenders is dan dat…

Laneige

Het merk Laneige is een internationaal huidverzorgingsmerk dat in 1994 is opgericht door het grootste cosmeticabedrijf in Zuid-Korea. Laneige gelooft in natural beauty; je bent mooi zoals je bent. Met meer dan twintig jaar onderzoek heeft Laneige optimaal water ontwikkeld om elk huidprobleem aan te pakken: Water Science™. Het speciale hydro-geïoniseerd mineraalwater biedt snellere en diepere absorptie voor een betere algehele hydratatie.

Verpakking

Het Laneige Lip Sleeping Mask wordt verkocht in een mooi, knalroze doosje met turquoise kleuraccenten. Ondanks dat het doosje -en het potje- vrij klein zijn, is het wel een product waar je oog snel op valt, dit gezien de felle en opvallende kleuren. Het doosje is verder vrij simpel en basic vormgegeven, iets wat ik vaak juist wel luxe uit vind stralen.

Laneige heeft het Lip Sleeping Mask in verschillende smaken en/of geuren uitgebracht. In Nederland zijn hiervan vier te koop, namelijk: Apple Lime, Berry, Grapefruit en Vanilla. Het lipmasker dat ik heb gekocht, is in de geur Berry, dit was namelijk de enige variant die er afgelopen zomer werd verkocht bij Sephora in Parijs.

Het potje met product heeft een soort ombre kleurverloop van licht naar donker roze. Erg leuk die felle en opvallende kleur, dit zorgt gelijk voor een lekker speelse uitstraling. De verpakking voelt stevig en ‘zwaar’ aan, waardoor het product een luxe feeling heeft. Verder is de buitenkant van het product erg minimalistisch vormgegeven; er staat in verschillende lettertypes omschreven om welk product het gaat.

Het potje bevat 20 gram product, iets wat ik best een grote hoeveelheid vind voor een lipmasker. Ter vergelijking: het lip masker van Kiehl’s bevat 8 gram aan product en daar doe ik ondertussen al langer dan een jaar mee. Ik denk dat ik daar nog zo’n jaar of twee mee zou kunnen doen. Waar ik mijn andere lipmasker wel vaker in mijn tas ‘gooi’, doe ik dit bij mijn Laneige Lip Sleeping Mask niet, gezien ‘ie daar eigenlijk net iets te groot voor is.

Het doosje bevat ook een ‘envelopje’ met een siliconen spateltje erin. Ik vind dit een ontzettend fijne toevoeging, gezien ik nu niet moeilijk hoef te doen met mijn vingers/nagels. Dat is namelijk niet alleen super onhygiënisch, maar ook nog eens erg onhandig, aangezien je vingers/nagels dan vies zijn.

TEXTUUR

Wanneer je het potje voor de eerste keer ziet, lijkt het lipmasker een harde substantie te hebben. Ik was daardoor stiekem een beetje bang dat de balsem totaal niet lekker zou aanvoelen op de lippen. Ik was dan ook erg verbaasd toen ik het spateltje voor de eerste keer door het product haalde. Het masker voelt namelijk onwijs zacht aan. Het is een hele romige substantie die niet echt plakkerig is; je kunt je lippen heerlijk over elkaar heen wrijven, een heel fijn gevoel.

Dit is de hoeveelheid die ik ongeveer gebruik als ik het lip masker aanbreng. 

Op bovenstaande foto’s is goed te zien hóe romig het lip masker is. Het Lip Sleeping Mask heeft een verzachtende balsemtextuur die goed hecht aan de lippen, wat volgens Laneige voor snelle absorptie zou moeten zorgen. Aangezien de de naam van de variant die ik heb gekocht ‘Berry’ is, zal het geen verrassing zijn dat het product naar rood fruit ruikt, een geur die ik heer-lijk vind. Het masker biedt een voedzaam zoete en geurige mix van frambozen-, aardbei-, cranberry- en bosbessenextracten om de zintuigen te verwennen. Het Berry Mix Complex is verrijkt met Vitamine C en antioxidanten. Het lip masker bevat hyaluronzuur en mineralen om een beschermende laag over de lippen te vormen, waardoor vocht en actieve ingrediënten goed vastgehouden kunnen worden. Laneige belooft dat het Lip Sleeping Mask de lippen kalmeert en verzacht, waardoor gladde en soepele lippen zichtbaar worden. Daarnaast zou het masker de dode huidcellen oplossen.

Gebruik

Laneige raadt aan om voor het slapengaan een royale laag van het Lip Sleeping Mask aan te brengen met het bijbehorende spateltje, om zo schilfers te verminderen en wakker te worden met verfrissende, soepele en zacht aanvoelende lippen. In de ochtend de lippen schoonvegen met een tissue om alle dode huidcellen en velletjes te verwijderen.

Conclusie

Ik ben ontzettend blij met mijn nieuwe aanwinst. Ik heb het Laneige Lip Sleeping Mask in de geur Berry nu een aantal weken getest en ik ben erg tevreden met de werking. Ik gebruik meermaals per week een lip masker. Momenteel wissel ik deze van Laneige af met mijn Buttermask for Lips van Kiehl’s. Ik vind beide producten eigenlijk even prettig in gebruik. De geur van het lip masker van Laneige vind ik wel wat prettiger dan die van Kiehl’s, welke af en toe een beetje ‘muf’ ruikt en smaakt. Echter is het potje van Kiehl’s door de grootte wel gemakkelijker om mee te nemen.

Ik gebruik het Lip Sleeping Mask dus echt alleen in de avond voordat ik ga slapen, dit in tegenstelling tot het masker van Kiehl’s, welke ik ook regelmatig als lippenbalsem gebruik. Ik breng een royale laag product aan met het bijgevoegde spateltje, welke ontzettend fijn werkt. In de ochtend word ik dan wakker met zachte en gehydrateerde lippen, zonder velletjes!

Oké, ik blijf het Lip Sleeping Mask van Laneige nog even vergelijken met het Buttermask for Lips van Kiehl’s, want de prijs van het product is natuurlijk ook niet geheel onbelangrijk. Het roze potje bevat 20 gram product en daar heb ik €21,- voor betaald. Het Buttermask for Lips heeft een inhoud van 8 gram, waar je €28,- voor moet neerleggen. In verhouding is het lip masker van Laneige dus een stuk goedkoper (20 gram van het product van Kiehl’s zou €70,- kosten). Het Laneige Lip Sleeping Mask is in Nederland te koop via de webshop van Little Wonderland, waar je zelfs maar €19,95 betaald voor een potje.

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

Delen: