TIPS VOOR OP REIS

TIPS VOOR OP REIS

Hi allemaal,

De zomer staat weer voor de deur en het voorjaar is in volle gang, dat betekent in mijn geval vaak ook reizen en (steden)tripjes maken. Ik hou ervan om nieuwe plekken te ontdekken of heerlijk op het strand te liggen. Ik neem altijd het liefste zo veel mogelijk spullen mee, maar als je met het vliegtuig reist (of gewoon geen hele zware koffer/tas wil meenemen), is het handig om ruimte te besparen waar nodig. Want: een grote flacon parfum, je hele flesje make-up remover óf een grote föhn meenemen is natuurlijk ontzettend zonde van de ruimte. In dit artikel ga ik mijn favoriete reisverpakkingen met je delen, zodat jij zorgeloos op vakantie kan!

Natuurlijk heb je gewoon de ‘standaard’ mini’s zoals iedereen ze kent: shampoo, conditioner, scheergel, zonnebrand, etc. In dit artikel ga ik een aantal (misschien) minder voor de handliggende tips geven.

Parfum

We beginnen bij parfum. De meeste mensen zullen gedurende het jaar een aantal parfums afwisselend gebruiken. Vaak worden deze parfums aangeschaft in de grootst mogelijke flacon, gezien dit in verhouding vele malen goedkoper is. Echter is dit erg lastig als je op vakantie gaat. Je sprayt zo’n parfum maximaal 2x per dag op en hebt maar een beetje nodig, terwijl je wel de hele flacon mee sleept. Een tip waarmee je veel gewicht én ruimte gaat besparen, is het meenemen van een miniatuur parfum. Dit kan op meerdere manieren. Je hebt bijvoorbeeld parfumflesjes van 30ml/15ml, deze zijn vaak al redelijk compact. Ook kun je een mini-miniatuur meenemen in de vorm van een proefje. Bij Notino.nl worden ‘Discovery Boxes’ verkocht, waar meerdere parfum proefjes in zitten: ideaal voor op reis, want deze zijn ultiem mini! Toch gaat mijn persoonlijke voorkeur uit naar een navoelbare parfum verstuiver; zo eentje waar je je eigen geur in kunt doen. Meestal neem ik er daar een paar van mee, aangezien ik een grote liefde heb voor het afwisselen van parfum en deze keuze vaak baseer op mijn outfit, humeur of het dagdeel!

Sheetmasker

Een maskertje opdoen op vakantie vind ik heer-lijk. Überhaupt het gebruiken van maskers vind ik heel fijn, al maak ik er thuis veel te weinig tijd voor vrij. Thuis gebruik ik wel eens sheetmaskers, maar ik gebruik ook vaker maskers uit tubes of potten, iets wat veel weegt en veel plek inneemt. Mijn ultieme tip is dan ook om alleen sheetmaskertjes mee te nemen op vakantie. Ik vind de sheetmaskers van The Body Shop écht geweldig. Ik schreef er een paar jaar geleden een artikel over en ik ben nog steeds fan. Eigenlijk vind ik alle sheetmaskers van The Body Shop heel fijn, maar het Aloe masker is voor na een zonnige dag natuurlijk helemaal top voor je huid, aangezien deze een kalmerende en voedende werking heeft. Ook de maskers van Garnier vind ik heel fijn én ik zag dat Holika Holika ook een Aloë Vera masker verkoopt.

Föhn/stijltang voor op reis

Ik heb zowel een mini föhn als een mini stijltang voor op reis en ik ben groot fan. Wat is het fijn om gewoon je haren te kunnen doen zoals je wil, zonder dat je halve koffer in beslag wordt genomen door deze elektrische apparaten. Vaak is een föhn aanwezig op een hotelkamer, maar lang niet altijd. En ik ben zo iemand die liever het zekere voor het onzekere neemt. Ik haat het als ik iets niet bij heb, dus ik neem ‘m vaak mee. Hetzelfde geldt voor de stijltang, deze heeft me al heel vaak gered op vakantie. Als ik echt een lange reis ga maken, neem ik vaak mijn normale stijltang mee, omdat dat toch wat sneller werkt, maar voor een stedentrip is een mini echt ideaal!

Overig

Denk ook eens aan een mini droogshampoo, een mini fixing spray én wat ik ook altijd top vindt: een mini make-up remover balsem. Hiermee krijg jij al jouw make-up van jouw gezicht af zonder dat het telt als een liquid. Ik ben fan! Ook haarstyling producten (zoals volume spray, een hydraterende spray of een product als BioSilk) zijn top om in het klein mee te nemen.

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

*Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met Notino.nl

Delen: