TOO FACED HANGOVER PRIMER

TOO FACED HANGOVER PRIMER

Hi allemaal,

Een paar weken geleden liet ik jullie in dit artikel alle spulletjes zien die ik in Parijs heb geshopt tijdens de zomervakantie. Ik ging flink los bij Sephora en ik kocht een aantal producten waar ik al langere tijd benieuwd naar was. Naast de Hangover Primer van Too Faced, waar ik in dit artikel meer over ga vertellen, kocht ik ook het Lip Sleeping Mask van Laneige, waar afgelopen maandag de review al van online kwam. Terug naar Too Faced, een merk waar ik nog nooit eerder wat van kocht, maar wel al heel vaak mijn ogen heb uitgekeken. Het merk is sinds een paar maanden te koop bij Douglas en Too Faced verkoopt zulke mooie producten. De Hangover Primer trok vooral mijn aandacht, omdat ik daar al ontzettend veel goeds over had gehoord via andere blogs en op YouTube. Daarnaast bevat deze primer geen siliconen, dus ik dacht: “I’ll give it a try!” en of deze try me goed is bevallen, lees je in deze review.

TOO FACED

Jeremy Johnson en Jerrod Blandino werkte in de Jaren ’90 beiden voor grote cosmeticamerken. Ze waren alles behalve onder de indruk van de make-up industrie; alles was heel saai en donker. De mannen verlangde naar een vernieuwend cosmeticamerk dat glamour en vrouwelijkheid terug zou brengen in de branche waar zij zo gek op waren. Jeremy en Jerrod raakten geïnspireerd door hun liefde voor Parijs, ongegeneerde meisjesachtigheid en de kracht die cosmetica volgens hen kan hebben. Vanuit die visie creëerden de mannen in 1998 het merk Too Faced, een merk dat ondertussen is uitgegroeid tot een leider binnen de schoonheidsindustrie.

HANGOVER PRIMER

De Hangover-lijn van Too Faced bestaat uit vier verschillende soorten producten; Good in Bed Hydrating Serum, Good to Go Moisturizer, 3-in-1 Setting Spray en natuurlijk de Primer. Naast de Primer was ik ook super benieuwd naar de 3-in-1 Setting Spray, maar gezien de hoeveelheid Setting Sprays die ik thuis nog had staan, besloot ik het spraytje voor nu te laten liggen. Ik zie dat de 3-in-1 Setting Spray op de Amerikaanse webshop ook wordt verkocht in geuren van perzik en watermeloen, lijkt me echt heer-lijk!

De Hangover Primer is speciaal ontwikkeld voor iedereen waarbij lange werkdagen en late nachten in het gezicht terug te zien zijn, iets wat natuurlijk niemand wil. Jerrod is het meesterbrein achter de Hangover Primer. Hij wilde een product op de markt brengen die ervoor zou zorgen dat de gebruiker eruit ziet alsof diegene acht uur slaap heeft gehad en dagelijks voldoende water drinkt. Deze revolutionaire make-up primer is doordrenkt met kokoswater, een op probiotica gebaseerd ingrediënt en huidherstellende middelen die samenwerken om de uitstraling van de huid te stimuleren, de elasticiteit te bevorderen en te helpen hydrateren. En dat allemaal terwijl het er ook voor zorgt dat de draagduur van de make-up look wordt verlengd.

VERPAKKING

De verpakking van de primer past helemaal in het Too Faced-plaatje. Het product wordt verkocht in een lichtroze kartonnen doosje die is afgewerkt met gouden details. Wanneer de primer tevoorschijn komt, kun je toch alleen maar denken: “cuuuute“? En de variant die ik kocht, heeft een extra ‘cute‘-gehalte, aangezien ik de travel size kocht. De tube van de primer heeft een kleuroverloop van lichtroze naar wit en dat in combinatie met de afwisseling tussen sierlijke en iets ‘serieuzere’ lettertypes, die zijn gebruikt voor de verpakking, zorgt voor een mooie afwisseling tussen een luxe, speelse en schattige uitstraling, precies wat Too Faced altijd uitstraalt. Daarnaast staat er onderaan de verpakking: “we LOVE your skin, even when you don’t!”, een hele leuke toevoeging. Daarnaast staat er ook duidelijk op de tube dat er geen siliconen in het product verwerkt zitten en dat is dé reden waarom ik juist voor deze primer ben gegaan!

Middels het pompsysteem kun je precies de goede hoeveelheid product uit het tubetje pompen. Too Faced raadt één tot twee pompjes aan. Ik gebruik er zelf meestal twee. Naast dat zo’n pompje heel handig is, is het ook erg hygiënisch in gebruik. Op die manier hoef je niet iedere keer met je vingers in een potje, wat natuurlijk dé plek is voor bacteriën, iets wat je écht niet wil op je huid.

Een klein druppeltje Too Faced Hangover Primer…

… zorgt al voor een hele mooie glans!

MIJN MENING

De Hangover Primer van Too Faced doet precies wat ‘ie belooft. Het product zorgt er voor dat je make-up beter blijft zitten, maar zorgt ook voor een hele mooie, gezonde glans op de huid, waardoor je een frisse en healthy uitstraling krijgt. Ik wil niet zeggen dat het gelijk lijkt dat ik acht uur slaap heb gehad en helemaal fris en fruitig ben, maar dat is ook zeker niet iets wat ik verwachtte van het product. Ik vind het ontzettend prettig dat de primer siliconen vrij is, gezien mijn huid meestal niet goed reageert op dat ingrediënt. De Hangover Primer heeft een volle formule, die zich op een gemakkelijke manier laat verdelen over het gezicht en daarnaast snel intrekt, waardoor je gelijk verder kunt met de rest van je make-up routine. Het enige minpuntje vind ik de geur. Ik ben persoonlijk geen fan van de geur van kokos, maar dat is wel waar het product naar ruikt. Ook vind ik ‘m ietwat muffig ruiken. Gelukkig trekt de geur na een tijdje weg, waardoor ik er geen last van heb.

Ik kocht de travel size Hangover Primer van Too Faced bij Sephora. Het tubetje bevat 20 milliliter product, waar ik €18,- voor heb betaald. De full size variant (40 ml) was bij Sephora te koop voor €34,-, maar ik zie dat ‘ie bij Douglas voor zo’n €32,- te koop is. Ik ben erg blij met deze primer. Hij doet gewoon wat ‘ie moet doen. De werking in combinatie met het feit dat er geen siliconen in het product verwerkt zitten, vind ik top! Het enige wat ik jammer vind is de geur.

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

Delen: